Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα νέο Chromebook ανακοίνωσε η Dell, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, το Chromebook 11, το οποίο διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών, με αντι-αντανακλαστική επίστρωση, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 1366 x 768 pixels. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία του Chromebook 11 μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες.Επειδή απευθύνεται σε μαθητές και παιδιά, το Chromebook 11 έχει κατασκευαστεί ώστε να είναι ανθεκτικό στις... κακουχίες, και έτσι αντέχει σε κραδασμούς, σε δονήσεις, στην πίεση, σε πιο υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σε μικρές πτώσεις ενώ τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το touchpad είναι liquid-resistant. Ο "μεντεσές" που συγκρατεί στην οθόνη, μπορεί να ανοίξει έως και 180 μοίρες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εργαστούν πιο εύκολα χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, που είναι προαιρετική.

Η Dell έχει συμπεριλάβει στον εξοπλισμό της συσκευής "φωτισμό δραστηριότητας", που επιτρέπει στους δάσκαλους να ελέγχουν την δραστηριότητα του μαθητή.

Πάνω από την οθόνη, υπάρχει μία κάμερα 720p ενώ το Chromebook 11 διαθέτει dual-array μικρόφωνο καθώς και ηχεία στην πρόσοψη ώστε η εμπειρία με τις παρουσιάσεις να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Θα κυκλοφορήσει σε WiFi έκδοση, αλλά και σε WiFi+LTE έκδοση.

Όσο αφορά στον υπόλοιπο εξοπλισμό και τα χαρακτηριστικά του, το Chromebook 11 βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Celeron-N2840, και διαθέτει 2GB DDR3L RAM και 16GB eMMC SSD αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το Chromebook 11, είναι πλήρως συμβατό με το "καροτσάκι" Dell Mobile Computing, το οποίο επιτρέπει την αποθήκευση και την φόρτιση έως και 30 Chromebooks ταυτόχρονα (εξάλλου η συσκευή απευθύνεται σε σχολικά/ εκπαιδευτικά ιδρύματα). Το κόστος του Chromebook 11 που βεβαίως τρέχει το Chrome OS της Google ξεκινάει από τα $249,99.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: SlashGear

Δημοσ.

Άλλο ένα Low end σκουπίδι που χάρις το marketing απευθύνετε σε “μαθητές”, δεν έφταναν τα άθλια nebooks τώρα έχουμε τα chromebooks, κάποια στιγμή ελπίζω να βγάλουν μια e-ink συσκευή με σωστό software ώστε πραγματικά να αξίζει και να μπορεί με σοβαρότητα να ειπωθεί ότι απευθύνετε σε μαθητές/φοιτητές κτλ. Π.χ. κάτι σαν το Onyx BOOX M96.

• Like 5
Δημοσ.

Ναι δεν ειναι Atom ειναι Celeron αντι να ανεβαινουν oi γενιες cpu μενουν στασιμες αντε μωρε ολο μαλ#$#@$@# βγαζουν 

ολα τα σκουπιδια των εταιριων τα πασαρουν δηθεν για μαθητες που οι μαθητες σπιτι τους εχουν I7 με 8 GB RAM και CrossFire η Sli Καρτες γραφικων .....μας δουλευουν τα ζωα η νομιζουν οτι μας δουλευουν

• Like 5
Δημοσ.

Παιδες μιλαμε για chromebooks, οι επεξεργαστες φτανουν και περισσευουν για να τρεξουν το chrome os. Για να τα παρουσιασαν μαλλον καποιο κενο στη αγορα διεγνωσαν.....δεν νομιζω να το δουμε στα "ραφια"

• Like 1
Δημοσ.

Ρε ,θα με τρελάνουν τώρα.Είναι για μαθητές αλλά δεν έχει γραφίδα;Τι να το κάνει ο μαθητής αυτό;Γιατί να μη πάρει με 300 ευρώ καινούριο Laptop?Που τα βρίσκεις και με 250 ευρώ από public Και δε συμμαζεύεται; :P

Δημοσ.

Ρε ,θα με τρελάνουν τώρα.Είναι για μαθητές αλλά δεν έχει γραφίδα;Τι να το κάνει ο μαθητής αυτό;Γιατί να μη πάρει με 300 ευρώ καινούριο Laptop?Που τα βρίσκεις και με 250 ευρώ από public Και δε συμμαζεύεται; :P

10 ώρες αυτονομία σε αυτά τα λεφτά δύσκολο. Κι ένας μαθητής το χρειάζεται ανοιχτό 6 ώρες την ημέρα :-).

Και όντως για να τρέξει Chrome OS δε χρειάζεται και i3..

Δημοσ.

Ναι για να μπαίνει στο Facebook και στο Youtube!!!

10 ώρες αυτονομία σε αυτά τα λεφτά δύσκολο. Κι ένας μαθητής το χρειάζεται ανοιχτό 6 ώρες την ημέρα :-).

Και όντως για να τρέξει Chrome OS δε χρειάζεται και i3..

Δημοσ.

Άλλο ένα Low end σκουπίδι που χάρις το marketing απευθύνετε σε “μαθητές”, δεν έφταναν τα άθλια nebooks τώρα έχουμε τα chromebooks, κάποια στιγμή ελπίζω να βγάλουν μια e-ink συσκευή με σωστό software ώστε πραγματικά να αξίζει και να μπορεί με σοβαρότητα να ειπωθεί ότι απευθύνετε σε μαθητές/φοιτητές κτλ. Π.χ. κάτι σαν το Onyx BOOX M96.

Ναι δεν ειναι Atom ειναι Celeron αντι να ανεβαινουν oi γενιες cpu μενουν στασιμες αντε μωρε ολο μαλ#$#@$@# βγαζουν 

ολα τα σκουπιδια των εταιριων τα πασαρουν δηθεν για μαθητες που οι μαθητες σπιτι τους εχουν I7 με 8 GB RAM και CrossFire η Sli Καρτες γραφικων .....μας δουλευουν τα ζωα η νομιζουν οτι μας δουλευουν

για το που*σο ειναι ολο

Βγήκε για να προσπαθήσει να καλύψει μία ανάγκη.

Η Audi βγάζει το Α1 αλλά βγάζει και το R8. Δεν σημαίνει ότι το ένα είναι κορυφή και το άλλο σκουπίδι. 

Βγήκε στην αγορά για να καλύψει μία συγκεκριμένη αγορά / ανάγκη.

Αν εγώ θέλω να κουβαλάω πατάτες για τη δουλειά μου και εσύ μου λες πως το Navara είναι για τα σκουπίδια γιατί δεν αγοράζεις ένα GT-R τότε έχεις κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Προσανατολίζεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό και έχει μία άκρως φιλική τιμή για αυτό το κοινό. Όσοι τώρα πιστεύετε ότι ο μαθητής που θα ανοίγει PDF, παρουσιάσεις και θα κόβει βόλτες σε σελίδες θέλει ι7 τότε έχετε κάποιο πρόβλημα, μάλλον νοητικό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοιες τιμές (~250 δολάρια).

Αν δεν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες σαν επαγγελματίες και θέλετε ι8 και ι9 extreme / pro / superhardcore edition για να λέτε απλά και μόνο ότι έχετε μεγαλύτερο cpu (sic) από του διπλανού σας αγνοείστε απλά το θέμα.

Δημοσ.

Βγήκε για να προσπαθήσει να καλύψει μία ανάγκη.

Η Audi βγάζει το Α1 αλλά βγάζει και το R8. Δεν σημαίνει ότι το ένα είναι κορυφή και το άλλο σκουπίδι. 

Βγήκε στην αγορά για να καλύψει μία συγκεκριμένη αγορά / ανάγκη.

Αν εγώ θέλω να κουβαλάω πατάτες για τη δουλειά μου και εσύ μου λες πως το Navara είναι για τα σκουπίδια γιατί δεν αγοράζεις ένα GT-R τότε έχεις κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Προσανατολίζεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό και έχει μία άκρως φιλική τιμή για αυτό το κοινό. Όσοι τώρα πιστεύετε ότι ο μαθητής που θα ανοίγει PDF, παρουσιάσεις και θα κόβει βόλτες σε σελίδες θέλει ι7 τότε έχετε κάποιο πρόβλημα, μάλλον νοητικό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοιες τιμές (~250 δολάρια).

Αν δεν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες σαν επαγγελματίες και θέλετε ι8 και ι9 extreme / pro / superhardcore edition για να λέτε απλά και μόνο ότι έχετε μεγαλύτερο cpu (sic) από του διπλανού σας αγνοείστε απλά το θέμα.

Σε ποιο κοινό ακριβώς προσανατολίζετε και ποια είναι η ανάγκη που πάει να καλύψει?

Αν είσαι μαθητής όπως λες, θες να διαβάζεις βιβλία (είτε είναι ebook είτε pdf κειμένου ή εικόνας), να κρατάς σημειώσεις, να έχεις πρόσβαση σε κάποια office εφαρμογή και ίσως κάποια λεξικά, αν είσαι φοιτητής πιθανός θα θες και κάτι παραπάνω.

Όταν βγάζουν λοιπόν μια συσκευή με οθόνη LCD/ plasma/wtv και λένε ότι απευθύνετε σε άτομα τα οποία χρειάζονται να αφιερώνουν αρκετές ώρες  την ημέρα διαβάζοντας  σε αυτή, εγώ απλά γελάω! Φαντάζομαι ότι θα έχεις διαβάσει κάποιο κείμενο σε οθόνη, είτε είναι βιβλίο, guide, σημειώσεις πες μου σε παρακαλώ μετά από πόση ώρα έκαναν τα μάτια σου πουλάκια? Οπότε πως μπορείς να μου λες ότι απευθύνεται σε μαθητές?

Φυσικά αναγνωρίζω ότι έχει μεγάλη αυτονομία αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι.

Τώρα τις πατάτες, τις παρομοιώσεις με αυτοκίνητα και τα νοητικά προβλήματα τα αφήνω σε εσένα, ξέρεις καλύτερα ;)

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω κατα ποσο βολευει σε 11 οθονη για αναγνωση βιβλιων pdf παρα την 1366*768 αναλυση, δεν ειχα και ποτε λαπτοπ κατω των 15, μην ξεχναμε και στα μαθητικα netbook 10 του γυμνασιου πριν μερικα χρονια οι σελιδες των pdf εμφανιζοταν πετσοκομενες, τα κουμπια των σελιδων δεν τα εμφανιζε σωστα παροτι στοιχιζαν οσο ενα μετριο low end 15 λαπτοπ των 400 ευρω

Δημοσ.

Της γυναίκας πάντως το Chromebook Acer C720 που το έχω φτιάξει με Ubuntu, είναι πιο γρήγορο και πρακτικό από το i3 15ρι laptop της. Κάνει τα πάντα και ταχύτατα, παρόλο που έχει 2GB RAM, η μπαταρία και το βάρος του το καθιστούν άκρως ελκυστικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...