Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σας,

Δεν ανοιγω καινουριο θεμα μιας και το συγκεκριμένο ειναι σχετικό με το πρόβλημα μου..

Εχω καμποσες Hi8 κασέτες απο μια Sony camera που ειχαμε αγορασει το 2000. Εχει firewire η καμερα και s-video. 

Η καμερα δουλευει κανονικα και την συνδεω και με την tv και βλεπω κανονικα τις κασετες.

Για να μπορέσω να κάνω Import τις Hi8 κασέτες στο pc τι θα χρειαστώ ; Κατι σαν τα παρακάτω ; 

Link.png Site: pci card firewire ??

Αυτο που ειναι usb πως σας φαινεται ;

Link.png Site: usb adaptor

Επισης απο software καμια ιδεα για την επεξεργασία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.

Ποια ειναι η Camera  σου;

Μην μπερδευεσαι.Το Hi8 ειναι αναλογικο φορμα και δεν μεταφερεται ψηφιακα με Firewire 1394.Ψηφιακα μονο εαν εχεις γραψει τις κασσετες σε Digital8, και εαν δεν εχει η μητρικη σου θυρα, παιρνεις μια καρτουλα.

Τωρα εαν ειναι Hi8, μεσω s-video, παλι με την αναλογη καρτουλα.

Για software,  εαν ειναι σε ψηφιακη μορφη χρησημοποισε το PMB (PictureMotionBrowser)τις SONY το οποιο εχει υποστηριξει DV και  εχει πανευκολο μενου.Αυτο χρησιμοποιω και φτιαχνω τα Bluray μου, απο Camera AVCHD.

Τωρα αναλογικα, παλια που εκανα αναλογικοψηφιακη μετατροπη(8mm σε DVD) δουλευα το Intervideo WinDVR.

Βεβαια καλυτερα  ηταν τα Sony Vegas , Pinnacle , Ulead VideoStudio, κ.α, αλλα το Win DVR ειχε η καρτα μεσα σαν software.

Δημοσ.

Ναι, αρκεί να έχει όντως μαι λειτουργική θύρα firewire (κανονικά ονομάζεται IEEE1394) η κάμερα.

Μόνο για το digitizing μπορείς να χρησιμοποιήσεις το WinDV, αρκεί να δουλέψει στο λειτουργικό σου.

Micos000 δεν εχω θύρα στο pc μου, οποτε θα χρειαστώ κάρτα.

Ευχαριστώ για το WinDV.

Μην μπερδευεσαι.Το Hi8 ειναι αναλογικο φορμα και δεν μεταφερεται ψηφιακα με Firewire 1394.Ψηφιακα μονο εαν εχεις γραψει τις κασσετες σε Digital8, και εαν δεν εχει η μητρικη σου θυρα, παιρνεις μια καρτουλα.

Για software,  εαν ειναι σε ψηφιακη μορφη χρησημοποισε το PMB (PictureMotionBrowser)τις SONY το οποιο εχει υποστηριξει DV και  εχει πανευκολο μενου.Αυτο χρησιμοποιω και φτιαχνω τα Bluray μου, απο Camera AVCHD.

Τωρα αναλογικα, παλια που εκανα αναλογικοψηφιακη μετατροπη(8mm σε DVD) δουλευα το Intervideo WinDVR.

Βεβαια καλυτερα  ηταν τα Sony Vegas , Pinnacle , Ulead VideoStudio, κ.α, αλλα το Win DVR ειχε η καρτα μεσα σαν software.

toyo73 η κάμερα μου ειναι η Sony DCR -TRV 310e PAL.

Τώρα διαπίστωσα ότι έχω κάποιες κασέτες Hi8 και καποιες που γραφουν Digital8  :confused: 

Με την κάρτα αυτη για firewire http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=63125&pcode=SHOW_PROD63125# κάνω την δουλεια μου και για HI8 και για Digital 8 ?

Παιρνω και ενα καλωδιακι και ειμαι οκ λες ? http://www.e-shop.gr/gembird-ccb-fwp-46-6-firewire-ieee-1394-cable-6p-4p-18m-p-PER.583943

Βρηκα αυτο εν το μεταξύ:

http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-hn/prd-dime/how-to-transfer-dv-or-digital8-videos-to-your-pc/DCR-TRV310E

Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια που μου εχετε δωσει εως τωρα!

Δημοσ.

Το Hi 8 μεταφέρεται κανονικά μέσω FW και έχει τεράστια διαφορά από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, αρκεί η κάμερά σου να υποστηρίζει αναπαραγωγή Hi 8 και να έχει DV out. Ο συνδυασμός αυτός υπάρχει στις Digital 8 κάμερες.

Δημοσ.

toyo73 η κάμερα μου ειναι η Sony DCR -TRV 310e PAL.

Γραφεις σιγουρα σωστα την camera γιατι δεν την βρισκω για να δω τις δυνατοτητες τις.

Το Hi 8 μεταφέρεται κανονικά μέσω FW και έχει τεράστια διαφορά από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, αρκεί η κάμερά σου να υποστηρίζει αναπαραγωγή Hi 8 και να έχει DV out. Ο συνδυασμός αυτός υπάρχει στις Digital 8 κάμερες.

Αν η βιντεοκάμερα βγάζει ψηφιακό σήμα από την αναλογική ταινία, ναι.Δεν το κανουν ομως  ολες.Δηλαδη εαν παιζεις αναλογικο video απο Hi8 πρεπει να την  συνδεσεις μεσω S-Video.

Δημοσ.

Γραφεις σιγουρα σωστα την camera γιατι δεν την βρισκω για να δω τις δυνατοτητες τις.

Αν η βιντεοκάμερα βγάζει ψηφιακό σήμα από την αναλογική ταινία, ναι.Δεν το κανουν ομως  ολες.Δηλαδη εαν παιζεις αναλογικο video απο Hi8 πρεπει να την  συνδεσεις μεσω S-Video.

Δες αυτό : (εβγαλα το pal απο το ονομα) - Εαν μπορεις απαντησε μου με βάση το Post μου #17

http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-specs/DCR-DVD310E/list

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Προφανως εννοεις Sony  DCR-TRV310E.

Oι Ηi8 και Digital8 κασσετες γραφουν και αναλογικο και ψηφιακο video.Tωρα ακριβως γιατι καποιες γραφουν Digita8 δεν ξερω.Αυτο που ξερω, ειναι οτι η Sony  εβγαλε  καποιος καμμερες που γραφανε μονο Digital8, αρνουμενες να γραψουν αναλογικο Video 8mm και Hi8,αλλα ουτε και να αναπαραγουν.

Και με την καρτα αλλα και με το καλωδιο θα κανεις την δουλεια σου.Αλλα για 100% σιγουρια συμβουλεψου το manual.

Τωρα η Camera σου, μεταφερει απο την ψηφιακη συνδεση και αναλογικο σημα.Οποτε ακομα καi τις Hi8,  τις ψηφοποιει σε πραγματικο χρονο με hardware encoder, και οχι με software που κανουν οι απλες καρτες υπολογιστη.

Για προγραμμα χρησιμοποιησε το PMB.Μπορει  και ο αντικαταστατης του, το PlayMemories τις Sony να κανει capture μεσω FireWire.Δεν το εχω δουλεψει.Ελπιζω να βοηθησα.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Επανερχομαι στο θεμα διότι μετά απο καποια τρεχαματα δεν μπορεσα να κατσω να ασχοληθω και να μετατρεψω τις κασέτες μου Hi8 και να τις περάσω στο PC. Να αναφέρω και παλι οτι η κάμερα μου ειναι η Sony  DCR-TRV310E .  

Η απορία που εχω στην παρούσα  φάση ειναι εαν μπορώ σε Laptop Lenovo L460 - 8GB ram - ssd να το συνδέσω με την κάμερα και να μπορέσω να μετατρέψω τις κασέτες σε ψηφιακή μορφή. 

Σκεφτόμουν πως εαν αγόραζα κάποιον αντάπτορα πχ usb to firewire  και με ενα Software  θα  μπορούσα να το κάνω αυτό  ?

Να αναφέρω οτι η κάμερα μου εχει Firewire & S-Video εξόδο.

Σας ευχαριστώ για αλλη μια φορά.

Επεξ/σία από townleader
Δημοσ.
27 minutes ago, townleader said:

Καλησπέρα σε όλους,

Επανερχομαι στο θεμα διότι μετά απο καποια τρεχαματα δεν μπορεσα να κατσω να ασχοληθω και να μετατρεψω τις κασέτες μου Hi8 και να τις περάσω στο PC.

Να αναφέρω και παλι οτι η κάμερα μου ειναι η Sony  DCR-TRV310E .  

Η απορία που εχω στην παρούσα  φάση ειναι εαν μπορώ σε Laptop Lenovo L460 - 8GB ram - ssd να το συνδέσω με την κάμερα και να μπορέσω να μετατρέψω τις κασέτες σε ψηφιακή μορφή να τις

στο pc ή σε καποιο αλλο media player. Σκεφτόμουν πως εαν αγόραζα κάποιον αντάπτορα πχ usb to firewire  και με ενα Software  θα  μπορούσα να το κάνω αυτό  ?

Να αναφέρω οτι η κάμερα μου εχει Firewire & S-Video εξόδο.

Σας ευχαριστώ για αλλη μια φορά.

Δεν ξέρω αν ο αντάπτορας θα κάνει δουλειά αλλά το FW είναι ο μόνος σωστός τρόπος μεταφοράς των HI-8 και αυτό γίνεται μόνο μέσω Digital 8 Cam.

Δημοσ.
4 minutes ago, CheOnWeb said:

Δεν ξέρω αν ο αντάπτορας θα κάνει δουλειά αλλά το FW είναι ο μόνος σωστός τρόπος μεταφοράς των HI-8 και αυτό γίνεται μόνο μέσω Digital 8 Cam.

Σε ευχαριστώ.

Εχεις ιδεα στο λαπτοπ πως αλλιως θα μπορούσα να κανω αυτη την δουλεια ?

Δημοσ.
10 minutes ago, townleader said:

Σε ευχαριστώ.

Εχεις ιδεα στο λαπτοπ πως αλλιως θα μπορούσα να κανω αυτη την δουλεια ?

Με αντάπτορα φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω αν αυτός που είδες (και γενικά αυτοί που κυκλοφορούν) θα δουλέψει.
Δεν έχεις ένα PC να βάλεις μια PCI>FW πάνω;

Δημοσ.
33 minutes ago, townleader said:

δεν έχω...

Κάνε μια δοκιμή τότε με τον αντάπτορα (δεν κοστίζει και πολύ) και βλέπεις.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας,

μια μικρή βοήθεια και συμβουλή θα ήθελα.
Εχω καμμιά 30-αριά κασέτες Sony Hi8 ή Digital 8. Οταν βιντεοσκοπούσα με την Sony Camcorder μου (το μοντέλο δεν το θυμάμαι, μόνο TRV-κάτι  διότι μου την κλέψανε) έγραφα τις ταινίες σε Long Play και οχι Short Play. Δανείσθηκα από γνωστούς κάποιες TRV ... Camcorder παραπλήσιες αλλά καμμία δεν κατέστει δυνατό να μου δώσει εικόνα απο τις κασέτες μου.  
Κάπου στο Internet διάβασα οτι αν έχει γίνει αρχική εγγραφή σε Long play μόνο στο ίδιο μοντέλλο camcorder μπορείς να δεις εικόνα αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα.

Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Πως μπορώ να δώ είκόνα και μετά να την μεταφέρω σε ψηφιακή μορφή; 
Γιαννης Λουκιανος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, jlouk27 said:

Γειά σας,

μια μικρή βοήθεια και συμβουλή θα ήθελα.
Εχω καμμιά 30-αριά κασέτες Sony Hi8 ή Digital 8. Οταν βιντεοσκοπούσα με την Sony Camcorder μου (το μοντέλο δεν το θυμάμαι, μόνο TRV-κάτι  διότι μου την κλέψανε) έγραφα τις ταινίες σε Long Play και οχι Short Play. Δανείσθηκα από γνωστούς κάποιες TRV ... Camcorder παραπλήσιες αλλά καμμία δεν κατέστει δυνατό να μου δώσει εικόνα απο τις κασέτες μου.  
Κάπου στο Internet διάβασα οτι αν έχει γίνει αρχική εγγραφή σε Long play μόνο στο ίδιο μοντέλλο camcorder μπορείς να δεις εικόνα αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα.

Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Πως μπορώ να δώ είκόνα και μετά να την μεταφέρω σε ψηφιακή μορφή; 
Γιαννης Λουκιανος

Οι κασέτες Digital 8 που έχεις, θέλουν Digital 8 κάμερα και μόνο. Οι HI8 κασέτες μπορούν να αναπαραχθούν και σε Digital 8 και σε Hi8. Όμως έχουν τραβηχτεί με άλλη κάμερα, αφού η Digital 8 δεν γράφει Hi 8 format, μόνο διαβάζει. Όσον αφορά στο long play, μάλλον θέλεις μια κάμερα που να το υποστηρίζει αλλά μου φαίνεται περίεργο να θέλει μόνο την κάμερα που τραβήχτηκε. Η κάμερα που δανείστηκες, ήταν Digital ή Hi 8?

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
16 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Οι κασέτες Digital 8 που έχεις, θέλουν Digital 8 κάμερα και μόνο. Οι HI8 κασέτες μπορούν να αναπαραχθούν και σε Digital 8 και σε Hi8. Όμως έχουν τραβηχτεί με άλλη κάμερα, αφού η Digital 8 δεν γράφει Hi 8 format, μόνο διαβάζει. Όσον αφορά στο long play, μάλλον θέλεις μια κάμερα που να το υποστηρίζει αλλά μου φαίνεται περίεργο να θέλει μόνο την κάμερα που τραβήχτηκε. Η κάμερα που δανείστηκες, ήταν Digital ή Hi 8?

και γω το εχω παρατησει το θεμα εδω και μερικα χρονια αν και τις κασετες τις εχω και θελω να τις περασω στο pc καποια στιγμη

μερικες καμερες που βρηκα απο αγγελιες παρομοιο μοντελο με το δικο μου οχι ακριβως ιδιο το οποιο ειναι trv245e δεν επαιζε η εικονα απο τις κασετες και δεν προχωρουσα στην αγορα

παιζει οντως να φταει αυτο που ειπε το παλικαρι πιο πανω για long play κλπ γιατι θυμαμαι και γω εκεινα τα χρονια το εβαζα σε τετοια εγγραφη κλπ??

σιγουρα το μονο τελευταιο που μενει ειναι να βρω ακριβως ιδια καμερα αν υπαρχει πουθενα μετα απο τοσα χρονια

η να φτιαξω την δικη μου η οποια ειχε το κλασικο θεμα με το διαβασμα της κασετας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...