Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας .

Πριν από περίπου έναν χρόνο έφτιαξα ένα pc με 8 gb ram corsair vengence ddr3 σε dual channel (1600Mhz που όμως λόγο μητρικής τρέχανε σε 1333 χωρίς πρόβλημα ,9-9-9-24 , 1.5 v) που πέταγε . Μια μέρα ,μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας χωρίς προβλήματα,  ξαφνικά άρχισε μπλε οθόνες ασταμάτητα και το πρόβλημα εντοπίστηκε στο ένα stick της ram , οπου και αφαιρέθηκε και σταμάτησαν τα προβλήματα  . Ολα καλά και όλα ωραία μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες παρόμοια προβλήματα εμφάνισε και το δεύτερο stick . Εχοντας έρθει λοιπόν η ώρα να τις πάω για αλλαγή λειτουργούσα με μια παλιά ram 2 gb ddr3 1333Mhz περιμένοντας την αντικατάσταση  . 
Οταν έγινε αντικατάσταση των ελαττωματικών ram με ολοκαίνουριες και δοκίμασα να τις βάλω στον υπολογιστή έγινε το εξής . 

-Με την μια ram πέταγε μπλε οθόνη με το που πήγαινε να εμφανιστεί το windows logo πριν καν μπορέσω να δω το erros message  ,ΠΑΝΤΑ . 
-Και με τις δυο μαζί έδειχνε μόνο την οθόνη της μητρικής , έκανε επανεκκίνηση και πάλι από την αρχή σε έναν αέναο κύκλο χωρίς να μπορώ να μπω καν στα bios  . 

Δοκίμασα και μια άλλη ραμ 4gb ενός φίλου και πάλι τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα που με έφεραν στο συμπέρασμα ότι ο υπολογιστής δεν δέχεται ΞΑΦΝΙΚΑ πάνω από 2 gb ram για κάποιο λόγο . 

Δοκίμασα : Cmos reset , τοποθέτηση ram σε όλους του συνδυασμούς στα slots ,update στα windows , ρύθμιση στα bios από auto σε 1333Mhz (Η μητρική δεν μου δίνει την επιλογή ρύθμισης χρονισμού και volts ) και clean install στα windows 7 64 bit χωρίς κανένα αποτέλεσμα .

Είμαι σε απόγνωση και δεν ξέρω τι να κάνω καθώς ο υπολογιστής έχει λειτουργήσει κανονικά με το συγκεκριμένο μοντέλο ram στο παρελθόν ,οπότε δεν μιλάμε για θέμα ασυμβατότητας και τώρα με 2gb σέρνεται . 

Βοηθήστε με σας παρακαλώ να λύσω αυτό το μυστήριο και κερνάω μπύρες :P .

Ο υπολογιστής αποτελείται από

Asus P7H55-M LX ,

i3 540 ,

Corsair Vengence 2x4 gb ddr 3

Thermaltake Smart SE 630 W ,

Seagate Barracuda 2 TB 

Asus HD7790

windows 7 ultimate 64 bit

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας :)

Επεξ/σία από pumbaa-9
Δημοσ.

δοκιμασε τις μνημες σε αλλο υπολογιστη και κανε τους memtest, ποτε δεν ξερεις

επισης δοκιμασε στο bios να φορτωσεις xmp profile

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας .
@Μan2015 : Δεν μου βρίσκεται άλλος δίσκος αυτή την στιγμή ,αν μπορέσω να βρω θα το δοκιμάσω αυτό που λες 
@drkar :Θα δοκιμάσω και το memtest αν και δεν παίζει 3 διαφορετικές ραμ να έχουν το ίδιο πρόβλημα ,οπότε το ψιλοαποκλείω.Επίσης δυστυχώς το Bios μου έχει περιορισμένες επιλογές και όπως αναμενόταν δεν βλέπω την επιλογή για το xmp profile !

Any other suggestion anyone :/

Δημοσ.

Φίλε μου είχα παρόμοιο πρόβλημα.socket 775 η μητρική είχε θέσεις για 4 slot ddr2 Kai 2 slot ddr3 έως 8 gb..

Όταν έστεισα το pc 08-09 είχε ddr2..κάηκε η μια δεν έβρισκα απόδειξη ώσπου κάηκε και η άλλη και σαν από μηχανής Θεος..crazy Sunday's 8 gb ddr3 1333 στα 48€...λέω τέλεια..παραγγέλνω-παραλαμβάνω-εγκαθιστώ-όλα τέλεια..μετά από κανένα 6 μηνό καίγεται η μια 4αρα..λέω οκ έχει εγγύηση.μετα από κατα 3 μηνό την πάω e shop περιστεριού..κάνει καμία 20 μέρες να τις φέρει οκ τις παίρνω ..τις βάζω στο μηχάνημα και άρχισαν τα καμπανάκια και οι μπλε οθόνες..τις ξανά πάω eshop μου λέει ο τεχνικός μετά από έλεγχο βρήκα πρόβλημα-και τις κάνει πάλι αντικατάσταση..όταν τις ξαναφέρνει το παλικάρι πήγα από εκεί με τη μονάδα ..τις κουμπώνει επάνω ο τεχνικός τπτ μπιπ μπιπ μπιπ της μάνας του το γάλα...μου βγάζουν πιστωτικό 48 ευρώ και οι μνήμες κόστιζαν 85 τη συγκεκριμένη στιγμή.η απάντηση του τεχνικού που δεν λέω ασχολήθηκε μου τα χάλασε στο τέλος...(έκανε και update bios κλπ τα έλεγξε όλα και τπτ) λέει ο τεχνικός πως οι Ράμ βγήκαν από το εργοστάσιο με πιο καινούργιο firmware και δεν συμβαδίζουν με τη μητρική..όταν του είπα πως έγινε update στη μητρική μου απάντησε πως ο κατασκευαστής της μητρικής μου σε ένα tutorial του "09 δεν είχε συμπεριλάβει τις ram μου που δούλευαν πάνω στη μονάδα και οι 2 επί 6 μήνες και η μια για άλλους 3, και πως το πλαίσιο από την στιγμή που δεν υπάρχει στο tutorial δεν θα ασχολιόταν καθόλου μαζί μου....αυτό έγινε Νοέμβρη του 13..και από Φεβρουάριο του 14 έστεισα i7-4770k,z87,16gb ram,gtxSC970,ssd,κλπ και ηρέμησα έχω κλείσει χρόνο και δεν έχω ακουμπήσει ούτε καλώδιο...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...