paparovic Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 όμως εσύ και αρκετές χιλιάδες ομοιοί σου, που πήρατε/θα πάρετε ένα χαρτί, έχετε αποκλείσει την Ελληνική αγορά σε προγραμματιστές όπως εγώ. σου απαντάνε ένα ηλίθιο "μα έτσι είναι η θέση", "θέλουμε πτυχιούχο" Καταλαβαίνεις την λογική ασυνέπεια των 2 αυτών σημείων ή πρέπει να την εξηγήσω;
Lanike71 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ο βασικός μισθός και το κουτσά κουτσά στην Ελλάδα μπορεί να δουλέψει. όμως εσύ και αρκετές χιλιάδες ομοιοί σου, που πήρατε/θα πάρετε ένα χαρτί, έχετε αποκλείσει την Ελληνική αγορά σε προγραμματιστές όπως εγώ.Που χωρίς να έχει πτυχίο, αλλά 18 χρόνια καριέρα (13 στο εξωτερικό), δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα γιατί δεν έχει ένα χαρτί. Αντίθετα στο εξωτερικό (Αγγλία, Δανία που έχω ιδία εμπειρία) ο ίδιος καθαρίζει το μήνα όσα εσείς βγάζετε το χρόνο, και του κάνουν τεμενάδες για να πάει κάπου να δουλέψει. Και δε χαίρεσαι για αυτό;
migf1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται λογικό να την πέφτετε τόσο άσχημα στον ts (όσοι του την πέσατε άσχημα) χωρίς να ξέρετε τίποτα για την ύλη που τους έχει διδαχθεί και υπό ποιο γενικότερο πλαίσιο δόθηκε η άσκηση. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ στο 1ο εξάμηνο προγραμματισμού μπορεί να έγραφα και χειρότερο κώδικα από αυτόν του ts. Εμείς βέβαια δεν είχαμε web τότε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Πρέπει να κάνει λάθη, γιατί μόνο έτσι θα μάθει. Όπως δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό η άσκηση να ζητάει σαφώς 3 νούμερα αλλά να απαιτείτε από τον ts να την υλοποιήσει με λίστα, για να λειτουργεί στο (μη ζητούμενο από την άσκηση) general-case των n νούμερων. Ειδικά φίλε Papakaliati όταν η υλοποίηση με λίστα που του προτείνεις ως "σωστό τρόπο", κάνει το input των νούμερων ένα-ένα, αντί μέσα σε loop (δεν ξέρω επίσης αν το input() το αφήνεις συνειδητά ή όχι ως strings αντί να το μετατρέψεις σε int ή float). Όπως και να 'χει, το παλικάρι κόπηκε στην άσκηση, δεν κατάλαβε το γιατί ή θεώρησε πως αδικήθηκε, ζήτησε τη γνώμη πιο έμπειρων στο Internet κι έφτασε να διαβάζει πως είναι άχρηστος, αδιάφορος και πως όταν μεγαλώσει θα φάει την δουλειά των καλών γιατί η άτιμη ελληνική κοινωνία τους κακούς τους ανεβάζει και τους καλούς τους κατεβάζει. Εντάξει, λίγο έλεος! 12
gon1332 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 +1000 για το 5 του defacer (με πρόλαβε) και +1000 στο τελευταίο post του migf1. 'nuff said
Papakaliati Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται λογικό να την πέφτετε τόσο άσχημα στον ts (όσοι του την πέσατε άσχημα) χωρίς να ξέρετε τίποτα για την ύλη που τους έχει διδαχθεί και υπό ποιο γενικότερο πλαίσιο δόθηκε η άσκηση. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ στο 1ο εξάμηνο προγραμματισμού μπορεί να έγραφα και χειρότερο κώδικα από αυτόν του ts. Εμείς βέβαια δεν είχαμε web τότε, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Πρέπει να κάνει λάθη, γιατί μόνο έτσι θα μάθει.Όπως δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό η άσκηση να ζητάει σαφώς 3 νούμερα αλλά να απαιτείτε από τον ts να την υλοποιήσει με λίστα, για να λειτουργεί στο (μη ζητούμενο από την άσκηση) general-case των n νούμερων.Ειδικά φίλε Papakaliati όταν η υλοποίηση με λίστα που του προτείνεις ως "σωστό τρόπο", κάνει το input των νούμερων ένα-ένα, αντί μέσα σε loop (δεν ξέρω επίσης αν το input() το αφήνεις συνειδητά ή όχι ως strings αντί να το μετατρέψεις σε int ή float).Όπως και να 'χει, το παλικάρι κόπηκε στην άσκηση, δεν κατάλαβε το γιατί ή θεώρησε πως αδικήθηκε, ζήτησε τη γνώμη πιο έμπειρων στο Internet κι έφτασε να διαβάζει πως είναι άχρηστος, αδιάφορος και πως όταν μεγαλώσει θα φάει την δουλειά των καλών γιατί η άτιμη ελληνική κοινωνία τους κακούς τους ανεβάζει και τους καλούς τους κατεβάζει.Εντάξει, λίγο έλεος!Η λύση που έδωσα ήτανε καθαρά ενδεικτική, ήτανε μάλιστα JavaScript ο κώδικας μου, και η βασική ιδέα βασίζεται ότι σε κάθε σύγχρονη γλώσσα υπαρχουνε λίστες και sort. Και η ερώτηση του όπως αναφέρθηκε έγινε για επιβεβαίωση και όχι για εμπλουτισμό γνώσεων. Στην τελική σε δύο σελίδες ποστ του παρουσιάστηκαν αρκετές χρήσιμες ιδέες και προτάσεις, με λίγο θόρυβο βέβαια . . Η τελική γραμμή είναι, θέλεις να μαθεις να μάθεις προγραμματισμό ασχολείσαι και λίγο μόνος σου. Οτιδήποτε άλλο και να του πεις απλά δεν έχει καμία σημασία. Και τι πας στοίχημα ότι όταν πάει να ξαναδώσει το μάθημα θα ξέρει για λίστες και Σορτ; Άμα είχε πάρει 5 απλά δεν θα μάθαινε. Δεν είναι πάντα η σωστή αντιμετώπιση να χτυπάμε έναν στην πλάτη και να του λέμε ότι δεν πειράζει, ο κακός καθηγητής έφταιγε. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μερικά ποστ ξεφύγανε, η πλειοψηφία ήτανε spot on με χρήσιμες πληροφορίες. 1
necropolis1995 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 καλά δεν υπάρχει έχω κατουρηθεί στα γέλια,μου έφτιαξες τη μέρα,10 if για να βγάλεις max,min,mid?Είμαι πρωτοετής δεν ξέρω πυθον,στη σχολή μας κάνουμε C ,προφανώς ο καθηγητής σου έβαλε 3 επειδή σίγουρα δεν έχετε κάνει μόνο έλεγχο με if , επειδή είναι καλός άνθρωπος και δεν σου έβαλε 0 .Άμα ήσουν στη σχολή μου ο καθηγητής του προγραμματισμού θα σε είχε ξεφτιλίσει μπροστά σε όλους,κάτσε διάβασε πάρτω σοβαρά ή παράτησετο .
gon1332 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 καλά δεν υπάρχει έχω κατουρηθεί στα γέλια,μου έφτιαξες τη μέρα,10 if για να βγάλεις max,min,mid?Είμαι πρωτοετής δεν ξέρω πυθον,στη σχολή μας κάνουμε C ,προφανώς ο καθηγητής σου έβαλε 3 επειδή σίγουρα δεν έχετε κάνει μόνο έλεγχο με if , επειδή είναι καλός άνθρωπος και δεν σου έβαλε 0 .Άμα ήσουν στη σχολή μου ο καθηγητής του προγραμματισμού θα σε είχε ξεφτιλίσει μπροστά σε όλους,κάτσε διάβασε πάρτω σοβαρά ή παράτησετο . Τι βλακείες είναι αυτές; Συνάδελφος πρωτοετής είναι. Ωραίους τρόπους έχεις. Όλοι είχαμε τις δυσκολίες μας. Να δω πως θα πας παραπέρα με αυτό το στυλάκι. ...και κατά τη λογική σου: Αν είχες το δικό μας καθηγητή θα σε είχε ξεφτιλίσει για την ορθογραφία σου. 4
migf1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Η λύση που έδωσα ήτανε καθαρά ενδεικτική, ήτανε μάλιστα JavaScript ο κώδικας μου, και η βασική ιδέα βασίζεται ότι σε κάθε σύγχρονη γλώσσα υπαρχουνε λίστες και sort. Η λύση που έδωσες ήταν μίξη python με js, διότι νομίζω δεν υπάρχει συνάρτηση input() στην js (τουλάχιστον δεν γνωρίζω εγώ τέτοια συνάρτηση... αν κάνω λάθος διορθώστε με, γιατί δεν είμαι js expert). Όσο ενδεικτική κι αν την χαρακτηρίζεις τη λύση σου, εξακολουθεί να υπάρχει λογική ασυνέπεια μεταξύ αυτού που προτείνεις ως "σωστό" και αυτού που υλοποιείς. Επίσης, το ότι υπάρχουν λίστες και sort δεν σημαίνει κάτι. Και dictionaries υπάρχουν, και rings υπάρχουν και hash-trees υπάρχουν, κι ένα εκατομμύριο data-structures και μέθοδοι υπάρχουν ανά τις γλώσσες. Η χρήση τους και προαιρετική είναι και δεν σημαίνει ότι επειδή τα ξέρουμε τα χρησιμοποιούμε τυφλά όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε. Και όπως επεσήμανα κι εγώ (περί expressions & strings) αλλά και ο παπι αργότερα με concrete example στο ideone, αν δεν μετατρέψεις το input σε αριθμό, τότε η λύση σου έχει bug. Και δυστυχώς η ενδεικτική λύση που πρότεινες ως "τον σωστό τρόπο" χρησιμοποιεί μια συνάρτηση της python η οποία ΔΕΝ μετατρέπει από μόνη της την είσοδο σε αριθμό, κι εσύ ΔΕΝ το διευκρίνησες. Και η ερώτηση του όπως αναφέρθηκε έγινε για επιβεβαίωση και όχι για εμπλουτισμό γνώσεων. Στην τελική σε δύο σελίδες ποστ του παρουσιάστηκαν αρκετές χρήσιμες ιδέες και προτάσεις, με λίγο θόρυβο βέβαια . Η τελική γραμμή είναι, θέλεις να μαθεις να μάθεις προγραμματισμό ασχολείσαι και λίγο μόνος σου. Οτιδήποτε άλλο και να του πεις απλά δεν έχει καμία σημασία. Και τι πας στοίχημα ότι όταν πάει να ξαναδώσει το μάθημα θα ξέρει για λίστες και Σορτ; Άμα είχε πάρει 5 απλά δεν θα μάθαινε. Δεν είναι πάντα η σωστή αντιμετώπιση να χτυπάμε έναν στην πλάτη και να του λέμε ότι δεν πειράζει, ο κακός καθηγητής έφταιγε. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μερικά ποστ ξεφύγανε, η πλειοψηφία ήτανε spot on με χρήσιμες πληροφορίες. Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα προσωπικά, αλλά ελπίζω να έχεις δει ότι στα δικά μου ποστ ουδέποτε χτύπησα συγκαταβατικά στην πλάτη τον ts. Απεναντίας έγραψα εξαρχής πως το γιατί πήρε τέτοιον βαθμό εξαρτάται από την διδακτέα ύλη, την οποία δεν μας την είπε. Η διαφορά είναι πως εγώ απέφυγα να τον κραξω apriori (παρόλο που από τον κώδικά του είναι σαφές πως έχει πολλές ελλέιψεις). καλά δεν υπάρχει έχω κατουρηθεί στα γέλια,μου έφτιαξες τη μέρα,10 if για να βγάλεις max,min,mid?Είμαι πρωτοετής δεν ξέρω πυθον,στη σχολή μας κάνουμε C ,προφανώς ο καθηγητής σου έβαλε 3 επειδή σίγουρα δεν έχετε κάνει μόνο έλεγχο με if , επειδή είναι καλός άνθρωπος και δεν σου έβαλε 0 .Άμα ήσουν στη σχολή μου ο καθηγητής του προγραμματισμού θα σε είχε ξεφτιλίσει μπροστά σε όλους,κάτσε διάβασε πάρτω σοβαρά ή παράτησετο . Αν ισχύει αυτό που λες, τότε ο καθηγητής σου πρέπει να είναι μεγάλη κομπλεξάρα. Επίσης, ελπίζω όταν κάποια στιγμή γράψεις κώδικα με τον οποίο θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι (γιατί θα γράψεις, αυτό είναι σίγουρο 100%) να έχεις μαζί σου πάνες να μοιράσεις στο περιβάλλον σου που θα έχει κατουρηθεί από τα γέλια (και κάνα κουβά για το κατσίκι). 3
necropolis1995 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Τι βλακείες είναι αυτές; Συνάδελφος πρωτοετής είναι. Ωραίους τρόπους έχεις. Όλοι είχαμε τις δυσκολίες μας. Να δω πως θα πας παραπέρα με αυτό το στυλάκι. ...και κατά τη λογική σου: Αν είχες το δικό μας καθηγητή θα σε είχε ξεφτιλίσει για την ορθογραφία σου. Εγω προσωπικα δεν θα τολμουσα να εδινα αυτο το κωδικα και ναι ο καθηγητης μου την εχει πει για την ορθογραφια ,το θεμα ειναι οτι αμα σου αρεσει αυτο που κανεις και το σπουδαζεις,δεν θα σου φανει αγγαρια να κατσεις να στρωθεις αντιθετα πορονεσαι παραπανω.
gon1332 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εγω προσωπικα δεν θα τολμουσα να εδινα αυτο το κωδικα και ναι ο καθηγητης μου την εχει πει για την ορθογραφια ,το θεμα ειναι οτι αμα σου αρεσει αυτο που κανεις και το σπουδαζεις,δεν θα σου φανει αγγαρια να κατσεις να στρωθεις αντιθετα πορονεσαι παραπανω. Συμφωνώ αλλά, εκφράσου όμως πιο ανθρώπινα για το συνάδελφό σου. Μπορεί να βρεθείς στη θέση του. Δε θα σου αρέσει. @migf1: Συμφωνω με αυτά που λες για τον καθηγητή. Μπορεί να το εννούσε κι αλλιώς το παιδί. Πχ σε εμάς στο πρώτο έτος θυμάμαι, από κάποιες λύσεις σε εργασίες προγραμματισμού που είχαμε, μπορεί να ξεχώριζαν κάποια τρανταχτή και να την έστελναν στη mailing list ανώνυμη εννοείται, με σχόλια και παρατηρήσεις για τις κακές πρακτικές που πρέπει να αποφύγουμε. Πάντως αν έκραζε ο καθηγητής μπροστά σε όλους ατομικά, τότε αυτό είναι τέρμα αντιεκπαιδευτικό. 4
necropolis1995 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Αν ισχύει αυτό που λες, τότε ο καθηγητής σου πρέπει να είναι μεγάλη κομπλεξάρα. Επίσης, ελπίζω όταν κάποια στιγμή γράψεις κώδικα με τον οποίο θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι (γιατί θα γράψεις, αυτό είναι σίγουρο 100%) να έχεις μαζί σου πάνες να μοιράσεις στο περιβάλλον σου που θα έχει κατουρηθεί από τα γέλια (και κάνα κουβά για το κατσίκι). Ναι ο καθηγητης μου ειναι κομπλεξαρας,δεν το χονευω, το θεμα ειναι οτι μπορει καποιος \ να μην ειναι καλος στα μαθηματικα,φυσικη η στην παπαγαλια αλλα οταν απο τα 5,6 μαθηματα που εχεις δεν μπορεις να εισαι καλος σε ενα μαθημα προγραμματισμου που ειναι και το βασικοτερο μαθημα τοτε πρεπει να τα παρατησει.Στην Ελλαδα ολοι πανε για ενα πτυχιο για μια δουλεια στο δημοσιο η σε καμια βονταφον και να καθονται και να τα ξινουν γι'αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εγω προσωπικα δεν θα τολμουσα να εδινα αυτο το κωδικα και ναι ο καθηγητης μου την εχει πει για την ορθογραφια ,το θεμα ειναι οτι αμα σου αρεσει αυτο που κανεις και το σπουδαζεις,δεν θα σου φανει αγγαρια να κατσεις να στρωθεις αντιθετα πορονεσαι παραπανω. Μην ανησυχείς, θα δώσεις άλλο κώδικα που θα νομίζεις ότι είναι καλός και τελικά δε θα είναι. Ναι ο καθηγητης μου ειναι κομπλεξαρας,δεν το χονευω, το θεμα ειναι οτι μπορει καποιος \ να μην ειναι καλος στα μαθηματικα,φυσικη η στην παπαγαλια αλλα οταν απο τα 5,6 μαθηματα που εχεις δεν μπορεις να εισαι καλος σε ενα μαθημα προγραμματισμου που ειναι και το βασικοτερο μαθημα τοτε πρεπει να τα παρατησει.Στην Ελλαδα ολοι πανε για ενα πτυχιο για μια δουλεια στο δημοσιο η σε καμια βονταφον και να καθονται και να τα ξινουν γι'αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε Κανείς δεν είναι καλός στο 1ο εξάμηνο ή σε οποιοδήποτε εξάμηνο. Εσύ (και όλοι οι φοιτητές στο έτος σου, ανεξαρτήτως σχολής) μπορεί να νομίζεις ότι είσαι, αλλά δεν είσαι. Επίσης, μη λες τόσο μεγάλα λόγια τώρα που είναι νωρίς γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ανακαλέσεις down the road (ξέρεις, όταν αρχίσετε να κάνετε κάτι παραπάνω από το διάβασμα 3 αριθμών και μια πράξη). Θα συμφωνήσω ότι θέλει προσπάθεια και λιώσιμο, αυτό εξάλλου έγραψα κι εγώ πιο πάνω, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το "get good scrub". EDIT: Θυμάμαι χαρακτηριστικά το εργαστήριο μαθήματος τεχνητής νοημοσύνης 6ου εξαμήνου, στο οποίο κάναμε για πρώτη (και μοναδική) φορά LISP. Το τι γινόταν εκεί δε μπορείς να φανταστείς. Επειδή η LISP έχει τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης ενός προβλήματος απ' ό,τι είχαμε μάθει μέχρι τότε, παλεύαμε να κάνουμε και το πιο απλό πράγμα (πχ y = 4 + 2 + 7 + x). Με τον καιρό γινόμασταν καλύτεροι, αλλά φαντάσου να έμπαινε μέσα ο καθηγητής και να έλεγε σε κάθε μάθημα "τι είστε εσείς ρε, μια πράξη δε μπορείτε να κάνετε". 5
necropolis1995 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Μην ανησυχείς, θα δώσεις άλλο κώδικα που θα νομίζεις ότι είναι καλός και τελικά δε θα είναι. Κανείς δεν είναι καλός στο 1ο εξάμηνο ή σε οποιοδήποτε εξάμηνο. Εσύ (και όλοι οι φοιτητές στο έτος σου, ανεξαρτήτως σχολής) μπορεί να νομίζεις ότι είσαι, αλλά δεν είσαι. Επίσης, μη λες τόσο μεγάλα λόγια τώρα που είναι νωρίς γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ανακαλέσεις down the road (ξέρεις, όταν αρχίσετε να κάνετε κάτι παραπάνω από το διάβασμα 3 αριθμών και μια πράξη). Θα συμφωνήσω ότι θέλει προσπάθεια και λιώσιμο, αυτό εξάλλου έγραψα κι εγώ πιο πάνω, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το "get good scrub". Σιγουρα δεν ειμαι καλος γιατι μονο 6 μηνες μαθαινω C,στο σχολειο δεν ημουν καλος στο μαθημα του προγραμματισμου δεν μπορουσα να το καταλαβω γιατι αλλα μου ελεγε ο καθηγητης στο σχολειο αλλα μου ελεγαν στο φροντηστηριο και αλλα μου ελεγαν φιλοι δηλαδη οτι νανε.Οταν περασα στη σχολη σκεφτικα να δω πως ειναι το μαθημα του προγραμματισμου και αμα εβλεπα οτι δεν το ειχα και δεν καταλαβαινα τιποτα θα τα παραταγα και θα ξανα εδινα πανελληνιες.Οταν εγραψα το πρωτο μου κωδικα hello world και το ειδα στην οθονη απλα τρελαθηκα ,εκανα σα χαζο,σα τον ανθρωπο που ανακαλυψε τη φωτια .Απλα απιστευτο!!!
migf1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 ... @migf1: Συμφωνω με αυτά που λες για τον καθηγητή. Μπορεί να το εννούσε κι αλλιώς το παιδί. Πχ σε εμάς στο πρώτο έτος θυμάμαι, από κάποιες λύσεις σε εργασίες προγραμματισμού που είχαμε, μπορεί να ξεχώριζαν κάποια τρανταχτή και να την έστελναν στη mailing list ανώνυμη εννοείται, με σχόλια και παρατηρήσεις για τις κακές πρακτικές που πρέπει να αποφύγουμε. Κάτι παραπλήσιο έκαναν και σε μας. Μέσα στην τάξη όμως, με φωτοτυπίες των γραπτών και εννοείται ανώνυμα. Δεν ήταν πάντα για κακές πρακτικές, ήταν και για καλές πρακτικές. Κατά την άποψή μου αποτελεί θεμιτή, έξυπνη και αποδοτική στρατηγική. Πάντως αν έκραζε ο καθηγητής μπροστά σε όλους ατομικά, τότε αυτό είναι τέρμα αντιεκπαιδευτικό. Αυτο νομίζω έγραψε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα