πιτόγυρος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 έχω ένα laptop toshiba και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: έστω ότι είναι άδεια η μπαταρία, το συνδέω στην τροφοδοσία και το ανοίγω. θα ανοίξει κανονικά και θα φορτίζει αλλά μετά απο κάποιο χρόνο η φόρτιση θα σταματήσει και θα καταναλώνει απο τη μπαταρία. αν το αφήσω έτσι θα αδειάσει η μπαταρία και θα κλείσει παρόλο που τον έχω στο ρεύμα. πρέπει λοιπόν όταν βλέπω πως σταματάει η φόρτιση να βγάλω το βύσμα του φορτιστή και να το βάλω ξανά. η φόρτιση συνεχίζεται ώσπου μετά απο λίγο θα το ξανακάνει, άντε παλι η ίδια διαδικασία. βγάλε βάλε .... όσες φορές χρειαστεί μέχρι η μπαταρία να φτάσει το 100%. όταν φτάσει στο 100% δε το ξανακάνει και δουλεύει μια χαρά. η μπαταρία και ο φορτιστής είναι τα γνήσια. δοκίμασα και με άλλη μπαταρία, ενός φίλου που έχει το ίδιο σχεδόν laptop και κάνει τα ίδια κόλπα. δε δοκίμασα το φορτιστή του. τι μπορεί να φταίει; το κύκλωμα φόρτισης; με άλλο laptop που είχα πρόβλημα με τη μπαταρία (δε φόρτιζε καθόλου), όταν είχα το φορτιστή συνδεμένο δούλευε κανονικά. τώρα αν σταματήσει να φορτίζει κάποια στιγμη΄θα σβήσει διότι θα αδειάσει η μπαταρία. όταν το laptop είναι σβηστό φορτίζει κανονικά. οπότε ο μόνος σίγουρος τρόπος να φορτίσει χωρίς να το προσέχω είναι να το κλείσω.
k_skidrow Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 γιατι δεν δοκιμασες και με διαφορετικο φορτιστη; ισως εκει να ειναι το προβλημα και να τα εχει παιξει.
mixmixtouta Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ti windows έχεις? Δοκίμασε το εξής.. Αφαίρεσε τη μπαταρία, πάτα δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής και μετά Διαχείρηση, απο αριστερά διαχείριση συσκευών, και μετά απο τη λίστα βρες την επιλογή μπαταρίες. Πάτα το βελάκι αριστερά απο το Μπαταρίες για να ανοίξει το δέντρο. Τώρα με δεξί κλικ κάνε απεγκατάσταση σε όλα όσα άνοιξαν κάτω απο το μπαταρίες. Σβήσε τον υπολογιστή Βάλε τη μπαταρία και άναψε τον. Θα δει τη μπαταρία απο την αρχή και θα κάνει εγκατάσταση αυτόματα όσο απεγκατέστησες πρίν. Μόλις τελειώσει πάλι επανεκκίνηση. Επίσης τρέχεις κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης ενέργειας? power management ή κάπως έτσι. Αφαίρεσε το και αυτό.
πιτόγυρος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Είχα win7 home premium. Άλλαξα σκληρό και έκανα πάλι εγκατάσταση τα win και υπάρχει το ίδιο θέμα. Θεώρησα ότι έφταιγε η μπαταρία αλλά μου κάνει τα ίδια κόλπα με 2η μπαταρία η οποία στον φίλο μου δουλεύει κανονικά. Θα δοκιμάσω με 2ο φορτιστή. Ε δε μπορεί να είναι θέμα λογισμικού. Υποψιάζομαι κάτι hardware. Κάτι στη μητρική,στο κύκλωμα που φορτίζει τη μπαταρία; Αλλα μου κάνει εντύπωση πως το παρουσιάζει μόνο όταν είναι ανοιχτός και φορτίζει και επίσης μόλις φτάσει στο 100% δεν υπάρχει θέμα. Αν το δουλέψω μόνο μπαταρία κρατάει κανονικά 3 ώρες χωρίς προβλήματα.
bratsos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Αν μπορείς βγάλε του τη μπαταρία και δες άμα το λαπτοπ παίζει σωστά χωρίς μπαταρία. Εάν έχεις βολτομετρο μέτρα την τάση του τροφοδοτικού. Άμα δεις απόκλιση παραπάνω απο 2 βολτ θέλει αλλαγή.
πιτόγυρος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 δοκίμασα με ένα live linux cd και το έκανε πάλι. άρα θέμα λογισμικού δε παίζει. πολύ πιθανό να φταίει το τροφοδοτικό. άφησα να αδειάσει η μπαταρία, σύνδεσα άλλον φορτιστή άνοιξα το laptop και τώρα που γύρισα ενώ περίμενα να δω το laptop κλειστό, αυτό ηταν ανοιχτό και είχε φτάσει στο 100%. περιμένω να αδειάσει πάλι να ξαναδοκιμάσω. αν φορτίσει σημαίνει ότι φταίει ο φορτιστής. με τον άλλον φορτιστή απο 0%-100% με ανοιχτό το laptop έπρεπε να βγάλω-βάλω το βύσμα καμια δεκαρια φορές. ας προσευχηθούμε να φορτίσει πάλι γιατί αλλιώς δε θα βγάλω άκρη. πολύμετρο έχω. να το βρω και θα δοκιμάσω
πιτόγυρος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά το θέμα λύθηκε. Έφταιγε το τροφοδοτικό. Δουλεύει μια χαρά με το καινούργιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα