razimar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Είναι ένα θέμα που σίγουρα έχει συζητηθεί αλλά το επαναφέρω γιατί με πιάνει το παράπονο που λέει και ο Νότης σε ένα τραγούδι. Το ιντερνετ στην Ελλάδα είναι μια πικρή ιστορία και το ξέρουμε όλοι. Προσωπικά μένω στο Περιστέρι, έχω βάλει 24αρα σύνδεση και συνδέομαι με 6-7Μbps όταν στο ζώδιο μου δεν έχω ανάδρομο Ερμή. Για ένα μήνα λόγω βλάβης στην περιοχή δεν είχα τηλέφωνο και ιντερνετ. Οταν το φτιάξανε είχα συνέχεια αποσυνδέσεις και έγινα φίλος με τους τεχνικούς, αφού για 3 βδομάδες τους έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο. Μου λέγανε οτι βλέπουν βραχυκύκλωμα στην γραμμή και το πρόβλημα το έχει το σπίτι, μάλιστα με κάποιον που μίλησα μια μέρα μου είπε οτι το πρόβλημα "βλέπει" οτι είναι ακριβώς στο σπίτι και απόρησα με τις υπερτεχνολογίες των ελληνικών δικτύων του σήμερα. Αφού ήρθε τεχνικός και μέτρησε την γραμμή με analyzer, φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν στο σπίτι και ακόμα περιμένω να το φτιάξουν. Λόγω δουλειάς με βολεύει το γρήγορο ιντερνετ (σχεδιάζω ιστοσελίδες, εφαρμογές κτλ) και η αλήθεια είναι οτι δεν έχω παράπονο αλλά πριν περίπου ένα μήνα πήγα στην Ρουμανία για 5 μέρες. Μια φίλη μου που σπούδαζε εκεί θα πήγαινε να δεί τις φίλες της που μένουν στο Βουκουρέστι, οπότε όταν μου πρότεινε να πάω για παρέα(και αφού είδα και πως είναι οι φίλες της) δεν το σκέφτηκα και πολύ. Η έκπληξη που ακολούθησε ισοδυναμεί με σοκ. Αφού καθίσαμε σε ένα καφέ ανοίγω το κινητό και παρατηρώ 3 δίκτυα WiFi ξεκλείδωτα. Συνδέομαι σε ένα και μπαίνω σε μια σελίδα σαν να είχα κεραία 4g πάνω απο το κεφάλι μου. Ξαφνιασμένος και απορημένος το αναφέρω για να πάρω για απάντηση οτι εκεί στα WiFi δεν βάζουν κωδικούς γιατί έχουν τέτοιες ταχύτητες που δεν τους νοιάζει, οπότε δεν "κλέβουν" κιόλας WiFi! Οταν ρώτησα τι ταχύτητες έχουν και τι τιμές, είναι απο τις στιγμές που απορρίπτεις ακαριαία οτι ακούς και σκέφτεσαι οτι μάλλον δεν έχει ιδέα ο άλλος που σου μιλάει. Εγώ εδώ έχω βάλει rds(πάροχος) 1000Mbps μου λέει και δίνω 55leu. Κοιτάζω τις ισοτιμίες και βλέπω οτι είναι γύρω στα 12.50 ευρώ. Ηθελα να ανοίξει η γή να με καταπιεί. Οταν γύρισα μου έκανε τόσο εντύπωση που το έψαξα και οτι είπε ήταν 100% αλήθεια. Απο κάτω μεταφρασμένο τι σου προσφέρει με 55 λέι η rds. "Digi Net Fiberlink 1000 Ελέγξτε την ταχύτητα του μέλλοντος σήμερα! Σας φέρνουμε το ταχύτερο Internet στη Ρουμανία με μόνο 45 ή 55 λέι, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Με 1000 Mbps, μπορείτε να κατεβάσετε μια ταινία HD (Blu-ray μονής στρώσης) σε περίπου 3 λεπτά! Και σε online παιχνίδια, θα έχετε μια απαράμιλλη εμπειρία! Οφέλη: ταχύτητες μεταφοράς (download) έως 1000 Mbps upload ταχύτητες 30 Mbps σε internet ταχύτητες αποστολής του δικτύου 100 Mbps 55 λέι / μήνα (με ΦΠΑ) ή 45 λέι, εάν είστε συνδρομητής στην ψηφιακή τηλεόραση και σταθερού ή κινητού απεριόριστη κίνηση δωρεάν σύνδεση προσφέρεται δωρεάν mobile internet 2 λογαριασμούς Wi-Fi, ασύρματη σύνδεση στο Internet προσφέρεται δωρεάν Δύο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου @ rdslink.ro Digi on-line δωρεάν (αν είστε συνδρομητής και τηλεόραση) Δωρεάν 50 GB αποθηκευτικού χώρου στο Digi Αποθήκευση προαιρετική ενεργοποίηση δωρεάν internet λειτουργία γονικού ελέγχου (ContulmeuDigi.ro) Δωρεάν Dynamic DNS (ContulmeuDigi.ro) Για να επιτευχθεί η μέγιστη ταχύτητα 1000 Mbps, ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι εξοπλισμένος με: Επεξεργαστής: Intel I7 2,2Ghz (4 πυρήνα) ή ισοδύναμο RAM: 4GB Σκληρός δίσκος: SSD Gigabit κάρτα δικτύου Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS Router που υποστηρίζει 1 Gbps κυκλοφορίας υποστηρίζεται (προαιρετικό) Αποποίηση ευθυνών: Το πακέτο Fiberlink 1000 δουλεύει σε υπολογιστές με χαμηλότερη ρύθμιση, όπως περιγράφεται παραπάνω, αλλά μπορεί να φτάσει ταχύτητες κάτω των 1000 Mbps." Ηξερα οτι στο εξωτερικό έχουν ταχύτερες συνδέσεις, αλλά εδώ η διαφορά είναι χαώδης! Απο την άλλη κάποιος θα πεί οτι στην Ρουμανία ο μισθός είναι 150 ευρώ. Πάσο. Αλήθεια όμως, φαντάζεστε στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 4πλάσιος να προσφέρανε 1Gbps με όλα αυτά 50 ευρώ? Εγώ όχι. Ο κάθε πάροχος εδώ βάζει οτι τιμή του γουστάρει γιατί δεν ελέγχεται απο πουθενά. Είμαστε όλοι θύματα του οτε, της forthnet και όλων των άλλων. Αν ποτέ βάλουν οπτικές ινες σε μεγάλη κλίμακα, τέτοιες ταχύτητες θα τις χρυσοπληρώνουμε πάνω απο 100 ευρώ. Είναι τραγικό να βλέπεις οτι παντού είμαστε 50 χρόνια πίσω και συν τοις άλλοις οτι είσαι και θύμα. 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ο κάθε πάροχος εδώ βάζει οτι τιμή του γουστάρει γιατί δεν ελέγχεται απο πουθενά. Είμαστε όλοι θύματα του οτε, της forthnet και όλων των άλλων. Αν ποτέ βάλουν οπτικές ινες σε μεγάλη κλίμακα, τέτοιες ταχύτητες θα τις χρυσοπληρώνουμε πάνω απο 100 ευρώ. Είναι τραγικό να βλέπεις οτι παντού είμαστε 50 χρόνια πίσω και συν τοις άλλοις οτι είσαι και θύμα. Λάθος, ο ΟΤΕ ελέγχεται από την ΕΕΤΤ και δεν μπορεί να βάλει χαμηλότερες/ίδιες/σχεδόν ίδιες τιμές λιανικής με τους εναλλακτικούς για λόγους ανταγωνισμού. Eπίσης οι τιμές των εναλλακτικών κυμαίνονται ανάλογα με τις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ. FTTH σε μεγάλη κλίμακα μην περιμένεις από εναλλακτικούς πρώτον γιατί δεν έχουν τα λεφτά και δεύτερον γιατί δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προτιμούν να περιμένουν να φτιάξει ΚΑΠΟΤΕ το κράτος. Έχουν γίνει 3 μελέτες μέχρι στιγμής αν δεν κάνω λάθος και με την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια μην περιμένεις σύντομα για κάτι τέτοιο. Έχει φτιάξει ένα πιλοτικό FTTH (150/50) η Forthnet στη Ν.Σμύρνη αλλά η κάλυψη είναι μερικά οικοδομικά τετράγωνα κι η ανταπόκριση τρομακτικά μικρή κι ας το χρεώνουν 30-35 euro αν θυμάμαι καλά. H ΗCN επίσης παρέχει Cable σε ένα μέρος της Θεσσαλονίκη το οποίο φτάνει και τα 120Mbps. Ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει ότι θα παίζει (προς το παρόν) με FTTC (δλδ οπτική μέχρι τις υπαίθριες καμπίνες/ΚΑΦΑΟΥ) το οποίο επεκτίνεται με normal ρυθμούς και για αυτή την περίοδο δεν το λες κι άσχημα. Αυτό σε συνδιασμό με Vectoring (μείωση crosstalking) μπορεί να δώσει και 150Mbps downstream. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2015 από ThReSh
jmirko15 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Θεσσαλονίκη, στην δουλειά, θα βάλουμε 40/40 μέσα στις επόμενες μέρες με κόστος ~80eu/μήνα. Μόλις μάθω παραπάνω θα σας πω. Ξέρω ότι η γραμμή έρχεται από Βουλγαρία. * Νομίζω πως είναι μεταπωλητές της HCN και παρέχουν ταχύτητες μέχρι 400/400.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 στο site τους δεν βλέπω πάντως 400...
jmirko15 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 στο site τους δεν βλέπω πάντως 400... Δεν μιλάω για HCN αλλά ούτε για οπτική ίνα.. Επίσης: Η HCN µπορεί να προσφέρει τις πιο προσοδοφόρες λύσεις και στους επαγγελµατίες. Αναλόγως πόσο θέλετε και έχετε ανάγκη να «τρέχει» το Internet της επιχείρησής σας, η HCN µπορεί να προσαρµόσει τις ταχύτητες στις ανάγκες σας, που µπορούν να καλύψουν έως και 400 Mbps.
razimar Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λάθος, ο ΟΤΕ ελέγχεται από την ΕΕΤΤ και δεν μπορεί να βάλει χαμηλότερες/ίδιες/σχεδόν ίδιες τιμές λιανικής με τους εναλλακτικούς για λόγους ανταγωνισμού. Eπίσης οι τιμές των εναλλακτικών κυμαίνονται ανάλογα με τις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ. FTTH σε μεγάλη κλίμακα μην περιμένεις από εναλλακτικούς πρώτον γιατί δεν έχουν τα λεφτά και δεύτερον γιατί δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προτιμούν να περιμένουν να φτιάξει ΚΑΠΟΤΕ το κράτος. Έχουν γίνει 3 μελέτες μέχρι στιγμής αν δεν κάνω λάθος και με την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια μην περιμένεις σύντομα για κάτι τέτοιο. Έχει φτιάξει ένα πιλοτικό FTTH (150/50) η Forthnet στη Ν.Σμύρνη αλλά η κάλυψη είναι μερικά οικοδομικά τετράγωνα κι η ανταπόκριση τρομακτικά μικρή κι ας το χρεώνουν 30-35 euro αν θυμάμαι καλά. H ΗCN επίσης παρέχει Cable σε ένα μέρος της Θεσσαλονίκη το οποίο φτάνει και τα 120Mbps. Ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει ότι θα παίζει (προς το παρόν) με FTTC (δλδ οπτική μέχρι τις υπαίθριες καμπίνες/ΚΑΦΑΟΥ) το οποίο επεκτίνεται με normal ρυθμούς και για αυτή την περίοδο δεν το λες κι άσχημα. Αυτό σε συνδιασμό με Vectoring (μείωση crosstalking) μπορεί να δώσει και 150Mbps downstream. Αναφερόμουνα γενικότερα στην όλη κατάσταση με τους παρόχους, απο την άποψη οτι πχ τα "εως" 24Mbps που προσφέρουν σε σχέση με υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να τα δίνουν δωρεάν αν ο ΕΕΤΤ έκανε σοβαρή δουλειά και ενδιαφερόταν για τον Ελληνα καταναλωτή. Αυτά που πληρώνουμε για 24Mbps θα έπρεπε να πληρώνουμε για VDSL... Γνωρίζω για την hcn και έχω μιλήσει μαζί τους. Οπως είπες είναι μόνο θεσσαλονίκη αν και έχουν σχέδια για Αθήνα μακροχρόνια, έτσι τουλάχιστον με ενημέρωσε ένας υπάλληλος τους. Πολύ καλό το VDSL όμως παρέλειψα να αναφέρω στο αρχικό post οτι στην περιοχή μου ΔΕΝ έχω την δυνατότητα για VDSL. Eχω μιλήσει σχεδόν με όλες τις εταιρείες μήπως και δώ φώς στο τούνελ αλλά απ'οτι κατάλαβα πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος με 6Μbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Το "έως" 24mbps ισχύει παντού, δεν είναι δικό μας φαινόμενο, όσο πιο μακρυά είσαι από το Α/Κ τόσο πιο πολύ εξασθενεί το σήμα... Τώρα για VDSL (από KV) μπορείς να πας σε HOL ή Wind και να πληρώνεις ότι πλήρωνες για "έως" 24mbps OTE... Για το ότι δεν έχεις δυνατότητα για VDSL φταίει ο δήμαρχος Περιστερίου δυστυχώς που ζητάει πράγματα που δεν προβλέπονται για να αφήσει τον ΟΤΕ να σκάψει στο Περιστέρι... 1
David20 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Σε σχεση με αλλα κρατη ειμαστε ,στην εποχη των δεινοσαυρων, και οχι μονο στο ιντερνετ,αλλα σε ολα... Οσο υπαρχουν καρεκλοκενταυροι που ειναι αμορφωτοι, και δεν εχουν ιδεα τι θα πει πραγματικη αναπτυξη,ετσι θα ειμαστε για παντα σε ολους τους τομεις.Απο την γραφειοκρατεια μεχρι τους δημοσιους υπαλληλους ,που μας μιλανε σαν να ειμαστε σκουπιδια .,κι απ την Παιδεια εως την Υγεια που ολα ειναι σε κατασταση γιουχου.. Ενδεικτικα σε οτι αφορα το ιντερνετ ας συνηθισουμε να ειμαστε Νεαντερταλ καμια 1000 χρονια ακομη και οριστε ενα σπεσιαλ παραδειγμα:. Σε συνομιλια που ειχα με τεχνικο του ΟΤΕ ,οπου τον ρωτησα για ποιο λογο εξω απ τις πολυκατοικιες υπαρχει αυτη η παναθλια εμφανιση των τηλεφωνικων γραμμων ,ενω ειμαστε στο 2015,η απαντηση του ηταν επι λεξη "Εχουμε πει στον δημαρχο να φτιαχτουν υπογειως και με καλη τεχνολογια (πιθανον οπτικη ινα,δεν παιρνω και ορκο) αλλα ο Δημος ειναι στον κοσμο του και δεν θελει" Ενω αγαπητοι συμφορουμιτες,αν ειναι να σκαψουν 5-6 φορες τον μηνα για το παραμικρο ,και δεν μπορουν 3 υπηρεσιες να συννενοθουν μεταξυ τους,γι αυτο δεν τρεχει τιποτε (συμφωνα με το σκεπτικο τους).Σκεφτειται ποσοι τετοιοι δημαρχοι,αρχες ,υπηρεσιες υπαρχουν με το ανωτερω σκεπτικο και βγαλτε συμπερασματα.Βαζουμε χερακια και βγαζουμε ματακια.Απλο ειναι. Ετσι θα ειμαστε παντα.Αυτο ειναι το κρατος και γι αυτο την εχουν κανει σαν πυραυλοι στο εξωτερικο οσοι μπορουν, και καλα κανουν. Γι αυτον ακριβως τον λογο εχουν πεσει απ τα γελια ολοι οι ξενοι κατω.Βλεπουν οτι η μακακια ειναι δευτερη φυση πλεον εδω. Οσο για την ταχυτητα ιντερνετ εχω κι εγω παραδειγμα :Ο μικρανηψιος μου σπουδαζε στην Σλοβακια οδοντιατρος ,μια χωρα που δεν την ακουμε πολυ πολυ...Λοιπον, η απλη συνδεση ιντερνετ κοστιζει καπου 15 ευρω το μηνα και δινει 30 Mbs !!! ..Και οταν λεω 30 εννοω 30 και οχι ΕΩΣ 30 !!!! Οποιος θελει οπτικη ινα τοτε εχει ενα πακετο που δεν θυμαμαι τιμη και δινει 50 mbs και ενα ακομη που δινει 100 mbs ,ετσι, για να ξυπνανε τα αιματα λιγο....!!!!! Και μετα μιλαμε για εδω...Παω τωρα μια βολτα εξω για κυνηγι Τυρανοσαυρου.Πιθανοτερο να βρω T Rex παρα καποια προοδο προς το οτιδηποτε. 1
Backpacker Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στις Σέρρες έχει εδώ και 2-3 χρόνια... ΥΓ Σίγουρα η Ελλάδα υστερεί σε ταχύτητες αλλά και η Ρουμανία δεν είναι ο μέσος όρος...είναι 3η ή 4η χώρα στον κόσμο (!!!!) σε ταχύτητα ίντερνετ πίσω μόνο από κάτι κρατίδια όπως Χονγκ Κονγκ και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2015 από Backpacker 1
razimar Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Στις Σέρρες έχει εδώ και 2-3 χρόνια... ΥΓ Σίγουρα η Ελλάδα υστερεί σε ταχύτητες αλλά και η Ρουμανία δεν είναι ο μέσος όρος...είναι 3η ή 4η χώρα στον κόσμο (!!!!) σε ταχύτητα ίντερνετ πίσω μόνο από κάτι κρατίδια όπως Χονγκ Κονγκ και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι. Σίγουρα, όμως στο Βουκουρέστι που είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας προσφέρει 1000Mbps. Oπως και η Σεούλ στη Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και το Τόκυο που πρόσφατα προσφέρει 2Gbps με $50/μήνα. Το Vdsl είναι μια ενδιάμεση λύση πριν το FTTH, αφού γίνεται η περισσότερη δουλειά με οπτικές ινες μεχρι τα kv. Ομως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με το FTTH. Αυτό οι περισσότεροι το μπερδεύουν(δεν αναφέρομαι σε σένα)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 κάλιστα όμως μπορεί να αναβαθμιστεί σε FTTH στο μέλλον, μιας και θα έχει ολοκληρωθεί το σκάψιμο στο μεγαλύτερο μέρος της απόστασης... όσο για την Ρουμανία Δημιουργησαν 50 χρονια μετα απο εμας υποδομες οποτε εχουν πιο προχωρημενα υλικα απο εμας. Η γερμανια και η αγγλια γιατι δεν θα επενδυσουν μεχρι το 2017 σε τεχνολογικες εξελιξεις? Γιατι δεν υπαρχει λογος τρεις και λιγο να επενδυεις πλεον για ελαχιστη διαφορα. τώρα για Ν.Κορέα και Ιαπωνία, συγκρίνεις τις βούρτσες (Ελλάδα) με τις άλλες...
Yorikas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Αναφερόμουνα γενικότερα στην όλη κατάσταση με τους παρόχους, απο την άποψη οτι πχ τα "εως" 24Mbps που προσφέρουν σε σχέση με υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να τα δίνουν δωρεάν αν ο ΕΕΤΤ έκανε σοβαρή δουλειά και ενδιαφερόταν για τον Ελληνα καταναλωτή. Αυτά που πληρώνουμε για 24Mbps θα έπρεπε να πληρώνουμε για VDSL... Ισχύει ... Συμφωνεί και η OoKla 44% promise ratio στην ελλάδα...
razimar Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 κάλιστα όμως μπορεί να αναβαθμιστεί σε FTTH στο μέλλον, μιας και θα έχει ολοκληρωθεί το σκάψιμο στο μεγαλύτερο μέρος της απόστασης... όσο για την Ρουμανία τώρα για Ν.Κορέα και Ιαπωνία, συγκρίνεις τις βούρτσες (Ελλάδα) με τις άλλες... Εχεις δίκιο οτι είναι λίγο άτοπη η σύγκριση Πιστεύω οτι FTTH στην Αθήνα θα έχουμε μετά το 2020 με κάλυψη ένα 20% στην καλύτερη lol
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 από ποιον? γιατί ο ΟΤΕ συνεχίζει με FTTC...
razimar Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 από ποιον? γιατί ο ΟΤΕ συνεχίζει με FTTC... Η μοναδική λύση είναι ενοικίαση διπλανού σπιτιού σε DSLAM. Τότε κατι γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα