xristoforos89 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα. Μου εδωσαν ενα λαπτοπ με msata ssd επανω (μολις 16gb) και εναν 500αρη μηχανικο. Δοκιμασα να βαλω τα 8.1 επανω στο λαπτοπ. Χωρανε κανονικα και μενουν 2gb. Περναω τους απαραιτητους drivers και εχω 1gb ελευθερο. Ο 500αρης ειναι εντελως αδειος παραλληλα αφου δεν του εχω περασει κατι. Γινεται λοιπον ,πλεον, να ορισω ο,τι εγκαθισταται να πηγαινει στον μηχανικο και ο ssd να 'κλειδωσει' εκει που ειναι; Παει να κανει windows update, αλλα ειναι ορισμενος ο ssd για πρωτος δισκος και δεν γινεται δουλεια ετσι. (δεν βλεπω να εχει επιλογη να πανε τα windows updates στον μηχανικο) Παρομοιο θεμα εχω και με τα updates απο την Λενοβο (απο ενα προγραμμα που εχει η εταιρια) και τα παντα εγκαθιστανται στον ssd/δεν υπαρχει επιλογη για να πηγαινουν αλλου. Δεκτη οποια βοηθεια!
liakosdeco Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 και γιατι δεν αλλαζεις msata? ακριβο, πιο απλη διαδικασια αλλα εχεις gb μετα.. 16 ειναι απειροελάχιστα! εκτος και αν δεν γινεται να αλλαξεις απο το bios διαδρομη εγκαταστασης windows και ειναι αυτος ο χωρος μονο, κατι που θα ειναι τελειως ανοητο απο την εταιρια
plpapadopoulos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Αυτοί οι SSD είναι για χρήση cache. Με data access μετά από λιγο καιρό χρήσης θα klass... Αλλάζεις SSD λοπόν. 1
xristoforos89 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 και γιατι δεν αλλαζεις msata? ακριβο, πιο απλη διαδικασια αλλα εχεις gb μετα.. 16 ειναι απειροελάχιστα! εκτος και αν δεν γινεται να αλλαξεις απο το bios διαδρομη εγκαταστασης windows και ειναι αυτος ο χωρος μονο, κατι που θα ειναι τελειως ανοητο απο την εταιρια Κανονικα αλλάζει απο το bios το boot priority και γενικα του κάνεις κανονικα ο,τι θες, οπως σε εναν νορμαλ δισκο. (μου εχει τυχει και msata κολλημενος επανω στην μητρικη σε samsung laptop-του εβαζες windows κανονικα βεβαια αλλα κλάταρε μετα απο λιγο καιρο και ηθελε αλλαγή η μητρικη). Ηθελα να αποφυγω την προσθηκη νεου δισκου μιας και δεν θα το κρατησω και πολύ το λαπτοπ. Απλα θελω να δω αν γινεται πλεον να γινεται εξ'ορισμου η εγκατασταση των παντων στον μηχανικο δισκο.
Euclides Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Έχω δοκιμάσει να κάνω το ίδιο με 24 Gb mSATA σε ένα Lenovo U410, αλλά μου έσπασαν τα νεύρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι: 1. Να δημιουργήσεις μια trimmed down έκδοση του λειτουργικού, που θα αφαιρέσεις άχρηστες λειτουργίες όπως: Υποστήριξη Ασιατικών, Σλαβικών, Σημιτικών και άλλων γλωσσών που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσεις. Την λειτουργία natural language για search στα Windows με όρους καθημερινής ομιλίας. Υποστήριξη Tablet PC. Drivers που δεν χρειάζεσαι. Όλα αυτά θα σου γλυτώσουν κάπου 2 Gbs. 2. Να μεταφέρεις με cut / paste τους default φακέλλους των Windows (My Documents, Videos, Pictures, κλπ) από το Directory C:\Users\MyUserName\.... στον μεγάλο δίσκο. 3. Να καταργήσεις λειτουργίες των Windows που κάνουν εγγραφές στον δίσκο, όπως το Hibernation, το Indexing, τα Εrror Logs, και τα Restore Points. 4. Να μεταφέρεις το Pagefile στον μεγάλο δίσκο. 5. Να μεταφέρεις τους Temp και Tmp φακέλλους στον μεγάλο δίσκο. 6. Να μειώσεις το Memory Dump. 7. Στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων να μην επιλέγεις ποτέ Default εγκατάσταση, αλλά manual και να επιλέγεις φάκελλο εγκατάστασης στον μεγάλο δίσκο. 8. Να αδειάζεις τακτικά τους φακέλλους: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed\ C:\Windows\winsxs\Backup\ 9. Να τρέχεις μετά από κάθε ενημέρωση των Windows το Disk Cleanup. Αν θέλεις να το κάνεις σαν project για να περάσει η ώρα σου, δοκίμασέ το. Αλλά σαν μόνιμη λειτουργία δεν θα στο συνιστούσα. Τα Windows Updates κάποια στιγμή θα φρακάρουν τον δίσκο σου - εκτός αν τα απενεργοποιήσεις εντελώς. To καλύτερο που έχεις να κάνεις με αυτό το hardware configuration είναι: είτε να τοποθετήσεις ένα μεγαλύτερο mSATA είτε να χρησιμοποιήσεις τον υφιστάμενο mSATA σαν buffer (από το BIOS ενεργοποιείς το Rapid Storage, αφού ορίσεις RAID τους δύο δίσκους). Η λύση που ακολούθησα εγώ, είναι ότι αγόρασα και τοποθέτησα έναν mSATA 128 Gb. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2015 από Euclides 2
conkal Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Παιδες τι λετε ??Α. σε πολλα laptop ειναι ενσωματωμενα στην μητρικη και οχι sata . ειναι iSSD. Β. ειναι ΜΝΗΜΗ CACHE οπως ειπε και ο φιλος πιο πριν. ετσι και αλλιως ειναι πολυ αργος ssd . εγκαθιστας στον κανονικο δισκο και βαζεις και το προγραμμα για κανει το ssd cache. και τελος... τα αλλα δεν εχουν νοημα εκτος αν βαλεις τιποτα ubuntu
xristoforos89 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Παιδες τι λετε ?? Α. σε πολλα laptop ειναι ενσωματωμενα στην μητρικη και οχι sata . ειναι iSSD. Ζητησα την οποια γνωμη για το λαπτοπ μου (thinkpad x240) το οποιο ειχε απο την μανα του hdd και msata και δεν ειναι κολλημενος στην μητρικη. Αν ηταν κομματι της μητρικης δεν θα το συζητουσαμε καν (αν και οπως αναφερω παραπανω μου εχει τυχει issd και μια χαρα μπορουσες να περασεις windows επανω, εστω και οριακα στα 24gb)
arc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Xristofore μπορείς να αλλάξεις τα paths αλλά σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να εξασφαλίσεις το touble free. Είμαι σίγουρος οτι αργά η γρήγορα κάτι θα σκάσει. Επειδή δεν ειναι δικό σου μηχανημα, ωστε να το ελέγχεις, η εμπειρία μου σε αναλογες περιπτωσεις ειναι οτι ο κάτοχος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και θα τρέχεις πάλι εσύ. Κάποια εγκατάσταση δεν θα δουλευει, κάτι θα σώζει στην επιφάνεια εργασίας (ή όπου βρεί), κάτι το temp θα γεμιζει, κλπ. Πες του στα ίσια, οτι οι λύσεις ειναι δυο και καθορισμένες. Windows στον μηχανικό και πτώση ταχυτητας ή νεος ssd. Οτιδήποτε αλλο ειναι πρακτικά χαμενος χρόνος (δικός σου, γιατί αυτός του οποιου θα χαλάσει, στο παραμικρο θα σου τηλ να σου λεει οτι χαλασε). Εναλλακτικά linux 2
Euclides Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Xristofore μπορείς να αλλάξεις τα paths αλλά σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να εξασφαλίσεις το touble free. Είμαι σίγουρος οτι αργά η γρήγορα κάτι θα σκάσει. Επειδή δεν ειναι δικό σου μηχανημα, ωστε να το ελέγχεις, η εμπειρία μου σε αναλογες περιπτωσεις ειναι οτι ο κάτοχος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και θα τρέχεις πάλι εσύ. Κάποια εγκατάσταση δεν θα δουλευει, κάτι θα σώζει στην επιφάνεια εργασίας (ή όπου βρεί), κάτι το temp θα γεμιζει, κλπ. Πες του στα ίσια, οτι οι λύσεις ειναι δυο και καθορισμένες. Windows στον μηχανικό και πτώση ταχυτητας ή νεος ssd. Οτιδήποτε αλλο ειναι πρακτικά χαμενος χρόνος (δικός σου, γιατί αυτός του οποιου θα χαλάσει, στο παραμικρο θα σου τηλ να σου λεει οτι χαλασε). Εναλλακτικά linux Σωστά. Και να συμπληρώσω ότι με την αλλαγή των paths, ακόμα και αν το εγχείρημα πετύχει, σημαντικές πληροφορίες για την λειτουργεία του laptop θα βρίσκονται στον μηχανικό δίσκο. Άρα τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας του SSD μειώνονται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα