άδικος Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Για τους φίλους των φίλτρων, να ξέρετε πως αυτά είναι εχθρός της ψύξης μιας και μπλοκάρουν τη ροή του αέρα σε μεγάλο βαθμό. Προσωπικά είμαι κατά της χρήσης τους αλλά όσοι τα χρησιμοποιείτε να προτιμάτε όσο πιο λεπτά γίνεται και να τα καθαρίζετε πολύ συχνά (όχι μόνο όταν καθαρίζετε το pc). Όσο για τη σκούπα, ναι και αυτή κάνει αλλά για εμένα δεν εννοείται σωστός καθαρισμός μονάχα με φύσημα ή ρούφηγμα χωρίς να μπει πινέλο (δεν έχει πρακτική αξία αλλά καθαρίζει παντού ό,τι απομένει). Και μη ξεχνάτε οι καπνιστές έχετε περισσότερη δουλειά καθώς χρειάζεται να καθαρίσετε & με νωπό πανί όπου είναι εφικτό (φουρφούρια & επίπεδες επιφάνειες). @Angelcrow στατικός ηλεκτρισμός στο φύσημα μπορεί να δημιουργηθεί από την ίδια τη σκόνη ή να υπάρχει στη συσκευή που φυσάς/ρουφάς (εκτός από τα σπρέι αέρα που είναι static free) γι'αυτό προσέχουμε να μην την ακουμπάμε στα μέρη του Η/Υ που καθαρίζουμε. Δε ξεχνάμε επίσης να έχουμε τον υπολογιστή & τον εαυτό μας γειωμένο και είμαστε κομπλέ. Από τη περιστροφή των ανεμιστήρων μπορεί να δημιουργηθεί τάση, αν εννοούσες αυτό, επειδή λειτουργεί σαν δυναμό, γι'αυτό φροντίζουμε να τους αποσυνδέουμε και να τους μπλοκάρουμε με το πίσω μέρος ενός μολυβιού όπως σου είπαν. πως γινεται αυτο? κόβεις το ακροφύσιο που έχει και βάζεις ένα ταχυσύνδεσμο ουρά 4 mm για παράδειγμα. 2
Thanos1972 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 επισης να συμπληρωσω στον φιλο Παναγιωτη απο πανω γιατι ειναι αδικος οτι αντι για μολυβι μπορει καποιος να χρησιμοποιησει μπατονετα η οδοντογλυφιδα για το μπλοκαρισμα. (που να ψαχνεις να βρεις μολυβι,ασε που ειναι χοντρο και δεν περναει μεσα απο τις γριλλιες). 1
papazaf Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Για τους φίλους των φίλτρων, να ξέρετε πως αυτά είναι εχθρός της ψύξης μιας και μπλοκάρουν τη ροή του αέρα σε μεγάλο βαθμό. Προσωπικά είμαι κατά της χρήσης τους αλλά όσοι τα χρησιμοποιείτε να προτιμάτε όσο πιο λεπτά γίνεται και να τα καθαρίζετε πολύ συχνά (όχι μόνο όταν καθαρίζετε το pc). Όσο για τη σκούπα, ναι και αυτή κάνει αλλά για εμένα δεν εννοείται σωστός καθαρισμός μονάχα με φύσημα ή ρούφηγμα χωρίς να μπει πινέλο (δεν έχει πρακτική αξία αλλά καθαρίζει παντού ό,τι απομένει). Και μη ξεχνάτε οι καπνιστές έχετε περισσότερη δουλειά καθώς χρειάζεται να καθαρίσετε & με νωπό πανί όπου είναι εφικτό (φουρφούρια & επίπεδες επιφάνειες). @Angelcrow στατικός ηλεκτρισμός στο φύσημα μπορεί να δημιουργηθεί από την ίδια τη σκόνη ή να υπάρχει στη συσκευή που φυσάς/ρουφάς (εκτός από τα σπρέι αέρα που είναι static free) γι'αυτό προσέχουμε να μην την ακουμπάμε στα μέρη του Η/Υ που καθαρίζουμε. Δε ξεχνάμε επίσης να έχουμε τον υπολογιστή & τον εαυτό μας γειωμένο και είμαστε κομπλέ. Από τη περιστροφή των ανεμιστήρων μπορεί να δημιουργηθεί τάση, αν εννοούσες αυτό, επειδή λειτουργεί σαν δυναμό, γι'αυτό φροντίζουμε να τους αποσυνδέουμε και να τους μπλοκάρουμε με το πίσω μέρος ενός μολυβιού όπως σου είπαν. κόβεις το ακροφύσιο που έχει και βάζεις ένα ταχυσύνδεσμο ουρά 4 mm για παράδειγμα. ταχυσύνδεσμο ουρά 4 mm το ζηταω?που τα πουλανε?
άδικος Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 ταχυσύνδεσμο ουρά 4 mm το ζηταω?που τα πουλανε? Ναι φίλε μου αλλά παράδειγμα έφερα. Πρέπει να δεις τη διατομή του λάστιχου από το κομπρεσεράκι σου για να επιλέξεις τη σωστή ουρά. Στην ανάγκη το παίρνεις μαζί σου και το δείχνεις. Κατάστημα σιδερικών/υδραυλικών, εργαλείων και τέτοια. 2
witty Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 16/2/2015 στις 1:14 ΠΜ, MultiDoc είπε θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα πινέλο ξυρίσματος με μαλακή-μέτρια τρίχα, κάνει απίστευτη δουλειά Καλημέρα, Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε πληκτρολόγιο φορητού ; Σας ευχαριστώ Στις 15/5/2015 στις 10:15 ΜΜ, skfn είπε Το καλλιτερο ομως ειναι η προληψη: φιλτρα σε ολες τις εισαγωγες αερα κα αν το κουτι σου δεν εχει, τοτε φτιαξε αυτοσχέδια! Καλημέρα, Δεν το έχω ξανακούσει αυτό που αναφέρατε. Υπάρχουν φίλτρα και για φορητούς υπολογιστές ; Σας ευχαριστώ
skfn Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, witty είπε Καλημέρα, Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε πληκτρολόγιο φορητού ; Σας ευχαριστώ Καλημέρα, Δεν το έχω ξανακούσει αυτό που αναφέρατε. Υπάρχουν φίλτρα και για φορητούς υπολογιστές ; Σας ευχαριστώ Αναφέρομαι σε σταθερούς υπολογιστές και κανει καλη δουλειά. Σε φορητό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Με δύο μαγνητακια κάθεται σταθερά στη θέση του. Δες τι κράτησε έξω από το κουτί. Με την ευκαιρία το καθάρισα κιόλας. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από skfn 1
witty Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, skfn είπε Αναφέρομαι σε σταθερούς υπολογιστές και κανει καλη δουλειά. Σε φορητό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Με δύο μαγνητακια κάθεται σταθερά στη θέση του. Δες τι κράτησε έξω από το κουτί. Με την ευκαιρία το καθάρισα κιόλας. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση 1
triplex1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Αν δε το'χεις μη κανεις τιποτα 17,5 ευρω , φυσητηρας και απορροφητηρας , παιρνεις και ενα ευκαμπτο ακροφυσιο (κατα καιρους εβγαζε κατι τετοια το λιντλ) και κανεις και δουλεια σε λαπτοπ και οχι μονο https://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-450w-rythmizomenes-strofes-6340-p-TLS.040213 1
lneam Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 μεγαλη προσοχη θελει στην αγορα και χρηση, σε αυτες της ηλεκτρικες συσκευες χειρος που τις περιγραφουν ως ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ - σε καμια περιπτωση δεν τις σχεδιασαν για χρηση σε υπολογιστες που εχουν μερικα "ευπαθη" εξαρτημα. Ειναι πολυ ευκολο να γινει ζημια. Η μεγαλη πιεση αερα που εχουν, μπορει σε σπανιες περιπτωσεις να ξεκολησει ακομα και πυκνωτες απο την πλακετα. Στους αναμιστηρες κανει μαγαλη ζημια, αφου τους περιστρεφει πολλες φορες πιο γρηγορα απ' οτι εχουν σχεδιαστει. - στο κομματι της αναρροφησης τραγικα τα αποτελεσματα. Εαν καποιοι νομιζουν οτι ειναι ηλεκτρικη σκουπα, εχασαν. Καμια σχεση, πολυ μικρη αποδοση. το χειροτερο εχει να κανει, με την απουσια φιλτρου εισαγωγης, οπως εχουν οι σκουπες. Οταν ρουφαει την σκονη-βρωμα, καποια απο αυτα κολλανε στην φτερωτη. Οταν μετα αντιστεψουμε την λειτουργια, τοτε θα "φυσαει" την βρωμα, εκει που θελουμε να καθαρισουμε. Εστω και στην αρχη για λιγο. Ναι ειναι πολυ καλα για τον κηπο, για το σπιτι, κτλ. Οχι ομως για ηλεκτρονικες συσκευες με ευπαθη στοιχεια. Καποια προβληματα με αυτες τις συσκευες λυνονται οταν αγορασουμε ακριβα μοντελα οπως ΜΑΚΙΤΑ, HITACHI που εχουν ηλεκτρονικη σκανδαλη με ακριβη ελεγχο ροης του επιθυμητου αερα 2
witty Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, triplex1 είπε Αν δε το'χεις μη κανεις τιποτα 17,5 ευρω , φυσητηρας και απορροφητηρας , παιρνεις και ενα ευκαμπτο ακροφυσιο (κατα καιρους εβγαζε κατι τετοια το λιντλ) και κανεις και δουλεια σε λαπτοπ και οχι μονο https://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-450w-rythmizomenes-strofes-6340-p-TLS.040213 Γενικά, δεν το έχω, και μάλλον θα περιοριστώ σε έναν ετήσιο καθαρισμό σε κάποιον τεχνικό. Ευχαριστώ, πάντως, για τις σκέψεις 21 ώρες πριν, lneam είπε μεγαλη προσοχη θελει στην αγορα και χρηση, σε αυτες της ηλεκτρικες συσκευες χειρος που τις περιγραφουν ως ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ - σε καμια περιπτωση δεν τις σχεδιασαν για χρηση σε υπολογιστες που εχουν μερικα "ευπαθη" εξαρτημα. Ειναι πολυ ευκολο να γινει ζημια. Η μεγαλη πιεση αερα που εχουν, μπορει σε σπανιες περιπτωσεις να ξεκολησει ακομα και πυκνωτες απο την πλακετα. Στους αναμιστηρες κανει μαγαλη ζημια, αφου τους περιστρεφει πολλες φορες πιο γρηγορα απ' οτι εχουν σχεδιαστει. - στο κομματι της αναρροφησης τραγικα τα αποτελεσματα. Εαν καποιοι νομιζουν οτι ειναι ηλεκτρικη σκουπα, εχασαν. Καμια σχεση, πολυ μικρη αποδοση. το χειροτερο εχει να κανει, με την απουσια φιλτρου εισαγωγης, οπως εχουν οι σκουπες. Οταν ρουφαει την σκονη-βρωμα, καποια απο αυτα κολλανε στην φτερωτη. Οταν μετα αντιστεψουμε την λειτουργια, τοτε θα "φυσαει" την βρωμα, εκει που θελουμε να καθαρισουμε. Εστω και στην αρχη για λιγο. Ναι ειναι πολυ καλα για τον κηπο, για το σπιτι, κτλ. Οχι ομως για ηλεκτρονικες συσκευες με ευπαθη στοιχεια. Καποια προβληματα με αυτες τις συσκευες λυνονται οταν αγορασουμε ακριβα μοντελα οπως ΜΑΚΙΤΑ, HITACHI που εχουν ηλεκτρονικη σκανδαλη με ακριβη ελεγχο ροης του επιθυμητου αερα Ευχαριστώ πολύ για το διεξοδικό μήνυμα. Βασικά, καταλήγω στο να το δίνω σε τεχνικό, σε ετήσια βάση, για έναν εσωτερικό καθαρισμό, και τα εξωτερικά μέρη να τα καθαρίζω με βαμβακερό πανάκι, νοτισμένο ελαφρώς σε λευκό ξύδι Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από witty
lneam Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, witty είπε Γενικά, δεν το έχω, και μάλλον θα περιοριστώ σε έναν ετήσιο καθαρισμό σε κάποιον τεχνικό. Ευχαριστώ, πάντως, για τις σκέψεις Ευχαριστώ πολύ για το διεξοδικό μήνυμα. Βασικά, καταλήγω στο να το δίνω σε τεχνικό, σε ετήσια βάση, για έναν εσωτερικό καθαρισμό, και τα εξωτερικά μέρη να τα καθαρίζω με βαμβακερό πανάκι, νοτισμένο ελαφρώς σε λευκό ξύδι να προσθεσω μερικα ακομη .... απογορευεται απο τους κατασκευαστες που δινουν την επισημη αδεια σε καθε χωρα να εχει τεχνικο τμημα με επισημο ISO, να κανει χρηση σε handheld blower και σε κομπρεσερ πεπιεσμενου αερα. Οι επισημες οδηγιες ειναι - αντιστατικο πινελο (με μηκος τριχας αναλογο της περιπτωσης) - ειναι ακριβα - σπρει πεπιεσμενου αερα - εχουν την σωστη πιεση και εφαρμοζεται μεσα απο ενα πολυ λεπτο σωληνακι ακριβως εκει που πρεπει χωρις να βλαψει κατι αλλο κανενας δεν ηρθε στην ζωη με γνωσεις και εμπειρια. Εαν θελεις ξεκινα με τα απλα .. στο εσωτερικο της συσκευης και σιγα σιγα προχωρας Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από lneam 1
witty Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ για τις επιπρόσθετες πληροφορίες, δεν τις είχα υπ'όψιν μου. Σίγουρα, κανείς δεν ξεκινάει με γνώσεις. Απλά, επειδή, συνήθως, χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις, και γενικά τα χέρια μου δεν πιάνουν, μου φαίνεται ασφαλέστερο να τον δίνω κάθε χρόνο για καθαρισμό. Θα δίνω 40€, αλλά θα υπάρχει καλύτερη εξασφάλιση.
9-11 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, lneam είπε να προσθεσω μερικα ακομη .... απογορευεται απο τους κατασκευαστες που δινουν την επισημη αδεια σε καθε χωρα να εχει τεχνικο τμημα με επισημο ISO, να κανει χρηση σε handheld blower και σε κομπρεσερ πεπιεσμενου αερα. Οι επισημες οδηγιες ειναι - αντιστατικο πινελο (με μηκος τριχας αναλογο της περιπτωσης) - ειναι ακριβα - σπρει πεπιεσμενου αερα - εχουν την σωστη πιεση και εφαρμοζεται μεσα απο ενα πολυ λεπτο σωληνακι ακριβως εκει που πρεπει χωρις να βλαψει κατι αλλο κανενας δεν ηρθε στην ζωη με γνωσεις και εμπειρια. Εαν θελεις ξεκινα με τα απλα .. στο εσωτερικο της συσκευης και σιγα σιγα προχωρας Θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο αυτό; Ειδικά το σημείο με το μήκος τρίχας. Έστω πως θέλεις να καθαρίσεις ένα πλήρως εξοπλισμένο motherboard - δηλ. με εγκατεστημένο CPU + cooler, RAM (η GPU συνήθως αφαιρείται γιατί έχει δικά της ανεμιστηράκια) Θα χρειαστούν διαφόρων ειδών πινέλα προκειμένου να επιτευχθεί σωστά ο καθαρισμός; π.χ. άλλο για τα «χοντρά» κι άλλο για τα «ψιλά»; Γράψε αν δεν σου κάνει κόπο και κάποιες μάρκες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες (πιστοποιημένοι) τεχνικοί - αυτά που βλέπω πάντως σε Skroutz & BestPrice δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά... Εγώ θα την πω την αμαρτία μου: Το μόνο προληπτικό μέτρο που λαμβάνω στα καθάρισμα με φυσητήρα, είναι να ασφαλίσω τα fans ώστε να μην γυρίζουν (δεν τα κοντράρω με τα δάκτυλα, τα δένω στο tower με πολύ λεπτά συρματάκια). Κατά τα άλλα του δίνω και καταλαβαίνει. Δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά - το (φτηνιάρικο) blower που έχω δεν διαθέτει διαβαθμίσεις για να επιλέξω μεσαία ή χαμηλή ροή, πατάς τη σκανδάλη και δημιουργείται θύελλα! Ανάλογα με το εξάρτημα μπορεί να στοχεύσω από μεγαλύτερη απόσταση ώστε να μειωθεί η ένταση των ριπών του αέρα. 1
lneam Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) σχετικα με τον καθαρισμο ηλεκτρωνικων συσκευων στο σπιτι. - παταμε σε δαπεδο χωρις χαλι - μοκετα , δηλαδι σε πλακακι μωσαικο κτλ - πριν πιασουμε το μηχανημα, στο πολυμπριζο που θα εχουμε κοντα μας, πιανουμε για 2-3 δευτερολεπτα την γειωση καθε πινελο εχει δυο διαστασεις, πλατος και μηκος τριχας. Ξεχασα και την σκληροτητα της τριχας. Εαν θελεις να καθαρισεις την πλακετα ενος τροφοδοτικου θελεις μακρια τριχα και αρκετα σκληρη. Εαν ειναι για καθαρισμο γραναζιων στους εκτυπωτες θελει λεπτο στο πλατος και κοντη τριχα μετριας σκληροτητας. Στις πλακετες με smd εξαρτηματα αλλο ειδος, στους ανεμιστηρες αλλο, κτλ. ο εξοπλισμος διαφερει σε ενα μεγαλο εργαστηριο στα κεντρικα του γερμανου που καθε 2-3 τεχνικοι φτιαχνουν αλλα πραγματα απο τους αλλους, ενω σε ενα εργαστηριο του καταστηματος γερμανου μιας περιοχης θα εχει 1-2 γενικα πινελα . μακρια απο ψευτες https://www.charisiadis.gr/set-pinela-katharismou-gia-leptomereies μερικα καλα ειδη, υπαρχουν και αλλα γενικο πινελο σχετικα με το καθαρισμα του ανεμιστηρα, απλα το αριστερο χερι πιανει την φτερωτη και το δεξι εχει το Hitachi RB 40VA. Προσεχουμε για να εχουμε. Για καθαρισμο απο σκονη εχω το πιο μεγαλο και σε πλατος και σε μηκος (για πινελο μιλαω). Για καθαρισμο πλακετας απο ξεραμενα υπολειμματα κολλησης ... με οδοντοβουρτσα και χημικο οινοπνευμα 8 ώρες πριν, witty είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις επιπρόσθετες πληροφορίες, δεν τις είχα υπ'όψιν μου. Σίγουρα, κανείς δεν ξεκινάει με γνώσεις. Απλά, επειδή, συνήθως, χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις, και γενικά τα χέρια μου δεν πιάνουν, μου φαίνεται ασφαλέστερο να τον δίνω κάθε χρόνο για καθαρισμό. Θα δίνω 40€, αλλά θα υπάρχει καλύτερη εξασφάλιση. με αυτα τα χρηματα ... και καθαριζω και σε μαθαινω Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από lneam νεο κειμενο 1 1
9-11 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, lneam είπε σχετικα με τον καθαρισμο ηλεκτρωνικων συσκευων στο σπιτι. - παταμε σε δαπεδο χωρις χαλι - μοκετα , δηλαδι σε πλακακι μωσαικο κτλ - πριν πιασουμε το μηχανημα, στο πολυμπριζο που θα εχουμε κοντα μας, πιανουμε για 2-3 δευτερολεπτα την γειωση καθε πινελο εχει δυο διαστασεις, πλατος και μηκος τριχας. Ξεχασα και την σκληροτητα της τριχας. Εαν θελεις να καθαρισεις την πλακετα ενος τροφοδοτικου θελεις μακρια τριχα και αρκετα σκληρη. Εαν ειναι για καθαρισμο γραναζιων στους εκτυπωτες θελει λεπτο στο πλατος και κοντη τριχα μετριας σκληροτητας. Στις πλακετες με smd εξαρτηματα αλλο ειδος, στους ανεμιστηρες αλλο, κτλ. ο εξοπλισμος διαφερει σε ενα μεγαλο εργαστηριο στα κεντρικα του γερμανου που καθε 2-3 τεχνικοι φτιαχνουν αλλα πραγματα απο τους αλλους, ενω σε ενα εργαστηριο του καταστηματος γερμανου μιας περιοχης θα εχει 1-2 γενικα πινελα . μακρια απο ψευτες https://www.charisiadis.gr/set-pinela-katharismou-gia-leptomereies μερικα καλα ειδη, υπαρχουν και αλλα γενικο πινελο σχετικα με το καθαρισμα του ανεμιστηρα, απλα το αριστερο χερι πιανει την φτερωτη και το δεξι εχει το Hitachi RB 40VA. Προσεχουμε για να εχουμε. Για καθαρισμο απο σκονη εχω το πιο μεγαλο και σε πλατος και σε μηκος (για πινελο μιλαω). Για καθαρισμο πλακετας απο ξεραμενα υπολειμματα κολλησης ... με οδοντοβουρτσα και χημικο οινοπνευμα με αυτα τα χρηματα ... και καθαριζω και σε μαθαινω Sorry αν γίνομαι φορτικός, έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις. Εντόπισα τη μάρκα που παρέθεσες (Phonefix) στο AliExpress. Τα μεταφορικά ωστόσο διπλασιάζουν το κόστος και επιπλέον οι παραγγελίες από Κινεζομάγαζα συνήθως αργούν. Αυτό εδώ το set 8 τεμαχίων που υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στο Skroutz με (μας) καλύπτει; Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ίδιο με το Phonefix (μυρίζομαι «φασόν»), αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα βουρτσάκια είναι όντως αντιστατικά, αν μαδάνε με τη χρήση κ.λπ. Να το τιμήσω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα