funbreaker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Απέκτησα ένα κινητό με δυνατότητα 4G οπότε λέω να πειραματιστώ. Είδα πως στην Vodafone ενεργοποιείς την δυνατότητα με κάποιο sms. Δεν λέει όμως στο site της αν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση να χρησιμοποιείς 4G αντί για 3G. Επίσης αν το ενεργοποιήσω και δεν πιάνει 4G εδώ που είμαι θα μπαίνει κανονικά στο 3G? Οι ίδιες απορίες και για Cosmote.
MultiDoc Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ναι δεν υπάρχει χρέωση και ναι εάν δεν έχεις 4G κάλυψη θα πηγαίνει μόνο του σε 3G ή ότι άλλο διαθέσιμο υπάρχει, απλά έχε υπ'οψιν σου ότι με 4G θα "πίνει" την μπαταρία νεράκι, ειδικά εάν δεν έχει καλό σήμα εκεί που είσαι. Βέβαια η ταχύτητα είναι αλλού. 1
maddoctor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Επίσης πρέπει να το υποστηρίζει το πρόγραμμα που έχεις το 4G. Πχ εάν έχεις red 1, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το 4G δωρεάν. Στην Cosmote νομίζω κάπου είχα διαβάσει ότι δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν παίρνω όρκο, γιατί δεν έχω Cosmote. Μπες στις σελίδες τους και δες Vodafone - Cosmote
Menelaos83 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 H Cosmote αν δεν εισαι απο το συμβολαιο απεριοριστα 35 και πανω δεν στο ενεργοποιει για δικη σου ασφαλεια μιας και με 4g κατεβαζεις περισσοτερα δεδομενα.Εμενα αυτο μ ειπαν οταν πηρα να το ενεργοποιησω.Εγω ειμαι στο 25 με 200 mb και εφαγα ακυρο.
pp6210 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 H Cosmote αν δεν εισαι απο το συμβολαιο απεριοριστα 35 και πανω δεν στο ενεργοποιει για δικη σου ασφαλεια μιας και με 4g κατεβαζεις περισσοτερα δεδομενα.Εμενα αυτο μ ειπαν οταν πηρα να το ενεργοποιησω.Εγω ειμαι στο 25 με 200 mb και εφαγα ακυρο. ναι σωστά, για τη δική σου ασφάλεια ....αλλά και τη δική τους μη τυχόν και φορτώσει το δίκτυο με τις καλύτερες ταχύτητες 4G σύμφωνα με τα speedtest των χρηστών του - όσων δηλαδή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν... Στη Vodafone εγώ το έχω ενεργοποιημένο σε 2 cu και στο εταιρικό μου, δεν υπάρχει καμμία χρέωση για αυτό αλλά εκτός από τη συσκευή που πρέπει να είναι 4G πιθανόν να πρέπει να αλλάξεις και κάρτα sim αν αυτή που έχεις είναι παλιά. \ Και ισχύει αυτό που είπε ο φίλος πιό πάνω, η συνεχής αναζήτηση και εναλλαγή μεταξύ 3g/ 4g θα σου τρώει πολύ μπαταρία οπότε αν δεν έχεις καλή κάληψη εκεί που είσαι καλύτερα μείνε σε 3g και γύρνα σε 4g εκεί που ξέρεις οτι πιάνει και χρειάζεσαι καλύτερη ταχύτητα.
Menelaos83 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Το για δικη μας ασφαλεια μ το ειπαν αυτοι.Προφανως και ισχυει αυτο π λες εσυ
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 ναι σωστά, για τη δική σου ασφάλεια Καλά μας έπεισαν. Πάντως ευτυχώς στην vodafone είναι περισσότερο ξηγημένοι και το παρέχουν ακόμα και στις κάρτες.
Menelaos83 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Και στην cosmote το παρεχουν στις καρτες...
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Ναι έχεις δίκιο, δεν το είδα καλά. Βλέπω όμως πως σε υποχρεώνει να έχεις μόνιμα ενεργοποιμένα προγράμματα για να σου το παρέχουν.
pp6210 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Και στην cosmote το παρεχουν στις καρτες... δεν είναι το ίδιο όμως, 1. στο cu μπορείς να έχεις 4G και χωρίς προπληρωμένο πακέτο ιντερνετ (π.χ. από bonus ανανέωσης: just surf bonus - 500ΜΒ με ανανέωση 10ευρώ) ενώ στην cosmote μόνο αν έχεις αγορασμένο πακέτο ιντερνετ πάνω από 5 ευρώ, και 2. στα πακέτα ιντερνετ η cosmote παραμένει ακριβότερη, με 3 ευρώ παίρνεις 120 ΜΒ στο cu (με χρήση 4G) αλλά στην cosmote μόνο 60MB και χωρίς 4G, με 5 ευρώ παίρνεις 500 ΜΒ (και αν κάνεις online ενεργοποίηση δώρο άλλα 500 - δηλαδή 1 GB) στο cu αλλά μόνο 500 ΜΒ στην cosmote... ποιός φοβάται τους χρήστες 4G λοιπόν;;;; edit: @funbreaker δες εδώ τα πακέτα για να διαλέξεις, νομίζω οτι εφόσον θέλεις απλά να πειραματιστείς το cu είνια μονόδρομος! http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HCG&catName=CIOTP_Prepaid_Prs&cat=CIOTP_Prepaid_Prs http://www.vodafonecu.gr/gr/about-cu/paketa/
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 δεν είναι το ίδιο όμως, 1. στο cu μπορείς να έχεις 4G και χωρίς προπληρωμένο πακέτο ιντερνετ (π.χ. από bonus ανανέωσης: just surf bonus - 500ΜΒ με ανανέωση 10ευρώ) ενώ στην cosmote μόνο αν έχεις αγορασμένο πακέτο ιντερνετ πάνω από 5 ευρώ, και 2. στα πακέτα ιντερνετ η cosmote παραμένει ακριβότερη, με 3 ευρώ παίρνεις 120 ΜΒ στο cu (με χρήση 4G) αλλά στην cosmote μόνο 60MB και χωρίς 4G, με 5 ευρώ παίρνεις 500 ΜΒ (και αν κάνεις online ενεργοποίηση δώρο άλλα 500 - δηλαδή 1 GB) στο cu αλλά μόνο 500 ΜΒ στην cosmote... ποιός φοβάται τους χρήστες 4G λοιπόν;;;; edit: @funbreaker δες εδώ τα πακέτα για να διαλέξεις, νομίζω οτι εφόσον θέλεις απλά να πειραματιστείς το cu είνια μονόδρομος! http://www.cosmote.gr/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HCG&catName=CIOTP_Prepaid_Prs&cat=CIOTP_Prepaid_Prs http://www.vodafonecu.gr/gr/about-cu/paketa/ Καλά τα λες, κακή η πολιτική της Cosmote. Ως προς τα πακέτα, είμαι εμ φοιτητικο Vodafone, Πειραματίστηκα μόλις και έπιασα 8,17Mbps download και 2,17Mbps upload. Καλά είναι? Τόσο πιάνει?
pp6210 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 όχι το 8 και 2 που έπιασες δεν είναι αντιπροσωπευτικά του 4G, πιό κοντά στο H+ είναι...εγώ στα νότια προάστια παίζω μεταξύ 12-19 down και 5-8 upload (ενώ με hol και το παναρχαιο δίκτυο χαλκού της περιοχής με το ζόρι 5,5 down και 0,8 up). Στη διασταύρωση Συγγρού και Αμφιθέας (στις ταβέρνες) έχω πιάσει 46 down και 13 up τα Χριστούγεννα
funbreaker Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 απλά έχε υπ'οψιν σου ότι με 4G θα "πίνει" την μπαταρία νεράκι, ειδικά εάν δεν έχει καλό σήμα εκεί που είσαι. Θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας μόνο όταν το χρησιμοποιώ ή γενικότερα? Να το απενεργοποιώ δηλαδή όταν δεν το χρησιμοποιώ?
MultiDoc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Ναι η κατανάλωση θα είναι αρκετά υψηλότερη, μιας και θα προσπαθεί μονίμως να βρει αν υπάρχει δίκτυο 4G, και μόνο αν δεν βρίσκει θα ¨πεφτεϊ σε κάποιο άλλο. Θα σου συνιστούσα να γυρίζει την επιλογή σε 4G χειροκίνητα εσύ μόνο όταν το χρειάζεσαι. Α και έχει υπόψιν σου ότι λόγω των πολύ υψηλών ταχυτήτων μπορεί να καταναλώσεις πολύ πιο γρήγορα και το data plan που έχεις, γίαυτο είχε το νου σου να τσεκάρεις το data για Άννα μην σου έρθει καμία τρελή χρέωση αν το ξεπεράσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα