Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί ο καφετζής δεν μπορεί να κάνει το ίδιο;

Οχι, εγώ ξέρω να κάνω καφέδες παράδειγμα αλλά δεν έχω ιδέα πως θα φτιάχνω coctails και άλλα ροφήματα οπότε θεωρούμαι καφετζής. 

Δημοσ.

Οχι, εγώ ξέρω να κάνω καφέδες παράδειγμα αλλά δεν έχω ιδέα πως θα φτιάχνω coctails και άλλα ροφήματα οπότε θεωρούμαι καφετζής. 

Νομίζω πως ούτε ο μπαρίστα φτιάχνει κοκτέιλ θεωρητικά, καφέδες και ροφήματα μόνο.  

(χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος)

Δημοσ.

Νομίζω πως ούτε ο μπαρίστα φτιάχνει κοκτέιλ θεωρητικά, καφέδες και ροφήματα μόνο.  

(χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος)

Εξαρτάται σε ποια χώρα. Στην Ιταλία για παράδειγμα, από όπου προέρχεται και η λέξη, ο barista κάνει ό,τι κάνει και ο barman/bartender. Από καφέδες και αναψυκτικά, μέχρι αλκοολούχα και κοκτέιλς.

Με τα starbucks κτλ και τους διαφορετικούς τύπους εσπρέσο κτλ, προέκυψε και η λέξη barista έξω των συνόρων της Ιταλίας, αλλά βασικά εννοεί το ελληνικότατο "καφετζής". Με την διαφορά πως η λέξη καφετζής είναι παλαιότερη στην Ελλάδα και δεν είχε σχέση με εσπρέσο αλλά με της γειτονιάς καφενεία και τούρκικους καφέδες, ούτε καν φραπέ.

• Like 3
Δημοσ.

Μπουφετζής νομίζω ότι είναι το πιο κοντινό στα ελληνικά

Ο μπουφετζής ετοιμάζει και σάντουιτς, αυτό δεν το κάνει ο μπάρμαν ούτε ο μπαρίστα

• Like 1
Δημοσ.

Ο μπουφετζής ετοιμάζει και σάντουιτς, αυτό δεν το κάνει ο μπάρμαν ούτε ο μπαρίστα

Α οκ εγώ μπουφετζήδες εννοούσα αυτούς που δουλεύουν σε καφετέριες μέσα από το μπαρ :)

Δημοσ.

Α οκ εγώ μπουφετζήδες εννοούσα αυτούς που δουλεύουν σε καφετέριες μέσα από το μπαρ :)

Καμιά σχέση, εκτός και αν ετοιμάζουν και σερβίρουν και εδέσματα.

Μπουφετζή στην Ελλάδα κυρίως θα πεις αυτόν που δουλεύει σε κυλικείο για να καταλάβεις.

Ή στα καφέ του δρόμου που αγοράζουμε σάντουιτς, κρέπες, καφέ σε πλαστικά για τον δρόμο, τυρόπιτες, κτλ

Δημοσ.

Καμιά σχέση, εκτός και αν ετοιμάζουν και σερβίρουν και εδέσματα.

Μπουφετζή στην Ελλάδα κυρίως θα πεις αυτόν που δουλεύει σε κυλικείο για να καταλάβεις.

Ή στα καφέ του δρόμου που αγοράζουμε σάντουιτς, κρέπες, καφέ σε πλαστικά για τον δρόμο, τυρόπιτες, κτλ

Είχα λάθος εντύπωση τότε ή το χρησιμοποιούμε λάθος στην περιοχή μου. Thanks για τη διευκρίνιση!

Δημοσ.

Είχα λάθος εντύπωση τότε ή το χρησιμοποιούμε λάθος στην περιοχή μου. Thanks για τη διευκρίνιση!

Και γω το έχω ακούσει το "μπουφετζής" όπως και συ, γι' αυτόν που φτιάχνει τους καφέδες

• Like 2
Δημοσ.

Και γω το έχω ακούσει το "μπουφετζής" όπως και συ, γι' αυτόν που φτιάχνει τους καφέδες

Από το γαλλικό buffet

που όταν λέμε στα ελληνικά μπουφέ είτε αυτό εννοούμε

507_MPOUFES.JPG

είτε αυτό

16-02-2012-imagem_5.jpg

Βασικά το ίδιο εννοούν και οι γάλλοι.

• Like 1
Δημοσ.

το είχα δει live εκείνη την μέρα καταλάθος γιατί το είχε ποστάρει ένα παιδί στο facebook.

γελοιος τυπος!!! και οι εκφωνητες λενε οτι ειναι showoff!!! κλασικος ελληνας γελοιος ποζερ μπαρμαν, που νομιζει οτι κανει και κανενα λειτουργημα!! δυστυχως το επιπεδο των ελληνιδων ειναι τοσο χαμηλο που ψαρωνουν με κατι τετοια

• Like 1
Δημοσ.

γελοιος τυπος!!! και οι εκφωνητες λενε οτι ειναι showoff!!! κλασικος ελληνας γελοιος ποζερ μπαρμαν, που νομιζει οτι κανει και κανενα λειτουργημα!! δυστυχως το επιπεδο των ελληνιδων ειναι τοσο χαμηλο που ψαρωνουν με κατι τετοια

δες και τους υπόλοιπους υποψήφιους. Πάνω κάτω τα ίδια κάναν. Μπορεί να είναι "ποζερος" αλλα τουλάχιστον αυτός KNOWS HIS SHIT brah...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...