Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφική για αρχάρια!


Viki M.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά. Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και σκέφτομαι να πάρω μια σχετικά καλή φωτογραφική για να ασχοληθώ περαιτέρω και θέλω συμβουλές! Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις και γι'αυτο θα ήθελα μια εύχρηστη για αρχη που να μπορω να την χρησιμοποιησω διαβάζοντας το εγχειρίδιο και πληροφοριες απο το ιντερνετ. Επίσης οριο χρηματων εχω γυρω στα 300 ευρω. Είδα ότι πολλοί προτείνουν την Nikon D3100. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις.

 

Το θέμα που σ' ενδιαφέρει είναι αρκετά μεγάλο και χρειάζεται  αρκετό διάβασμα, για τα βασικά της φωτογραφίας, πριν ξεκινήσεις την έρευνα για μηχανή, που και αυτό αποτελεί ένα, επίσης, μεγάλο κεφάλαιο με πολλές παραμέτρους για κάθε ερασιτέχνη.

 

Πριν πας σε DSLR, όπως η Nikon D3100, που είναι αρκετά καλή αλλά ανήκει σε μια κατηγορία που δεν θα τη συνιστούσα, προς το παρόν, διάβασε για την κατηγορία των mirrorless που είναι μια πολύ γρήγορα εξελισσόμενη τεχνολογικά κατηγορία με εναλλασσόμενους φακούς για όλα τα γούστα. Τα σοβαρά πλεονεκτήματα αυτής της κατηγορίας είναι δύο, κατά την άποψή μου, 1) το μικρό μέγεθος της μηχανής, ώστε να μπορείς να τη βάλεις στην τσέπη με τον απλό φακό, και 2) το κόστος αγοράς που είναι σχετικά χαμηλό και με πτωτικές τάσεις και αποτέλεσμα να μπορείς να αγοράσεις μια πολύ αξιόλογη μηχανή με βασικούς φακούς σε πολύ χαμηλές τιμές. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η 3100 ειναι μια τιμια φωτογραφικη,και λογω νεοτερων μοντελων και μονο,εχει ριξει τιμη.αν τη. βρισκεις σε καλη τιμη,παρε την και ξεκινα παιχνιδι.οι ακαθρεπτες με κιτ φακο,μπαινουν στην τσεπη ανδρικου μπουφαν,και αν φαινεται καπως η τσεπη,δεν μας νοιαζει.στις γυναικες αυτο,δεν αρεσει.εκτος και αν εννοεις ακαθρεπτη την j-v 1-2-3 με τους 5-10 πανακριβους φακους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ένα αρχάριο, οι mirrorless (Olympus, Sony, Fuji, Nikon κλπ) είναι ότι καλλίτερο τόσο από απόψεως κόστους αγοράς όσο και ποιότητας φωτογραφίας. Οι τιμές τους με ένα κιτ φακό ξεκινάνε από 230 ευρώ στην Ελλάδα (ψάξε στο skroutz) αλλά και φτηνότερα σε ευρωπαικά και άλλα μαγαζιά. Αλλά μπορεί κάποιος να βρει και μεταχειρισμένες σε άριστη κατάσταση, αφού οι φίλοι της φωτογραφίας τις αλλάζουν συχνά για ένα νεώτερο μοντέλο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν αξιόλογες μηχανές και φακούς αλλά νομίζω ότι βιάζεσαι πολύ.

Διάβασε πρώτα και μάθε τα βασικά της φωτογραφίας αλλά και εκείνα των mirrorless και, αφού τα καταλάβεις, θα είναι πολύ εύκολο αφενός να αξιολογήσεις τις προτάσεις που θα ακούσεις από γνωστούς, φίλους αλλά και από άγνωστους σ' αυτό και σε άλλα, πιο εξειδικευμένα, fora, αφετέρου να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις σε ποια κάμερα και φακό/ούς θα καταλήξεις.

 

Θα ήταν πολύ εύκολο να σου πω τις δικές μου προτιμήσεις και άλλοι τις δικές τους, αλλά, το πιθανότερο είναι αυτές να μην ταυτίζονται με τις δικές σου. Γι' αυτό, κάνε λίγη υπομονή, ενημερώσου, διάβασε, μπες στο κλίμα και θα δεις ότι τα πράγματα θα γίνουν απλούστερα για σένα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...