Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημ.: γιατί σας κάνει τόση εντύπωση αυτός ο όρος για εργασία σε ανταγωνιστική εταιρεία;

Δεν είναι κάτι το σπάνιο σε όρους συμβολαίου.

Π.χ. και εδώ που δουλεύω όλοι μας κάτι ανάλογο έχουμε υπογράψει, για 1 χρόνο να μην πάμε να δουλέψουμε σε ανταγωνιστή εκδοτικό οίκο.

(Τώρα το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μ'αυτό είναι άλλη ιστορία. Απλά ας διαβάζουμε καλά τους όρους/τα ψιλά γράμματα και ας προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας. Δεν συμφωνείς; Μην υπογράφεις και ψάξε αλλού δουλειά.)

Που δεν είναι καν έτσι (απ'ό,τι λέει ο ιδιοκτήτης δηλαδή)

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Σημ.: γιατί σας κάνει τόση εντύπωση αυτός ο όρος για εργασία σε ανταγωνιστική εταιρεία;

Δεν είναι κάτι το σπάνιο σε όρους συμβολαίου.

Π.χ. και εδώ που δουλεύω όλοι μας κάτι ανάλογο έχουμε υπογράψει, για 1 χρόνο να μην πάμε να δουλέψουμε σε ανταγωνιστή εκδοτικό οίκο.

(Τώρα το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μ'αυτό είναι άλλη ιστορία. Απλά ας διαβάζουμε καλά τους όρους/τα ψιλά γράμματα και ας προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας. Δεν συμφωνείς; Μην υπογράφεις και ψάξε αλλού δουλειά.)

Εμενα η δικη μου ενσταση ειναι στους συγγενεις Α βαθμου.

Εγω υπογραφω ο,τι ειναι να υπογραψω επειδη συμφωνω κλπ. Ο συγγενης μου πως αποκλειεται και κυριως πως συμφωνω εγω εκ μερους του? Το συμφωνητικο (οποα ισχυ κι αν εχει) ειναι αναμεσα σε μενα και τον εργοδοτη μου, δεν μπορει να περιλαμβανει κι αλλα ατομα επιρροης μου (ή μη).

• Like 4
Δημοσ.

Εγω υπογραφω ο,τι ειναι να υπογραψω επειδη συμφωνω κλπ. Ο συγγενης μου πως αποκλειεται και κυριως πως συμφωνω εγω εκ μερους του? Το συμφωνητικο (οποα ισχυ κι αν εχει) ειναι αναμεσα σε μενα και τον εργοδοτη μου, δεν μπορει να περιλαμβανει κι αλλα ατομα επιρροης μου (ή μη).

Σου λέει μπορεί να υπάρχει δόλος, να πάει ένας να δουλέψει στα μικέλ, να μάθει τις συνταγές και να τις πει μετά στον αδερφό του πχ και να τους αντιγράψουν. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα ρίξουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο αφού θεωρητικά αυτός μετέφερε τη συνταγή...

Δημοσ.

Καλά αυτό εννοείται είναι μαλακία! Σιγά μην υπογράψω ως εγγυητής και για όλη την φαμίλια ξερωγώ. Σουρεάλ τελείως!

Για τα Μικέλ όμως δεν έχουμε δει την σύμβαση για να ξέρουμε ακριβώς τί όρους τους βάζουν. Ελπίζω να μην λέει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Σου λέει μπορεί να υπάρχει δόλος, να πάει ένας να δουλέψει στα μικέλ, να μάθει τις συνταγές και να τις πει μετά στον αδερφό του πχ και να τους αντιγράψουν. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα ρίξουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο αφού θεωρητικά αυτός μετέφερε τη συνταγή...

Δηλαδη αν δεν το πει στον αδερφο του και το πει στον ξαδερφο του που ειναι κολληταρια, εκει τι μπορει να κανει το Μικελ....

Απολυτως τιποτα..... οποτε ειναι τελειως χαζο αυτο.....

Μην μου πειτε οτι το Μικελ καθεται και ψαχνει το γενεαλογικο σου δεντρο....... :shock: :shock: :shock:

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν δεν το πει στον αδερφο του και το πει στον ξαδερφο του που ειναι κολληταρια, εκει τι μπορει να κανει το Μικελ....

Απολυτως τιποτα..... οποτε ειναι τελειως χαζο αυτο.....

Μην μου πειτε οτι το Μικελ καθεται και ψαχνει το γενεαλογικο σου δεντρο....... :shock: :shock: :shock:

Όπως το σκέφτομαι εγώ, ανοίγει κάποιος κι έχει ίδια γεύση με το μικέλ πχ. Κοιτάνε αυτοί αν το άνοιξε κάποιος που δούλεψε σε αυτούς νωρίτερα κι αν όχι κοιτάνε αν ο ιδιοκτήτης έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με κάποιον που δούλεψε ή δουλεύει ακόμα σε αυτούς. Τώρα κατά πόσο μπορούν να τον κυνηγήσουν δεν ξέρω, είναι νομικά θέματα :)

• Like 1
Δημοσ.

Σε πολλές δουλειές δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά δε σου λένε εξ αρχής πόσα θα παίρνεις. Τώρα αν ρωτήσεις ο ίδιος δεν ξέρω κατά πόσο θα ευνοήσει ή βλάψει. Από κει και πέρα νομίζω ότι αυτός που είναι πίσω από το μπαρ παίρνει παραπάνω από το σερβιτόρο. Μη ξεχνάμε ότι ο σερβιτόρος έχει και τα μπουρπουαρ, επίσης ας μην ξεχνάμε ότι τα franschise είναι σα να πήγαινες να δουλέψεις σε μια οποιαδήποτε καφετέρια οπότε εξαρτάται σε τι αφεντικό θα πέσεις.

Για την άδεια δε το συζητώ, το πολύ να ναι καμιά βδομάδα και σίγουρα θα βγει πρόγραμμα. Πάντως για να σε επέλεξαν πρέπει να σαι πολύ ωραίο μωρό. :P ή έχεις μακροχρόνια εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα.....

Φίλε /η μου λογικά βασικό θα παίρνεις. 

Μην ακους κανένα εδώ μεσα

Επισης κάποιος που ειναι μεσα στο αγχος και στην απόγνωση να βρεί δουλειά πολλές φορές φοβαταί να κάνει ερωτήσεις.

Φαντάζομαι γνωρίζετε πόσο δραματικά είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας ή μήπως όχι;

Πήγαινετε σε καμια συνεντευξη μερικοί να δείτε τι ζώα βάζουν στα HR και τι είδους ερωτήσεις κάνουν και μετά ξανακάντε χαβαλε.

• Like 6
Δημοσ.

Μάλιστα.....

Φίλε /η μου λογικά βασικό θα παίρνεις. 

Μην ακους κανένα εδώ μεσα

Επισης κάποιος που ειναι μεσα στο αγχος και στην απόγνωση να βρεί δουλειά πολλές φορές φοβαταί να κάνει ερωτήσεις.

Φαντάζομαι γνωρίζετε πόσο δραματικά είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας ή μήπως όχι;

Πήγαινετε σε καμια συνεντευξη μερικοί να δείτε τι ζώα βάζουν στα HR και τι είδους ερωτήσεις κάνουν και μετά ξανακάντε χαβαλε.

Βρε Prof, δικιο εχεις,  ξερουμε τι γιδια ειναι στα HR, ειχα πλακωθει (κανονικα) σε 2 interviews με κατι μαλακες με υφακι του τυπου ειμαι ανωτερος, δεν ξερεις,  κλπ....

Αλλα βρισκουν και τα κανουν εγω πιστευω.....  αν σε δουνε οτι εισαι φοβισμενος, κλπ..... σε πατανε κατευθειαν....

Γιατι να μην κανεις ομως ερωτησεις οταν πας για interview ? Στην τελικη για τον εαυτο σου θα δουλεψεις και για το μελλον σου, δεν πρεπει να γνωριζεις τι και πως ?

Σε αντιθεση με τα HR του εξωτερικου, τα ελληνικα HR ειναι σε πρωτογονη εποχη ακομα....

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως για να σε επέλεξαν πρέπει να σαι πολύ ωραίο μωρό. :P ή έχεις μακροχρόνια εμπειρία.

Νομίζω 4 ευρώ την ώρα παίρνουν. Και οι σερβιτόροι 3.

Δημοσ.

Ναι κάπως έτσι. Πάντως όσον αφορά τα ένσημα για να είναι και νόμιμοι και να μη τα σκάνε δηλώνουν 4ωρα, κι εγώ αυτή τη στιγμή έτσι είμαι. Δουλεύεις full time δηλαδή και έχεις ένσημα part time.

Δημοσ.

Ναι κάπως έτσι. Πάντως όσον αφορά τα ένσημα για να είναι και νόμιμοι και να μη τα σκάνε δηλώνουν 4ωρα, κι εγώ αυτή τη στιγμή έτσι είμαι. Δουλεύεις full time δηλαδή και έχεις ένσημα part time.

παπάρια νόμιμοι είναι, αν μπει η επιθεώρηση και δει το πίνακα προσωπικού μπορεί να τους στρώσει 

τουλάχιστον χάνεις μόνο 3 ένσημα το μήνα.. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις τη δουλειά νομίζω πως χέστηκες για το αν το παίζει ο άλλος ανώτερος και έχει υφάκι.

καλά μέχρι ένα σημείο βέβαια... μπορεί να γίνουν πολύ εκνευριστικοί 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...