41ex Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Σε ένα μήνα μετακομίζω, επιστρέφω προσωρινά στο πατρικό και θα ήθελα να κρατήσω το νούμερο που έχω τώρα αλλά και αυτό που έχουν οι δικοί μου στο πατρικό. Σκεφτόμουν να κάνω διακοπή το συμβόλαιο που έχω τώρα (ΟΤΕ) και παράλληλα να κάνω αίτηση στη σύνδεση που έχουν οι δικοί μου στο πατρικό (HOL) για δεύτερη γραμμή με το νούμερο που διακόπτω. Θα κάνω δηλαδή αίτηση φορητότητας μαζί με αίτηση δεύτερης γραμμής. Θα παίξει κάτι τέτοιο; με τι σειρά να κάνω τις αιτήσεις, πρέπει να προσέξω κάτι για να μην χαθεί ο τωρινός μου αριθμός? Αν αργότερα ξαναφύγω από το πατρικό σε νέο σπίτι θα μπορέσω να ξαναπάρω πίσω το νούμερο μου σε νέα σύνδεση?
Gas74 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Οχι φιλε θα το χασεις το νουμερο αν κανεις διακοπη,πηγαινει και πες τους ολο το ιστορικο σου για να κανουν το παντρεμα του δικου σου τηλεφωνου με το ηδη υπαρχον.Εννοειτε οτι ειναι στην ιδια πολη τα νουμερα ε?
NikosKallithea Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δεν χρειάζεται ουτε πάντρεμα, ουτε να πεις οτι εχεις αλλο νούμερο, ουτε τιποτα, πας κάνεις σίτιση μεταφοράς-φορητοτητας στην ΗΟΛ και αυτο ειναι ολο, την ΗΟΛ δεν την ενδιαφέρει ποσα τλφ εχεις στο διαμέρισμα και ποιανού ειναι
Gas74 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 οκ.καμια εταιρεια δεν ενδιαφερεται για τον αριθμο των τηλεφωνων που θα εχεις στο σπιτι σου ,απλα ειναι θεμα τεχνικο(ερχονται 2 ζευγαρια στο σπιτι σου απο τον κατανεμητη που ειναι στην εισοδο της πολυκατοικιας σου?)Το πιο πιθανο ειναι οχι,αρα θα πρπει να φωναξεις ηλεκτρολογο να σου περασει γραμμη....γιάυτο λεω για παντρεμα που ισως οι παροχοι εχουν το δικο τους τροπο να σου γερουν και ενα και δυο και δεκαδυο τηλεφωνα στο σπιτι σου μονο με ενα ζευγαρι!Αν εισαι τυχερος και εχεις δυο ζευγαρια τοτε ειναι πολυ απλο<!
NikosKallithea Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 οκ.καμια εταιρεια δεν ενδιαφερεται για τον αριθμο των τηλεφωνων που θα εχεις στο σπιτι σου ,απλα ειναι θεμα τεχνικο(ερχονται 2 ζευγαρια στο σπιτι σου απο τον κατανεμητη που ειναι στην εισοδο της πολυκατοικιας σου?)Το πιο πιθανο ειναι οχι,αρα θα πρπει να φωναξεις ηλεκτρολογο να σου περασει γραμμη....γιάυτο λεω για παντρεμα που ισως οι παροχοι εχουν το δικο τους τροπο να σου γερουν και ενα και δυο και δεκαδυο τηλεφωνα στο σπιτι σου μονο με ενα ζευγαρι!Αν εισαι τυχερος και εχεις δυο ζευγαρια τοτε ειναι πολυ απλο<! Το πιο πιθανόν ειναι ναι, ολα τα διαμερίσματα σε πολυκατοικίες εχουν δυο γραμμές απο την εισαγωγή μεχρι το διαμέρισμα. 1
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 το δευτερο νουμερο θα μπορουσε να γινει voip αν δεν θες να πληρωσεις για δευτερη adsl και δευτερο χαλκο ή εστω να μην πληρωσεις για καινουρια γραμμη εστω και αν ειναι μονο τηλεφωνο.εσυ με την Hol μιλας και τους λες οτι θες να μεταφερεις το ταδε νουμερο με φορητοτητα.στον οτε λογικα δεν χριαζεται να κανεις κατι αφου μολις παρει το νουμερο η Holθα διακοπει η συνδεση.αλλα τυπικα αν θες τους παιρνεις τηλεφωνο και τους το λες για σιγουρια.
41ex Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Βασικά εμένα με ενδιαφέρει να κρατήσω τη γραμμή σαν νούμερο και να μη χαθεί ο αριθμός. Δε με ενδιαφέρει δεύτερη dsl γραμμή. Η λύση της δεύτερης γραμμής σαν voip δε με χαλάει καθόλου είναι και πιο οικονομική. Για να συνοψίσω κάνω αίτηση μεταφοράς – φορητότητας, μιλάω βασικά με ΧΟΛ, τους λέω θέλω δεύτερη γραμμή σαν voip και στέλνω και ένα ενημερωτικό μαιλ στον ΟΤΕ να ενημερώσω ότι θα του πάρει το νούμερο η ΧΟΛ. Δυο μπόνους ερωτήσεις: Πόσο καιρό πριν να κάνω την αίτηση, πειράζει που ο τωρινός λογαριασμός είναι στο όνομα μου αλλά η ΧΟΛ στο όνομα του πατέρα μου?
41ex Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Update - μίλησα με ΧΟΛ και μου έδωσαν δύο λύσεις. Α. Δεύτερη γραμμή με νέο βρόχο +τέλη ενεργοποίησης (85ευρώ) +βασικό πακέτο τηλεφωνίας με μηνιαίο πάγιο 21 ευρώ. Β. Να αλλάξω την υπάρχουσα double play σύνδεση που έχω στο πατρικό και η οποία δεν υποστηρίζει δεύτερη voip γραμμή με νέα σύνδεση (εταιρική) η οποία υποστηρίζει δεύτερη voip γραμμή αλλά δεν υποστηρίζει hol-tv ούτε τα απεριόριστα τηλεφωνήματα που έχουν τώρα. (σαν κόστος έχει 5 ευρώ παραπανω από αυτό που πληρώνουν τώρα αλλά με περιορισμένη διάρκεια εξερχομένων). Η πρώτη απορρίπτεται λόγω κόστους ενώ στη δεύτερη με χαλάει ότι δε θα έχουμε πια απεριόριστα. Μήπως μπορώ κρατήσω την σύνδεση όπως είναι και να πάρω voip νούμερο από άλλη εταιρία σαν υπηρεσία?
jkoukos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Κρατάς την σύνδεση που έχουν οι δικοί σου τώρα και κάνεις φορητότητα το δικό σου νούμερο σε ελληνικό πάροχο voip (Omnivoice, Modulus, Yuboto κλπ) Οικονομικότερα θα σου βγει, καθώς θα πληρώσεις μόνο την φορητότητα (~10€) και άλλα 6-15€ τον χρόνο (ανάλογα τον πάροχο).
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Η πρώτη απορρίπτεται λόγω κόστους ενώ στη δεύτερη με χαλάει ότι δε θα έχουμε πια απεριόριστα. Μήπως μπορώ κρατήσω την σύνδεση όπως είναι και να πάρω voip νούμερο από άλλη εταιρία σαν υπηρεσία? κανονικοτατα.και διαλεγεις και εκει πακετακι.απλα θα χρειαστει να το σεταρεις καπου.ειτε σε ενα τηλεφωνο voip ειτε σε ρουτερ voip
41ex Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Τελικά ρωτώντας παν στην πόλη. Μου φαίνεται θα κρατήσω την ΧΟΛ όπως είναι και θα πάω στη λύση voip μέσω τρίτου πάροχου. Τελευταίες ερωτήσεις γιατί κινδυνεύω να βγάλω ο ίδιος οφτοπικ το θέμα μου! Α. Για να έχω την επιλογή της φορητότητας πρέπει να πάω σε μια από τις εταιρίες που είπε ο jkoukos (Omnivoice, Modulus, Yuboto κλπ) και όχι σε κάποια open source λύση; Ποια είναι καλύτερη; Φτηνότερη πάντως βλέπω την omnivoice, από θέμα ποιότητας κλήσης τι παίζει; Β. αν έχεις voip router συνδέεις κανονικό τηλέφωνο ή πρέπει να παρεμβάλεις και ATA, αλλιώς χρειάζεσαι voip τηλέφωνο, σωστά? Γ. έχω το DrayTek Router 2700VG θα μπορέσω να σετάρω το voip ως έχει? Δ. μπορείτε να μου προτείνετε κανένα voip ασύρματο τηλέφωνο σχετικά οικονομικό με λειτουργία ECO. (https://www.skroutz.gr/s/424514/Gigaset-A510-IP.html) αυτό τι λέει?
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Τι εννοείς αναφέροντας "open source λύση"; α. Για να κρατήσεις τον αριθμό, αναγκαστικά πρέπει να πας σε κάποιον ελληνικό πάροχο που είναι εγγεγραμμένος στην ΕΕΤΤ και να διαθέτει γεωγραφικούς αριθμούς. Εκτός αυτών που ανέφερα και τις έχω δοκιμάσει, υπάρχουν η Viva και η InterTelecom (δεν την έχω δοκιμάσει), με την ποιότητα κλήσης να είναι παραπλήσια. Η Omivoice είναι η φθηνότερη (6€/έτος), η Viva ακριβότερη (54€/έτος). H Yuboto κοστίζει 12€/έτος και οι άλλες 2 (Modulus, InterTelecom) 15€/έτος. β. Για σύνδεση αναλογικών τηλεφωνικών συσκευών, θα χρειαστείς ένα router με δυνατότητα voip ή κάποιο ΑΤΑ. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και κανονικό ΙΡ τηλέφωνο, όπως επίσης εφαρμογή στον υπολογιστή σου ή σε smartphone. γ. Ναι, δουλεύει κανονικά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν πρέπει να είναι το κύριο modem/router του δικτύου ή μπορεί να παίξει και ως απλό ΑΤΑ πίσω από άλλο modem/router. Π.χ. στο Netfaster που έχω, το voip παίζει μόνο όταν η συσκευή έχει τον ρόλο κύριου modem/router. Αντίθετα σε όλα τα Fritz δεν έχει σημασία και το voip παίζει σε οποιαδήποτε κατάσταση λειτουργίας. δ. Απ' ότι βλέπω αυτό που δείχνεις είναι το οικονομικότερο Dect + IP τηλέφωνο. Ο αδελφός μου έχει το Gigaset C610 IP και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
41ex Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ενημερωτικά: Η φορητότητα έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα σε δυο μέρες. Είχα ενημερώσει προληπτικά και τον ΟΤΕ ότι θα του πάρω το νούμερο και είχα ξοφλήσει τον τελευταίο λογαριασμό. Περιμένω τώρα να μου στείλουν τον τελικό εκκαθαριστικό. Τελικά έβαλα voip στην modulus 15 ευρώ το χρόνο η γραμμή και 15 η αίτηση της φορητότητας. Το σέτταρα πανεύκολα στο vigor και χρησιμοποιώ το παλιό τηλέφωνο συνδέοντας το κατευθείαν στην έξοδο voip1 του router. Ακόμα δεν έχω παίξει με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις πάντως από τα πρώτα σχόλια των συνομιλητών μου ακούγομαι λίγο διαφορετικά και πιο σιγανά. Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια τους, πέτυχα αυτό που ήθελα με σχετικά μικρό κόστος!
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ενημερωτικά: Η φορητότητα έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα σε δυο μέρες. Είχα ενημερώσει προληπτικά και τον ΟΤΕ ότι θα του πάρω το νούμερο και είχα ξοφλήσει τον τελευταίο λογαριασμό. Περιμένω τώρα να μου στείλουν τον τελικό εκκαθαριστικό. Τελικά έβαλα voip στην modulus 15 ευρώ το χρόνο η γραμμή και 15 η αίτηση της φορητότητας. Το σέτταρα πανεύκολα στο vigor και χρησιμοποιώ το παλιό τηλέφωνο συνδέοντας το κατευθείαν στην έξοδο voip1 του router. Ακόμα δεν έχω παίξει με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις πάντως από τα πρώτα σχόλια των συνομιλητών μου ακούγομαι λίγο διαφορετικά και πιο σιγανά. Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια τους, πέτυχα αυτό που ήθελα με σχετικά μικρό κόστος! σε αρκετα voip routers εχεις δυνατοτητα να αυξησεις το gain οπως και να δοκιμασεις και αλλο codec.εχω g.729 αλλα νομιζω δεν μπορουσα να στειλω fax και το εβαζα σε g.711u μπορεις να παιξεις με τους codecs.. σε μενα στο Technicolor το εχει σαν fxs ports gain και μετα ανεβαζω Db σε fxs ingress gain και fxs egress gain.
nikosparty Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Τωρα που κλεινει η vivodi ξερετε καποια λυση για καλη εταιρεια και φτηνη με 2 τηλεφωνικους αριθμους? Η hol σε νεα συνδεση δινει router που μπορεις να βαλεις voip απο αλλη εταιρεια? H omnivoice ακουσα ειναι μονο 6 ευρω το χρονο. ΕΙναι καλη εταιρεια? Κανεις φορητοτητα σε αυτην?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα