Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε και λέμε , θέλω να κάνω αναβάθμιση στο pc μου και έχω μπερδευτεί και φοβάμαι για τυχόν λάθος αγορά σε σχέση με την συμβατότητα μνήμων ram και επίσης θα πάρω και κάρτα γραφικών.

Θέλω οι μνήμες που θα πάρω τώρα να είναι συμβατές και με z97 chipset mobos που θα αγοράσω μόλις έχω τα υπόλοιπα χρήματα!

Το pc μου τώρα:  asus p6td deluxe

ocz xtc platinum ocz3p2000lv2gk  3x2GB

i7 920

amd radeon HD 5850 black edition

ocz fatal1ty 750w psu

οι αλλαγές που μπορώ οικονομικά και θέλω τώρα να κάνω είναι πρώτον να βάλω και άλλες ram 3χ2GB ή να αλλάξω τελείως τις ram που έχω με 3x4GB και δεύτερον έχω καταλήξει στην gtx970 

τα ερωτήματα μου είναι τα εξής :

1) Αν βάλω 3Χ2gb πρέπει να είναι ολόιδιες με αυτές που έχω ? γιατί δεν βρίσκω ολόιδιες αλλά παρόμοιες στο ebay

2) Αν βάλω αυτές που έχω με ακόμα ένα σετ 3χ4gb γίνεται? ή πρέπει να τις αντικαταστήσω τελείως με τις 3χ4gb?

3) Σκέφτηκα να βάλω 4χ4gb η μια θα είναι μόνη της! θα έχω προβλήματα?

Αυτά τα ερωτήματα σε σχέση με την συμβατότητα της τωρινής μητρικής αλλά και της επόμενης που θα είναι chipset z97 με μπερδεύει και φοβάμαι μην τυχόν κάνω λάθος αγορά και τις φορτωθώ.

Επίσης είδα ότι εφόσον η τωρινή μητρική έχει pcie 2.0 και η επόμενη μητρική θα έχει pcie 3.0 αλλά δεν θα χάσω σε απόδοση της gtx970 από ότι διάβασα τότε κατέληξα σε αυτήν ! είναι σωστή απόφαση ή λάθος? κάθε γνώμη καλοδεχουμενη

ευχαριστώ εκ των πρότερων!

Επεξ/σία από Deacon
Δημοσ.

η 970 παιζει μια χαρα με τον επεξεργαστη και τη μητρικη που εχεις. Θα σου ελεγα να μην κανεις αναβαθμιση μητρικης και επεξεργαστη ακομα, αντιθετα κανε τα overclock για εξτρα αποδοση.

Μπορεις να παρεις και μνημες αλλης μαρκας 3 καναλιων, δεν θα υπαρξει θεμα μαλλον.

εαν παρεις 4χ4 παλι δεν θα εχεις προβλημα.

Το πιο σωστο θα ηταν να δωσεις τις τωρινες σου μνημες για κανενα 50αρι και να παρεις ενα σετακι 3χ4 γιγα κατα τη γνωμη μου. Παντως πες μας κιολας γιατι θελεις παραπανω μνημη? Τα 6γιγα πρεπει να ειναι αρκετα για ολα τα παιχνιδια τωρα.

Αντι να δωσεις λεφτα για μνημες παρε καλυτερα μια ψυκτρα και κανε οβερκλοκ στον επεξεργαστη, μεγαλυτερη διαφορα θα δεις εαν δεν το εχεις κανει ειδη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! μπορείς παραδειγματικα να μου υποδείξεις αν έχεις τον χρόνο ποιες μνήμες μπορώ να βάλω???3χ4gb και 4χ4gb από 60-150 θα δώσω και ναι θα πουλήσω αν τα καταφέρω αυτά που έχω,

Κοίτα αν δεις το shadow of mordor πχ. ήδη για recomended requirements ζητάει 8gb . αν μπορούσα να βάλω μια ακόμα δυάρα ίδια ίσως να το έκανα αλλά που θα την βρω??? όσο για overclock της cpu το σκέφτομαι και γω και έχω βρει και ψυκτρα φθηνή σχετικά αλλά για πόσο καιρό λες θα με πάει η μητρική με αυτή την cpu?και όσο για τις 4χ4gb το σκέφτομαι για να κολλάνε και στην επόμενη μητρική 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! μπορείς παραδειγματικα να μου υποδείξεις αν έχεις τον χρόνο ποιες μνήμες μπορώ να βάλω???3χ4gb και 4χ4gb από 60-150 θα δώσω και ναι θα πουλήσω αν τα καταφέρω αυτά που έχω,

Κοίτα αν δεις το shadow of mordor πχ. ήδη για recomended requirements ζητάει 8gb . αν μπορούσα να βάλω μια ακόμα δυάρα ίδια ίσως να το έκανα αλλά που θα την βρω??? όσο για overclock της cpu το σκέφτομαι και γω και έχω βρει και ψυκτρα φθηνή σχετικά αλλά για πόσο καιρό λες θα με πάει η μητρική με αυτή την cpu?και όσο για τις 4χ4gb το σκέφτομαι για να κολλάνε και στην επόμενη μητρική 

Δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 8gb ram για gaiming όποτε πούλα αυτές που έχεις και πάρε 2χ4gb ddr3 1600 mhz περίπου στα 75.00

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν είναι αναγκαίο να είναι triple channel στην μητρική μου για να έχω καλύτερη απόδοση των ραμ???

Έτσι όπως το λες θα γίνει dual channel

πάντως πολλοί μου λένε ότι αν βάλω συν 6gb ή συν 12gb μαζι με τις τρεις ocz θα έχω πρόβλημα!

Ακόμα δεν έληξε το θέμα για μένα ουυυυφφ!!!!

Δημοσ.

Λιγο καλυτερη αποδοση θα εχεις απο 3 καναλια, τιποτα το τρελο. Μπορεις να βαλεις 4χ4 να τελειωνεις. Απο την αλλη ομως οταν κανεις αναβαθμιση οι δδρ3 θα ειναι παροχημενες και θα εχουμε δδρ4, οποτε δεν θα εχει σημασια.

Το συστημα σου καθαρα για παιχνιδια, με τα τωρινα δεδομενα θα ελεγα εχει ακομα χρονακια ζωης. Ιδιο επεξεργαστη εχουμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγο καλυτερη αποδοση θα εχεις απο 3 καναλια, τιποτα το τρελο. Μπορεις να βαλεις 4χ4 να τελειωνεις. Απο την αλλη ομως οταν κανεις αναβαθμιση οι δδρ3 θα ειναι παροχημενες και θα εχουμε δδρ4, οποτε δεν θα εχει σημασια.

Το συστημα σου καθαρα για παιχνιδια, με τα τωρινα δεδομενα θα ελεγα εχει ακομα χρονακια ζωης. Ιδιο επεξεργαστη εχουμε..

το βλέπω....αλλά και συ 12gb έχεις τι τα θες? χαχαχαχα!(autocad κλπ?) μπορεί ρε φίλε να το κάνω έτσι όπως λες και τελικά να μην πάρω μητρική και επεξεργαστή και να πάω κατευθείαν σε ddr4 κάποια στιγμή.

ουσιαστικά το θέμα μου τώρα είναι μην αγοράσω κάτι και τρώω μπλε οθόνες και οτιδήποτε...

ΑΝ βάλω πχ με αυτές που έχω ήδη άλλη μια ή δυο 2αρες ή και τρεις ακόμα αλλά πχ να είναι ocz platinum 1333 και τις τρέξω σε 1066 όλες όπως τις τρέχω τώρα και στα 1.5v ΘΑ έχω προβλήματα ή όχι?

Το ρωτάω αυτό γιατί στο ebay δεν βρίσκω ακριβώς ιδιες

Επεξ/σία από Deacon
Δημοσ.

Εγω εχω 12 γιατι χαλασαν οι παλιες και απο 6 η κορσερ μου εστειλε 12.. τζαμπα τις πηρα δηλαδη.

Εγω να στο ξαναπω πουλα τις δικιες σου και παρε η 3χ4 για τρικαναλη η 4χ4.  Δεν αξιζει να βαλεις 6 ντιμακια διαφορετικων μνημων, οχι οτι θα εχεις προβλημα απλα για να εισαι και σιγουρος..

Δημοσ.

πες μου σε παρακαλώ για να το κλείσουμε το θέμα και ευχαριστώ για την βοήθεια σου, αυτές κάνουν?

Αν βάλω 2χ4 gb σε dual channel

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1333c9d-8gao-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-ares-dual-channel-kit-p-PER.555871

αν βάλω 3χ4gb για triple channel

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-12800cl9t-12gbrl-12gb-3x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-triple-channel-kit-p-PER.555883

και τέλος 4x4gb 

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-10666cl9q-16gbxl-16gb-4x4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-ripjawsx-quad-channel-kit-p-PER.555857

τις τελευταίες ειδικά αν δεις στα χαρακτηριστικα δεν έχει την μητρική μου μέσα στις συμβατές....έχει σημασία αυτό? ή να μην με νοιάζει...??

Δημοσ.

Ποτε ακριβως θα αλλαξεις τον επεξεργαστη σου??Αν πχ τον αλλαξεις μετα απο 4-5χρονια ισχυει οτι λεει ο Trilobyter παραπανω.Αν παλι τον αλλαξεις τον επεξεργαστη ας που μεχρι τελος του χρονου τοτε ναι καλυτερα σε Ddr3 γιατι αργουν να γινουν Mainstream οι Ddr4 μνημες,ειδικα που τωρα πια θα εχει μονοπωλιο η Intel σε High end cpus.

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω αυτό που λέει ο driverpit να τελειώνω με 2χ4gb με συμφέρει και οικονομικά!

όσο για την αλλαγή επεξεργαστή θα την κάνω μέσα στο χρόνο αν βρω καλή ευκαιρία και λίγα λεφτουδάκια!

Σας παρακαλώ δείτε όμως τις μνήμες που διάλεξα τυχαία...κάνουν?

θέλω να παραγγείλω σήμερα το πολύ αύριο.

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω αυτό που λέει ο driverpit να τελειώνω με 2χ4gb με συμφέρει και οικονομικά!

όσο για την αλλαγή επεξεργαστή θα την κάνω μέσα στο χρόνο αν βρω καλή ευκαιρία και λίγα λεφτουδάκια!

Σας παρακαλώ δείτε όμως τις μνήμες που διάλεξα τυχαία...κάνουν?

θέλω να παραγγείλω σήμερα το πολύ αύριο.

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c11d-8gis-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-aegis-dual-channel-kit-p-PER.55090773,00

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c9d-8gao-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-ares-dual-channel-kit-p-PER.55622075.07

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ψήνομαι για τις δευτερες που εστειλες γιατί οι άλλες έχουν cl11 . Σήμερα θα παραγγειλω κ μαλλον οι δευτερες που λινκαρες θα είναι όμως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν αναγραφει την x58 στις συμβατές μητρικές?έτσι απο απορία (το σκεφτομαι) μπορώ να βαλω 2x8gb?

http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c9d-16gar-16gb-2x8gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-ares-dual-channel-kit-p-PER.556277

Εφόσον θα τις κρατησω 3-5 χρόνια θα χρειαστουν με την λογική μονο κ μόνο του οτι πολλά νεα games στα recommended requirements ζητουν 8gb

Επεξ/σία από Deacon
Δημοσ.

Εγω παλι θα σου ελεγα μια 8αρα ολη και ολη να παραγγειλεις.Αποτι βλεπω η intel θα κανει rush το skylake πιο νωρις και θα θελει ddr4 (ωστοσο θα εχει και υποστηριξη ddr3) και παιρνεις τοτε μια μητρικη μαζι με επεξεργαστη + μνημες.

http://www.extremetech.com/computing/194925-intels-comprehensive-roadmap-update-4g-tablets-skylake-on-track-for-h2-2015

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...