Προς το περιεχόμενο

MacBook Air ή MacBook Pro (retina) ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάρε Mac άφοβα φίλε μου.Ακόμα και το Air πετάει σε σχέση με τα αντίστοιχα PC.Τώρα όσον αφορά το θέμα συμβατότητας δεν τίθεται θέμα.Υπάρχει και η σουίτα iWork της Apple που είναι πραγματικά καταπληκτική και μάλιστα δωρεάν!!!.Αν δεν είναι θέμα το οικονομικό πάνε σε Pro αν και το Air δεν θα σε απογοητεύσει.Μέρα με τη νύχτα με τα Windows.Και αν θες περίμενε και λίγο μέχρι τον άλλο μήνα να πάρεις τα αναβαθμισμένα Air.

• Like 1
Δημοσ.

Τα air είναι στην ουσία τα μινι λαπτοπ της Apple. Αυτή η κατηγορία εχει βγει εκτός εξαιτίας των tablet.<br><br><br>

Μόνο στην Αμερική υποστηρίζουν πλέων τα air διότι προωθούν τα δικά τους στους Αμερικανούς.<br><br><br>

Στις άλλες χώρες μόνο αντιπροσωπους θα βρεις για air.<br><br><br>

Άμα θες παρε αργότερα mac book pro. Απέφυγε τα ρετινα, δεν αλλάζει η μνήμη τους, την κολλάνε στην λογική πλακέτα.<br><br><br>

Όσο αφορά για gaming laptop μην πάρεις με αποκλειστική κάρτα γραφικών. Μετά από λίγα χρόνια καίγονται.<br><br><br>

Πάρε λαπτοπ amd a10-5750m έχει σχετικά ισχυρή καρτα γραφικών (Τέτοιο έχω εγώ, το πήρα από το ebay για 170 ευρω και του έβγαλα το μουφα Α4 από το 17" ΗΡ λαπτοπ και του έβαλα στο 17" ΗΡ ενα a10-5750m με apu ati 8650G,τρέχει καλά σε διπλό κανάλι μνήμης, τον πηρα τον Α10 για 70 ευρω ).<br><br><br>

Και δεν θα ανησυχείς αμα σου καεί διότι αλλάζει. (Είναι ενσωματωμένη στο επεξεργαστή).<br><br><br>

Άμα θες αποκλειστική κάρτα γραφικών τα λαπτοπ που ζητάς τα λένε custom πχ: alienware dell. (Είναι ακριβότερα από μακμπουκς)<br><br><br>

Εκεί η κάρτα γραφικών αλλάζει εύκολα...

Δημοσ.

Τα air είναι στην ουσία τα μινι λαπτοπ της Apple. Αυτή η κατηγορία εχει βγει εκτός εξαιτίας των tablet.<br><br>

Μόνο στην Αμερική υποστηρίζουν πλέων τα air διότι προωθούν τα δικά τους στους Αμερικανούς.<br><br>

Στις άλλες χώρες μόνο αντιπροσωπους θα βρεις για air.<br><br>

Άμα θες παρε αργότερα mac book pro. Απέφυγε τα ρετινα, δεν αλλάζει η μνήμη τους, την κολλάνε στην λογική πλακέτα.<br><br>

Όσο αφορά για gaming laptop μην πάρεις με αποκλειστική κάρτα γραφικών. Μετά από λίγα χρόνια καίγονται.<br><br>

Πάρε λαπτοπ amd a10-5750m έχει σχετικά ισχυρή καρτα γραφικών (Τέτοιο έχω εγώ, το πήρα από το ebay για 170 ευρω και του έβγαλα το μουφα Α4 από το 17" ΗΡ λαπτοπ και του έβαλα τον a10-5750m με apu ati 8650G,τρέχει καλά σε διπλό κανάλι μνήμης).<br><br>

Και δεν θα ανησυχείς αμα σου καεί διότι αλλάζει. (Είναι ενσωματωμένη στο επεξεργαστή).<br><br>

Άμα θες αποκλειστική κάρτα γραφικών τα λαπτοπ που ζητάς τα λένε custom πχ: alienware dell. (Είναι ακριβότερα από μακμπουκς)<br><br>

Εκεί η κάρτα γραφικών αλλάζει εύκολα...

picard-facepalm-o.gif

Τι αλλο θα ακουσουμε ρεεεεεε…….. ???????

• Like 2
Δημοσ.

Μόνο στην Αμερική υποστηρίζουν πλέων τα air διότι προωθούν τα δικά τους στους Αμερικανούς.

Στις άλλες χώρες μόνο αντιπροσωπους θα βρεις για air.

.

Αν και κανονικά όλο θα ήθελε κοκκίνισμα .....(Unabomber)

- Μπορείς να μου πεις γιατι εγώ βρίσκω στα επίσημα site της Apple άλλων χωρών εκτός US το MacBook Air να πωλείται κανονικά?Όχι ότι τα άλλα που γράφεις ειναι σοβαρά , αλλά αυτό ειναι το πιο σοβαρό απο τα αστεία που γράφεις....

• Like 1
Δημοσ.

Η απλε στο επίσημο σαιτ της μονο resellers αναφέρει για αλλες χώρες.

(Δεν είμαι 100% σίγουρος. Απλός αναφέρω τη λέει το επίσημο σαιτ της.)

Μόνο η Αγγλία αποτελεί εξαίρεση.

Επίσης τίποτα σχεδόν δεν φτιάχνει στην Αμερική. Όλα απο Κίνα έρχονται.

Στη Αμερική μόνο τα σχεδιάζει.

Όσο αφορά λαπτοπ με αποκλειστικες κάρτες γραφικών κολλημένες στη μητρική πλακέτα, είναι ο #1 λόγος όταν το λαπτοπ δεν ανάβει σωστά ή δεν ανάβει καθόλου που διαγνώνεται από τεχνικό υπολογιστών.

Sent from my GT-I9505 using Insomnia

Δημοσ.

n

Η απλε στο επίσημο σαιτ της μονο resellers αναφέρει για αλλες χώρες.

(Δεν είμαι 100% σίγουρος. Απλός αναφέρω τη λέει το επίσημο σαιτ της.)

Μόνο η Αγγλία αποτελεί εξαίρεση.

Επίσης τίποτα σχεδόν δεν φτιάχνει στην Αμερική. Όλα απο Κίνα έρχονται.

Στη Αμερική μόνο τα σχεδιάζει.

Όσο αφορά λαπτοπ με αποκλειστικες κάρτες γραφικών κολλημένες στη μητρική πλακέτα, είναι ο #1 λόγος όταν το λαπτοπ δεν ανάβει σωστά ή δεν ανάβει καθόλου που διαγνώνεται από τεχνικό υπολογιστών.

Sent from my GT-I9505 using Insomnia

Καλα με έπεισες .... Αφού λέει μονο resellers και δεν έχει επίσημα sites σε άλλες χώρες πλην Αγγλίας....τοτε δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Αν και θα ήθελα link που το λέει αυτο,το επίσημο site της, δεν βαριέσαι ....Ααα κανε μου μια χάρη και δες σε παρακαλώ αν μπορείς σε ποιον reseller στην Ελλάδα σε στέλνει το επίσημο site της Apple, ξέρεις πατώντας το change country, όπως ακριβώς βρήκες και τους άλλους" resellers."...

ΥΓ. Να σε βοηθήσω γιατι μάλλον κόλλησε το internet σου, http://store.apple.com/us/browse/open/country_selector

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω και να μου πειτε αποψεις.

Θελω να αγορασω ενα λαπτοπ και ειμαι αναμεσα στο Macbook air και macbook pro αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποιο να παρω. Ξερετε ποιο ειναι καλυτερο? Εχω ακουσει οτι το air ειναι για πιο απλη χρηση επειδη εχει κατωτερα specs ( λογικο ) . Απο την αλλη η retina του macbook pro τα σπαει που ακουω απο αλλους.. και μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για gaming. Τι λετε?

Ευχαριστω

Ιντσες,budget,πανω κατω τι χρηση θες να κανεις και οταν λες gaming,αναφερε τι τυπου παιχνιδια εννοεις και ποσο σε νοιαζουν τα γραφικα!

Και καποιος ας μας πει και σε dual boot στα windows,πως πανε τα macbook pro με τις θερμοκρασιες!

Δημοσ.

Ιντσες,budget,πανω κατω τι χρηση θες να κανεις και οταν λες gaming,αναφερε τι τυπου παιχνιδια εννοεις και ποσο σε νοιαζουν τα γραφικα!

Και καποιος ας μας πει και σε dual boot στα windows,πως πανε τα macbook pro με τις θερμοκρασιες!

http://www.insomnia.gr/topic/522438-βοηθεια-για-αγορα-νεου-φορητου-υπολογιστη/

Οσο για θερμοκρασίες πρέπει να μας πεις ποιό windows. Φαινόμενα υπερθέρμανσης δεν έχω ακούσει σε windows 8 , όχι σε σημείο να ξεκολλάνε οι κάρτες γραφικών....

Παλιά είχαν αναφερθεί προβλήματα αλλά ήταν με windows 7 .Με windows 8 δεν έχω ακούσει τίποτα. Ας μας πει κάποιος που τα έχει δοκιμάσει , αν υπάρχει κανένας .....

• Like 1
Δημοσ.

ektor7 αστο ξεχαστο το gaming εχω pc για gaming απλα λεω ρε παιδι μου μπορει καμια φορα να μουρθει να παιξω τπτ αν ειμαι εκτος αθηνων...μην φανταστεις κανα τρελο game... hots , lol κλπ... Για εργασιες πio πολυ και για το πανεμορφο λογισμικο και design το θελω. Ουτως η αλλως προτιμαω επειδη ειναι ποιοτητα... η πιο απλα....Apple = TOP :P

Δημοσ.

Βαριεμαι να το κοιταξω για τους μεταπωλητες της apple εκτος δικαιοδοσιας USA.

Μαλλον εχετε δικιο, λογικα θα εχει και μαγαζι apple και στη ελλαδα, και οχι μεταπωλητες μονο '-'

Για θερμοκρασιες τα μακμπουκ προ, δεν εχουν ικανοποιητικο συστημα ελεγχου ανεμιστηρα.
Συμφωνα με την Apple ορισμενα μακμπουκς και θερμοκρασιες 80 και 90 βαφμους να βγαζουν, θεωρουνται φυσιολογικες.

Εγω ευτηχως εχω βαλει ειδικο προγραμματακι σε Μακ και σε bootcamp windows να ανεβαζει στροφες απο τους 20C' και να κορυφωνετε στους 60C'.

Το λινουξ και το Μακ δεν εχουν επισημως την υποστηριξη DirectX 3D αλλα μονο OpenGL που δεν ανεβαζει ευκολα θερμοκρασιες, διοτι δεν αξιοποιει πληρως την καρτα γραφικων.

Στα γουιντος ομως το DirectX Draw και το DirectX 3D της δινουν και καταλαβαινει, οποτε ανεβαζει ποιο ευκολα θερμοκρασιες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...