Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Και να ρωτουσε ποσα παιρνει λογικα δεν θα την απαντουσαν... εδω δεν ξερουν αν θα την παρουν για την δουλεια.. ουτε και με τι ωραριο θα την παρουν στην τελικη..

 

2) Απο την αλλη ο ορος barista δεν μονο αυτος που κανει καφεδες..  μεχρι και "latte art" πρεπει να μαθεις.. αυτο που κανουν ζωγραφιες με το γαλα... 

γι αυτο και ακουγεται τοσο ξενικος ο ορος..  και εγω δουλευω μηχανη espesso σπιτι τουλαχιστον 2 φορες καθε μερα.. δεν εγινα ομως και εξπερ! 

 

3) ειχα την εντυπωση οτι 8ωρο με αφαλιση σε καφετερεια ειναι μυθος.. και οτι οι εργαζομενοι σε τετοιες δουλειες ουσιαστικα παρακαλανε για μεροκαματα..

"τουλαχιστον σε αναλωσιμους εργαζομενους"

 

 

"εκτος αν εισαι πολυ εμπειρη ή πολυ ομορφη πιστευω οτι θα σου πουν για 4ωρη εργασια..  ουτε την παραμικρη πιθανοτητα δεν δινω για την αδεια.. (θα θελουν ολοι μετα) και ασχετα με τον τιτλο barista, σε ελλαδα δουλευεις, θα τα κανεις ολα..   και τουαλετες και κουβαλημα και σφουγγαρισμα.. γιατι? γιατι εχουν την ευκολια να σε στειλουν και να παρουν αλλον που θα τα κανει.. σε χρονο μηδεν μαλιστα..

μισθος.. το ελαχιστο δυνατο αν οχι κατι λιγοτερο.. για 4ωρο..  βαζω 250-230 αναλογα την ηλικια

  • Like 1
Δημοσ.

Barista.

μάλιστα...

 

ο καθένας χρησιμοποιεί ειδικές λέξεις για να εντυπωσιάσει και να δώσει αξια σε αυτό που κάνει.

 

τι barista  ρε καραμήτροοοοοο;

ο καφετζής μας έγινε και barista τώρα.

 

καλύτερα δεν ακούγεται το : μηχανικός εφορμογών καφε;

το είχα δει live εκείνη την μέρα καταλάθος γιατί το είχε ποστάρει ένα παιδί στο facebook.

Δημοσ.

αν ξέρετε κάτι πείτε μου, αλλιώς να το σκεφτώ. γιατί ξέρω με τι έχει να κάνει η δουλειά αυτή. Εγώ απλά θέλω να μαζέψω λεφτά και να φύγω για σπουδές έξω σε 1-2 χρόνια. κατά τ'άλλα δε με νοιάζει κατι άλλο. και όχι δεν μου ανέφεραν ούτε μισθό ούτε άδειες. πήγα στην συνέντευξη και μετά από μια μέρα με πήρανε να μου πούνε ότι επιλέχθηκα και θα ξεκινήσω την εκπαίδευση.

Εδωσες συνεντευξη στους κατ'εξοχην αρμοδιους να σου λυσουν οποιαδηποτε απορια σχετικα με την δουλεια. Εκει λοιπον δεν ρωτησες ουτε τι μισθο θα παιρνεις, ουτε τι αδειες. Κι ερχεσαι στο insomnia να το μαθεις;

 

Επισης το καφετζης/καφετζου ειναι νεα μοδα να το λεμε barista για να ανεβαζουμε prestige?

  • Like 5
Δημοσ.

Επισης το καφετζης/καφετζου ειναι νεα μοδα να το λεμε barista για να ανεβαζουμε prestige?

 

Αλλο καφετζης και αλλο μπαριστα, ο μπαριστα ειναι στην ουσια μπαρμαν που κανει καφεδες πιο πολυ με βαση τον εσπρεσο αλλα και κοκτειλς.

 

Επισης εχει πιο καλη τεχνικη καταρτιση πχ κανει "σχεδια" στον καπουτσινο , ξερει να κανει σωστο λατε κλπ κλπ.

  • Like 1
Δημοσ.

Barista, αντί για μπουφετζής. Εντάξει δεν πειράζει αυτό, είναι μια τέχνη κι αυτή (και μάλιστα εξελίσσεται συνεχώς). Καλό είναι να υπάρχει ένας κοινός και διεθνής ορισμός :)

 

Αυτό με την απαγόρευση δεν ισχύει έτσι όπως το λέτε, αν βρω τη συνέντευξη θα τη βάλω

 

edit, εδώ είναι η συνέντευξη

 

http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/04/oikonomia-epixeirimatikotita-mikel-sunenteuksi_n_6412348.html

 

Κι εδώ το συγκεκριμένο σημείο

 

Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, είχαν ειπωθεί από το Π.Α.Μ.Ε. κάποια πράγματα αναφορικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι των Mikel. Όπως για παράδειγμα, ότι «όσοι εργαζόμενοι αποχωρούν, δεν μπορούν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση για 1 χρόνο». Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Αυτά που είχαν ειπωθεί τότε δεν είχαν καμία βάση. Και θα σας το εξηγήσω πολύ απλά: το ιδιωτικό συμφωνητικό μας, δεν εμποδίζει κάποιον εργαζόμενο που αποχωρεί από εμάς, να δουλέψει σε άλλη ανταγωνιστική επιχείρηση. Ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εργαστεί όπου επιθυμεί. Το εν λόγω συμφωνητικό εμποδίζει τη μεταφορά της τεχνογνωσίας των Mikel σε ανταγωνιστική επιχείρηση, για 1 χρόνο. Δηλαδή, να μην φύγεις από εμάς και πας στον «απέναντι» μαζί με το βιβλίο συνταγών το οποίο έχουμε φτιάξει αποκλειστικά στη δικιά μας εταιρία. Εκεί ακριβώς αναφέρεται η συγκεκριμένη ρήτρα.

 

Ναι, μόνο που δεν μιλάμε για την τεχνογνωσία της intel που θα διαρρεύσει στην AMD και πιθανόν κοστίσει μερικά εκατομμύρια, εκεί οκ, να ισχύσουν οι πατέντες και οι όροι (οι οποίοι βέβαια να αντισταθμίζονται με σοβαρές αποζημιώσεις).

Μιλάμε για καφέ, φάκιν καφέ, από αυτόν που φτιάχνουμε και σπίτι και βρίσκεις 6.000 βίντεο στο youtube για να τον κάνεις όπως θες, ποιο βιβλίο συνταγών και παραμύθια, μια τρέντι φούσκα πουλάει στην πιτσιρικαρία που μπορεί σε κάνα χρόνο που θα της περάσει να μην περνάει ούτε απ'έξω.

 

Ο ίδιος ο όρος περισσότερο προϊόν μάρκετινγκ μοιάζει, δήθεν κατέχουμε το μεγάλο μυστικό, τι να μας πουν τα σταρμπακς.

Γελάνε και οι πέτρες με την βλαχοελληνική επιχειρηματικότητα.

  • Like 12
Δημοσ.

Ναι, μόνο που δεν μιλάμε για την τεχνογνωσία της intel που θα διαρρεύσει στην AMD και πιθανόν κοστίσει μερικά εκατομμύρια, εκεί οκ, να ισχύσουν οι πατέντες και οι όροι (οι οποίοι βέβαια να αντισταθμίζονται με σοβαρές αποζημιώσεις).

Μιλάμε για καφέ, φάκιν καφέ, από αυτόν που φτιάχνουμε και σπίτι και βρίσκεις 6.000 βίντεο στο youtube για να τον κάνεις όπως θες, ποιο βιβλίο συνταγών και παραμύθια, μια τρέντι φούσκα πουλάει στην πιτσιρικαρία που μπορεί σε κάνα χρόνο που θα της περάσει να μην περνάει ούτε απ'έξω.

 

 

Ο ίδιος ο όρος περισσότερο προϊόν μάρκετινγκ μοιάζει, δήθεν κατέχουμε το μεγάλο μυστικό, τι να μας πουν τα σταρμπακς.

Γελάνε και οι πέτρες με την βλαχοελληνική επιχειρηματικότητα.

Μιλάμε όχι για κάφε, αλλά για μια επιχείρηση που έχει δώσει μάστερ στο πως να πετύχεις. Μόνο βλαχοελληνικη επιχειρηματικότητα δεν το λες. Και η Ρήτρα του να μην δουλεύεις σε ανταγωνιστη σε απόσταση τάδε χιλιομετρων για ένα χρόνο είναι κάτι εξαιρετικά διαδεδομένο και λογικό σε μερικά επαγγέλματα.

Δημοσ.

Υπάρχει τέχνη σε οτιδήποτε κάνεις. Κάποιοι λαοί το καταλαβαίνουν (Ιάπωνες). Κάποιοι όχι και απαξιούν το οτιδήποτε . Από το πως πίνεις τον καφέ μέχρι τι αυτοκίνητο φτιάχνεις. Όταν το καταλάβει κανείς αυτό, τότε όντως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Γιατί η εμμονή σου στην λεπτομέρεια θα την ανάγει σε τέχνη. Κάτι που δεν καταλάβαιναν οι προηγούμενες γενιές (καλά χορευτής-μπαρμαν-καφετζού θα γίνεις? πχ.) και υπάρχουν και πολλοί άλλοι που συνεχίζουν την παράδοση. 

 

Και οι δύο φτιάχνουμε δίχαλες παντόφλες , εγώ όμως το έχω ανάγει σε τέχνη. Μπορεί εμφανισιακά να είναι μια κοινή παντόφλα. Αλλά η εμμονή μου στη λεπτομέρεια είναι τέτοια , που είναι μια τέλεια παντόφλα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί ότι γίνεται στην εντέλεια θέλει ικανότητα και αφοσίωση. 

 

Ένα απλό παιχνίδι παρακάτω

 

Δημοσ.

Υπάρχει τέχνη σε οτιδήποτε κάνεις. Κάποιοι λαοί το καταλαβαίνουν (Ιάπωνες). Κάποιοι όχι και απαξιούν το οτιδήποτε . Από το πως πίνεις τον καφέ μέχρι τι αυτοκίνητο φτιάχνεις. Όταν το καταλάβει κανείς αυτό, τότε όντως καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Γιατί η εμμονή σου στην λεπτομέρεια θα την ανάγει σε τέχνη. Κάτι που δεν καταλάβαιναν οι προηγούμενες γενιές (καλά χορευτής-μπαρμαν-καφετζού θα γίνεις? πχ.) και υπάρχουν και πολλοί άλλοι που συνεχίζουν την παράδοση. 

 

Και οι δύο φτιάχνουμε δίχαλες παντόφλες , εγώ όμως το έχω ανάγει σε τέχνη. Μπορεί εμφανισιακά να είναι μια κοινή παντόφλα. Αλλά η εμμονή μου στη λεπτομέρεια είναι τέτοια , που είναι μια τέλεια παντόφλα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί ότι γίνεται στην εντέλεια θέλει ικανότητα και αφοσίωση. 

Με 500-600 ευρω μισθο, ανυπαρκτες παροχες και περιβαλλον εργασιας για το οποιο πολλα ακουγονται, ειτε καφετζη τον πεις, ειτε μπαριστα, ειτε Μπατιστα, τον καφε δεν προκειται να στον εξελιξει. Μια συνταγη θα ακολουθει και θα κοιταει το ρολοι να σχολασει εχοντας ως βασικη σκεψη "σε 1 χρονο θα φυγω απο εκει και θα κανω κατι αλλο..".

 

 

 

Μιλάμε όχι για κάφε, αλλά για μια επιχείρηση που έχει δώσει μάστερ στο πως να πετύχεις. Μόνο βλαχοελληνικη επιχειρηματικότητα δεν το λες.

Σιγα μη χε.

Σχετικα εξυπνο μαρκετινγκ σε σχεση με το γελοιο των υπολοιπων καφετζηδων ανα την Ελλαδα. Στην τελικη η επιχειρηση τους και το προιον τους δεν απευθυνονται και σε κανενα κοινο που φημιζεται για τις ατεγκτες επιλογες του στην χαλαρωση-διασκεδαση. Να το πω απλα. Παντα ο Ελληνας πηγαινε σαν προβατο στις "in" καφετεριες και στα "in" clubακια. Τα οποια συνηθως κλεινανε συντομα.

Ε εκανε για Χ,Υ λογους ονομα το mikel μεσα σε 1 χρονο, φουσκωσε, παραφουσκωσε και πλεον η μοδα και ο αυτοσκοπος του Ελληνα των 3 και 60 ειναι "καφες στα Μικελ". Θα περασει κι αυτη η μοδα αργα η γρηγορα.

 

Συνεπως μετα το μαστερ της επιτυχιας που τους δινεις, δωσ'τους λιγο χρονο να δεις και το αλλο μαστερ.

  • Like 6
Δημοσ.

Εντάξει αυτοί θεωρούν ότι τα προϊόντα τους έχουν κάτι ξεχωριστό και ότι η επιτυχία τους οφείλεται και σε αυτό. Σε εκπαιδεύουν να δουλεύεις με ένα τρόπο και να βγάζεις πάντα το ίδιο σωστό (έστω γι'αυτούς) αποτέλεσμα. Προσπαθούν αυτό το πράγμα να το διαφυλάξουν συν ότι δημιουργεί και ένα "μύθο" γύρω από "μυστικές συνταγές" κλπ . Εγώ δεν βλέπω κάτι κακό! Άλλωστε πλέον μιλάμε για εκατομμύρια, 3ψήφιο αριθμό μαγαζιών και άνοιγμα σε άλλες χώρες....δεν είναι το καφενείο της γειτονιάς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...