banikolaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα κοινότητα, Είμαι καινούριος στο φόρουμ και ο λόγος που γράφτηκα είναι για να ρωτήσω κάποια πράγματα γύρο από το χτίσιμο εφαρμογών στα κινητά. (Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ξαναδεί παρόμοια θέματα αλλά κάντε την προσπάθεια να το διαβάσετε). [ Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σχολιάσω λίγο τον εαυτό μου, για να ξέρετε με τι έχετε να κάνετε (κάπως απειλητικό δεν ακούγετε αυτό? ) Είμαι 18 χρονών και σπουδάζω τεχνικός εφαρμογών Υ/Η (είμαι στο πρώτο έτος). Δεν έχω ασχοληθεί με τον προγραμματισμό πιο πριν για αυτό και αυτοαποκαλούμαι nooby στον τίτλο . Έχω παρά πολλές ιδέες στο μυαλό μου αλλά και στα χαρτιά μου (δεν μπορώ να τα συγκρατήσω στο μυαλό μου όλα ). Αλλά δεν μπορώ να τα υλοποιήσω λόγο το ότι δεν έχω τις γνώσεις και την υπομονή να πηγαίνω με την ταχύτητα της σχολής μου. Και ερχόμαστε στο θέμα (επιτέλους? ) ] Δεν ζητάω να με πάρει κάποιος από το χέρι και να μου μάθει (βέβαια). Θα ήθελα να μου προτείνετε από που να ξεκινήσω. (Γνωρίζω ότι δεν θα μάθω μέσα σε μια βδομάδα ή ότι θα προγραμματίσω σε ένα μήνα) Για παράδειγμα, οι γνώσεις μου είναι pascal μέχρι στιγμής (από την σχολή). Για το λόγο που σας ανέφερα παραπάνω τι θα πρέπει να μελετήσω για να καταφέρω να προγραμματίσω και να σχεδιάσω μια εφαρμογή για κινητά? Ίσως Java? Από ότι έχω διαβάσει στο διαδίκτυο... Ελπίζω να μπορέσετε να βγάλετε μια άκρη από τις σκέψεις μου, που μόλος έγραψα και να βοηθήσετε . Νίκος.
instasomniac Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Java για android, αν και αυτο δε σημαινει οτι μονο με java μπορεις να φτιαξεις εφαρμογη, και αν ξερεις μονο java μπορεις να κανεις τα παντα στο android. Τα παρακατω ειναι προσωπικες αποψεις: Η σχολη ειναι ενα αστειο. Αν καποιος εχει ορεξη να ασχοληθει με τον προγραμματισμο, δεν εχει σχεση τι και αν σπουδαζει. Στο ιντερνετ υπαρχουν δεκαδες τζαμπε μαθηματα που θα σου μαθουν και java και οτι αλλο θες. Οι περισσοτεροι ξεκινανε ενθουσιασμενοι και με μια ιδεα που ανυπομονουν να υλοποιησουν αλλα μετα απο 10 μερες τα παρατανε επειδη βλεπουν πως χρειαζεται σοβαρη προσπαθεια. Το σημαντικο ειναι να εχεις υπομονη και θεληση. Αν η μονη επαφη σου με προγραμματισμο ειναι η pascal πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να ζοριστεις πολυ. Αν ξεπατωθεις, κατα πασα πιθανοτητα σε 6 μηνες απο τωρα να ξερεις πως θα υλοποιησεις οποιαδηποτε ιδεα σου 4
ALLisCHAOS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Κάνουν ακόμα στις σχολές pascal? νόμιζα περιοριζόταν μόνο στα ΕΠΑΛ .Στο θέμα μας, όπως είπε ο φίλος απο πάνω για android μάθε java. Βέβαια έχει και XML αλλά μαθαίνεται πολύ εύκολα, άρα επικεντρώσου στη java. Καλό λιώσιμο 1
banikolaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ instasomniac, πιστεύω ότι έχω την υπομονή και θα το αποδείξω (στον εαυτό μου ). Θα ψάξω το διαδίκτυο για μαθήματα και θα σας τα δημοσιεύσω. ALLisCHAOS κάνουν ακόμα pascal, είναι ξεχασμένη γλώσσα αλλά την χρησιμοποιούν για βάση (να μάθεις πως είναι και πως λειτουργεί ο προγραμματισμός)
MeTaXaS4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Στρώσου στο διάβασμα στον ελεύθερό σου χρόνο, υπάρχουν site σαν το codeacademy, που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στο να μάθεις μία γλώσσα. Βέβαια πιστεύω ότι πρέπει να βρεις και έτοιμα project σε github και να τα διαβάσεις, να δεις πως σκέφτονται και πως υλοποιούν κάποια πράγματα άλλοι Programmers. Υ.Σ. επειδή θα μάθεις μία γλώσσα δεν σημαίνει ότι θα κάνεις παπάδες, η αποψή μου είναι ότι πρέπει να μάθεις και σωστές τεχνικές προγραμματισμού, οπότε διάβασμα και από βιβλία...
khr1s Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Στρώσου στο διάβασμα στον ελεύθερό σου χρόνο, υπάρχουν site σαν το codeacademy, που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στο να μάθεις μία γλώσσα. Βέβαια πιστεύω ότι πρέπει να βρεις και έτοιμα project σε github και να τα διαβάσεις, να δεις πως σκέφτονται και πως υλοποιούν κάποια πράγματα άλλοι Programmers. Υ.Σ. επειδή θα μάθεις μία γλώσσα δεν σημαίνει ότι θα κάνεις παπάδες, η αποψή μου είναι ότι πρέπει να μάθεις και σωστές τεχνικές προγραμματισμού, οπότε διάβασμα και από βιβλία... Σαν δευτεροετης φοιτητης πληροφορικης θα συμφωνησω απολυτα. Περα απο την οποια γνωση πανω σε μια(οι περισσσοτερες ) συγκεκριμενες γλωσσες, χρειαζεται και ενας προγραμματιστικος τροπος σκεψης ωστε οι ιδεες να μεταφραστουν σε εντολες. Απο την σχολη μην περιμενεις να εμβαθυνεις σε μεγαλο βαθμο. Τουλαχιστον εμεις μεχρι στιγμης δεν χρησιμοποιουμε frameworks ή api (ουτε καν ξερουμε τις διαφορες αυτων-αν υπαρχουν) οποτε θελει προσωπικη ενασχοληση και διαβασμα αν θες να κανεις το κατι παραπανω .
PC_MAGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε θα μπώ στο ζουμί. Μπές http://www.codeacademy.comκαι μάθε HTML/CSS και Javascript απλά σε παίρνει χεράκι χεράκι που και ένα άτομο που εργάζεται σαν web dev (βλ. εμένα) το θέλει. Εφόσον το μάθεις αυτό Μάθε Jquery (Πάλι από το Codeacademy.com) και πως να παίζεις Με apache Cordova. Και Μπουμ είσαι έτοιμος για Mobile + Frontend Web Dev. (Με apache cordova κάνεις mobile apps με web τεχνολογίες που τρέχουν παντού, μετά είναι λίγες γραμμές κώδικα να τρέξει η Javascript σαν native εφαρμογή για το εκάστοτε Ios, Firefox OS, Androiod, Ubuntu Phone) Ακόμη για να κάνεις την ζωή σου ακόμα ποιο εύκολη δοκίμασε knockout.js και Foundation μαζί με 'όλα τα άλλα. Για Rookie απλά θα κάνεις κάτι που δεν μοιάζει το νοθό παιδί του Alien με του Godgilla. To καλό που είσαι φοιτητής ειδικά πρωτοετής είναι ότι Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ. Δηλαδή δεν κοστίζει τίποτα ο χρόνος που επενδύεις και αποτελεί μελλοντική γνωσιακή επένδυση για τότε που ο χρόνος είναι χρήμα (aka. Εργασία). Και μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε αν έχεις απορία και πίστεψε με κάνε το μυαλό σου πουρέ τώρα που μπορείς αξίζει τον κόπο!!!! Ακόμη μην ξεxάσεις να μάθεις Git είναι το No1 must εργαλείο όπου και να γράφεις κώδικα σε όποιαν γλώσσα γράφεις, μετά εφόσον παιδεύτικες να το κάνεις και να τα μάθεις αυτά κάνε και τον κόπο και δείξε μας με περηφάνια ότι έχεις κάνε στο github (http://github.com).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα