d_gkal Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 για φθηνα ψιλοπραματα που τα βιαζομαι, καλα ειναι τα turbo x. αλλιως προτιμω να τα παρω απο ebay στις μισες τιμες βεβαια το λαπτοπ που εχω απ το 2007 ειναι κοπροσκυλο του κερατα! μονο το πληκτρολογιο εχει χαλασει (και δε βρισκω οικονομικο γμτ) και η μπαταρια του (που κραταει λιγα λεπτα μονο) αν ειναι ν α παρω παλι λαπτοπ, θα δω τι με συμφερει και ισως παω παλι σε turbo x (αν και δε το κοβω, καθως οι τιμες στα επωνυμα εχουν πεσει αρκετα)
nikko_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Στην εταιρεία που εργάζομαι προτιμούν υπολογιστές Turbo-X - λόγω κόστους. Μέχρι πρόσφατα δούλευα σε ένα Turbo-X του 2006, το οποίο είχε παρουσιάσει μόνο 1 καμμένο τροφοδοτικό. Αλλάχθηκε και συνέχιζε να δουλεύει μέχρι το 2014, οπότε και κάηκε η μητρική. Το PC ήταν ανοικτό 24x7, όλο το έτος πλην Αυγούστου. Το καινούριο PC είναι πάλι Turbo-X και μέχρι τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα. Βασισμένος στην καλή εμπειρία του αρχικού PC, πήρα το 2010 ένα Turbo-X για το σπίτι. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU. Με την ευκαιρία αναβάθμισα την CPU, έβαλα καινούριο ανεμιστήρα, πρόσθεσα και 2 δίσκους και παίζει άψογα μέχρι τώρα. Μπορεί να ήμουν από τους τυχερούς, ποιος ξέρει ;
vaas93 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Στην εταιρεία που εργάζομαι προτιμούν υπολογιστές Turbo-X - λόγω κόστους. Μέχρι πρόσφατα δούλευα σε ένα Turbo-X του 2006, το οποίο είχε παρουσιάσει μόνο 1 καμμένο τροφοδοτικό. Αλλάχθηκε και συνέχιζε να δουλεύει μέχρι το 2014, οπότε και κάηκε η μητρική. Το PC ήταν ανοικτό 24x7, όλο το έτος πλην Αυγούστου. Το καινούριο PC είναι πάλι Turbo-X και μέχρι τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα. Βασισμένος στην καλή εμπειρία του αρχικού PC, πήρα το 2010 ένα Turbo-X για το σπίτι. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει ο ανεμιστήρας της CPU. Με την ευκαιρία αναβάθμισα την CPU, έβαλα καινούριο ανεμιστήρα, πρόσθεσα και 2 δίσκους και παίζει άψογα μέχρι τώρα. Μπορεί να ήμουν από τους τυχερούς, ποιος ξέρει ; Ίσως να μην καταλαβαίνεις την ανατομία ενός desktop. Πέραν από το τροφοδοτικό και το κουτί, ένα turbo x desktop αποτελείται από επώνυμα προιόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής του είναι π.χ της Intel και η κάρτα γραφικών π.χ της Nvidia και πάει λέγοντας.
drkar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Ίσως να μην καταλαβαίνεις την ανατομία ενός desktop. Πέραν από το τροφοδοτικό και το κουτί, ένα turbo x desktop αποτελείται από επώνυμα προιόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής του είναι π.χ της Intel και η κάρτα γραφικών π.χ της Nvidia και πάει λέγοντας. να συμπληρωσω οτι υπαρχουν και οι turbo-x μητρικες, οπως και οι ψυκτρες turbo-x, οπως και τα fans, keyboard,mouse,peripherals....
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 πάντως βλέπω πολύ το προωθούν το turbo-x στα κανάλια μέχρι και στις εκπομπές-σειρές οι υπολογιστές είναι turbo-x όσο για το αν είναι value for money, αυτό νομίζω είναι υπερβολικό.
CloudConnected Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Εμπειρίες από την δουλειά: Η παραγγελία αφορούσε custom b.t.o. βάσει προϊόντων που υπήρχαν στο site τους και το μόνο που δεν βάλαμε ήταν δίσκοι, αφού είχαμε. Παραλάβαμε ένα μηχάνημα το οποίο μόλις το βγάλαμε από το κουτί του άρχισαν να ακούγονται ήχοι σαν να σπάει κάτι μέσα. Ανοίγοντάς το είδαμε ότι η ψύκτρα του επεξεργαστή είχε αποκολληθεί από την θέση της (προφανώς δεν είχε βιδωθεί σωστά), με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κατά την μεταφορά του να έχει γδάρει την μητρική, συνεπώς να μην μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο σαν server που θέλουμε να χρησιμοποιηθεί (και στην τελική, sorry, αλλά εμένα με ξενερώνει να βλέπω κάτι καινούργιο σε τέτοια κατάσταση). Να αναφέρουμε επίσης ότι στην αρχική παραγγελία είχαν ζητηθεί τα εξής χαρακτηριστικά: 1) Corsair τροφοδοτικό το οποίο αντικαταστάθηκε από το Πλαίσιο με ένα Turbo-x. 2) Fan (ανεμιστήρας) για την ψύξη του κουτιού το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην παραγγελία (ούτε ποτέ άλλοτε στις υπόλοιπες παραγγελίες που ζητείται). 3) Case (κουτί) Theseus το οποίο αντικαταστάθηκε με κουτί turbo-x Flexwork, με την δικαιολογία ότι μόνο αν μπει αυτό το κουτί θα έχουμε 3 χρόνια εγγύηση on-site!!! Δηλαδή ισχυρίζεται το Πλαίσιο ότι θα έχουμε εγγύηση on-site στα προϊόντα μόνο εφόσον βάλουμε κάτι που να είναι Turbo-x και μάλιστα, δεν αρκεί το γεγονός ότι έχουμε έστω το τροφοδοτικό turbo-x για να πάρουμε την εγγύηση on-site, πρέπει να έχουμε και το κουτί! Το οποίο δεν μας κάνει διότι δεν μπορούν να χωρέσουν οι δίσκοι τους οποίους διαθέτουμε. 4) Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι και οι μνήμες αλλάχτηκαν στην παραγγελία και αντί για 32gb που είχαμε ζητήσει ήρθαν τελικά 16gb διαφορετικής μάρκας. Από τις τόσες φορές που άλλαξε η παραγγελία, δεν παρατηρήθηκε το γεγονός ότι αλλάχτηκε και αυτό το χαρακτηριστικό. Όσον αφορά την εμπειρία με τροφοδοτικά, έχω μέχρι στιγμής δύο παραδείγματα χαλασμένων. Επίσης, μου έχει τύχει σε καινούργιο μηχάνημα να πετάξει bsod η μητρική την ώρα κωλονοσκόπησης σε ασθενή, ενώ είχαμε ζητήσει άλλη μητρική από αυτήν που έβαλε το πλαίσιο. Ο ασθενής μετά έκανε και 2η κωλονοσκόπηση........ Γενικά μακριά. Ας μην βόλευε την εταιρεία μου ο τρόπος πληρωμής και δεν θα παίρναμε ποτέ ξανά από εκεί.
qsis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 να συμπληρωσω οτι υπαρχουν και οι turbo-x μητρικες, οπως και οι ψυκτρες turbo-x, οπως και τα fans, keyboard,mouse,peripherals....Αυτά πλέον, όχι το 2006 Τότε δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα σε σχέση με τώρα Άντε κάνα ups και λαπτοπ, τα desktop ήταν από επώνυμα πράγματα
petran91 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Η προσωπική μου εμπειρία so far με τα TurboX, μου δίνει 2 στα 3. Έχω αγοράσει μία webcam με mic προ 3ετίας περίπου (~15 ευρώ) η οποία δουλεύει ακόμα άψογα, μια usb κεραία για wifi η οποία δουλεύει και σαν repeater και είναι κι αυτή μια χαρά ακόμα (>20 ευρώ) αλλά είχα πάρει κι ένα "gaming" mouse ~30 ευρώ. Στην αρχή όλα ωραία και καλά, μετά από 4 μήνες τα φτυσε. Από τότε αποφάσισα κι εγώ πως δεν θα ξαναδώσω λεφτά για turbox όταν πρόκειται για αγορά >30 ευρώ. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Άλλη προσωπική εμπειρία δεν έχω. Ένας κολλητός έχει laptop Turbox (~550€ πριν 2 χρόνια), και θυμάμαι μέσα στο πρώτο 2μηνο έτρεχε συνέχεια στο service. Το έπαιρνε και το έδινε μέχρι που καταλάβαμε ότι ήταν software θέμα και περάσαμε άλλη έκδοση windows(από 8.1 που είχε βάλαμε 7 και λύθηκε το θέμα). Τώρα πριν κανένα τρίμηνο σταμάτησε να δουλεύει η θύρα του HDMI του.Γενικά δεν θέλω να μπλέκω με turbox και πλαίσια. Όταν είναι να δώσω πολλά λεφτά επιλέγω επώνυμα προιόντα.
nikko_ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Ίσως να μην καταλαβαίνεις την ανατομία ενός desktop. Πέραν από το τροφοδοτικό και το κουτί, ένα turbo x desktop αποτελείται από επώνυμα προιόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής του είναι π.χ της Intel και η κάρτα γραφικών π.χ της Nvidia και πάει λέγοντας. Μια χαρά την καταλαβαίνω την ανατομία του... Ασχολούμαι με υπολογιστές από το 1989.... Όπως επίσης καταλαβαίνω -όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους- ότι αν προσέχεις κάτι, συνήθως ζει περισσότερο. Όλοι βρίζουν π.χ. τα laptop της Acer, αλλά αυτό που είχα πάρει το 2004 έζησε μέχρι το 2012 (με linux στο τέλος) και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως επιδότηση αγοράς καινούριου από τα Public.
ilouko Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Είναι το απόλυτο αίσχος το Πλαίσιο. Τα turbo x είναι καλά για να ψήσεις σουβλάκια πάνω τους. Sent from my iPhone using Insomnia 2
Shyn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Καποια εποχη ειχα ξεμεινει απο ποντικι και πηρα ενα απο το πλαισιο λογω αναγκης.. Το εχω 8 μηνες (τωρα το χρησιμοποιηει ο αδερφος μου) και εχει χαλασει ηδη 3 φορες! Θα τους το πηγαινω μεχρι τελευταια μερα της εγγυηση για αλλαγη.. Ασχετο, αλλα το Turbo X πρεπει να ειναι το ποιο καγκουρικο ονομα σειρας προιοντων... Edit: Ξεχασα να γραψω το καλυτερο. Ειχαμε παει μια φορα σε ενα καταστημα για να κοιταξει ενας φιλος μου για υπολογιστη. Ο υπαλληλος προσπαθουσε να του πουλησει αυτην εδω την πατατα http://www.plaisio.gr/games/pc/desktop-gaming/Turbo-X-Sting-G100.htm και μας "εξηγουσε" γιατι ενας FX6300 ειναι καλυτερος απο ι5 4670!
qsis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Ο υπαλληλος προσπαθουσε να του πουλησει αυτην εδω την πατατα http://www.plaisio.gr/games/pc/desktop-gaming/Turbo-X-Sting-G100.htm και μας "εξηγουσε" γιατι ενας FX6300 ειναι καλυτερος απο ι5 4670! μπορεί να ήταν fanboy της amd κι εγώ έχω διαφωνήσει έντονα με υπαλλήλους fanboy κατά καιρούς που ήθελαν να μου προωθήσουν συγκεκριμένο πράγμα (όχι turbo x) και μου έλεγαν "εγώ γράφω σε φόρουμ, έχω κάνει o/c, έχω ξεκλειδώσει τους πυρήνες στη κάρτα μου " και τέτοια υπάρχει και το προσωπικό γούστο στη μέση 2
HellhammeR Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δυστυχώς για την πλειοψηφία είναι δύσκολο να ξέρει συγκεκριμένα το τι θέλει να πάρει. Οι περισσότεροι ακούνε και αποφασίζουν βάση αυτών που τους λένε οι επαγγελματίες πωλητές στα καταστήματα, αν θέλει να πουλήσει τον AMD όπως έγραψε ο φίλος ποιο πάνω δεν θα το κάνει σε user του insomnia αλλά στον επόμενο ανυποψιάστο πελάτη που θα τον πιστέψει. Δεν πρέπει να υπάρχει προσωπικό γούστο στην πώληση, αλλά ούτε και υποκεινούμενα άτομα απο την εταιρία για να προωθήσουν αυτό που θέλει η εταιρία και να "φύγει" απο το stock. Σε έναν τέλειο κόσμο ο υπάλληλος θα σου ανέφερε τα αρνητικά και τα θετικά κάθε πλατφόρμας -αντικειμενικά- και η απόφαση θα ήταν δικιά σου. Τώρα σε κάποιον ο οποίος δεν γνωρίζει και πολλά (δεν περιμένει το Πλαίσιο να πουλήσει τα turbo-x σε μένα, στον qsis και στον Shyn) η απόφαση γίνεται απο τον υπάλληλο και ο πελάτης νομίζει εν τέλη οτι το επέλεξε αυτός. Αν έβλεπε το Πλαίσιο πως δεν βγάζει κέρδος με τα turbo-x δεν θα τα προωθούσε τόσο έντονα και θα είχε και πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε άλλα brand. Αν δηλαδή όλη η Ελλάδα ήταν insomniacs θα βλέπατε όλα τα επώνυμα προιόντα στο Πλαίσιο και ελάχιστα turbo-x 4
looproll Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 βγάζεις πολύ συσσωρευμένο μίσος για τα turbo-x Πρέπει όμως να υπάρχουν και αυτά στην αγορά, με αυτά εννοώ την φθηνή κατηγορία, δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια και ποιοτηικά, πάντα όταν υπάρχει το καλό θα υπάρχει και το κακό προιόν της τάδε κατηγορίας. Στο χέρι του καταναλωτή είναι να κρίνει πως μια μάρκα που λέγεται turbo-x δεν θα είναι ίδια με μάρκες όπως Sony, Philips, Samsung κτλπ.. Mα εδώ είναι που κάνεις το λάθος το βασικό που κάνουν και το λάθος ΟΛΟΙ όσοι δίνουν τα χρήματα τους ανυποψίαστοι στηρίζοντας τέτοιες απάτες και εξηγούμαι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ brand το turbo-x ;όπωσ και κανένα turbox, inovator zervoydakis μαγια η μέλισσα κοκ, όπως ένα κανονικό brand samsung, intel, sony apple κ.α. ΑΥΤΟ ΠΟΥ τα διαφοροποιεί είναι οτι οι μεν πρώτοι είναι μεταπωλητές κινέζικων προιόντων όπου εναντι κάποιου τιμήματος βάζουν την ταμπέλα τους επάνω σου το πασάρουν ηθελημένα σαν δικό τους της εταιρίας τους και σε εξαπατούν όπως έκανε το πλαίσιο πολλά χρόνια με την δήθεν ελληνική γραμμή παραγωγής λάπτοπ και έτσι το target GROUP ΠΟΥ απευθύνονται (άσχετοι, πιτσιρίκια, καλοπροαίρετοι άνθρωποι που νομίζουν ότι στηρίζουν τις ελληνικές εταιρίες, κουτοπόνηροι που νομίζουν ότι έπιασαν όλους τους άλλους μαλάκες και έκαναν το καλύτερο deal με τα λιγότερα χρήματα, με λογικές του στύλ έλα μωρε όλα ίδια είναι) ΑΠΟ την άλλη οι κανονικές εταιρίες για να παρουσιάσουν ένα προιόν κάνουν R&D (research & development) έρευνα και ανάπτυξη που σημαίνει ότι πολύς κόσμος με υψηλότατο επίπεδο απασχολείται σε εγκαταστάσεις όπου κοστίζουν στις χώρες προέλευσης συνήθως όπου απο την αρχη κατασκευλάζει ενα προτότυπο του προιόντος το δοκιμάζει πειραματίζεται σε διάφορα στάδια αλλάζει υλικά συνθήκες και και, μέχρι να φτάσει στο τελικό προιόν π.χ. η apple ενα Iphone θα κατασκευάσει το πρωτότυπο θα το αναπτύξει στην καλιφόρνια θα το τελειοποιήσει και στην συνέχεια η γραμμή παραγωγής του μπορεί να είναι στην κινα όπου το εκεί εργοστάσιο απλά συναρμολογεί φασόν ΑΥΤΟ που του έχει δώσει ο κατασκευαστής και τίποτε άλλο, Η τιμή του τελικού προιόντος που πηγαίνουμε να πάρουμε απο το ράφι του καταστήματος στο μεγαλύτερο μέρος της αφορά εκτός του κέρδους, του brand της διαφήμισης, την απόσβεση του κόστους του R&D που έκανε η εταιρία και την αμοιβή των ανθρώπων που εργάστηκαν για να μπορείς εσύ να χαίρεσαι το enermax 10 έτη και όταν χαλάσει να το αντικαθιστάς και όχι να βάζεις τα κλάματα γιατί η μητρική σου έγινε κάρβουνο απο το turbo-x που καρβούνιασε, ΑΥΤΟ εξηγεί την ασχετοσύνη πολλών που δεν κατανοούν την έννοια R & D και λένε σιγά το λάπτοπ το sony που κάνει τόσα λ7 τα υλικά του δεν κάνουν ούτε το 1/10 (χαλκός, πυρίτιο, χρυσός κ.α) Ακόμα και το design Που κάνει ένα προιόν ελκυστικό π.χ. εταιρίες όπως η apple πληρώνουν ενα σκασμο απο χρήματα σε designers. Aπο την άλλη το κάθε turbo-x που δεν έχει το κόστος του R&D πάει απ ευθείας στην γραμμή παραγωγής και παίρνει ότι έτοιμο σχέδιο έχει το εργοστάσιο , όπου το R&D είναι αστείο και κατα βάση αντιγράφει σχέδια άλλων κατασκευαστών απο προηγούμενες γενιές με αστεία επιλογή υλικών, έτσι ώστε αν ΕΣΥ θελήσεις να βρείς μπαταρία π.χ. σε ενα λάπτοπ μετά απο 3 ετη σε τurbo-x να σε παραπέμπουν στο ebay, (Ειναι γνωστή η ιστορία με τις μπαταρίες των innovator λαπτοπ του e-shop όπου επειδή η εταιρία κατασκευής ήταν τούρκικη και διέκοψε την συνεργασία, το κατάστημα παρέπεμπε τους πελάτες να δουλεύουν το λάπτοπ με το τροφοδοτικό και μόνο 3
fallen4ngel Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλά το τελευταίο ποστ έγραψε ιστορία.... Διάβασα Apple και έκλαψα, που γίνεται το πρωτότυπο; Στην Καλιφόρνια; Όχι στο πεντάγωνο το κάνουν και στο μυστικό εργοστάσιο του Area 51. On topic Turbo X ποτέ και όσο για εγγύηση επώνυμων προϊόντων μετά τα βρισιδια που έριξα την τελευταία φορά ούτε καν να σκεφτώ ξανά κάποια αγορά απο αυτούς. Στην τελική ούτε φτηνά πουλάει ούτε γνώστες είναι και θέλω και ηρεμιστικά αν πάω για εγγύηση προιόντος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα