stergiosL2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα παλουκάρια . Θέλω να κάνω overclock το pc μου αλλά με τόσα που διάβασα έχασα την μπάλα . Εψαχνα για o.v. στο ιντερνετ και εκτος απο τον επεξεργαστη οταν αρχησαν να λενε για FSB DRam βολτ αμπερ ram o.v. κτλ εκει γ@#@#@ν τα πραγματα . Απ'οσο διαβασα και ειδα καποιοι τον επεξεργαστη σαν τον δικο μου τον εφτασαν στα 3.9 Ghz και πηγενε σταθερα . Εγω τοσα δεν χρειαζομαι καπου στα 3.2 με 3.4 πιστευω θα ειμαι ευχαριστημενος .Παρακατω στην φωτο ειναι το pc μου οποιος μπορει παρακαλω ας μου δωσει ενα χερακι. print screen windows xp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 αν εχασες την μπαλα μαλλον χρειαζεσαι και αλλο διαβασμα. Τον οδηγο που εχει εδω στο φορουμ τον διαβασες? Γενικα κανεις δεν μπορει να σου δωσει μαγικα μια λυση του τυπου . βαλε τοση ταση εδω κι εκει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergiosL2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 αν εχασες την μπαλα μαλλον χρειαζεσαι και αλλο διαβασμα. Τον οδηγο που εχει εδω στο φορουμ τον διαβασες? http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/ Αυτον διαβασα , αλλα πολλα πραγμαδα δεν καταλαβενω. Γενικα κανεις δεν μπορει να σου δωσει μαγικα μια λυση του τυπου . βαλε τοση ταση εδω κι εκει ... Αυτο σηγουρα αλλα να με καθοδηγηση καπως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Σωστα ξεκινησες ωραια τοτε πες μας τι δεν καταλαβαινεις να σου τα εξηγησουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergiosL2 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Στο ποστ λεει : 3)ΜΝΗΜΗΘα χρειαστούμε μνήμες με δυνατότητα o/c . Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι τσιπάκια φοράνε ,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υπερχρονιστούν ανάλογα και να μη "κόψουν" το υπόλοιπο σύστημα. Η λιστα δεν δουλεβει και δεν ξερω αν γινετε o.v. στην ram μου. 4)ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΒασικότατο μέρος για ένα σταθερό σύστημα είναι το τροφοδοτικό. Το psu μας πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του συστήματος μας για ρεύμα ειδάλλως θα έχουμε αστάθειες και το αποτέλεσμα αυτών αναποτελεσματικό overclock.ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα καλύτερα τροφοδοτικά της αγοράς. Τα ιδια . CPU speed = multiplier x FSB (Ταχύτητα επεξεργαστή = πολλαπλασιαστής x front side bus) όταν κάνουμε o/c δεν ανεβάζουμε μόνο το FSB του επεξεργαστή.Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα χρειαστεί να πειράξουμε όπως η ταση τροφοδοσίας του επεξεργαστή ( Vcore ) , τάση του NΒ(northbridge) , memory (vdimm) κ.α Αυτα δεν καταλαβαινω . Δεν τα κανεις αιντε στην τυχη . Λογικα ( ετσι σκεφτομαι ) αν ανεβασεις τον επεξεργαστη χχχχ% πρεπει να ανεβασεις και αντιστιχα χχχ% τα αλλα , αλλα ποσο ? Υπαρχει καπιο μετρο που να λεει πχ για χχχ% FSB θα ανεβασεις χχχ % την ταση κτλ.? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 http://ark.intel.com/products/35300/Intel-Pentium-Processor-E5300-2M-Cache-2_60-GHz-800-MHz-FSB στον Ε 5300 η ταχυτητα ειναι 2600 μηζ και προκυπτει απο το fsb(bus speed) x πολλ/σιαστη= ταχυτητα cpu δηλαδη 200 Χ 13 =2600 ΜΗΖ o πολλα πλασιαστης στα cpu αυτα ειναι κλειδωμενος (max στο 13) (εξαιρειτε οταν ριχνει ρολογια και ρευμα για οικονομια ) αρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ανεβαασεις το fsb(bus speed) πχ 233 Χ13= θα πας 3029 αλλα προσοχη στις μνημες γιατι ανεβαινουν και αυτες με το fsb σε καποιες βεβαια μητρικες υπαρχουν και διαιρετες μεσα στο βιος για να ριχνεις τις μνημες ωστε να μη ανεβαινουν ταυτοχρονα με το fsb και ζοριζοντε οταν η ταχυτητα τους ειναι χαμηλη (υπαρχουν βεβια και μνημες DDR 2 1066) τωρα οι μνημες σου ειναι ddr 2 800 μηζ και βλεπεις σωστα μεσα στο cpu-z 400 γιατι ειναι double rate και ειναι x 2 δηλαδη 400 x2 =800αρες ddr2 αρα αμα ανεβασεις το fsb πχ 233 θα πανε 233Χ 4= 932 απο 800 που ειναι κατι που ισως δεν μπουταρει καν και η cpu θα ανεβει στα 3029 πιθανον να χρειαστει και ρευμα παραπανω για να παιξεις εκει και εξαρτατε και απο τη μητρικη το τι μπορει να δωσει σε ρυθμισεις σε καθε περιπτωση θελει ψαξιμο και διαβασμα!! υγ το fsb που βλεπεις μεσα να αναγραφετε σαν 800 στη ιντελ 200 x4 και βλεπεις το 200 σαν νουμερο στο cpu-z Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα