Unabomber Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 καλά μέχρι ένα σημείο βέβαια... μπορεί να γίνουν πολύ εκνευριστικοί Ορισμενοι γινονται εκνευριστικοι με το καλημερα..... ε, εκει τα θελουν τα καντηλια τους.....
BritGreek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Εμενα η δικη μου ενσταση ειναι στους συγγενεις Α βαθμου. Εγω υπογραφω ο,τι ειναι να υπογραψω επειδη συμφωνω κλπ. Ο συγγενης μου πως αποκλειεται και κυριως πως συμφωνω εγω εκ μερους του? Το συμφωνητικο (οποα ισχυ κι αν εχει) ειναι αναμεσα σε μενα και τον εργοδοτη μου, δεν μπορει να περιλαμβανει κι αλλα ατομα επιρροης μου (ή μη). Δυστυχώς αυτό ισχύει ακόμα και στο franchise και εφαρμόζεται κανονικά. Ακόμα και για το χώρο.
kanesaxo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 φιλο-γνωστός μου μπήκε σε μικρό μικελ στη θεσ/νικη (μόνο πακέτο) υπεύθυνος καταστήματος κατευθείαν. Χωρίς βύσματα και συναφή. Είχε βέβαια προηγούμενη εμπειρία μπαρ/σερβιτόρος (που μου φάνηκε παράξενο πως την απέδειξε, μιας και του κολλαγαν κανα 2 ενσημα τη βδομάδα). Απο μισθό νομίζω 800ε, αλλά μπορώ να ρωτήσω αν ενδιαφέριε κάποιον. Για το σύμφωνο...μυστικοπάθειας που τον ρώτησα απ'οτι θυμαμαι μου πε πως ισχύει, αλλά αυτος δεν υπέγραψε επειδή η δουλειά του δεν είναι να παράγει ροφήματα.
haris_216 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 .....................Σε αντιθεση με τα HR του εξωτερικου, τα ελληνικα HR ειναι σε πρωτογονη εποχη ακομα.... Ακριβώς αυτό. Σαν κακή αντιγραφή ένα πράγμα. Σε σοβαρές (ξένες) εταιρίες το να ρωτήσεις για τον μισθό στη συνέντευξη όχι μόνο δεν είναι μείον αλλά πολλές φορές λειτουργεί θετικότατα. Όπως και το να προβάλεις "αντιρρήσεις" στο μισθό που σου λένε αντιπροτείνοντας κάτι μεγαλύτερο γιατί πιστεύεις ότι το αξίζεις (αν το αξίζεις βέβαια με βάση το βιογραφικό σου και όχι επειδή το λες) 1
ADHD Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Οταν εχεις δουλεψει ηδη 10-15 χρονια ξερω γω και πας για κατι καλυτερο ναι μαζι σου, οταν ειναι η πρωτη σου φορα ολοι λενε οτι ειναι καλυτερα να μη ρωτησεις. Οι περισσότεροι σκεφτονται και καπως ετσι, "ας με παρουν και βλεπουμε μετα" λογο τεραστιου ανταγωνισμου για τη συγκεκριμενη θεση..
Unabomber Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ακριβώς αυτό. Σαν κακή αντιγραφή ένα πράγμα. Σε σοβαρές (ξένες) εταιρίες το να ρωτήσεις για τον μισθό στη συνέντευξη όχι μόνο δεν είναι μείον αλλά πολλές φορές λειτουργεί θετικότατα. Όπως και το να προβάλεις "αντιρρήσεις" στο μισθό που σου λένε αντιπροτείνοντας κάτι μεγαλύτερο γιατί πιστεύεις ότι το αξίζεις (αν το αξίζεις βέβαια με βάση το βιογραφικό σου και όχι επειδή το λες) Ετσι πρεπει.... να ''πουλας'' σωστα τον εαυτο σου.... Στην μια εταιρια που ειμαι τωρα, ειχα περασει απο συνεντευξη κανονικα (πολυ ευγενικοι ολοι τους) και οταν εφτανε προς το τελος ξεκινησαμε συζητηση για το οικονομικο κομματι (αυτοι το ξεκινησαν) , και μετα απο κανα μισαωρο συζητησης, ειχα ακουσει την προσφορα τους, εκανα αντιπροσφορα για περισσοτερα, με ευχαριστησαν και εφυγα..... Το αποτελεσμα ηταν, να με παρουν μετα απο 2 μερες τηλεφωνο και να ξεκινησω μαζι τους, στα χρηματα που ειχα προτεινει εγω. (Ομολογω αυτο δεν το περιμενα να συμβει ) For the record, τα χρηματα που ζητουσα ηταν περιπου στις 200 λιρες εξτρα. 3
Ιωάνναpan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Πρώτον, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, όπως προανέφερα με επιλέξανε σε ένα από τα καταστήματα Mikel για τη θέση barista που σημαίνει barman στην ουσία και είναι αυτός που γνωρίζει πώς να διαλέγει, να αποθηκεύει, να αλέθει και να παρασκευάζει όλα τα είδη του καφέ και κυριότερα τον espresso. Όταν λέω με επιλέξανε, εννοώ μέσω της πρώτης συνέντευξης που σημαίνει ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμβόλαιο (προφανώς, αλλιώς δε θα έμπαινα καν στον κόπο να διατυπώσω κάποιες απορίες σε φόρουμ και αντί για απαντήσεις να λάβω χλευασμούς από ημιμαθή κοράκια). Εκτός ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμβόλαιο θα ακολουθήσει και ενός μήνα εκπαίδευση για αυτή τη θέση. Δεύτερον, ο ρόλος της καφετζού για όσους δε γνωρίζουν, είναι εδώ και πολλά χρόνια ίδιος με αυτόν της χαρτορίχτρας (<<λέει τον καφέ>>) και όχι ότι με θίγει απαραίτητα ο τίτλος που χρησιμοποίησαν κάποιοι, ούτε εγώ η ίδια χρησιμοποίησα τη λέξη <<barista>> για να εξομοιώσω τη θέση αυτή με ενός αστροφυσικού που δουλεύει για τη NASA. Άλλωστε, ο όρος <<barista>> είναι διεθνής και χρησιμοποιείτε από όλες πολυεθνικές ή αλυσίδες τύπου starbucks, mikel κλπ που παρασκευάζουν καφέ. Τέλος, το ότι έχουμε αυτή τη στιγμή το δικαίωμα, έστω μιας ψευδής δημοκρατίας και ελευθερίας δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα έχουμε κάθε δικαίωμα λεκτικής μείωσης, γιατί εκεί που σταματάει η δική μας ελευθερία αρχίζει κάποιου άλλου. Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να με ενημερώσουν και να απαντήσουν αξιοπρεπώς. 12
haris_216 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ρε την κυρά Θεώνη στο καφενείο της γωνίας. Δεν το ήξερα ότι ήταν barista. Εμείς την λέγαμε "καφετζού" αλλά δεν ξέραμε ότι "ο ρόλος της καφετζού για όσους δε γνωρίζουν, είναι εδώ και πολλά χρόνια ίδιος με αυτόν της χαρτορίχτρας". Αλλά αφού το είδα γραμμένο πια το έμαθα btw ο "καφετζής" υφίσταται ακόμα ή είναι μελλοντολόγος με κληρονομικό χάρισμα; 3
ADHD Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Χαλαρωσε λιγο δεν σε εβρισε κανενας σε τρολλαραμε λιγο λογο του θεματος και των ερωτησεων που εκανες και δικαιολογημενα. Πιθανοτατα αν το ειχες διατυπωσει καλυτερα οπως γραφεις τωρα να ειχες παρει και αλλες απαντησεις αλλα οταν ξεκινας "πιανω δουλεια εκει ποσα λεφτα θα παρω?" και "θελω να φυγω 3 εβδομαδες το καλοκαιρι" να περιμενεις και αναλογο τρολλαρισμα δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να απανταμε ολοι σοβαρα στον καθενα ξερεις.. 1
Baator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ρε την κυρά Θεώνη στο καφενείο της γωνίας. Δεν το ήξερα ότι ήταν barista. Εμείς την λέγαμε "καφετζού" αλλά δεν ξέραμε ότι "ο ρόλος της καφετζού για όσους δε γνωρίζουν, είναι εδώ και πολλά χρόνια ίδιος με αυτόν της χαρτορίχτρας". Αλλά αφού το είδα γραμμένο πια το έμαθα btw ο "καφετζής" υφίσταται ακόμα ή είναι μελλοντολόγος με κληρονομικό χάρισμα; Μειώνοντας τους άλλους, δεν ανεβάζεις τον εαυτό σου φίλε μου. Να το κοιτάξεις αυτό, δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις τόση κακία και επιθετικότητα απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις και που δεν σου έχει φταίξει και σε τίποτα. Ο όρος για αυτήν την δουλειά, καλώς ή κακώς, είναι barista, το οτί εσύ δεν τον έχεις ξαναπετύχει στην ζωή σου, δεν σου φταίει κανείς. Άλλο η κυρά Θεώνη του καφενείου της γωνίας και άλλο η barista των Starbucks που πρέπει να ξέρει να φτιάχνει 45 είδη καφέδων σε 2 λεπτά με τις 1002 ιδιαιτερότητες που τον παραγγέλνει ο καθένας. Αν εσύ έχεις μείνει στον βαρύ, λίγη με μια φουσκάλα, ξαναλέω, δεν σου φταίει κανείς, στο ίντερνετ είσαι, κάνε ένα google search για τον όρο "barista" και κάνε την πάπια αφού δεν τον έχεις ξανασυναντήσει και σου φαίνεται εξωγήινος. δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να απανταμε ολοι σοβαρα στον καθενα ξερεις.. Δεν είστε και υποχρεώμενοι να απαντάτε γενικώς βέβαια, αλλά τι λέω τώρα... 9
Pintsie Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Συνήθως μετά από 1-2 μέρες εκπαίδευσης σε παίρνουν τηλέφωνο από το hr και σου λένε "σου προσφέρουμε 4ωρο στο τάδε κατάστημα. θα παίρνεις 250 ευρώ κτλ. δέχεσαι;" Έτσι δουλεύουν πλέον οι (ελληνικές) εταιρίες. Οπότε λογικό να μην σου είπαν από μόνοι τους πόσο θα παίρνεις. Ειδικά αν πέρασες από ομαδική συνέντευξη που είναι τώρα στη μόδα, γιατί υπογράφεις συνήθως και συμφωνητικό ότι δεν αναφέρεις πουθενά το μισθό σου, γιατί άλλο μισθό μπορεί να διεκδικήσεις εσύ κι άλλο ένας με εμπειρία κτλ. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στις περισσότερες εταιρίες.
haris_216 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μειώνοντας τους άλλους, δεν ανεβάζεις τον εαυτό σου φίλε μου. ................ Δεν ξέρω αν το αισθάνθηκες ότι πήγα να μειώσω κάποιον αλλά πραγματικά δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Αντίθετα εγώ βλέπω μια προσπάθεια μείωσης στο σχόλιο "ο ρόλος της καφετζού για όσους δε γνωρίζουν, είναι εδώ και πολλά χρόνια ίδιος με αυτόν της χαρτορίχτρας" Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά "διαβάζω" κάτι του στυλ "που ζείτε ρε τα τελευταία χρόνια". Και το γεγονός ότι στην καθημερινότητα χρησιμοποιείται αρκετά με άλλη έννοια δεν σημαίνει ότι ξαναγράφτηκαν και τα λεξικά Η θέση της μπορεί να είναι barista (με γεια της και χαρά της) αλλά δεν έγιναν όλες οι καφετζούδες μάντισσες (είναι ΚΑΙ μάντισσες) 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 φιλο-γνωστός μου μπήκε σε μικρό μικελ στη θεσ/νικη (μόνο πακέτο) υπεύθυνος καταστήματος κατευθείαν. Χωρίς βύσματα και συναφή. Είχε βέβαια προηγούμενη εμπειρία μπαρ/σερβιτόρος (που μου φάνηκε παράξενο πως την απέδειξε, μιας και του κολλαγαν κανα 2 ενσημα τη βδομάδα). Απο μισθό νομίζω 800ε, αλλά μπορώ να ρωτήσω αν ενδιαφέριε κάποιον. Για το σύμφωνο...μυστικοπάθειας που τον ρώτησα απ'οτι θυμαμαι μου πε πως ισχύει, αλλά αυτος δεν υπέγραψε επειδή η δουλειά του δεν είναι να παράγει ροφήματα. υπευθυνος καταστήματος για 800€, και με υπερωρίες απλήρωτες; γιατι δεν φαντάζομαι να κάνει 8ωρο/5ημερο. Δεν χρειάζεται βύσμα, για κοροιδο έψαχναν 3
panos2171 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 8ωρο 5ημερο δε νομίζω να κάνει κανένας ίδ. υπάλληλος....
kanesaxo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 υπευθυνος καταστήματος για 800€, και με υπερωρίες απλήρωτες; γιατι δεν φαντάζομαι να κάνει 8ωρο/5ημερο. Δεν χρειάζεται βύσμα, για κοροιδο έψαχναν μόλις τον ρωτήσω λεπτομέρειες, θα σου μεταφέρω για το αν ειναι κορόϊδο ή όχι. Απο την κεφετέρια που δουλευε πάντως απ'τις 9 ώρες, τις 7, πανω κατω και τα 8 ενσημα το μήνα για 30ε τη μέρα, τώρα εινια υπερευχαριστημένος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα