ronnie79 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα renault kangoo επαγγελματικό απο ιδιώτη και να το δηλώσω αγροτικό. Το δίνει 7500€ χωρίς ΦΠΑ και το θέμα είναι οτι πρέπει να πάω απο κοντά να κάνω συζήτηση πόσο μπορεί να μου κόψει το ΦΠΑ, απο το τηλέφωνο όπως είναι λογικό δεν μπορεί να μου κάνει κουβέντα. Είναι εύκολο να δηλωθεί μικρότερη τιμή πώλησης για να γλιτώσω και εγώ κάποια χρήματα? Για να μεταβιβαστεί ένα επαγγελματικό σε μη επαγγελματία πρέπει απλώς να πληρωθεί το ΦΠΑ, κάποια υπεραξία?
kanesaxo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Και το αγροτικό, επαγγελματικό θεωρείται με την ευρεία έννοια. Δηλαδή δεν είναι επιβατικό. Ο πωλητής θα σου κόψει τιμολόγιο όπως και να χει, πολύ σωστά. Το πόσο θα'ναι αυτο το τιμολόγιο πώλησης, θα το παίξετε μπάλα μεταξύ σας. Πχ μπορει να σου κόψει 3000, να του πληρώσεις οτ ΦΠΑ για τα 3000ε και τα υπολοιπα που θέλει μαύρα. Γιατί όμως να το κάνεις αυτό; το ΦΠΑ εκπίπτει απτη στιγμή που'σαι αγρότης πιθανόν να το πάρεις επιστροφή σε ρευστό (Δε ξέρω σε τι καθεστώς είσαι). Και το ποσό του τιμολογίου αποσβενει κάθε έτος. Αρα οσο πιο μεγάλο τιμολόγιο τοσο το καλύτερο. Ναι υπάρχει και φόρος υπεραξίας στο τιμολόγιο πώλησης, 25% αν θυμάμαι καλά. Πρόβλημα του πωλητή (γι'αυτό ισως θέλει να σου κοψει μικρότερο τιμολόγιο). Οπότε, μη κάνεις καμμια βιαστικη΄κίνηση χωρίς να ρωτήσεις το λογιστή σου. Επίσης πρπειε να ρωτήσεις στο τοπικό μηχανολογικό ΑΝ μπορεί να πάρει άδεια αγροτικού! (που το πιο πιθανό ειναι να μπορεί).
ronnie79 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ. Δεν μπορώ τότε να προχωρήσω γιατί δεν είμαι επαγγελματίας αγρότης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 32508/2512/2001 άδεια κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 2.500χιλιογράμμων ή 1.300 χιλιογράμμων ωφελίμου φορτίου, δύναται να χορηγηθεί σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν χαρακτηρίζεται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, εφόσον το πρόσωπο αυτό αποκτά και δηλώνει αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα.Θα κοιτάξω κάποιο άλλο, ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Joshua21 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ. Δεν μπορώ τότε να προχωρήσω γιατί δεν είμαι επαγγελματίας αγρότης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 32508/2512/2001 άδεια κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου μικτού βάρους μέχρι 2.500χιλιογράμμων ή 1.300 χιλιογράμμων ωφελίμου φορτίου, δύναται να χορηγηθεί σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν χαρακτηρίζεται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, εφόσον το πρόσωπο αυτό αποκτά και δηλώνει αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα. Θα κοιτάξω κάποιο άλλο, ευχαριστώ για την ενημέρωση. Προφανώς δεν κατάλαβες σωστά αυτό που έκανες αντιγραφή, γράφει πως ΔΕΝ χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αγρότης για να μπορέσεις να βγάλεις αυτοκίνητο με αγροτική άδεια. Φτάνει να είσαι "κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης", με απλά λόγια πρέπει από το εκκαθαριστικό σου της εφορίας να προκύπτει κάποιο γεωργικό εισόδημα, άσχετα πόσο μικρό είναι. Και να μην έχεις μπορείς να βάλεις ένα μικρό ποσό(100€ πχ) στη δήλωση που θα κάνεις φέτος, και όταν θα βγει το εκκαθαριστικό θα μπορέσεις να βγάλεις αγροτικό άνετα.
ronnie79 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Αγροτικό μπορώ να πάρω και έχω στο Ε1 αγροτικό εισόδημα αλλά μόνο αν ήμουν επαγγελματίας αγρότης νομίζω θα μπορούσα να πάρω πίσω το ΦΠΑ απο αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου.
Joshua21 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, μόνο στον επαγγελματία αγρότη γίνεται αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα