win10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σημαντικό και θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες. Λοιπόν το σύστημά μου αποτελείται από έναν AMD Athlon x4 quadcore @ 3.7 GHz έπειτα από πρόσφατη αναβάθμιση από τον AMD A6 6400k που ήταν διπύρηνος. Ο λόγος της αναβάθμισης; Να παίζω bf4 χωρις κολλήματα και nfs rivals όπως και έγινε. Οι επιδόσεις ακόμη και σε stock συχνότητες είναι θεαματικά αυξημένες και κολλήματα που είχα έχουν εξαφανιστεί και φυσικά έχουν ανέβει και τα frames. Το πρόβλημα έρχεται στην προσπάθεια υπερχρονισμού. Έστω ότι τον ανεβάζω στα 3.9GHz με auto στα voltages τρεχω prime95 και μετα απο λιγη ωρα το cpu usage κατεβαινει στα 80%. Αύξησα τα voltages πάλι τα ίδια, έβαλα καινούργια πάστα και aftermarket ψύκτρα, πάλι τα ίδια. Εχω κανει τις εξης ρυθμισεθς απενεργοποιησα το turbocore απενεργοποίησα το amd cool n quiet απενεργοποίησα το AMP στο BIOS. Τα ίδια συνέχεια. Αύξησα πολύ τα ρεύματα τίποτα πάλι. Τί μπορεί να κάνει throttle.Έχω αναβαθμίσει στην τελευταια εκδοση του bios και παλι τα ιδια. Ειμαι απελπισμένος δεν κερω τι να κανω. Το θέμα είναι οτι οταν ξεκινα το throttle σε prime95 ακούω εναν χαρακτηριστικό θόρυβο απο το κουτί και επειτα πεφτει το myltiplayer του cpu, αρχιζει το throttle δηλαδή. Γιατι συμβαινει αυτο; Το συστημα αποτελειται απο AMD x4 Athlon Quadcore 3.7GHz Gigabyte f2a88xm-hd3 6GB DDR3 Radeon R7 260X
cliobaccarra Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 μαλλον για υπερβολικη ζεστη στα vrm σε κοβω 1
conkal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 και πως διορθωνεται αυτο; κανονικα με αλλη μητρικη ή αν θες να πειρατιστεις βρες ενα ανεμιστηρι μικρο να φυσαει τις ψυχτες των vrm (ελπιζω να εχει ψυχτρες η μητρικη σου ε...)
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα δεν έχει ψύκτρες στα vrm (asus f2 a55m le) και με τον a8 6600k δεν έχω καθόλου throttling.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 ενεργοποίησε απ το bios και το HPC αν υπάρχει.
win10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυο- τρεις ερωτ'ησεις τελευταίες μονο. 1) Αυτη η μητρική θα με καλύψει; Την κοιτούσα καιρό. http://www.e-shop.gr/asus-a88x-gamer-retail-p-PER.524366 2) Στην υπάρχουσα μητρική που έχω, που ακριβώς είναι τα vrm? για να βαλω να φυσαει ενας ανεμιστηρας σε αυτα; http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4727#ov 3) Το throttling που γίνεται, επηρεάζει σημαντικά τις επιδόσεις στα παιχνίδια; η μητρικη δεν εχει ψυκτρες.
dimitrisOP Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 μια ποιο φθηνη http://www.e-shop.gr/asus-a88xm-plus-retail-p-PER.52316 δεν εχει νοημα να δωσεις τοσα χρηματα για τετοιο σοκετ
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί πολύ απλά αν είσαι εντός εγγύησης δεν την πας να στην αλλάξουν ; Από όσα έχω διαβάσει, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βγει αρκετά προβληματικό. Μην αγοράσεις αμέσως άλλη μητρική, δεν φταίει το γεγονός ότι δεν έχει ψύκτρες στα vrm και έχεις throttling. Σου έχει τύχει απλά προβληματικό μοντέλο. Αν κατάλαβα καλά όταν λες quad core 3.7 αναφέρεσαι στον x4 860k έτσι; Ένας γράφει στο eshop για την μητρική σου ότι του μείωνε την ταχύτητα του επεξεργαστή. Αν ψάξεις reviews στο newegg θα δεις αρκετά ελαττωματικά κομμάτια. Άλλαξέ την με μια ίδια απλά.
win10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί πολύ απλά αν είσαι εντός εγγύησης δεν την πας να στην αλλάξουν ; Από όσα έχω διαβάσει, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βγει αρκετά προβληματικό. Μην αγοράσεις αμέσως άλλη μητρική, δεν φταίει το γεγονός ότι δεν έχει ψύκτρες στα vrm και έχεις throttling. Σου έχει τύχει απλά προβληματικό μοντέλο. Αν κατάλαβα καλά όταν λες quad core 3.7 αναφέρεσαι στον x4 860k έτσι; Ένας γράφει στο eshop για την μητρική σου ότι του μείωνε την ταχύτητα του επεξεργαστή. Αν ψάξεις reviews στο newegg θα δεις αρκετά ελαττωματικά κομμάτια. Άλλαξέ την με μια ίδια απλά. δεν εχω αποδειξη, πως μπορώ να ψάξω το θεμα της εγγυησης περαιτερω; Το περίεργο είναι ότι πριν με τον A6 6400k τον ειχα στα 4.9GHz stable και κανενα προβλημα. την ειχα αγορασει απο το πλαισιο αλλα δεν την πουλαει τωρα. συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις
LouCi4er Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 δεν εχω αποδειξη, πως μπορώ να ψάξω το θεμα της εγγυησης περαιτερω; Το περίεργο είναι ότι πριν με τον A6 6400k τον ειχα στα 4.9GHz stable και κανενα προβλημα. την ειχα αγορασει απο το πλαισιο αλλα δεν την πουλαει τωρα. συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις Ουτε τι θερμοκρασιες πιανει ο επεξεργαστης και το συστημα κατα το στρεσσαρισμα ειπες,ουτε ποια ψυκτρα εχεις ειπες.Το να δινεις περισσοτερο ρευμα στον επεξεργαστη,χειροτερα του κανεις παρα καλυτερα.Εμενα μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει προβλημα η μητρικη και να κανει throttling,επισης καμια σχεση ο επεξεργαστης που ειχες με αυτον που πηρες.Παρακολουθα λιγο τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη.Κατεβασε το AMD Overdrive και παρακολουθα το Thermal Margin.
win10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ουτε τι θερμοκρασιες πιανει ο επεξεργαστης και το συστημα κατα το στρεσσαρισμα ειπες,ουτε ποια ψυκτρα εχεις ειπες.Το να δινεις περισσοτερο ρευμα στον επεξεργαστη,χειροτερα του κανεις παρα καλυτερα.Εμενα μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει προβλημα η μητρικη και να κανει throttling,επισης καμια σχεση ο επεξεργαστης που ειχες με αυτον που πηρες.Παρακολουθα λιγο τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη.Κατεβασε το AMD Overdrive και παρακολουθα το Thermal Margin. οταν εννοεις καμια σχεση; http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-freezer-7-pro-rev2-p-PER.650134 η ψυξτρα ειναι αυτη. Παντως οταν ανοιγω το prime 95 στην αρχη δεν κανει throttling μετα απο λιγα λεπτα ακουω ενα μικρο θορυβο μεσα το κουτι σαν ζουνισμα και βλεπω τις συχνοτητες να πεφτουν. οταν κλεισω το prime σταματει ο θορυβος.
TheELF Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Έχει δυο πυρήνες παραπάνω οπότε τραβάει και τα διπλάσια ρεύματα σηκώνει παραπάνω θερμοκρασία κτλ. Όπως σου είπαν(χαμήλωσε το vcore όσο μπορείς) κατέβασε το overdrive να βλέπεις θερμοκρασίες, το prime είναι αρκετά απαιτητικό και ανεβάζει γρήγορα την θερμοκρασία για αυτό παρακολούθησε την για να το επιβεβαιώσεις ή αν δεν είναι αυτό να ψαχτούμε για το τι άλλο μπορεί να ευθύνεται.
win10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μια εικονα σε stock συχνότητες με stress primr 95. Μειωσα το vcore και πλεον δεν κανει throttle σε στοκ συχνοτητες. πρινεκανε και σε στοκ, κατεβαινεδλδ στα 1.706ΜΗz τωρα κάτω 3500ΜΗz δεν πεφτει. Τωρα πως να προχωρησω λιγο λες. Να ανεβασω συχνοτητα; Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους σας
TheELF Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς να δοκιμάσεις να ανέβεις λίγο αλλά είσαι αρκετά κοντά στο όριο ακόμα και τώρα,έχει άλλους 35° μέχρι το όριο ο επεξεργαστής,δεν είναι και πολλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα