Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω στήσει ένα vps στο digital ocean το οποίο φιλοξενεί 4 sites συνολικά τα οποια δεν έχουν ανέβει. Πρώτα από όλα να σας πω ότι το vps τρέχει centos 6.5 με vestacp. Η public ip του server είναι μία που μου δίνει το digital ocean. Τα site τα έχω φτιάξει σε cms ενα wordpress 2 joomla και ένα σε drupal και βρίσκονται σε subdirectories στο /var/www/html/. δηλαδη είναι όπως παρακάτω

1ο site :  /var/www/html/wordpress

2o site:   /var/www/html/joomla1

3o site    /var/www/html/joomla2

4o site    /var/www/html/drupal

Το ερώτημα είναι το εξής. Τι πρέπει να κάνω για να κάνω point το καθένα σε διαφορετικό domain.

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω στήσει ένα vps στο digital ocean το οποίο φιλοξενεί 4 sites συνολικά τα οποια δεν έχουν ανέβει. Πρώτα από όλα να σας πω ότι το vps τρέχει centos 6.5 με vestacp. Η public ip του server είναι μία που μου δίνει το digital ocean. Τα site τα έχω φτιάξει σε cms ενα wordpress 2 joomla και ένα σε drupal και βρίσκονται σε subdirectories στο /var/www/html/. δηλαδη είναι όπως παρακάτω

1ο site :  /var/www/html/wordpress

2o site:   /var/www/html/joomla1

3o site    /var/www/html/joomla2

4o site    /var/www/html/drupal

Το ερώτημα είναι το εξής. Τι πρέπει να κάνω για να κάνω point το καθένα σε διαφορετικό domain.

Πρεπει να σεταρεις τα virtual hosts. Το κάθε domain να δειχνει στον συγκεκριμενο φάκελο.

Εχει ενα αρκετά αναλυτικό tutorial το digitalocean https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-apache-virtual-hosts-on-centos-6

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ας απαντήσει εδώ όποιος γνωρίζει.
Συνηθίζεται να φιλοξενείς πολλές σελίδες στο ίδιο vps ;
Τι πλεονεκτήματα υπάρχουν πέρα από τα οικονομικά ;
Δε λέω, θα με βόλευε και εμένα να μεταφέρω 5-6 σελίδες και 2 e-shop στο ίδιο vps.
Αλλά είμαι αρκετά επιφυλακτικός, με νέες ευπάθειες να βγαίνουν συχνά πυκνά τελευταία (βλέπε ghost) η σκέψη πως κάποιος θα κάνει πάρτυ στον σερβερ σου και θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις βάσεις που φιλοξενείς και να κάνει το vps καλοκαιρινό μαγαζί σε μια νύχτα με κρατάει πίσω. Πόσο μάλλον αν πρόκειται να μεταφέρω εκεί σελίδες βασισμένες σε γνωστά cms και plugins στα οποία κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέα bugs.
Δε λέω πως έτσι που έχω τις σελίδες διασκορπισμένες σε 3 hosting companies είμαι ασφαλής, σε καμία περίπτωση, απλά νομίζω ότι έχω μια καλύτερη τάξη σε 2 vps (με projects που δε μπορούν να τρέξουν σε free host) και τις άλλες σελίδες σε shared/premium hosting.
Μήπως όμως έχω εσφαλμένη προσέγγιση επί του θέματος ;

Δημοσ.

Νομίζω είναι υπερβολικό να έχεις διάσπαρτα τα sites για λόγους ασφαλείας.

Ή θα τα έχεις όλα σε έναν σοβαρό shared server που εμπιστεύεσαι, με την ανάλογη υποστήριξη

Ή εφόσον έχεις τις γνώσεις, στήνεις έναν δικό σου vps server και κάνεις ότι γουστάρεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...