Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα, το ότι τον καθάρισες όπως μπορούσες και το ότι μένει στο bios δε σημαίνει πως το πιθανό πρόβλημα υπερθέρμανσης έπαψε να υφίσταται. Απλά δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω και για αυτό το αφήσαμε.

Σε safe mode πάλι, δεξί κλικ Ο Υπολογιστής και Ιδιότητες, μετά Ρυθμίσεις Για προχωρημένους και μετά πας στη καρτέλα Για Προχωρημένους. Απο την επιλογή Εκκίνηση και Αποκατάσταση πατάς Ρυθμίσεις και βγάζεις το τικ απο το Αυτόματη Επαννεκίνηση.

Μετά πατάς Οκ, εφαρμογή (όπου έχει), και συνεχίζει τα οκ μέχρι να φύγουν τα παράθυρα.

Αυτό θα σταματήσει την αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος και θα σε πετάει σε μπλέ οθόνη με κωδικό σφάλματος.

(Ίσως τα μενού να είναι λίγο διαφορετικά, στα λέω απο μνήμης)

Πάντα σε safe mode και απο την έναρξη κάτω αριστερά επέλεξε εκτέλεση. Στο παράθυρο που θα σου βγάλει γράψε msconfig και πάτα enter. Πήγαινε στη τελευταία καρτέλα Εργαλεία διάλεξε Επαναφορά Συστήματος και απο κάτω πάτα Εκκίνηση.

Μετά ακολούθησε τις οδηγίες στα παράθυρα που θα ανοίξουν και διάλεξε μια ημερομηνία που όλα δουλεύαν καλά.

Επίσης, όταν λες σβήνει, εννοείς πως σβήνει εντελώς και πρέπει να πατήσεις το on ή κάνει επανεκκίνηση?

ναι φιλε σβηνει εντελως και τον ανοιγω εγω με το ον...οταν σβηνει σαν να μπαινει σε κατασταση αναμονης...

Δημοσ.

Μάλιστα, μυρίζει υπερθέρμανση το πράγμα.

Τέλος πάντων, δοκίμασε αυτά που σου είπα παραπάνω και βλέπουμε.

τα δοκιμασα φιλε μου..εκανα επαναφορα αλλα παλι τα ιδια κανει...

Δημοσ.

Με σειρά προτεραιότητας λοιπόν οι πιθανές βλάβες είναι

1) Υπερθέρμανση

2)Σκληρός δίσκος

3)Μνήμες Ram

4)Τροφοδοσία

5)Κακόβουλο πρόγραμμα.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως πρέπει να επέμβεις στο λαπτοπ, να έχεις εργαλεία, άλλον υπολογιστή για δοκιμές και ανταλλακτικά που ξέρεις οτι δουλεύουν. Και φυσικά γνώσεις. Δε θα στο συνιστούσα να μπείς βαθύτερα στο λαπτοπ απο μόνος σου, είδες τι έπαθε το inverter...

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα Live CD με κάποια έκδοση Linux (ή το Hirens Boot DVD θα μπορούσε). Δηλαδή εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα που θα παρακάμψει τα windows και θα σε βγάλει σε άλλη επιφάνεια εργασίας. Από εκεί θα μπορείς να τρέξεις κάποια προγράμματα για ιούς, διαγνωστικά δίσκου και έλεγχο θερμοκρασίας.

Ή θα μπορούσες να αφαιρέσεις τον δίσκο απο το λαπτοπ, να τον βάλεις σε σταθερό (με τη προϋπόθεση να είναι sata ο δίσκος)

και απο τα windows του σταθερού να τον ψάξεις για ιούς και βλάβες.

Πάντως χωρίς παρεξήγηση, με τις γνώσεις που έχεις είναι βαθιά νερά αυτά και ίσως να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό.

Δημοσ.

Με σειρά προτεραιότητας λοιπόν οι πιθανές βλάβες είναι

1) Υπερθέρμανση

2)Σκληρός δίσκος

3)Μνήμες Ram

4)Τροφοδοσία

5)Κακόβουλο πρόγραμμα.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως πρέπει να επέμβεις στο λαπτοπ, να έχεις εργαλεία, άλλον υπολογιστή για δοκιμές και ανταλλακτικά που ξέρεις οτι δουλεύουν. Και φυσικά γνώσεις. Δε θα στο συνιστούσα να μπείς βαθύτερα στο λαπτοπ απο μόνος σου, είδες τι έπαθε το inverter...

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα Live CD με κάποια έκδοση Linux (ή το Hirens Boot DVD θα μπορούσε). Δηλαδή εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα που θα παρακάμψει τα windows και θα σε βγάλει σε άλλη επιφάνεια εργασίας. Από εκεί θα μπορείς να τρέξεις κάποια προγράμματα για ιούς, διαγνωστικά δίσκου και έλεγχο θερμοκρασίας.

Ή θα μπορούσες να αφαιρέσεις τον δίσκο απο το λαπτοπ, να τον βάλεις σε σταθερό (με τη προϋπόθεση να είναι sata ο δίσκος)

και απο τα windows του σταθερού να τον ψάξεις για ιούς και βλάβες.

Πάντως χωρίς παρεξήγηση, με τις γνώσεις που έχεις είναι βαθιά νερά αυτά και ίσως να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό.

Καλησπερα φιλε μου...θα ξεκινησω με το τελευταιο...καμια παρεξηγηση...ισα ισα που σας ευχαριστω ολους για την υπομονη σας...ελπιζω να με καταλαβαινεις...δεν εχω πολλες γνωσεις αυτο το εχω πει απο την αρχη της συζητησης μας...εδω που ειμαι δεν εχω την δυνατοτητα να παω το λαπτοπ σε τεχνικο..απλα θελω αν μπορεσω, με την βοηθεια σας φυσικα,να διαγνωσω που ειναι το προβλημα και αναλογως θα δω τι θα κανω...και τωρα θα σε ρωτησω κατι...ειχα μια συζητηση εδω στο σαιτ με εναν φιλο και μου ειχε πει και εκεινος να καψω ενα linux προγραμμα και να το τρεξω...θελω να ρωτησω το εξης...πρεπει το linux να συμβαδιζει με τις δυνατοτητες του υπολογιστη μου η να καψω οποιο linux να ναι?γιατι εκαψα ενα ubuntu τελευταια εκδοση και δεν μου το τρεχει...

Δημοσ.

Είναι διαφορετικό το Live CD με το Ubuntu γενικά. Αν πας στο σάιτ της Ubuntu και κατεβάσεις το λειτουργικό τους και το κάψεις σε δισκάκι και αρχίσεις την εγκατάσταση αυτό θα σου διαγράψει τα XP που έχεις τώρα γιατί στην ουσία του ζητάς να σου κάνει εγκατάσταση καινούριο λειτουργικό σύστημα (Ubuntu). Εκτός αν διαλέξεις Δοκιμή αντί για Εγκατάσταση στο αρχικό μενού.

Εσύ θέλεις μια Live διανομή, εγώ προτείνω Hirens Boot DVD που έχει και αρκετά εργαλεία ελέγχου έτοιμα http://www.hirensbootcd.org/download/

Και ένα βιντεάκι πως κατεβάζεις και καίς το δισκάκι. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι διαφορετικό το Live CD με το Ubuntu γενικά. Αν πας στο σάιτ της Ubuntu και κατεβάσεις το λειτουργικό τους και το κάψεις σε δισκάκι και αρχίσεις την εγκατάσταση αυτό θα σου διαγράψει τα XP που έχεις τώρα γιατί στην ουσία του ζητάς να σου κάνει εγκατάσταση καινούριο λειτουργικό σύστημα (Ubuntu). Εκτός αν διαλέξεις Δοκιμή αντί για Εγκατάσταση στο αρχικό μενού.

Εσύ θέλεις μια Live διανομή, εγώ προτείνω Hirens Boot DVD που έχει και αρκετά εργαλεία ελέγχου έτοιμα http://www.hirensbootcd.org/download/

Και ένα βιντεάκι πως κατεβάζεις και καίς το δισκάκι. 

φιλε μου καλησπερα...αργησα να απαντησω γιατι δεν ειχα λαπτοπ...το δανειζομαι και δεν μπορω να το εχω συνεχεια...εχω φτιαξει το Hirens boot cd μπηκα στην αρχικη του οθονη...τι να κανω τωρα?εχει πολλες επιλογες

Δημοσ.

Αδερφέ απο εδώ και πέρα είσαι μόνος σου, δεν έχω πρόχειρο  για να σε βοηθήσω και ούτε τα θυμάμαι απο μνήμης.

Δες κάποιο βιντεάκι στο youtube ή ας σε βοηθήσει κάποιο άλλο παιδί.

Δημοσ.

acer aspire 1640...

εκανα  boot με το hirens boot cd...εκανα memtest  και δεν μου βγαζει κανενα error...τωρα πατησα να ξεκινησει κατι μινι windows ...εχει ανοιξει την κεντρικη σελιδα και ειμαι στην επιφανεια εργασιας και εχει διαφορα εικονιδια...τι μπορω να κανω εδω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...