Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχει μια σύνδεση ADSL η οποία μοιράζεται σε κάποια άτομα.

"παίζοντας" με το δίκτυο αυτές τις μέρες κατάφερα να αποσπασω πληροφορίες σχετικά με site που έμπαιναν οι άλλοι, καθώς και να μπω σε προφιλ λογαριασμών τους, να μάθω usernames τους.....

υποθέτω απαγορεύεται να αναφέρω τη διαδικασία. εξάλλου δεν είναι αυτό το θέμα. όσοι ξέρουν κατάλαβαν.

το πρόβλημα μου.

πως μπορώ να αποτρέψω τους άλλους απο το να παρακολουθούν τα δεδομένα μου.

δηλαδή αυτό που έκανα εγώ για τους άλλους μπορούν να το κάνουν και οι υπόλοιποι του δικτύου σε μένα.

έχω windows 7  και χρησιμοποιώ το avast free αλλά άνετα μπορώ να κάνω τη "ζημιά" στον υπολογιστή μου. άρα προστασία δεν έχω σε αυτό τον τομέα.

υπάρχουν sites που παρέχουν ασφάλεια αν έχεις κάνει log in και δε μπορεί ο άλλος να "κλέψει" τη συνεδρία, υπάρχουν και sites όμως που εαν ο άλλος έχει κάνει log in Μπορείς να μπεις αμέσως στο account του.

με απασχολεί το θέμα διότι οι υπόλοιποι που μοιραζόμαστε τη σύνδεση είναι λίγο ...νυφίτσες.

οπότε τι μέτρα μπορώ να λάβω ώστε να μη μπορούν να δουν που μπαίνω;

Δημοσ.

Υπαρχει μια λειτουργια που αναφερεται ως "Client Isolation" σε καποια routers, και αφορα το WiFi κομματι.

Οταν ειναι ενεργοποιημενη, οι clients δεν μπορουν να επικοινωνησουν μεταξυ τους (ασυρματα - ασυρματα ή ασυρματα - ενσυρματα), παρα μονο με το router.

Θα βρεις την συγκεκριμενη λειτουργια σε καποια επωνυμα routers οπως Linksys, TP-Link και D-Link.

Εχοντας δοκιμασει και D-Link και TP-Link, δεν το εχω καταφερει να παιξει.

Για τα Linksys δεν ξερω, καθως δεν εχει τυχει να πεσει στα χερια μου καποιο.

Με χρηση OpenWrt το εχω κανει και δουλευει.

Πρεπει ομως να ειναι σε λειτουργια "Access Point" η ασυρματη καρτα / το τσιπακι ασυρματου (του router).

Άρα -και με λιγα λογια- πρεπει να συνδεσεις το OpenWrt Access Point με καλωδιο στο ADSL router.

Θεωρητικα... αν το OpenWrt Router/Access Point εχει 2 ασυρματα interfaces, π.χ ενα στα 2.4Ghz και ενα στα 5Ghz, μπορει αυτο στα 2.4 Ghz να γινει Client στο ADSL router και το δευτερο στα 5Ghz να ειναι το Access Point. Ετσι δεν θα απαιτειται η ενσυρματη συνδεση στο ADSL router.

Ή επισης μπορει να εχει ενα ασυρματο στα 2.4 Ghz το OpenWrt router αλλα παραλληλα να εχει και USB θυρα, ωστε να συνδεσεις ενα συμβατο USB WiFi adaptor (π.χ με τσιπακι Atheros 9271 ή Ralink RT 2800*) και ετσι να δημιουργησεις και το δευτερο -και απαραιτητο- interface. 

Αυτο οπως ειπα και πριν ειναι θεωρητικο γιατι δεν το εχω δοκιμασει...

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, εγω είμαι της άποψης ότι απο wifi  δε μπορείς να προστατευτεις, ότι κ αν κάνεις και layer2 firewall με vlans,ακόμα και static arp tables να έχεις. Η μόνη λύση είναι ethernet, layer 2 firewalls και ipsec για (σχεδόν) απολυτη ασφάλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Και με wifi router μπορεις να προστατευεις, τουλάχιστον μπορεις να ανιχνευσεις τη διαρροή και να μη χρησιμοποιήσεις προσωπικά δεδομένα. 

Αν ο router δεν υποστηρίζει client isolation, (by default ή custom), τοτε αρκεί να μπαίνουμε σε 1-2 σείδες με https. Αν και στις 2 βαράει συναγερμό τοτε κάποιος sniffarei, οποτε δεν κάνουμε Login πουθενα. Ακόμα και να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε vpn tunel τοτε αναλογα με τον client/ρυθμίσεις το πρόγραμμα θα γκρινιάξει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν έχω router με client isolation.

έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα και σίγουρα ως ένα βαθμό υπάρχουν λύσεις.

ποιο συγκεκριμένα πχ. έχει τύχει σε μέρη με wifi (καφετέριες) να καταφέρω να σνιφάρω την κίνηση, καθώς και να κόψω τη σύνδεση απο άλλους που έχουν συνδεθεί ή να "παίζω" μαζί τους.

άμα δεν έχεις τι να κάνεις κάπως πρέπει να περάσει η ώρα.  :lol: :lol:

η ίδια τεχνική όμως δε πιάνει παντού. είναι θέμα ρυθμίσεων ή hardware;

εμένα δε με ενδιαφέρει να παρακάμψω αυτές τις ρυθμίσεις, αλλά πως μπορώ να τις εφαρμόσω στο δικό μου δίκτυο.

δε θέλω χρήση vpn.

Δημοσ.

Για δικό σου δίκτυο(δικό σου router), ο μόνος τρόπος ειναι κατάλληλο hardware που να υποστηρίζει client isolation (μπαίνεις στις ρυθμίσεις και βάζεις το αναλογο τικ). 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά χαρά, εδω και λιγες μέρες εχω τέτοιο πρόβλημα, κάποιος παρακολουθεί το δίκτυο.

Μενω εξωτερικό , σε ξενοδοχείο και συνδέομαι ασύρματα, χτύπησε για κάνα δυο μέρες το firewall στον υπολογιστή και μια εφαρμογή που έχω στο κινητο και τωρα εχω κατεβάσει στον υπολογιστή το XarP και χτυπάει ακομα και οταν κανω tethering το κινητό με το Pc τι στο καλό, πότε πρόλαβε και χάκαρε κι αυτή την σύνδεση;,

Το μήνυμα που βγάζει είναι: MacFilter incoming packet but sender mac set to our mac address.

Δεδομένου ότι δεν ξέρω ούτε πως να μπω στο ρουτερ τι με συμβουλευετε να κάνω ? Θελω να του κοψω τα @@, τα ποδια του αργοσχολου. Ευχαριστώ.

Ή αν μπορεί κάποιος να μου πει τί ρυθμίσεις μπορώ να κάνω στο firewall eset nod 32 που έχω...

Επεξ/σία από johnniebgood

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...