Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν ένα χρόνο, δημιουργήθηκε η υπηρεσία Slack, με σκοπό να κάνει ευκολότερη την επικοινωνία μεταξύ μιας διαδικτυακής ομάδας.Με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων της εταιρείας, το Slack ανακοινώνει εντυπωσιακά στατιστικά, καταγράφοντας περισσότερους από 500.000 χρήστες ημερησίως, οι οποίοι κάθε μήνα περνούν πάνω από 100 εκατομμύρια ώρες συνδεδεμένοι στη πλατφόρμα και στέλνουν 300 εκατομμύρια μηνύματα. Ο αριθμός των χρηστών αποτελούν μέρος των 60.000 ομάδων που κάνουν χρήση του Slack ενώ τα κέρδη της υπηρεσίας σημειώνουν γεωμετρική αύξηση. Ήδη η υπηρεσία διαθέτει 135.000 συνδρομές, κάτι που έχει επιτευχθεί χωρίς κάποια διαφημιστική εκστρατεία.

Μέσα σε έξι μήνες, οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν το Slack αυξήθηκαν από 13.000 σε 60.000, με ανάλογη αύξηση των χρηστών της, όπως και των εργαζομένων της από 16 σε 100. Μπορεί το Slack μέχρι στιγμής να αφορά περισσότερο τη λήψη και αποστολή μηνυμάτων αλλά η εταιρεία πρόσφατα εξαγόρασε το Screenhero για βιντεοκλήση και αποστολή ή λήψη ηχητικών μηνυμάτων.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η χρήση του Slack, η οποία παρέχεται είτε δωρεάν είτε με το αντίτιμο των 12,5 δολαρίων το μήνα ανά χρήστη με περισσότερα προνόμια, εξαρτάται άμεσα από τις εταιρείες, καθώς παρατηρήθηκε πως σε περιόδους διακοπών παρουσίαζε σημαντική πτώση.

Link.png Site: SlashGear

Δημοσ.

Ούτε που το χω ξανακούσει...

τύπου viber και whatsapp είναι?

Είναι ένα εργαλείο μεταξύ συνεργατών (projects κτλπ), είτε βρίσκονται στο ίδιο χώρο ή εκτός, μπορείς να δημιουργήσεις όμαδες ατόμων για κάποιο για συγκεκριμένο project που θα επικοινωνούν μεταξύ τους εντός της ομάδας, αλλά θα μπορούν ταυτόχρονα να είναι σε πολλές άλλες ομάδες του Slack.

• Like 2
Δημοσ.
meh... trello και ξερό ψωμί

Δεν αντικαθιστά το trello, είναι καθαρά για επικοινωνία ομάδων και με τα integrations που υποστηρίζει (στα οποΙα είναι και το trello), πραγματικά απογειώνει τις δυνατότητες του.

• Like 2
Δημοσ.

ειναι εξαιρετικο για καθε χρηση εφοσον ειναι τσαμπε!

το χρησιμοποιω ηδη και για απλη επικοινωνια και συννενοηση αλλα και για δουλεια, ειναι αψογο.

βεβαια δεν ειναι για εταιρειες με top secret δουλειες εννοειται ;)

ειναι ο απογονος του IRC με παρα πολλα παραπανω πραματα και καλουδια

Δημοσ.

αφού είναι δωρεάν, αυτοί τι κερδίζουν;;;

.. μάλλον μαθαίνουν τα ενεργά projects των εταιριών που τα χρησιμοποιούν και τις μεθοδολογίες τους και χρονοδιαγράμματα. Μια χαρά βιομηχανική κατασκοπία μου κάνει.

Γιατί να φτιάχνεις keyloggers και spyware. Θα έρθουν μόνοι τους να σου τα πούνε με λεπτομέριες (πόροι, άτομα, χρονοδιαγράμματα, μεθοδολογίες) ;)

Θα μου πεις με αποστολή προσφορών σε gmail και χρήση google translate για μετάφραση προσφορών αλλα και χρήση cloud services από εταιρίες το ίδιο δεν γίνεται από την google;; To ίδιο απλά εδώ είναι λίγο πιο εξόφθαλμο και πιο στο πιάτο.

Κατα τα άλλα "δωρεάν". 

Δημοσ.

.. μάλλον μαθαίνουν τα ενεργά projects των εταιριών που τα χρησιμοποιούν και τις μεθοδολογίες τους και χρονοδιαγράμματα. Μια χαρά βιομηχανική κατασκοπία μου κάνει.

Γιατί να φτιάχνεις keyloggers και spyware. Θα έρθουν μόνοι τους να σου τα πούνε με λεπτομέριες (πόροι, άτομα, χρονοδιαγράμματα, μεθοδολογίες) ;)

Θα μου πεις με αποστολή προσφορών σε gmail και χρήση google translate για μετάφραση προσφορών αλλα και χρήση cloud services από εταιρίες το ίδιο δεν γίνεται από την google;; To ίδιο απλά εδώ είναι λίγο πιο εξόφθαλμο και πιο στο πιάτο.

Κατα τα άλλα "δωρεάν". 

Δεν την πολυπαλεύεις ε; Το καλοκαίρι ν' αρχίσεις νωρίς τα μπάνια.  :-D

Δημοσ.

12,5 $ / μήνα από premium users ας πούμε;

No wait, καλύτερα να γράψουμε μια εντυπωσιακή θεωρία συνωμοσίας παρά να διαβάσουμε ολόκληρο το άρθρο.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν την πολυπαλεύεις ε; Το καλοκαίρι ν' αρχίσεις νωρίς τα μπάνια.  :-D

Αντε να καλοκαιριάσει πρέπει ;). Ούτε εγώ την παλεύω ούτε ας πούμε οι Κινέζοι που απέκλεισαν τα αμερικάνικα sites "δωρεάν υπηρεσιών" και προσφέρουν αντίστοιχα δικά τους (SΝ, mail, search engines κτλ). 

Αλήθεια πως νομίζεις παίζεται το παιχνίδι του ανταγωνισμού σε επίπεδα κρατών ή μεγάλων εταιριών; Ο ένας κατασκοπεύει (βιομηχανικά) τον άλλο αν το έχεις ακούσει. Θα μου πεις αφορά εμάς τι κάνει η κίνα στην αμερική; Προφανώς δεν αφορά εσένα και εμένα ούτε τον μπαρμαμήτσο που χτίζει οικοδομές, αλλά αυτός αμφιβάλω αν χρειάζεται λογισμικό project managment anyway.

Δεν το ανέφερα ως "δεδομένο" ότι σε κατασκοπεύουν αλλα ως τροφή για σκέψη και για προβληματισμό ;)

12,5 $ / μήνα από premium users ας πούμε;

No wait, καλύτερα να γράψουμε μια εντυπωσιακή θεωρία συνωμοσίας παρά να διαβάσουμε ολόκληρο το άρθρο.

αυτό μάλιστα είναι πιο λογικό. Ας πούμε ζούνε από τους premium (ίσως έπρεπε να αναφέρεται στο άρθρο καθώς δεν είναι δωρεάν δωρεάν για όλους).

Όμως ασφαλώς και η θεωρία συνωμοσίας παραμένει. Αν έχεις μελετήσει "αποκαλυφθέντα" συμβάντα θα ήξερες ότι συμβαίνουν "κατασκοπείες" και μάλιστα συστηματικά αποκαλύπτονται και κάποιες.  Ακόμα και το ίδιο το site (slack) να μην κατασκοπεύει από την στιγμή που είναι στο internet μπορούν οι χρήστες του να "χάσουν" δεδομένα (να τους τα κλέψουν) καθώς αυτά προστατεύονται από.. έναν.. κωδικό και όνομα χρήστη (όχι και τόσο σπουδαία ασφάλεια). Αντίστοιχη ζημιά με δεδομένα εντός εταιρίας και όχι στο internet είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει.

Και επειδή δεν είναι όλα θεωρίες, ας θυμηθούμε και λίγο πράξη

Διάβασε (αφορά Κινέζους, υπάρχουν και πιο ειδικά άρθρα, εντάξει είναι θεωρία)

Διάβασε (αφορά Αμερικάνους, δεν είναι θεωρία έχει αποδειχθεί)

ξαναδιάβασε (σε security προϊόν, φτιαγμένο να σε προστατεύει και καλά)

θα έγραφα και άλλα βαριέμαι να βρίσκω Links. 

Αν μελετήσουμε γεγονότα θα δούμε ότι ζουνε ανάμεσά μας και τέτοια συμβάντα. Οσο έχεις ένα μικρό λογιστήριο στα Πατήσια ασφαλώς και δε σε αφορά. Αμα έχεις μια αυτοκινητοβιομηχανία και αναπτύσσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο που θα πουλήσει και θα αναδείξει την εταιρία σου, ασφαλώς και σε αφορά και δεν χρησιμοποιείς ΚΑΝΕΝΑ δημόσιο/δωρεάν εργαλείο τύπου google docs, hotmail, slack κτλ. Μερικά πολύ λίγα cases βιομηχανικής κατασκοπίας που μέχρι να αποκαλυφθούν ήταν θεωρίες.

Αν εσύ φίλε μου δούλευες σε ένα τέτοιο project θα έλεγες ελαφρά την καρδία "έλα μωρέ, θεωρίες συνωμοσίας" δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.. Δε νομίζω  B)

καλό απόγευμα (το εξαντλήσαμε το θέμα, δεν επανέρχομαι :ph34r: )..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...