johnyb98 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Πρόκειται για το notebook HP Pavilion g7-1340sv. Για κάποιους λόγους έκανα ένα format και εγκατέστησα Windows 7 64-bit. Όχι απ' το recovery partition. Καθαρή εγκατάσταση από dvd. Εδώ να ενημερώσω, ξεκινώντας, ότι έχω κρατήσει πριν ξεκινήσω το format, σε image, τα προηγούμενα προβληματικά Windows για τα οποία έκανα και εγκατάσταση εκ νέου. Ως εδώ καλά. Κατά την εγκατάσταση των drivers, δεν κατάλαβα σε ποιόν απ' όλους, είδα ότι η έναρξη άρχισε να καθυστερεί. Και όντως καθυστερούσε, και πάρα πολύ μάλιστα. Και έχω απόδειξη γι' αυτό. Θα καταλάβετε σύντομα. Σε έναν δεύτερο δίσκο βάζω από acronis την προβληματική εγκατάσταση που έχω κρατήσει σε ένα image. Και βάζω επάνω το δεύτερο δίσκο για να δοκιμάσω μόνο την εκκίνηση. Αποτελέσματα: εκ νέου εγκατάσταση:42 sec και έφτασεε μέχρι καί 1 min & 7 sec (απαράδεκτο για μητρική εγκατάσταση) δεύτερος δίσκος με προβληματικά Windows:37 sec !!! Επίσης, έτρεχα τον Firefox και έκανε: εκ νέου εγκατάσταση:16 sec δεύτερος δίσκος με προβληματικά Windows:μόλις 6 sec !! Είπα ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά, και, μιά και δεν είχα προχωρήσει πολύ, ξαναξεκίνησα την εγκατάσταση. Αυτή τη φορά, όμως, θα έβαζα τους drivers, αλλά σε κάθε έναν θα έκανα shutdown και εκκίνση, και θα μέτραγα τους χρόνους. Με την πρώτη φορά που έφτασαν στο desktop τα Windows, αυτός ο χρόνος ήταν 37 sec. Έβαλα με τη σειρά: chipset + vga (ένα αρχείο που τα είχε καί τα δύο) sound ethernet camera Ως εδώ όλα καλά. Η εκκίνηση εξακολουθεί να είναι 37 sec. Εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Βάζω στη συνέχεια το bluetooth. Κατά την εγκατάσταση, βγαίνει ένα μήνυμα ότι κάποια συσκευή (απ' τις 5-6 που πρέπει να εγκατασταθούν) δεν εγκαταστάθηκε σωστά. Κλείνω το μήνυμα, και όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάθηκαν σωστά. Κλείνω και ανοίγω το laptop και εδώ είναι η καθυστέρηση:τα 42sec που λέω πιό πάνω. Σίγουρα κατάβασα τον σωστό driver. Καί πριν το format, αλλά καί έχοντας σε δεύτερο δίσκο την προηγούμενη προβληματική εγκατάσταση, πρόκειται για Atheros bluetooth. Πώς, λοιπόν, αφού κατάβασα Atheros, βγαίνει σφάλμα, που ίσως αυτό δημιουργεί τα προβλήματα και αρχίζουν οι καθυστερήσεις; Να πω εδώ ότι, με την πρώτη φορά που έφτασαν τα windows στο desktop, στο systray είδα το μπλε εικονίδιο bluetooth. Που σημαίνει ότι ο driver που είχαν βάλει από μόνα τους τα windows δε δημιουργούσε πρόβλημα, αφού ο χρόνος ήταν 37sec. Καλά, ο driver των Windows υπερτερεί της κατασκευάστριας;;; Μετά την εγκατάσταση του bluetooth, παρά το μήνυμα σφάλματος, στο device manager που κοίταξα δεν υπάρχει συσκευή με κίτρινο θαυμαστικό ή κόκκινο "x". Τί να πώ;;; Έχω κάνει τόσες και τόσες εγκαταστάσεις, αλλά κάτι τέτοιο πρώτη φορά το βλέπω. Έχει αντιμετωπίσει κανείς σε laptop της HP, σε συγκεκριμένη σειρά, ή γενικά σε laptop κάτι ανάλογο να με βοηθήσει; Ευχαριστώ !!
nikomas50 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Χρησιμοποίησε το DriverMax για αποθήκευση των original drivers από την "προβληματική" εγκατάσταση και μεταφορά τους στην καινούργια ώστε να βεβαιωθείς αν φταίνε οι drivers της Atheros.
johnyb98 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Το .iso των win είναι official; Μάλλον χτύπησες κέντρο.Εξηγώ αμέσως... Αυτό πρέπει να είναι. Απλά, αυτή τη στιγμή το laptop δεν βρίσκεται στα χέρια μου για να κάνω δοκιμές. Νομίζω ότι φταίει ότι δεν ήταν αυθεντικό το dvd της εγκατάστασης. Επρόκειτω για αυτό το dvd που έχει το 4 σε 1. Σε ένα, δηλαδή, dvd, σε μόλις 3GB, έχει ενσωματωμένα τα: 7 Home Basic 7 Home Premium 7 Professional 7 Ultimate Ήταν η πρώτη φορά που έκανα εγκατάσταση απ' αυτό, και να τα αποτελέσματα. Για να χωρέσουν σε 3GB τέσσερις εκδόσεις του 2009 (έτσι αναφέρει η λίστα που επιλέγεις λειτουργικό, δηλαδή 2009), αυτός που το έφτιαξε πρέπει να έχει αφαιρέσει πάρα πολλά. Και έτσι, μάλλον φυσιολογικό, να συμβαίνουν αυτά που έπαθα και γω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο:πρώτη φορά εγκατάσταση από τέτοιο dvd - πρώτη μου φορά τέτοιες παράξενες ταχύτητες.
infin1tyGR Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Ήταν η πρώτη φορά που έκανα εγκατάσταση απ' αυτό, και να τα αποτελέσματα. Για να χωρέσουν σε 3GB τέσσερις εκδόσεις του 2009 (έτσι αναφέρει η λίστα που επιλέγεις λειτουργικό, δηλαδή 2009), αυτός που το έφτιαξε πρέπει να έχει αφαιρέσει πάρα πολλά. Και έτσι, μάλλον φυσιολογικό, να συμβαίνουν αυτά που έπαθα και γω. Δεν είναι 4 εντελώς διαφορετικές εκδόσεις στην πραγματικότητα, ένα μικρό αρχείο κειμένου αλλάζει για το ποια έκδοση θα εγκατασταθεί, τα υπόλοιπα αρχεία είναι ίδια (ή τουλάχιστον τα περισσότερα). Αλλά δοκίμασε καλύτερα και με το official iso μήπως φταίει αυτό.
WalkerSW Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Κατσε τώρα για να καταλαβω! Το προβλημα βρισκεται στο 5 ολοκληρα δευτερα παραπανω που χρειαζεται η εκκινηση μετα την εγκατασταση του bt?
johnyb98 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δεν πρόκειται μόνο για το boot. Φαίνεται καθαρότατα ότι τα Windows δεν φέρονται φυσιολογικά (ως προς τις ταχύτητες). π.χ. Δεν μου έχει τύχει ποτέ, είτε σε εγκατάσταση laptop είτε σε desktop, σε όποια ver έχω βάλει, για παράδειγμα ο ff να θέλει 8-9 sec για να ανοίξει. Στα 2 sec έχει ξεκινήσει. Νομίζω ότι αυτή η διαφορά είναι τεράστια. Δεν χωράει αμφιβολία. Όπως είπα και στην εισαγωγή, στα ελαττωματικά win ο ff άνοιγε σε περίπου 6sec. Και δεν ξέρω στο μέλλον τί άλλο θα προκύψει ως προς τις ταχύτητες. Δυστυχώς το laptop δεν βρίσκεται πια στα χέρια μου.
web_assasin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε νομιζω οτι οι χρονοι σου ειναι λαθος οπως κ να εχει. μηπως παιζει να εχεις καποιο θεμα hardware ? δοκιμασε να κατεβασεις την εκδοση ΑΙΟ που κυκλοφορει στο διαδικτυο,που εχει ολες τις εκδοσεις και σε 32 και σε 64ρια,εγω με αυτο δουλευω,και αν επιμεινει το προβλημα σου παμε σε ελεγχο hardware.
johnyb98 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε νομιζω οτι οι χρονοι σου ειναι λαθος οπως κ να εχει. μηπως παιζει να εχεις καποιο θεμα hardware ? δοκιμασε να κατεβασεις την εκδοση ΑΙΟ που κυκλοφορει στο διαδικτυο,που εχει ολες τις εκδοσεις και σε 32 και σε 64ρια,εγω με αυτο δουλευω,και αν επιμεινει το προβλημα σου παμε σε ελεγχο hardware. Σίγουρα οι χρόνοι είναι λάθος. Δυστυχώς δεν έχω το laptop πιά στα χέρια μου για να κάνω περαιτέρω δοκιμές και να διαπιστώσω αν πρόκειται για κάτι h/w. Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, εφόσον έκανα και γω εγκατάσταση από AIO, δεν δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Πάντως, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω, το πρώτο που θα δοκίμαζα αν είχα το laptop στα χέρια μου είναι μία εγκατάσταση από original dvd που έχω. Βέβαια, αυτά που εγκατέστησα με το AIO είναι Home Premium Greek χωρίς SP (μετά την εγκατάσταση έβαλα το SP1), ενώ το original που έχω είναι Ultimate Eng. Δε νομίζω, όμως, να υπάρχει εκεί πρόβλημα. Αλλά, και πάλι, δεν έχω το laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα