Drake27 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Αυτη ειναι για AMD, σε intel δεν ειπες οτι πας?? Anyway τη συγκεκριμενη ειχα στον 8350 και δεν μπορεσα να τον ανεβασω ουτε 200mhz stable με H100i τη στιγμη που ο i7 ειναι στα 4.6 ανετος.. Προφανως και δεν ηξερες πως να κανεις oc εναν 8350,γιατι εγω προσωπικά με τον 8350 που ειχα και με μια μητρικη 990ΧΑ και Η100 για πλακα πηγε στα 4.5 και με λιγο παραπανω ρευμα σε ρυθμησει του bios παει και στα 5 και δουλεύει μια χαρά Παντως λετε σχεδον ολοι σας για της αποδοσης σε fps games κτλ,δεν ξερω για 63ΧΧ αλλα με τον 8350 και με μια 7870(τωρα εχω R9270X)στα ultra και με σταθερα 60-70 fps επαιζα bf4-titanfall-cod-planetside 2 και σε mmo guild wars 2 που ειναι καθαρα cpu depended mmo-archage-final fantasy 14,και για να παιξει σωστα ο επεξεργαστης χωρις θεματα,μονο με win8-8.1,γτ η microsoft τα 7 δεν τα εφτιαξε ωστε να αξιοποιουν τον 6ΧΧΧ 8ΧΧΧ σωστα. Το build που ειχα ηταν Gigabyte 990XA-UD3,FX8350,16GB ram Corsair Vengeance,Sapphire 7870. Οτι και να παρεις θα κανεις δουλεια,αν παρεις αυτα που ειχα εγω θα σου βγουν γυρω στα 250€. Σε γενικες γραμμες οτι και να παρεις παντα μα παντα πρεπει να παιρνεις ενα πολυ καλο mobo γιατι αυτο ειναι η βαση για το pc σου και μετα παιρνεις εναν καλυτερο cpu.
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ηξερα για AMD αλλα ηξερα για intel δηλαδη, αρα οι intel ειναι πιο user friendly και στο OC αλλο ενα πλεονεκτημα.. Μπορει να επεσα σε πολυ ασχημο κομματι το ειχα πει αυτο, αλλο νομιζω εφταιγε και το φτηνο mobo. Βεβαια και stock ειχε θεμα με τη θερμοκρασια με 3 διαφορετικες ψυκτρες που δοκιμασα. Παντως H100i και καλο mobo για αυτη τη cpu ειναι τζαμπα λεφτα παιρνεις intel stock και παιζεις καλυτερα..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Οι intel δεν είναι πιο user friendly από τους amd. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι intel είναι περισσότερο προηγμένοι τεχνολογικά, καθώς προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, κατανάλωση και θερμοκρασίες. Πλεονέκτημα στο oc έχουν, επειδή με λιγότερα mhz πετυχαίνουν καλύτερο αποτέλεσμα από το αντίστοιχο oc των amd, μιλώντας πάντα για τους vishera από την amd, οι οποίοι θέλουν περισσότερα mhz για καλύτερο αποτέλεσμα. Η αρχιτεκτονική των vishera είναι τέτοια, σύμφωνα με την οποία έχουν την δυνατότητα να πιάσουν μεγαλύτερους χρονισμούς από τους αντίστοιχους sandy/ivy/haswell, αλλά δεν παύει το oc τους να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο των intel. Η h100i, το καλό mobo και ο 8350 ή ένας i5 κλειδωμένος με μια h97, αποτελούν παραδείγματα από τις επιλογές επεξεργαστή μητρικής που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Το τi είναι καλύτερο σε ωμή δύναμη, είναι γνωστό και το προσφέρει η intel, όμως κάθε αγοραστής έχει δικά του κριτήρια, είτε χαμηλό budget, είτε ορέξεις για τρελό oc, είτε έλλειψη γνώσεων σχετική με τους υπολογιστές αλλά είτε και φανμποϊσμό. Ελεύθερη αγορά έχουμε, καθένας μας αγοράζει ότι θέλει για ότι το θέλει .
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν ειπα τιποτα ο αλλος λεει οτι δεν ηξερα να κανω oc τον amd, αλλα παρόλα αυτα τα καταφερα με τον i7.. Η αληθεια ειναι οτι ακολουθησα οτι tutorial και info βρηκα στο internet και στις 2 περιπτωσεις, στην πρωτη δεν εμενε stable με τιποτα(ο 8350) και στην δευτερη το πετυχα σχετικα ευκολα(ι7)..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχει να κάνει σχέση η εταιρεία, απλά ή σου έκατσε μούφα 8350, ή η μητρική δεν έκανε απλά για oc .
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο ειπα και εγω εγω.. Η ενας συνδυασμός και των 2.. Αυτη ειναι για AMD, σε intel δεν ειπες οτι πας?? Anyway τη συγκεκριμενη ειχα στον 8350 και δεν μπορεσα να τον ανεβασω ουτε 200mhz stable με H100i τη στιγμη που ο i7 ειναι στα 4.6 ανετος.. 1
dimitrisOP Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 εγω παντως δεν θα ενιωθα ανετα να εχω cpu στα 4,5-5ghz μονιμα......πολυ ζορι για πολυ λιγο gain
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δεν το εχω μονιμα εγω, με adaptive παιζω και balanced power plan να ανεβαζει ρολογια οποτε χρειαζεται και μονο.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Λίγο gain δεν το λες στα 4.5 ghz ας πούμε ακόμα και αν έχεις fx 8320. Βέβαια, το αντίστοιχο gain για τους intel είναι εννοείται μεγαλύτερο και με μικρότερη κατανάλωση από το gain των amd, το οποίο είναι εφικτό με μεγαλύτερα ρολόγια και σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες.
dimitrisOP Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δεν το εχω μονιμα εγω, με adaptive παιζω και balanced power plan να ανεβαζει ρολογια οποτε χρειαζεται και μονο. βασικα δεν εχει και πολυ νοημα ειναι ειδη ντουκι απο μονος του ο 4790 1
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Καλα ναι αλλα να παρεις Κ και να μην τον ανεβασεις ειναι εγκλημα.. 1
dimitrisOP Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Λίγο gain δεν το λες στα 4.5 ghz ας πούμε ακόμα και αν έχεις fx 8320. Βέβαια, το αντίστοιχο gain για τους intel είναι εννοείται μεγαλύτερο και με μικρότερη κατανάλωση από το gain των amd, το οποίο είναι εφικτό με μεγαλύτερα ρολόγια και σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες. αλλα ειναι "αδιαφορο" με την εννοια οτι δεν βλεπεις διαφορα,σχεδον η πλειοψηφια που αγοραζει pc δεν θα το χρησιμοποιηση για σοβαρη εργασια αλλα για τυπικη καθημερινη χρηση και gaming ,οποτε ο 8350 τι στα 4 τι στα 4,5 τι στα 5 παλι δεν εχει νοημα εκτος αν καθομαστε να μετραμε ποσα fps βγαζει
Drake27 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν ειπα τιποτα ο αλλος λεει οτι δεν ηξερα να κανω oc τον amd, αλλα παρόλα αυτα τα καταφερα με τον i7.. Η αληθεια ειναι οτι ακολουθησα οτι tutorial και info βρηκα στο internet και στις 2 περιπτωσεις, στην πρωτη δεν εμενε stable με τιποτα(ο 8350) και στην δευτερη το πετυχα σχετικα ευκολα(ι7).. Οπως και να εχει το πραμα,ειτε intel παρει καποιος,ειτε amd θα πρεπει να δωσει λεφτα για mobo εαν εχει σκοπο για gaming και oc.Απλα το καλο το mobo για amd θα σου κοστίσει ποιο φτηνα απο ενα καλο mobo για intel. Το καινουργιο μου build σε intel που εκανα,καθαρα μονο για το ρευμα και καποια προγράμματα που δουλευω,μου βγηκε 250€ ο 4670Κ και αλλα 150€ το mobo,σε amd build,οπως εγραψα και ποιο πριν,βγαινει στα 250€,δλδ οσο βγαινει ο 4670Κ μονος του.
ADHD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Απλα μπορεις να μην πας σε Κ cpu απο πλευρας intel και να γλυτωσεις κοστος και παλι σε επιδοσεις παρα πολυ καλα θα εισαι. Ο 8350 θελει καλη ψυξη καιει πολυ ρευμα και παλι πισω θα ειναι σε μερικα παιχνιδια, στην καλυτερη θα ειναι on par με εναν i5.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 dimitrisOP κακώς που δεν το διευκρίνισα, αλλά ήθελα να πω πως η διαφορά φαίνεται στο multitasking και στο video editing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα