Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τρεις (3) σταθερούς υπολογιστές, που θα χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική χρήση σε τεχνικό γραφείο.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Μέγιστο ποσό 600€.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/): Αποκλειστικά επαγγελματική χρήση σε τεχνικό γραφείο.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: AutoCAD, ArcGIS, Office, διάφορα τεχνικά προγράμματα όχι ιδιαίτερων απαιτήσεων.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Ναι. Θα προτιμούσα κάποια λεπτή για αισθητικούς λόγους κυρίως.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Eshop ή Πλαίσιο

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολόγηση από το κατάστημα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Μελλοντική πιθανή αναβάθμιση σε RAM αν χρειασθεί ποτέ. Κάρτα γραφικών δεν θα χρειασθεί.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Όχι.  

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Όχι.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι.

Σημειώσεις

- Θα αγορασθούν τρεις (3) υπολογιστές. Υπάρχει επιδότηση αλλά το 50% το πληρώνω εγώ.

- Από επεξεργαστή είμαι μεταξύ i3 ή i5. Ξέρω ότι το i5 ίσως είναι overkill αλλά σκέφτομαι ότι αξίζει να επενδύσω τώρα ώστε να έχω διάρκεια στο χρόνο, εφόσον δεν ξεφεύγουμε σε κόστος. Θέλω τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.

- Κάρτα γραφικών δεν θα χρειασθεί, η on board πιστεύω καλύπτει τις ανάγκες.

- RAM. Πιστεύω ότι τα 4 GB με καλύπτουν και υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική αναβάθμιση.

- SSD. Θα ήθελα να περιλαμβάνεται. Η αποθήκευση των αρχείων σκέφτομαι να γίνεται σε δικτυακό σκληρό NAS (π.χ. synology)

- Προφανώς η motherboard θα πρέπει να έχει ενσωματωμένη μια βασική κάρτα ήχου και κάρτα δικτύου για LAN.

- Οι τρεις υπολογιστές θα είναι στο ίδιο χώρο, οπότε το θέμα του θορύβου είναι σημαντικό αν και δεν νομίζω να παράγεται ιδιαίτερος θόρυβος με τη συγκεκριμένη χρήση.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Δημοσ.

PER.811667.jpg PER.811667
ZALMAN ZM-Z1 ATX MIDI TOWER BLACK
product_wishlist_small.jpg
35.50 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 35.50 € basket_delete.png PER.640577.jpg PER.640577
BE QUIET! SYSTEM POWER 7 300W
32.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 32.90 € basket_delete.png PER.558465.jpg PER.558465
INTEL CORE I5-4460 3.20GHZ LGA1150 - BOX
194.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 194.90 € basket_delete.png PER.528706.jpg PER.528706
ASROCK H81M-HDS RETAIL
54.52 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 54.52 € basket_delete.png PER.320919.jpg PER.320919
OCZ ARC100-25SAT3-120G ARC 100 120GB 2.5'' SSD SATA3
69.00 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 69.00 € basket_delete.png PER.550509.jpg PER.550509
KINGSTON KVR16N11/8 8GB DDR3 1600MHZ PC3-12800
74.50 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 74.50 € basket_delete.png PER.170178.jpg PER.170178
LG 23MP55HQ-P 23'' AH-IPS LED MONITOR FULL HD
134.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 134.90 € basket_delete.png PER.575694.jpg PER.575694
MICROSOFT WIRED DESKTOP 400 GR FOR BUSINESS BLACK
12.76 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 12.76 € basket_delete.png PER.501649.jpg PER.501649
LOGITECH S120 BLACK STEREO SPEAKERS
10.50 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 10.50 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 619.48 € basket_delete.png basket_orderform.png

• Like 1
Δημοσ.

Thanks για την σύνθεση.

To 300άρι τροφοδοτικό είναι αρκετό; Θα πρέπει το τροφοδοτικό γενικότερα να είναι 80 Plus bronze;

Το κουτάκι δεν μου πολύ αρέσει. Προσανατολιζόμουν σε κάτι τέτοιο:

http://www.e-shop.gr/bitfenix-comrade-midi-tower-white-p-PER.911741

Δημοσ.

Thanks για την σύνθεση.

a)To 300άρι τροφοδοτικό είναι αρκετό;

β) Θα πρέπει το τροφοδοτικό γενικότερα να είναι 80 Plus bronze;

c)Το κουτάκι δεν μου πολύ αρέσει. Προσανατολιζόμουν σε κάτι τέτοιο:

Παρακαλώ.

a)Υπεραρκετό,μην ανησυχείς.

β) Όχι είναι άσχετο.

c)Aν σε παίρνει πάρε αυτό,μια χαρά είναι, απλώς έχει έναν ανεμιστήρα λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ.

c)Aν σε παίρνει πάρε αυτό,μια χαρά είναι, απλώς έχει έναν ανεμιστήρα λιγότερο.

Θα το ξανακοιτάξω γιατί θα βολεύει τα usb και τα power on/off να τα έχει στο πάνω μέρος, γιατί θα μπουν κάτω από πάγκο εργασίας.

Windows μην βάλεις κανά σπασμένο και τρέχεις μετά..

Το έχω προβλέψει σε διαφορετικό budget.

• Like 1
Δημοσ.

Όντας αρχιτέκτονας μηχανικός και χρήστης autocad για 12+ χρόνια, να σε ενημερώσω πως η onboard καρτα των intel τουλάχιστον μεχρι την hd3000 (i7 2600k, i5 2500k) δεν τα πάει και πολύ καλά σε μεγάλα σχέδια με πολλά layers/blocks/raster images κτλ. 

Θα προτιμούσα να βάλω μία πολύ φθηνή nvidia π.χ. gt730 με gddr5 μνήμη κατά προτίμηση, των 60€,  για καλύτερο zoom in/out και pan.

Επίσης μία οθόνη, οπωσδήποτε όχι tn, με ηχεία, θα βόλευε να είναι πιο μαζεμένο το γραφείο από θέμα καλωδίων.

Τέλος , προτείνω ποντίκι με μαλακό μεσαίο click, πίστεψέ με είναι πολύ κουραστικό να δουλέυεις με σκληρή ροδέλα, μαζί με ροδέλα η οποία στο scrolling έχει βαθμιδωτό feedback, δηλαδή έχει 'σκαλιά' και δεν είναι τελειως ελεύθερη. (για το zoom αυτό).

• Like 3
Δημοσ.

Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι θα χρειασθεί extra κάρτα γραφικών αλλά κρατώ αυτό που είπες για την κάρτα καθώς και τις άλλες παρατηρήσεις γιατί όντως είναι πολύ σημαντικές.

Από panel προτείνεις κάτι σε IPS δηλαδή; Μάλλον θα πάω για την LG 23MP55HQ-P 23'' AH-IPS LED MONITOR FULL HD

Δημοσ.

Στο budget που εισαι μια χαρα είναι. Οπως και το συστημα που προταθηκε. Εγω απλα σου ανεφερα δυο, τρια πραγματακια που τα βλεπεις στην πορεια. Για αυτο σου ειπα πως προτιμαω οθονη με ενσωματωμενα ηχεια ή καποια dell με sound bar , για λιγοτερο καλωδιομανι και περισσοτερο ωφελιμο χωρο επανω στο γραφειο. Βεβαια μπορει να ανεβαζει το budget.

Να ξερεις σε προγραμματα οπως το AutoCAD , με πολλες εργαλειοθηκες, στο θεμα οθονη ισχυει το "οσο μεγαλυτερη" τοσο καλυτερα. Οποτε στην θεση σου θα εκοβα απο το CPU του ενος απο τα τρια pc και θα πηγαινα σε 3x24" monitor. Μια καλη οθονη θα σε βγαλει 4+ χρονια.

• Like 2
Δημοσ.

Thanks για την σύνθεση.

To 300άρι τροφοδοτικό είναι αρκετό; Θα πρέπει το τροφοδοτικό γενικότερα να είναι 80 Plus bronze;

Το κουτάκι δεν μου πολύ αρέσει. Προσανατολιζόμουν σε κάτι τέτοιο:

Το τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 plus Bronze. Παίζει ρόλο

Δημοσ.

Από κουτί είμαι ανάμεσα (για αισθητικούς λόγους) σε:

και

http://www.e-shop.gr/bitfenix-neos-midi-tower-white-white-p-PER.812289

Και τα δύο έχουν ανεμιστήρα μόνο πίσω και μπροστά μπαίνουν δύο. Έχει νόημα να βάλω μπροστά έναν ακόμα ή δύο;

Δεν σκέφτομαι το κόστος αλλά τα επίπεδα θορύβου.

Δημοσ.

κανενας λογος για επιπλεον ψυξη

επισης σημειωση,

γιατί προτείνετε προϊόντα ocz εφόσον δε ξέρουμε σίγουρα τι παίζει με τις εγγυήσεις;

καλύτερα άλλο σκληρό

επίσης αν είναι να μπει επιπλέον κάρτα γραφικών πολύ πιθανό να μη μπορέσει να ανταπεξέλθει το τροφοδοτικό

(αναλόγως πάντα με το ποια κάρτα θα μπει, σε μικρές περί τα 100€ θα ανταπεξέλθει πιστεύω)

Δημοσ.

Γιατί κανένας λόγος για επιπλέον ψύξη; Με μόνο ένα ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος δεν υπάρχει επαρκής ψύξη. Εγώ θα έβαζα τουλάχιστον ακόμα ένα στο μπροστινό μέρος για να δημιουργείται ροή στο εσωτερικό του κουτιού. Πάρε ένα καλό έτσι ώστε να είναι αποδοτικό και ήσυχο ταυτόχρονα.

Δημοσ.

http://www.msystems.gr/index.php?category=1013&product=17983

Για επαγγελματική στέγη, θα έπαιρνα και επαγγελματικό PC και όχι μια custom σύνθεση.

Πολύ αξιόπιστο, με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, μικρό κουτί και on-site next day service για 5χρόνια(!!!) για οτιδήποτε συμβεί. Πολύ βασικό το τελευταίο!

Δημοσ.

@physiciant

Ελα τωρα για ποιο λογο να μπει ψυξη, καλα καλα δεν εχει γραφικων, τι να την κανει τη ψυξη, ποιες θερμοκρασιες να ρίξει

και ΠΟΣΟ θα φτασει για να τις μειωσει κανα δυο βαθμους; ενισχυεις κατα λιγο το θορυβο το κοστος και το μπελα να βαλεις ανεμιστηρα για να κανεις τι; για να ειναι δροσερο το ηδη κρυο και αδειο κουτι;

βαλε και υδροψυξη σε τετοιο συστημα για να βαζεις τις μπυρες το καλοκαιρι

οχι δε θα εβαζα αλλο ανεμιστηρι αλλα παιζει να εβγαζα και το αλλο που ειναι πισω για να ριξω το θορυβο του

@sorath

ετοιμο, καλο χρυσο αλλα, 600 ευ για λιγο χειροτερο και χωρις οθονη, ουσιαστικα δηλαδη την πληρωνεις την εγγυηση που σου εδωσαν

αλλα εχεις το logo της dell στο κουτι (το οποιο οντας μικρο δε γνωριζουμε κατα ποσο ελευθερια θα υπαρχει για περαιτερω αναβαθμισεις στο μελλον)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...