george2468 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Γειά σας παιδιά, είμαι νέος στο forum και έχω ένα Sony Vaio VGN-FW51JF. Εδώ και λίγο καιρό σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να αυξήσω την ταχύτητα φορτώσης του κύριου λειτουργικού συστήματος(boot),καθώς έχω Windows 7 64 bit,με το να εγκαταστήσω έναν SSD δίσκο στην θέση του παλιού μου HDD ή στην θέση του Bluray Reader που έχει από την μάνα του ο υπολογιστής.Και θέλω να ρωτήσω τα εξής: Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω μιας και το laptop είναι σχετικά παλιό(2008-2009); Συμφέρει να το κάνω από άποψη κόστους,εξοικονόμισης χρόνου στο bootup και στη απόκριση του λειτουργικού και ταχύτητας; Μπορείτε να μου προτείνετε έναν SSD για το laptop με τη χωριτικότητα να κυμαίνεται μέχρι και 256GB και να μην κοστίζει πάνω από 100Ε; Πώς μπορώ να το κάνω,ειναι εύκολη διαδικασία και αν ναι τι θα αντικαταστήσω με τον SSD το BD-ROM ή τον παλιό HDD; Πώς μπορώ να μεταφέρω ακριβώς ό,τι έχω στον παλιό HDD(έχει δύο partition,το ένα για Windows 7 που είναι 300GB και το άλλο που είναι για Windows 8 χωριτικότητας 150GB) στον νέο SSD; Τέλος, δεν νομίζω πώς θα μπορώ να χρησιμοποιώ τον παλιό HDD,έτσι δεν είναι;
Man2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 1.Ναι 2.Ναι 3. http://www.e-shop.gr/corsair-cssd-f128gblx-force-lx-series-128gb-25-ssd-sata3-mlc-p-PER.320255 <-Τίμιος αλλά γενικά διαλέγεις οτι θες εσυ, μικρές οι διαφορές, τον νού σου στην εγγύηση, οσο γίνεται μεγαλύτερη. 4.Ναι, θα αντικαταστήσεις τον παλιο hdd. 5.Δεν είναι καλή επιλογή να μεταφέρεις τα δεδομένα του παλιου στον καινούργιο, είναι σαν να φοράς καθαρή κάλτσα σε βρώμικο πόδι. Format και ολα απο την αρχή. 6. Μπορείς σαν εξωτερικό, με την αγορά θήκης ή αφαιρόντας το bdrom και βάζοντας hdd dock στην θέση της (μικρό κόστος και τα 2). 1
Federacion Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Συμφωνώ εκατό τοις εκατό. Απλά είναι σαν βρώμικη κάλτσα σε καθαρό πόδι πιο σωστό έ; Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
george2468 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Τι διαφορές έχουν οι SSD 2.5' από τους αντίστοιχους 3.5'; Ποιός από τους δύο τύπους συμφέρει από άποψη χρόνου αλλά και κόστους;
Alx.Krd Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Τι διαφορές έχουν οι SSD 2.5' από τους αντίστοιχους 3.5'; Ποιός από τους δύο τύπους συμφέρει από άποψη χρόνου αλλά και κόστους; Τα "2.5" και "3.5" είναι διαστάσεις για τον δίσκο! Οι πιο διαδεδομένοι είναι οι SSD 2.5, επίσης οι 2.5 είναι κατάλληλοι για laptop...
george2468 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ αλλά έχω και άλλες απορίες: 1.Πώς αφαιρείς τον παλιό HDD και εγκαθιστάς τον SSD(Υπάρχει κάποιος οδηγός); 2.Πού μπορώ να βρώ θήκη HDD, ώστε να τοποθετήσω τον παλιό σε αυτήν και να τον συνδέσω μέσω θύρας USB;
Alx.Krd Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 1. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο Youtube και αν ψάξεις στο google! (HDD Replacement, install SSD on laptop/desktop κτλπ..) Αν δεν βρείς άκρη πες μου το μοντέλο αν είναι laptop για να σου πω συγκεκριμένα. 2. Μπορείς να βρείς σε αρκετά καταστήματα... Ρίξε μια ματιά εδώ! (http://www.e-shop.gr/hard-disk-cases-l?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3)
ppetr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Τι διαφορές έχουν οι SSD 2.5' από τους αντίστοιχους 3.5'; Βρηκες SSD 3,5" ?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα