Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα...χτες μου κοπηκε η συνδεση και δεν μπορεσα να απαντησω σε καποιες ερωτησεις...καταρχην σας ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια που μου εχετε δωσει...θα ανακεφαλαιωσω το προβλημα μου εν ολιγοις...εχω ενα λαπτοπ το οποιο ειχε αρχισει να αναβοσβηνει οταν το ανοιγα...κατα την φορτωση...μετα απο κανα δυο φορες εσβησε τελειως....αχνοφαινοταν λιγο οτι κατι δειχνει και ανοιξα το καπακι της οθονης και εσπασα το ινβερτερ της οθονης...τωρα χω βαλει εξωτερικη οθονη...φορτωνει στην αρχη και σβηνει...τι να κανω απο δω και περα?

Δημοσ.

Τώρα αφαιρείς εντελώς το inverter απο το λαπτοπ, βγάζεις τα βύσματα και απο τις 2 άκρες και αφήνεις τα καλώδια να κρέμονται.

Εφόσον σου δείχνει σε εξωτερική οθόνη είμαστε οκ.

Τώρα πρέπει να καθαρίσεις την εξαγωγή απο το ανεμιστηράκι, με πίεση αέρα θα ήταν το καλύτερο. Που να βρείς θα μου πείς... εγώ έχω οικιακό κομπρεσεράκι αλλά δε πιστεύω να έχεις.. οπότε σ ένα βενζινάδικο ίσως?

Πρέπει να το καθαρίσεις για να πέσουν οι θερμοκρασίες και  να διαπιστώσουμε αν είναι ζήτημα θερμοκρασίας το σβήσιμο ή κάτι άλλο.

Κάνε καθαρισμό λοιπόν και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Τώρα αφαιρείς εντελώς το inverter απο το λαπτοπ, βγάζεις τα βύσματα και απο τις 2 άκρες και αφήνεις τα καλώδια να κρέμονται.

Εφόσον σου δείχνει σε εξωτερική οθόνη είμαστε οκ.

Τώρα πρέπει να καθαρίσεις την εξαγωγή απο το ανεμιστηράκι, με πίεση αέρα θα ήταν το καλύτερο. Που να βρείς θα μου πείς... εγώ έχω οικιακό κομπρεσεράκι αλλά δε πιστεύω να έχεις.. οπότε σ ένα βενζινάδικο ίσως?

Πρέπει να το καθαρίσεις για να πέσουν οι θερμοκρασίες και  να διαπιστώσουμε αν είναι ζήτημα θερμοκρασίας το σβήσιμο ή κάτι άλλο.

Κάνε καθαρισμό λοιπόν και τα ξαναλέμε.

Καλημερα φιλε...τον εχω φυσηξει με σπρει πεπιεσμενου αερα...

Τον έχω και δουλεύει σε εξωτερική οθόνη...τον έχω αφήσει στο μενού το αρχικό με τα bios και δεν σβήνει...

Δημοσ.

Καλύτερα θα ήταν με πιο δυνατό αέρα αλλά οκ, αφού σου μένει αναμμένος είναι ένα βήμα.

Μπες στα windows και εγκατέστησε το speedfan απο εδώ http://www.almico.com/sfdownload.php

Θα σου φτιάξει ένα εικονίδιο με μαύρο ανεμιστήρα στην επιφάνεια εργασίας. Τρέξτο και θα σου δείξει τι θερμοκρασίες έχεις.

Πες τις θερμοκρασίες και παρακολούθησε την διαβάθμιση τους και μείνε στα windows για όσο περισσότερο μπορείς.

Αν δε σβήσει είναι καλό σημάδι.

Δημοσ.

Καλύτερα θα ήταν με πιο δυνατό αέρα αλλά οκ, αφού σου μένει αναμμένος είναι ένα βήμα.

Μπες στα windows και εγκατέστησε το speedfan απο εδώ http://www.almico.com/sfdownload.php

Θα σου φτιάξει ένα εικονίδιο με μαύρο ανεμιστήρα στην επιφάνεια εργασίας. Τρέξτο και θα σου δείξει τι θερμοκρασίες έχεις.

Πες τις θερμοκρασίες και παρακολούθησε την διαβάθμιση τους και μείνε στα windows για όσο περισσότερο μπορείς.

Αν δε σβήσει είναι καλό σημάδι.

καλησπερα φιλε...πως θα το κανω αυτο φιλε αφου δεν μου φορτωνει τα windows ...σβηνει πριν ενοιξει η επιφανει εργασιας...

Δημοσ.

Μετά τον καθαρισμό που έκανες μένει σταθερά στο bios όση ώρα και αν το αφήσεις?

Μετά τον καθαρισμό δοκίμασες να ξεκινήσεις πάλι σε windows ή απλά υποθέτεις?

Δημοσ.

μενει σταθερα στα bios φιλε...δοκιμασα αρκετες φορες να ξεκινησω τα windows αλλα τιποτα...μια φορα πριν λιγο δοκιμασα να το ξεκινησω σε safe mode και μου ανοιξε  κανονικα..

Δημοσ.

Οκ, σε safe mode λοιπόν θα πας Ο Υπολογιστής μου και δεξί κλίκ πάνω στο σκληρό σου δίσκο C:,

μετά ιδιότητες, και θα επιλέξεις την καρτέλα Εργαλεία. Μετά έλεγχος δίσκου για σφάλματα και μετά θα βάλεις τικ και στα 2 κουτάκια.

Θα σου βγάλει ένα μήνυμα και θα κάνεις επανεκκίνηση. Θα το αφήσεις να κάνει τα δικά του χωρίς να πατήσεις τίποτα.

Όλα αυτό είναι έλεγχος του συστήματος για σφάλματα και έλεγχος του δίσκου για κακούς τομείς. Θα πάρει αρκετή ώρα, άστο όσο κρατήσει μη το πειράξεις. Μόλις τελειώσει θα κάνει επανεκκίνηση αυτόματα. Αν διόρθωσε σφάλματα θα σε βάλει στα windows, αν όχι θα κάνουμε άλλο βήμα.

Δημοσ.

Οκ, σε safe mode λοιπόν θα πας Ο Υπολογιστής μου και δεξί κλίκ πάνω στο σκληρό σου δίσκο C:,

μετά ιδιότητες, και θα επιλέξεις την καρτέλα Εργαλεία. Μετά έλεγχος δίσκου για σφάλματα και μετά θα βάλεις τικ και στα 2 κουτάκια.

Θα σου βγάλει ένα μήνυμα και θα κάνεις επανεκκίνηση. Θα το αφήσεις να κάνει τα δικά του χωρίς να πατήσεις τίποτα.

Όλα αυτό είναι έλεγχος του συστήματος για σφάλματα και έλεγχος του δίσκου για κακούς τομείς. Θα πάρει αρκετή ώρα, άστο όσο κρατήσει μη το πειράξεις. Μόλις τελειώσει θα κάνει επανεκκίνηση αυτόματα. Αν διόρθωσε σφάλματα θα σε βάλει στα windows, αν όχι θα κάνουμε άλλο βήμα.

σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε...θα το δοκιμασω αμεσως...

Δημοσ.

Και απάντησε μου σ αυτό. Μια μέρα πρίν τα παίξει ο υπολογιστής σου, ή έστω τελευταία φορά που θυμάσαι, άλλαξες κάτι στα windows? Κάποιον οδηγό για κάτι, έβαλες κάποιο πρόγραμμα, προσπάθησες να κατεβάσεις κάτι που δεν έμοιαζε και πολύ έμπιστο?

Δημοσ.

Και απάντησε μου σ αυτό. Μια μέρα πρίν τα παίξει ο υπολογιστής σου, ή έστω τελευταία φορά που θυμάσαι, άλλαξες κάτι στα windows? Κάποιον οδηγό για κάτι, έβαλες κάποιο πρόγραμμα, προσπάθησες να κατεβάσεις κάτι που δεν έμοιαζε και πολύ έμπιστο?

αυτο δεν το θυμαμαι καθολου φιλε μου...οσο για την διαδικασια που μου ειπες παραπανω...εβαλα τα τικ στα δυο τα κουτακια και τον εβαλα να κανει επανεκκινηση...αρχισε να κανει ελεγχο οταν ανοιξε,εκανε μισο λεπτο ψαξιμο και μετα εσβησε αμεσως...

Δημοσ.

Μάλιστα, το ότι τον καθάρισες όπως μπορούσες και το ότι μένει στο bios δε σημαίνει πως το πιθανό πρόβλημα υπερθέρμανσης έπαψε να υφίσταται. Απλά δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω και για αυτό το αφήσαμε.

Σε safe mode πάλι, δεξί κλικ Ο Υπολογιστής και Ιδιότητες, μετά Ρυθμίσεις Για προχωρημένους και μετά πας στη καρτέλα Για Προχωρημένους. Απο την επιλογή Εκκίνηση και Αποκατάσταση πατάς Ρυθμίσεις και βγάζεις το τικ απο το Αυτόματη Επαννεκίνηση.

Μετά πατάς Οκ, εφαρμογή (όπου έχει), και συνεχίζει τα οκ μέχρι να φύγουν τα παράθυρα.

Αυτό θα σταματήσει την αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος και θα σε πετάει σε μπλέ οθόνη με κωδικό σφάλματος.

(Ίσως τα μενού να είναι λίγο διαφορετικά, στα λέω απο μνήμης)

Πάντα σε safe mode και απο την έναρξη κάτω αριστερά επέλεξε εκτέλεση. Στο παράθυρο που θα σου βγάλει γράψε msconfig και πάτα enter. Πήγαινε στη τελευταία καρτέλα Εργαλεία διάλεξε Επαναφορά Συστήματος και απο κάτω πάτα Εκκίνηση.

Μετά ακολούθησε τις οδηγίες στα παράθυρα που θα ανοίξουν και διάλεξε μια ημερομηνία που όλα δουλεύαν καλά.

Επίσης, όταν λες σβήνει, εννοείς πως σβήνει εντελώς και πρέπει να πατήσεις το on ή κάνει επανεκκίνηση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...