rista Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Παιδια μολις πηρα το καινουριο μου pc(επιτελους!)και θα ηθελα να μου λυσετε καποιες αποριες οποιος γνωριζει! Το συστημα ειναι: pentium 4 2,6 800/512 H.T modo: Asus P4C800 GPU:Sapphire Ati Radeon 9800 128mb ram:512ddr 400mhz HD:western digital 37Gb sata 8mb 10.000rpm H αποριες ειναι οι εξεις: Εχω βαλει XP Pro και ολα μια χαρα(το μηχανημα πεταει!),Ομως! Α) Ο σκληρος δουλευει οντως σαν sata?γιατι πουθενα δεν ειδα να γραφει εστω και μια φορα τη λεξη sata(στη διαχειριση συσκευων μια χαρα τον εχει αναγνωριση αλλα πουθενα δεν βλεπω να αναφερει για sata controler!).Οι drivers του chipset της intel λενε οτι εχουν!!τοτε που ειναι?και πως μπορω τελος παντων να το διαπιστωσω? Β) Ειναι απαραιτητο να τον εχω ntfs?(λογο sata) ή μπορω να κρατησω το file system ως fat32(που το γουσταρω πιο πολυ προσωπικα)! Γ)Οταν το συστημα κανει boot δεν βλεπω στην οθονη τα posts για autodetect κ.τ.λ (μπαινει αμεσως στα windows!)και ετσι αν θελω να μπω στα bios πρεπει αμεσως μετα την επανεκινιση να παταω γρηγορα το DEL.(στα τυφλα αφου δεν βλεπω τιποτα). Υπαρχει καμια ρυθμιση στα bios για να βλεπω ολη τη διαδικασια εκκινησης?(εγω παντως δεν βρηκα)! Τελος οποιος εχει την ιδια mobo και γνωριζει τιποτα tips,ρυθμισεις,(για cpu,μνημες κλπ)ας μου στειλει p.m αν μπορει φυσικα! Ευχαριστω! :wink:
dpolal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Α) αν ανοίξεις το καπάκι από το κουτί σου και κοιτάξεις τον σκληρό δίσκο να είναι συνδεδεμένος με την μητρική με ένα λεπτό κόκκινο καλώδιο τότε είναι SATA. KAMIA σχέση δεν υπάρχει μεταξύ sata και file system. Διαλέγεις αυτό που σε εξυπηρετεί καλύτερα. Γ) στο BIOS υπάρχει μια επιλογή συνήθως για να εμφανίζεται το startup logo της εταιρείας της μητρικής (ASUS για σένα), το απενεργοποιείς και ξεμπερδεύεις. Αν και συνήθως μετά από ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ δεν εμφανίζεται η επιλογή για να μπείς στο BIOS αλλά το Pc μπουτάρει αμέσως. Στην κανονική εκκίνηση ισχύει το πρώτο. Αυτά.
rista Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Καταρχην thanks για το reply φιλε dpolal2! α)Αν μονο αυτο αρκει ναι,ειναι!(αλλα γιατι να μην γραφει στο λειτουργικο τιποτα?) β)Κυριλε! γ)Παντα μπουταρει ΧΩΡΙΣ posting,και κανονικα(αφου ειναι κλειστο) και απο επανεκκινηση!(logo της μητρικης δεν βλεπω κανενα,με το που ανοιγη εμφανιζεται το σημα των XP και μπαινει στα windows)
paravatis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 file mou arxika me geia to mixanaki!!! einia poly dynato ap'o,ti fainetai. to posting ginetai kanonika apla mexri na zestathei i othoni sou(crt ypotheto) to pc exei idi mpei sto fortoma tou leitourgikou. an theleis na mpeis sto bios dokimase molis patiseis to diakopti tou tower na patiseis 4-5 fores del. oso gia tin othoni min anysixeis.. einai entelos fysiologiko afto
unreal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 xaxaxa!! polu sosto! Auto epatha kai ego otan pira kainourio PC! Den prolaena na patiso to Delete! Eno me ton palio celeron h post screen kathotan mexri na tin ebedoso! Mia erotisi: Ti sou aresei sto FAT32? kai den sou aresei to NTFS Kaloriziko To kainourio ergalio!
rista Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Παιδια thanks για τα καλα σας λογια μαλλον τελικα το μηχανημα οντως μπαινει τοσο γρηγορα λογο δυναμης!(και εγω που λετε ημουν συνηθισμενος με το παλιο μου που διαβαζα και τις λεπτομερειες πριν μπουταρει ) Φιλε unreal στο fat32 μου αρεσει που ειναι πιο γρηγορο(εβλεπα διαφορες στο παλιο μου μηχανημα) και δεν εχει αυτες τις αχρειαστες(για εμενα)επιλογες για συμπιεση φακελων κ.τ.λ που εχει το ntfs,συμφωνω ομως οτι απο αποψη ασφαλειας καλυτερο ειναι το δευτερο! 8)
kavaliotis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Κοιτα φιλε το NTFS αστο εκει που ειναι, εκτος του οτι ειναι καλυτερο απο αποψη ασφαλειας, ειναι και πολυ πιο γρηγορο στα ΧΡ οποτε δεν σε συμφερει... Για το ΣΑΤΑ σου ειπανε τα παιδια, αν εχεις το κοκκινο καλωδιακι εισαι κομπλε. Για το ΒΙΟS, αν θες να αργει για να δεις, αλλαξε την επιλογη που λεει για την καταμετρηση της μνημης RAM, ετσι καθε φορα που ξεκιναει θα αργει και θα προλαβαινεις να βλεπεις την start up screen..Βεβαια μετα απο 2-3 μερες θα το βαρεθεις και θα το βγαλεις, αλλα λεμε τωρα! Α και ..με γεια! :wink:
madsc Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Μερικές μητρικές/bios έχουν επιλογή στο menu τους, να μην ψάχνουν τις συσκευές στο boot (cpu/ram/vga etc) ώστε να bootάρουν πολύ πιο γρήγορα. Αν δεν βλέπεις το post message πιθανότατα και η δικιά σου να είναι έτσι. Αν είναι θα βρείς ανάλογη επιλογή στο bios. sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.