tom-f Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Με ενδιαφέρει να κάνω δίκτυο μεταξύ 2 σημείων σε διαφορετικά κτήρια ενός ξενοδοχείου. Η απόσταση των καλωδίων ρεύματος μεταξύ τους είναι γύρω στα 200 μέτρα. Δεν συνδέονται στον ίδιο πίνακα αλλά μέσω υποπινάκων του κεντρικού πίνακα. Ενδιαφέρομαι για το devolo 1200+ που υπόσχεται κάλυψη σε 400 μέτρα. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται επειδή έχω υποπίνακες. Πιστεύετε θα με καλύψει; Ευχαριστώ.
arc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό που κόβει τη σύνδεση ειναι το ρολόι της ΔΕΗ και οχι οι υποπίνακες. Έχω δυο επιφυλάξεις. Το πρώτο και κυριότερο ειναι η απόσταση. Έχω κάνει συνδεση σε απόσταση 120 μέτρων και είχα οριακά σύνδεση (οχι με devolo 1200), οπότε ακόμα και με 1200+ να εισαι προετοιμασμένος για κακή ή καθόλου σύνδεση. Η αποσταση των 200 μέτρων μπορεί να ειναι σε ευθεία, αλλά με τις καλωδιώσεις, μπορεί να ειναι αρκετά παραπάνω. Η δευτερη επιφύλαξη ειναι αν εχεις τριφασικό ρεύμα με διαφορετικές φάσεις στα 2 κτίρια. Τα devolo παίζουν σε τριφασικό, αλλά με «κόστος» στην ταχυτητα σύνδεσης. Αν εχει απευθείας οπτική επαφή των χώρων που θες να «συνδεσεις», θα ειναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό και σταθερό ένα link με ασύρματες κατευθυντικές κεραίες.
nikolaos_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πήρα προχτές ένα ζευγάρι powerline, για να έχω πρόσβαση σε ένα χώρο που δεν έχει καλό σήμα, πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα. Για ποιο λόγο το ρολόι της ΔΕΗ κόβει τη σύνδεση; Υπάρχει κάποιο εξάρτημα; Υπάρχει περίπτωση να συνδεθούν γειτονικά κτίρια με διαφορετικό ρολόι; Υπάρχει επίσης δυνατότητα κάποιος τρίτος να βάλει σε δική του μπρίζα μια συσκευή δική του και να παίρνει (sniff) καλωδιακά bandwidth, ή πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί pairing σε κάθε συσκευή;
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Για ποιο λόγο το ρολόι της ΔΕΗ κόβει τη σύνδεση; Υπάρχει κάποιο εξάρτημα; Ναι, ο τρόπος κατασκευής του μετρητή. Υπάρχει περίπτωση να συνδεθούν γειτονικά κτίρια με διαφορετικό ρολόι; Με powerline οχι. Με ασυρματο link απο κατευθυντικές κεραίες, ναι. Εναλλακτικά καλώδιο ethernet Υπάρχει επίσης δυνατότητα κάποιος τρίτος να βάλει σε δική του μπρίζα μια συσκευή δική του και να παίρνει (sniff) καλωδιακά bandwidth, ή πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί pairing σε κάθε συσκευή; Οι συσκευές θέλουν Pair για να μιλήσουν. Ειναι το default. Βέβαια στις ρυθμίσεις μπορείς να μην εχεις κωδικό και κλειδώματα, αλλά δεν ενδείκνυνται.
madsc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Κοίταξε για μετασχηματιστές AC/AC αν υπάρχουν στο ηλεκτρολογικό δίκτυο. Ανάλογα τις συνδεσμολογίες και το πως έχει στήσει ο ηλεκτρολόγος το ξενοδοχείο μπορεί από το να σου δημιουργεί θέμα, μέχρι να μην παίξει καθόλου το powerline. Με γνώμονα την αξιοπιστία πρώτη επιλογή έχεις το ενσύρματο δίκτυο, δεύτερη το ασύρματο, και τρίτη το powerline δίκτυο. Με γνώμονα την ευκολία τοποθέτησης η σειρά αντιστρέφεται. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα