Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τουλάχιστον ένας λαός που δεν αγοράζει ότι του "κολλάνε στη μούρη". Έψαχνα καλό κινητό σε sony-samsung-lg κτλ και τελικά κατέληξα με τρελούς ενδοιασμούς σε HUAWEI. Ντάξει... Η συσκευή είναι άπαιχτη με ούτε τα μισά λεφτά από Samsung κτλ... Λογικό να ανεβαίνει στην 3η θέση!!!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλα τα λεφτα δεν μπαινουν στη τσεπη μας,μεγαλες εταιριες ειναι....Λογικο ειναι η αγορα στο android να εχει μεταπτωσεις και να εμφανιζονται καθε τετραετια καλυτερα εσοδα εταιριων που πριν ηταν χειροτερες θεωρητικα,τωρα οσο αφορα τις θεωριες οτι αν ερθει η αλλη θα ειναι καλυτερα και θα δουμε προκοπη κλπ ειναι αστεια ετσι μιλαμε για εταιριες(μονοπωλιακους ομιλους ακριβεστερα),η samsung που ουτε εγω θεωρω οτι βγαζει κατι αξιολογο σε σχεση με αλλες εταιριες εχει βρει το μοτιβο και εχει παρει κοσμο λογω design λογω χιλιων δυο ο μεσος χρηστης ενδιαφερεται να εχει ενα ομοργο κινητο να κανει browsing να δει κανα βιντεο να τραβηξει μια φωτογραφια αυτα τα παρεχει η samsung σε ωραιο περιτυλιγμα και πουλαει,οι ανατολιτες τωρα ειναι πιο αρρωστημενοι με αυτα και το ψαχνουν απο εκει και υστερα ειναι να εχουμε να λεμε.

Δημοσ.

η samsung που ουτε εγω θεωρω οτι βγαζει κατι αξιολογο σε σχεση με αλλες εταιριες εχει βρει το μοτιβο και εχει παρει κοσμο λογω design

say-what.gif?w=560

Δημοσ.

Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις σχόλια.Η δεν ξέρω εκούσια / ακούσια,σίγουρα η ικανότητά σου να επεξεργαστείς μια πληροφορία είναι υποβαθμισμένη.

ΚΑΤΑΡΧΑΣ δεν υποστηρίζω για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ Samsung. (έχω σταματήσει από εποχές s3 και έχουν περάσει από τα χέρια μου OPPO/Umi/Zopo/Meizu//THL και συνεχίζω να πειραματίζομαι με Ulefone/Elephone/Gionee κλπ..)

Επίσης επειδή EΞ ΟΡΙΣΜΟΥ επιλέγοντας να συγκρίνεις 3/8 Τετράμηνα μεροληπτείς.Ειδικά από τη στιγμή που δεν το στηρίζεις (του στυλ ότι οι πωλήσεις στο 4ο τετράμηνο είναι αντιπροσωπευτικές της χρονιάς....σωστά δεν το υποστηρίζει κάτι τέτοιο γιατί απλούστατα δεν ισχύει - και αν ίσχυε έχρηζε ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ.

Όσο για τις Εκλογές του 15 με τα δική σου λογική θα πρέπει να κριθεί η Κυβέρνηση Μόνο για το 1ο τετράμηνο?Μόνο για το 4ο?Πρόοδος από 3ο σε 4ο χωρις να μας νοιάζει τι συνέβει στα 2 πρώτα? (άνοιξε κανένα λεξικό να μάθεις τον όρο μεροληψία,προσπάθησε να αυξήσεις λίγο το μορφωτικό σου επίπεδο ευρύτερα και μετά κρίνε την ικανότητα του εκάστοτε μέλους μίας κοινότητας ως προς την ανάλυση ενός πίνακα ή ό,τι άλλο εσύ κρίνεις)

Ελπιζω να τα ειπες/εγραψες και να ξεθυμανες... η αληθεια φυσικα ειναι οτι με αυτα που λες δεν πειθεις κανεναν, το αντιθετο μαλιστα.

οπως και να χει.... αν θελεις να γραψεις και αλλα δεν εχω προβλημα.

Δημοσ.

Ναι....Άλλωστε ποια είναι να η "Alibaba" πού έκανε επένδυση 525 εκατομμύρια στη Meizu....

Μια ακόμη "αποτυχημένη" επιχειρηματική κίνηση "μικρού" κεφαλαίου μεταξύ δύο "άσημων" εταιρειών.

Καλά τα άρθρα που αναφέρονται σε στατιστικές του παρελθόντος αλλά μήπως θα έπρεπε να μην κάνουμε αβίαστες και βαρύγδουπες  δηλώσεις χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει στοιχεία του πιο πρόσφατου παρελθόντος που στο κάτω κάτω επηρεάζουν το μέλλον περισσότερο.

Η Samsung έχει δυστυχώς ή ευτυχώς 1 ατού έναντι των επερχόμενων ναυαρχίδων, χρήση Exynos 7 αντί Snapdragon 810 (που ακόμη δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί). Ο χρόνος είναι με το μέρος της για την ώρα (επίσης αναφέρει να ενημερώσω τους λιγότερο ενημερωμένους ότι ο Exynos 7 θα μεταβεί από τα 20nm σε λιθογραφική διαδικασία 14n m με τεχνολογία 3D FinFET αυξάνοντας μεταξύ άλλων και την αυτονομία της μπαταρίας).Ή μήπως να αγνοήσουμε και και ότι φήμες θέλουν τη Samsung να παράγει μεγάλο ποσοστό (ίσως πάνω από 50%) των επεξεργαστών του νέου μοντέλου της Apple?

Αν και δεν είμαι του χώρου προτιμώ ( αν μπω στη διαδικασία να γνωμοδοτήσω για το μέλλον) να βασιστώ σε αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου/ κεφαλαιακού αποθεματικού (με τον όποιο τρόπο) μιας εταιρείας, το επίπεδο έρευνας, το customer service (λιγότερο το user experience γιατί η κρίση είναι μια εποχή δοκιμών και πειραματισμών κατά την προσωπική μου άποψη) παρά επιλεγμένες συγκρίσεις του παρελθόντως

Ναι εφόσον είσαι εν μέσο του έτους, όχι όταν έχει περατωθεί και έχεις πλέον τα στοιχεία για ολοκληρωμένη σύγκριση μεταξύ ετών.

[ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙ αν είναι να κάνεις τόσο επιλεγμένη σύγκριση οφείλεις να αναφέρεις αν είναι αντιπροσωπευτική (και σε τι βαθμό) ή όχι με το σύνολο των πωλήσεων 2013 κ 2014.Τα στοιχεία τα έχεις,ποιος ο λόγος να μην τα παραθέσεις? Ξεκάθαρα πράγματα]

Σκέψου να έγραφε κάποιος άρθρο ως προς την οικονομική ανάπτυξη της Φουκοσίμα αναφέροντας 2010Q4,2011Q3,2011Q4

χωρίς να αναφέρει κάπου ότι...μεσολάβησε μία πυρηνική έκρηξη την άνοιξη του 11.

Δεν λέω ότι είναι ανάλογο παράδειγμα,απλά ξεκαθαρίζω ότι για τα δικά μου κριτήρια οι συγκρίσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες και αποσαφηνισμένες.Δε χρειάζεται απαραίτητα να έχει μεσολαβήσει κάτι που να αλλοιώνει τα δεδομένα, αλλά οφείλει ο εκάστοτε αρθρογράφος να επισημαίνει την ομοιογένεια ή όχι των δεδομένων εκτός αν θέλει να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες

κοιτα, μιλαμε για την IDC, αν διαφωνεις πες σε αυτους οτι κανουν λαθος χοχοχοχο, πλακα μας κανεις ετσι??

γενικα, οι οικονομικες αναφορες ειναι ετσι, μετραει σε σχεση με το προηγουμενο 3μηνο και με το αντιστοιχο του προηγουμενου ετους ωστε να υπολογισουν την ετσησια μεταβολη...

σθμφωνω ομως οτι χανουν την εποχικοτητα...στην συγκεκριμενη αναφορα ειναι "λαθος" το % της Αππλ μιας και συνοδευεται απο το launching του 6...Το αλλο τριμηνο, δεν θα υπαρχει κατι τετοιο και μαλλον θα εχουμε μειωση...για να δουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπιζω να τα ειπες/εγραψες και να ξεθυμανες... η αληθεια φυσικα ειναι οτι με αυτα που λες δεν πειθεις κανεναν, το αντιθετο μαλιστα.

οπως και να χει.... αν θελεις να γραψεις και αλλα δεν εχω προβλημα.

Τουλάχιστον 2 πράγματα είναι σίγουρα,είσαι out of topic + έχεις πρόβλημα...

Μάλλον έχουμε διαφορετικούς στόχους γιατί ο δικός μου δεν είναι να πείθω αλλά η κριτική επεξεργασία όσων διαβάζω και ο προβληματισμός.Αυτό θέλω να γίνεται από όλους και όχι να έχω σε σχόλια από κάτω 10 φορές την (ενδεχόμενα λάθος) άποψη του αρθρογράφου αναδιατυπωμένη, και 2 ή περισσότερες ομάδες που γράφουν τα δικά τους γιατί έχουν ταυτιστεί με μια θέση ή ακόμη χειρότερα έχουν συμφέροντα και την πρεσβεύουν με φανατισμό. Στόχος (θεωρητικά τουλάχιστον) των άρθρων είναι να διαφωτίζουν/ενημερώνουν όχι να ετεροκατευθύνουν και να παραπληροφορούν (προπαγάνδα)...

(Προσπάθησε να μορφωθείς λίγο περισσότερο,να γίνεις λίγο πιο πολιτισμένος -δε θα μπω στη διαδικασία να σου αναλύσω τα γνωρίσματα του πολιτισμένου...googlαρε το -  και ίσως τότε αποκτήσεις δικό σου τρόπο γραφείς αντί να πετάς τόσο έτοιμες "καραμέλες"  αλλά και αστοχίες έκφρασης όπως "είπες/έγραψες".Αν σταθείς τυχερός που ξέρεις,ίσως αποκτήσει λίγο κύρος ο λόγος σου,για την ώρα όμως υπάρχουν περισσότερα από αρκετά μελανά σημεία)

Κλείνω με 1 πράγμα χωρίς την παραμικρή διάθεση να σε ακολουθήσω άλλο out of topic...

Κριτική σκέψη

Υ.Γ.:Να είσαι σίγουρος ότι ακόμη και αν ήθελα να πείσω κάποιους,η τελευταία ομάδα ανθρώπων θα ήταν αυτή που πρεσβεύεις.

κοιτα, μιλαμε για την IDC, αν διαφωνεις πες σε αυτους οτι κανουν λαθος χοχοχοχο, πλακα μας κανεις ετσι??

γενικα, οι οικονομικες αναφορες ειναι ετσι, μετραει σε σχεση με το προηγουμενο 3μηνο και με το αντιστοιχο του προηγουμενου ετους ωστε να υπολογισουν την ετσησια μεταβολη...

σθμφωνω ομως οτι χανουν την εποχικοτητα...στην συγκεκριμενη αναφορα ειναι "λαθος" το % της Αππλ μιας και συνοδευεται απο το launching του 6...Το αλλο τριμηνο, δεν θα υπαρχει κατι τετοιο και μαλλον θα εχουμε μειωση...για να δουμε...

Έχεις σωστή γραμμή σκέψης και μου αρέσει που εκλείπει η αδιαλλαξία που συνάντησα προηγουμένως.

Δεν αναφέρω ότι είναι λάθος η παρουσίαση-σύγκριση αλλά ότι ακριβώς ΔΕΝ είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ. Φυσικά και υπάρχει λογική όταν συγκρίνεις "ίδια" πράγματα αλλά εδώ μιλάμε για μερική σύγκριση (καθώς δεν γίνεται η συνολική ετήσια αποτίμηση) εταιρειών που παράγουν διαφορετικό όγκο (ποικιλία) μοντέλων και τα διαθέτουν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στην αγορά.Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την Apple (Που καρπώνεται σε 1 τρίμηνο εισπράξεις από πωλήσεις και προπαραγγελίες*) και στο επόμενο "παγώνουν" οι πωλήσεις γιατί θα επέλθει στο μεθεπόμενο η προπώληση του αναβαθμισμένου μοντέλου δεν υπάρχει.. (και στα 2 διαφορετικά διάστημα οι ανταγωνιστές συνεχίζουν να λανσάρουν νέα μοντέλα σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό ή έστω όχι με την τεράστια διακύμανση που παρουσιάζει η Apple...ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία παράγει λίγα μοντέλα όπως η Meizu μέχρι πρότινος που δεν την απασχολούσαν καν mid-range συσκευές παρά μόνο ναυαρχίδες)

*Δεν είμαι λογιστής ούτε ασχολούμαι με την στατιστική οπότε ζητώ αν κάνω λάθος με το αν και κατά πόσο τα έσοδα από την προπώληση πιστώνονται κατά την δημιουργία τους ή κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής (δηλαδή αν ξεκινησει η προπώληση τον Μάρτιο και η παράδοση τον Απρίλιο δεν γνωρίζω που καταλογίζεται το έσοδο - όχι μόνο λογιστικά αλλά και στατιστικά..) να με διορθώσετε

Επεξ/σία από Panoutsos13
Δημοσ.

Κλείνει η samsung;

Ξέρεις η samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μνημών στον κόσμο, έχει ενα απο τα πιο σύγχρονα fabs, είναι πρώτη στις τηλεοράσεις και σε πολύ καλή θέση στα consumer electronics. Και αυτά είναι μόνο τα ηλεκτρονικά... Στα υπόλοιπα μέχρι ναυπηγείο έχει.

Αλλά κατα τα άλλα κλείνει ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...