Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. μια απο αυτες τις μερες θα αλλαξω μητρικη πηγαινοντας απο socket 775 σε socket 1150.αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν θα υποστηριζονται κατευθειαν τα windows και αν θα μπουταρει απο την νεα μητρικη χωρις να χρειαστει να κανω φορματ.εχω windows 7 ultimate 64 bit αν και δεν νομιζω να παιζει καποιο ρολο. ευχαριστω

Δημοσ.

Μπορεί και να ξεκινήσει και να χρειαστεί να περάσεις μόνο κάποιους drivers αλλά το καλύτερο είναι να κάνεις ξανά εγκατάσταση τα windows

• Like 1
Δημοσ.

50-50 ειναι να τρεξει χωρις φορματ αλλα σχεδον σιγουρο οτι θα εχεις προβληματα. 

"κανε φορματ οπως και να εχει ..."ειναι η κοινα αποδεκτη αποψη παντως

Δημοσ.

99% θα ανοιξει και απλα ισως χρειαστει να ξαναπερασεις καποιον driver, φορμάτ μην κάνεις τζάμπα αν δεν έχεις γεμίσει το λειτουργικό σου bloat, δλδ αν δεν το έχεις μπουκώσει

Δημοσ.

Φορμάτ θες δεν θες, για να αποφύγεις μελλοντικά ασυμβατότητες των drivers. Από το να πεις ναι οκ δεν κάνω βαρετή διαδικασία και όταν παίζεις ένα παιχνίδι ή κάνεις κάτι σημαντικό με το νέο σύστημα φας crash ή μπλε οθόνη, τότε θα καταλάβεις πως το φορμάτ μετά από αναβάθμιση είναι must. Όσο βαρετό και κουραστικό να ακούγεται και είναι κιόλας, είναι η λύση να είσαι άνετος και ωραίος εξαρχής. Επίσης θα ξέρεις μελλοντικά αν σου παρουσιάσει κάποιο software θέμα το pc ότι δεν προξενείται από τους drivers της παλαιότερης πλατφόρμας και η αναζήτηση του προβλήματος θα είναι κατά ένα βαθμό απλούστερη ;).

Δημοσ.

Φορμάτ θες δεν θες, για να αποφύγεις μελλοντικά ασυμβατότητες των drivers. Από το να πεις ναι οκ δεν κάνω βαρετή διαδικασία και όταν παίζεις ένα παιχνίδι ή κάνεις κάτι σημαντικό με το νέο σύστημα φας crash ή μπλε οθόνη, τότε θα καταλάβεις πως το φορμάτ μετά από αναβάθμιση είναι must. Όσο βαρετό και κουραστικό να ακούγεται και είναι κιόλας, είναι η λύση να είσαι άνετος και ωραίος εξαρχής. Επίσης θα ξέρεις μελλοντικά αν σου παρουσιάσει κάποιο software θέμα το pc ότι δεν προξενείται από τους drivers της παλαιότερης πλατφόρμας και η αναζήτηση του προβλήματος θα είναι κατά ένα βαθμό απλούστερη ;).

Σαν σκέψη σωστή, στην πράξη όμως προσωπικά τζάμπα κόπος. Είχα σκληρό με Windows 7 που έπαιζε για αρκετό καιρό (το κάθε setup) σε : AMD A4-3400 (FM1 Socket), AMD A8 6600K (FM2+) & Intel Core i5 4570. Όταν έβαλα SSD είπα να κάνω ένα fresh setup αλλά τζάμπα κόπος γτ το σύστημα δεν ήταν μπουκωμένο και όλα τα'χα έτσι όπως ήθελα,φτου κι απ'την αρχή. Ποτέ blue screen ή κάτι παρόμοιο (εκτός αν πάω και βάλω την gpu στα 1600mhz από 1400, τότε θα φάω και δικαιολογημένα)

Δημοσ.

εχω ssd πανω δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο. ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας λογικα θα παω σε φορματ

Δημοσ.

καλησπερα. μια απο αυτες τις μερες θα αλλαξω μητρικη πηγαινοντας απο socket 775 σε socket 1150.αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν θα υποστηριζονται κατευθειαν τα windows και αν θα μπουταρει απο την νεα μητρικη χωρις να χρειαστει να κανω φορματ.εχω windows 7 ultimate 64 bit αν και δεν νομιζω να παιζει καποιο ρολο. ευχαριστω

Καλησπέρα ποια μητρική έχεις 775 και αν την πουλάς, γιατι θέλω εγω μια για να αλλάξω σε εναν φίλο .Εχει asus p5e-vm με 2.8ghz pentium d και ddr1 μνημες

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πρίν σκαλίσεις δίσκο με windows ΠΑΝΤΑ, ναι ΠΑΝΤΑ κάνε BACKUP (desktop, αρχεία, ρυθμίσεις, mozbackup klp klp)

Πάμε..

Βάλε τους νέους drivers του motherboard (chipset INF, κατέβασέ το απο την ιστοσελίδα του κατασκευαστή) (χύμα αρχεία, όχι σε zip ή συμπισεσμένο .exe) σε ενα CD, usb stick. (π.χ. X:\x64\ όπου "Χ" το όνομα του CD, usb, "x64" φάκελος με αποσυμπιεσμένα αρχεία, κάτι εύκολο να μπορείς να το πληκτρολογήσεις)
Κάνε boot απο CD, με το windows 7 CD (αν έχεις γράψει τους drivers σε usb κούμπωσε και το usb stick) και:
Setup Win7 επέλεξε γλώσσα, πληκτρολόγιο κλπ και πάτα "Next"
μετά ΔΕΝ πατάς στο "Install now" αλλά λίγο πιο κάτω στο "Repair your computer"
(εδώ θα σου βρεί τα εγκατεστημένα windows στον παλιό σου δίσκο και θα προσπαθήσει να τα φτιάξει αλλά χωρίς επιτυχία) Πάτα στις "Advanced" επιλογές και στο παράθυρο που θα εμφανίσει επιλέγεις την τελευταία επιλογή "Command prompt"
Αν έχεις γράψει drivers σε CD, αντικατέστησε το CD win7 με CD drivers
Στο παράθυρο Command Prompt γράφεις:
echo list volume | diskpart
και θα δείς λίστα με ονόματα δίσκων (ένας απο αυτούς εκεί είναι ο παλιός σου "C:" με τα εγκατεστημένα windows που θέλεις να bootαρεις (μπουτάρης :P ).
Και τωρα η μαγική εντολή:
dism /image:C:\ /add-driver /Driver:X:\ /recurse

Δηλαδή αν στη λίστα με τους δίσκους μου εμφάνισε "D:" για τον παλιό μου δίσκο και το usb stick ή CD είναι το "E:" και έχω βάλει τους drivers στο φάκελο "x64" τότε η εντολή είναι η εξής: dism /image:D:\ /add-driver /Driver:E:\x64\ /recurse

Πατώντας Enter θα δείς να περνάει κάμποσα αρχεία και στο τέλος γράφεις στο Command prompt "exit" και κάνε Restart. Ο δίσκος θα διαβάσει αρκετή ώρα αλλά δεν θα δείς BSOD (μπλέ οθόνη) και θα μπεί στα παλιά σου windows απο εκεί και μετά θα βρεί μόνο του αρκετές συσκευές ή αν δεν βρεί προσθέτεις drivers για Lan, Audio κλπ κλπ.

Αν είσαι απο τους άτυχους, ξέρεις την κακή λεξούλα "format" και περνάς καθαρά windows.

Καλή επιτυχία.

Win με νέο mobo.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...