Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα.

Είχα γράψει αρκετές Hi8 κασέττες με αυτή την κάμερα

http://www.sony.gr/support/el/content/cnt-specs/DCR-TRV355E/list

Τώρα που έχω χρόνο θέλω να τις μεταφέρω στον υπολογιστή.

Έχω κάρτα firewire και συνδέοντας την κάμερα άνοιξε το nero video και

αυτόματα έγινε εξαγωγή της ταινίας σε .avi. Δημιουργήθηκαν επίσης μέσα στον φάκελλο της εξαγωγής κάτι μικρά αρχεία .modd

Θέλω να ρωτήσω αν αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για αποθήκευση του αρχείου και αν

αυτό το αρχείο είναι DV-AVI όπως διάβασα ότι πρέπει να είναι. Εργαλείο για να δω τις πληροφορίες δεν έχω

και βέπω ότι το mediainfo εγκαθιστά αυτές τις ενοχλητικές toolbar οπότε δεν το βάζω. 

Το format σε τέτοιες εγγραφές είναι πάντα 4:3;

Για την ώρα θα γίνει αποθήκευση στην αρχική μορφή αλλά αργότερα ποιός είναι κατά την γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος για μετατροπή ώστε να παίζει και σε dvd;

Επίσης μέχρι πόσες φορές μπορώ να γράψω πάνω στην ίδια κασέττα προτού αυτή φθαρεί;

Και μια ακαδημαϊκή ερώτηση:

Ποιά είναι η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα (όχι κατηγορία αρχείου κ.λ.π αλλά  σε αυτό που βλέπουμε στο τέλος) αυτού του τρόπου εγγραφής (κασέττα) με τους σύγχρονους τρόπους που βιντεοσκοπούν τα κινητά;

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από geram
Δημοσ.

Δεν είχα αυτού του τύπου κασέτες και υλικό αλλά τις κλασικές VHS (σημαντικός αριθμός), τις ποίες, σε πρώτη φάση, ψηφιοποίησα για να επεξεργαστώ το υλικό στη συνέχεια.

Έβγαλα το ψηφιοποιημένο υλικό σε avi, επειδή στη μορφή αυτή είναι ασυμπίεστο, και έχω τη δυνατότητα επεξεργασίας με σχετικό πρόγραμμα, για να βγάλω, στη συνέχεια, το τελικό υλικό στο κατάλληλο (συμπιεσμένο) format είτε για blu ray είτε για dvd είτε και γενική αποθήκευση.

DV avi είναι ένα πρότυπο συμπίεσης του avi και πάνω σ' αυτό κυκλοφόρησαν πολλές βιντεοκάμερες στη δεκαετία του '90 που έγραφαν σε μικρές κασέτες.

Συμπερασματικά, μπορείς να συνεχίσεις τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό της μορφής avi αλλά, να έχεις υπόψη ότι, επειδή το υλικό θα είναι ασυμπίεστο, θα χρειαστείς ανάλογο αποθηκευτικό χώρο (μεταφορά σε εξωτερικό δίσκο κλπ)

Δημοσ.

Στην σελίδα download του mediainfo μην κατεβάζεις το πρώτο αλλά εκεί που λέει v0.7.72 Universal (32/64 bit) (32 bit only without installer) είναι το πακέτο σε απλή συμπιεσμένη μορφή και δεν έχει τίποτα «εξτρά»

Για να το κάνεις dvd καλός τρόπος είναι με το dvd flick αλλά και το convertXtoDVD

http://www.dvdflick.net/guide/index_gr.html

Το πόσες φορές γράφεται εξαρτάτε πάντα από την ποιότητα της κασέτας και το πόσο την προσέχεις.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

ενδιαφερον το θεμα αλλα για να μην ανοίγω νεο μπορει καποιος να πρωτεΐνη λυση σε τετοιες κασέτες με χαλασμενη καμερα ομως?

video εχω

Δημοσ.

Μια καλή «πρωτεΐνη» είναι πάρεις ένα τέτοιο που βλέπεις στην εικόνα είναι θήκη που παίρνει hi8 και μπαίνει σε vhs,μέχρι κάποια χρόνια πριν έβρισκες σε μαγαζιά με ηλεκτρονικό υλικό,αν θα βρεις ακόμα δεν ξέρω,στο ebay σίγουρα θα βρεις.  

vhs7.jpg

Δημοσ.

σορρυ για το λαθος πρωτεινη εχω :P

αν και  εψαξα στο  ebay δεν βρηκα ανταπτορες να δεχονται hi8 tapes θα πρεπει αρχικα να ψαξω σε μαγαζια εντος για να ξερουν τι ζηταω

Δημοσ.

σορρυ για το λαθος πρωτεινη εχω :P

αν και  εψαξα στο  ebay δεν βρηκα ανταπτορες να δεχονται hi8 tapes θα πρεπει αρχικα να ψαξω σε μαγαζια εντος για να ξερουν τι ζηταω

Μην ψάχνεις άδικα για αντάπτορα προσαρμογής hi8 σε VHS, διότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και θα ήταν τεχνικά δυνατόν να υπάρξει: πρόκειται για τελείως διαφορετική ταινία. Αντάπτορας προσαρμογής VHC-C (compact) σε VHS είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία και φυσικά δε δέχεται hi8 κασέτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο σωστός τρόπος για ψηφιοποίηση HI-8 είναι να βρεις μια Camera Digital-8 και να κάνεις capture από DV out.

Αυτό ακριβώς. Αντάπτορες για hi8 δεν υπάρχουν και γι αυτό ευθύνεται το κόλλημα της sony να επιμένει στα δικά της φορμά (βλέπε memory stick pro & duo) και να αδιαφορεί για το γεγονός ότι όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί άλλο φορμά (vhs / sd)

Τα ίδια έκανε και με το blue ray αλλά εδώ της βγήκε και επικράτησε έναντι το hddvd, αν και η μακριά διαμάχη κράτησε τον κόσμο μακριά από την αγορά τέτοιων Players και τώρα έχει χαθεί το παιχνίδι τελείως.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το Bluray της βγήκε επειδή έπαθε κι έμαθε, απ' το κόλλημά της να μη μοιραστεί το Beta (home) χάνοντας την παγκόσμια αγορά του home video. Έτσι επικράτησε το VHS, που σημειωτέον ήταν υποδέέστερο.

Γενικώτερα στο τεχνικό κομμάτι δεν έχει κάνει και άσχημα πράγματα η SONY. Τη συμπαθώ,να σου πω, ειδικά στα εππαγγελματικά φορμάτ (Betacam SP και Digital BETA) του 1990-2005, μας έλυσε τα χέρια.

Τώρα, το Hi-8 και το Digital 8 ήταν εξέλιξη του VHS, ως προς τους χρήστες εννοώ,αφού είχε αισθητά καλύτερη εικόνα.

Με το Digital 8 ειδικά έλυσε και το θέμα της μεταφοράς του Video σε data χωρίς απώλειες (βασικά το 1394 το πέτυχε αυτό αλλά η SONY ήταν βασικός developer του project 1394 και το εκμεταλλεύτηκε για να περάσει το DV σήμα της κάμερας) και μάλιστα κράτησε και τη συμβατότητα Hi-8 - Digital 8 δίνοντας τη δυνατότητα στον φίλο μας geram να κάνει τα Hi 8 του DV Video data (αν βρει κάμερα).

Μη το αργήσει πολύ όμως γιατι οι Digital 8 μας τελειώνουν σιγά-σιγά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ε τοτε μονο αν νοικιασω απο καποιον καποια καμερα για να τις κανω μεταφορα στο Pc
αε να θυμηθουμε τα παλια

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα σας,

Δεν ανοιγω καινουριο θεμα μιας και το συγκεκριμένο ειναι σχετικό με το πρόβλημα μου..

Εχω καμποσες Hi8 κασέτες απο μια Sony camera που ειχαμε αγορασει το 2000. Εχει firewire η καμερα και s-video. 

Η καμερα δουλευει κανονικα και την συνδεω και με την tv και βλεπω κανονικα τις κασετες.

Για να μπορέσω να κάνω Import τις Hi8 κασέτες στο pc τι θα χρειαστώ ; Κατι σαν τα παρακάτω ; 

Link.png Site: pci card firewire ??

Αυτο που ειναι usb πως σας φαινεται ;

Link.png Site: usb adaptor

Επισης απο software καμια ιδεα για την επεξεργασία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων.

Δημοσ.

Αφού έχει dv out θα προτιμούσα μια pci firewire κάρτα καθώς θα πάρεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα από την κάμερα. Με το usb adapter η ποιότητα θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Από προγράμματα, θα έλεγα cyberlink power director επειδή είναι αρκετά απλό στη χρήση ή windows movie maker που είναι και δωρεάν.

Αλλιώς κανένα vegas ή pinnacle ή premiere elements.

Δημοσ.

Αφού έχει dv out θα προτιμούσα μια pci firewire κάρτα καθώς θα πάρεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα από την κάμερα. Με το usb adapter η ποιότητα θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Από προγράμματα, θα έλεγα cyberlink power director επειδή είναι αρκετά απλό στη χρήση ή windows movie maker που είναι και δωρεάν.

Αλλιώς κανένα vegas ή pinnacle ή premiere elements.

Kαλησπέρα και καλή χρονιά.

Δηλαδή με μια κάρτα http://www.plus26.gr/index.php?route=product/product&product_id=396 +  ενα καλώδιο

firewire και με πρόγραμμα σας αυτα που μου αναφέρεις θα κάνω δουλίτσα ??

Ευχαριστώ Micos000

Δημοσ.

Ναι, αρκεί να έχει όντως μαι λειτουργική θύρα firewire (κανονικά ονομάζεται IEEE1394) η κάμερα.

Μόνο για το digitizing μπορείς να χρησιμοποιήσεις το WinDV, αρκεί να δουλέψει στο λειτουργικό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...