Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

υπαρχουν καποια χρηματα στην ακρη και θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει καποιος να ξεκινησει - επενδυσει μια επιχειρηση francise ιδιαιτερα στην εστιαση.

Δηλαδη τι καθαρο κερδος αφηνει μια τετοια επιχειρηση το μηνα στην τσεπη του καθενος που εχει επενδυσει στο να ανοιξει με αυτο τον τροπο πχ η ενα φουρνο, η ενα σουβλατζιδικο η κατι αναλογο.

Βλεπω να παιζει πολυ τα τελευταια χρονια ειτε στην εστιαση (φουρνο-ζαχαροπλαστεια με καφε) ειτε στα καφε τυπου coffee island.

αντι να εργαζεται σαν ιδιωτικος υπαλληλος και να παιρνει ενα χ ποσο καθε μηνα πχ 700 η 800 ευρω και πολλα λεω πλεον

Βεβαιως καταλαβαινω οτι τα εξοδα διαφερουν απο περιπτωση σε περιπτωση οπως και τα ενοικια ή οι υπαλληλοι που μπορει να εχει καποιος σαν αριθμος αλλα θα με ενδιεφεραν οι γνωμες σας

Δημοσ.

Ειχα ακουσει παλιοτερα για franchise λουμιδη, σε επελεγαν και αν τελικα σου εδιναν το franchise σου εδιναν στην ουσια μαγαζι με το κλειδι στο χερι, αυτοι εβρισκαν την περιοχη κτλπ χρηματα γυρω στα 1200 κατα ΜΟ αναλογα τον τζιρο. Θα πρεπει φυσικα να εισαι εκει συνεχεια οποτε αν δεν βγαζεις αρκετα δεν σε παιρνει να παρεις υπαλληλο.

Αυτο με επιφύλαξη απο γνωστο μου που ασχοληθηκε και μου το μετεφερε, να σου πω την αληθεια δεν τον εμπιστευομαι και ιδιαιτερα.. :P Μπορεις να πας να τα ρωτησεις ολα αυτα και μονος σου.

Edit: Α και κοστος καπου 40 χιλιαρικα μου ειχε πει

• Like 1
Δημοσ.

ναι ξερω τι παιζει με το κοστος κατ ελαχιστο 50.000 και ανεβαινει αναλογα το ειδος...

απλα κοιταει να ανοιξει ο αδερφος μου και ψαχνομαστε γενικοτερα με το ποσα μενουν στην ακρη περιπου καθε μηνα

κυριως για εστιαση τυπου μοντερνοι φουρνοι κλπ

δηλαδη με κοστος καπου μεχρι 80.000 για να ξεκινησει....

αν αποφερει εσοδα συμφερει και κανεις και καποια αποσβεση μετα απο 3 η 4 χρονια και εχεις και ετοιμο μαγαζι ετσι δεν ειναι ?

Δημοσ.

Παίζουν πολλοί παράγοντες, όπως και το κόστος franchise που μπορεί να είναι και τεράστιο σε μερικές περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές πάντως προσωπικά θα δοκίμαζα μια τέτοια κίνηση αν είχα το απαραίτητο κεφάλαιο.

(Μιλάμε πάντα μετά από πολύ πολύ ενδελεχή έρευνα, αφού οι εποχές δεν συγχωρούν λάθη)...  :P  

Επιπλέον, αν πρόκειται και για κάποια επένδυση που έχει να κάνει με τα περί "Υγειονομικού" ενδιαφέροντος τα πράγματα θα είναι το λιγότερο μπερδεμένα (ή και παράλογα..) !

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

1) Αν είσαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο που σκέφτεσαι να ασχοληθείς, τότε μάλλον δεν αξίζει σαν κίνηση.

2) Αν δεν έχεις σκοπό να αφιερωθείς με αυτό σε φάση 10-12-14 ώρες την ημέρα, τότε σίγουρα δεν αξίζει σαν κίνηση.

• Like 3
Δημοσ.

ναι κοιτα εγω δεν θα ασχοληθω αλλα ο αδερφος μου μπορει να ασχοληθει και να ειναι στο μαγαζι αν ανοιξει

αλλα αν αποφερει κανα 1500 στην τσεπη το μηνα θα ναι καλα αναλογως και των εξοδω βεβαια

απο την αλλη βλεπω παντου και ειδικα εδω αθηνα να ανοιγουν ακομα καο φουρνοι σε κεντρικα σημεια ο ενας διπλα στον αλλον

απο τη μια λες μα πως τα καταφερνουν λογω ανταγωνισμου 3 η 4 φουρνοι σε μια γειτονια και απο την αλλη σκεφτεσαι αν δεν ειχαν κερδη θα τα ειχαν κλεισει φανταζομαι

Δημοσ.

ναι κοιτα εγω δεν θα ασχοληθω αλλα ο αδερφος μου μπορει να ασχοληθει και να ειναι στο μαγαζι αν ανοιξει

αλλα αν αποφερει κανα 1500 στην τσεπη το μηνα θα ναι καλα αναλογως και των εξοδω βεβαια

απο την αλλη βλεπω παντου και ειδικα εδω αθηνα να ανοιγουν ακομα καο φουρνοι σε κεντρικα σημεια ο ενας διπλα στον αλλον

απο τη μια λες μα πως τα καταφερνουν λογω ανταγωνισμου 3 η 4 φουρνοι σε μια γειτονια και απο την αλλη σκεφτεσαι αν δεν ειχαν κερδη θα τα ειχαν κλεισει φανταζομαι

ξέπλυμα 

• Like 1
Δημοσ.

εσπα ηταν και ειναι  οι φουρνοι-ζαχαροπλαστεια-καφε γι αυτο και γεμισε ο κοσμος...(ναι και μερικες αλυσιδες ειναι αποδεδειγμενες βιτρινες :P)

αν μπορεις να βγαλεις εσπα καντο σε οτιδηποτε,τσαμπα ειναι...οτιδηποτε αλλο θα σου λεγα για κανεναν λογο με δικα σου φραγκα.-

μεινε μακρια απο franchise ολο παπαριες θα σου λενε...τις ιδιες παπαριες λενε και στα μικρα και στα μεγαλα franshise.τα fees+αναλωσιμα να παιρνουν και ειναι οκ.αν δεν πας καλα παιζει να στο εξαγορασουν κοψοχρονια και ξαφνικα σε κεινους θα φερει εσοδα γιατι θα βαλει σωστα ατομα και θα γλυτωνει απο αναλωσιμα που τα πουλησε με κερδος και αλλα πολλα που δεν ειναι για public.οπως μην παραμυθιαζεστε απο κατι celebrities που ανοιγουν φρανσιζε...

Δημοσ.

Δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα αλλα ενας φιλος πριν απο λιγα χρονια (2008) ψηνοταν να ανοιξει παραρτημα dominos Pizza στην πολη που εμενε (βορεια ελλαδα). Του ειπαν απο τα κεντρικα πως αμα προχωραγε σε αυτη την κινηση , και αφου εβαζε το χερι βαθια στην τσεπη, θα ειχε σιγουρο τζιρο 200.000 ευρω τον χρονο απο τα οποια θα εδινε ενα σημαντικο ποσοστο στην dominos (σαν συνολο παντα), ενω παραλληλα θα ειχε δωρεαν διαφημιση, εξατρατειες μαρκετιγνκ (αξιας πολλων εκκατομυριων ευρω προφανως), τηλεφωνικο κεντρο, support κτλ απο αυτους για παντα. Στην ουσια σου λεει πως θα εχεις σιγουρη πελατεια οτι και να γινει χωρις κανενας να γνωριζει που θα ειναι το καταστημα σου. Τον κοσμο τον ενδιαφερει απλα να παραγγειλει απο οσο πιο κοντα γινεται.

Παρε εδω για να εχεις μια κεντρικη ιδεα:

http://www.dominos.gr/corporate/franchise_faqs.php

Αφου αποφασισεις σε ποιον τομεα ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις να εστιασεις και κατω υπο την σημαια ποιου brand θα εισαι, καλο ειναι να κανεις πλανο με καποιον λογιστη/επαγγελματια και να δεις αμα σου βγαινουν τα νουμερα. Για την dominos και την καθε dominos θα εισαι απλα ενα πιονι χωρις ταυτοτητα που θα δουλευει για αυτους. Αυτοι δεν εχουν να χασουν τιποτα ειτε πανε καλα οι δουλειες σου ειτε οχι. Εσυ ομως λογικα εχεις να χασεις πολλα.

Δημοσ.

με φίλο που είχα σχετική κουβέντα και αφορούσε Todaylicious το αρχικό κεφάλαιο είναι πολύ μεγαλύτερο. το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η μόδα για να βγάλει κέρδος γιατι τώρα μπορεί να βγάζει αρκετ΄αλλά έχει τεράστια έξοδα και πολύ προσωπική εργασία.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Α και κάτι άλλο:

δηλαδη με κοστος καπου μεχρι 80.000 για να ξεκινησει....

Δεν ξέρω για σουβλατζίδικο ή για καφετέρια, αλλά με 80.000 όχι non-franchise φούρνο δεν ανοίγεις, αλλά ούτε bake-off franchise όπως αυτά που φαντάζομαι ότι εννοείς στο αρχικό σου post. Πριν από 3-4 χρόνια το franchise γνωστής αλυσίδας της Αθήνας κόστιζε 250-300 χιλιάρικα, με τα κλειδιά στο χέρι. Σε φούρνο με γερούς τζίρους, υπολόγιζε δυόμιση με τρία χρόνια για να έχει κάνει απόσβεση.

80.000, πάντως, είναι οριακά ακόμα και για πρατήριο άρτου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις τα καλά του γνωστού ονόματος και της διαφήμισης που αναλαμβάνουν τα κεντρικά και τα αρνητικά ότι στην ουσία είσαι υπάλληλος-συνέταιρος.  

• Like 1
Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!!!

να ειχα δει το παρακατω λινκ για φουρνο σε σχετικα οικονομικη τιμη εν σχεση με τους υπολοιπους φουρνους, που μπορει να ξεπερνουν και τις 100,000

http://constantinbakery.com/franchise/

δεν ξερω αν αξιζει αλλα με εβαλε σε σκεψεις....οντως οπως λετε εισαι συνεταιρος-υπαλληλος

και εφοσον μπορει να γινει με ΕΣΠΑ αυτο οπως προαναφερατε (δεν γνωριζω βεβαια το ποσοστο της χρηματοδοτησης) ουσιαστικα δεν χαλας και τα δικα σου χρηματα ετσι δεν ειναι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...