Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλάω για μια κανονική ζωή χωρίς στερήσεις εγώ ζω με 250-300 ευρώ το μήνα ευτυχώς έχω δικό μου σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι ζωή είναι επιβίωση.

Μια ζωή με ποιότητα κοστίζει περίπου 1400 ευρώ με έξοδα μετακίνησης, φαΐ, νοίκι, θέρμανση, διασκέδαση, ένδυση κλπ κλπ.

1400€ ανά άτομο στην Ελλάδα, κατώτατο μισθό κιόλας, το βρίσκω υπερβολικό

Δημοσ.

Δεν έχει καμία σημασία αν είναι πολιτική ή πίστη. Ο παραλληλισμός, και περίμενα να το δεις αυτό, είναι πως υπάρχει κάποια οργάνωση Χ η οποία επί 2000 χρόνια λέει εκτός των άλλων βλακείες που δεν πιστεύουν καλά καλά ούτε οι οπαδοί τους (ξέρω αρκετούς ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό αλλά όχι σε καζάνια και δαίμονες και φλεγόμενες βάτους και τέτοια καραγκιοζιλίκια). Κι όμως τα πάνε πολύ καλά. Επομένως το ότι το ΚΚΕ υπάρχει 100 χρόνια (και πλέον μονίμως φυτοζωεί) δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Και πολύ το κουράσαμε αυτό.

Το ότι ένας άνθρωπος στην Ελλάδα θέλει λες 1400 "για να μη φυτοζωεί" εγώ μόνο αστείο μπορώ να το χαρακτηρίσω.

Πρώτον, εγώ προσωπικά όταν έπαιρνα 1400 μου έφταναν όχι μόνο για να μη φυτοζωώ αλλά επιπλέον για να νοικιάζω, να έχω παιδί, να συντηρώ αυτοκίνητο και να περιλαμβάνω στα στάνταρ έξοδά μου πράγματα για τα οποία ας πούμε απλά και μόνο πως δεν είναι ακριβώς απαραίτητα για τη ζωή.

Δεύτερον, εδώ στη Γερμανία μέχρι 1/1/2015 δεν υπήρχε βασικός μισθός. Τώρα πλέον υπάρχει. Ξέρεις πόσο είναι; Όχι βέβαια, αλλά είναι περίπου 1400. Ξέρεις πόσο είναι τα νοίκια στη Γερμανία; Όχι βέβαια, αλλά το δικό μου τυχαίνει να είναι 1400.

Βεβαίως ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του.

Δεν θα συνεχίσω τα πολιτικά απλά θα σου πω μόνο ότι ο κόσμος πιστεύει στον Θεό και όχι στους παπάδες αν ήταν έτσι κάθε μέρα οι εκκλησίες θα ήταν φίσκα κάτι που δεν ισχύει φυσικά αντίθετα το συγκεκριμένο κόμμα όσοι το ψηφίζουν βγαίνουν και στους δρόμους και εδώ το κλείνουμε.

Για τα λεφτά που λες όπως είπα και πιο πάνω είναι ένα ποσο για να ζεις σαν άνθρωπος με ποιότητα ζωής, δηλαδή να τρως ένα φαγητό ποιοτικό και όχι να ψωνίζεις από τα σάπια του lidl για να φας, με ρούχα από εταιρείες που αξίζουν και όχι κινεζικα, με θέρμανση κανονική και όχι κόβοντας ξύλα η καίγοντας ότι βρεις και φυσικά με διασκέδαση και ψυχαγωγία δηλαδή να μπορείς να πας για καφέ ποτό σινεμά διακοπές κλπ κλπ χωρίς να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και τέλος να βάζεις και κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης.

Για αυτό λέω αξιοπρεπείς ζωή με 1400 ευρώ , αν διαφωνείς τότε έχουμε άλλη οπτική για το τι είναι αξιοπρεπείς ζωή, όσο για την Γερμανία μη μου την φέρνεις σαν παράδειγμα γιατί και έκει υπάρχει πολύ φτώχεια και ανεργία όχι σαν και μας αλλα υπάρχει, εγώ λοιπόν σου λέω για τον κατώτατο μισθό σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία η εντός ΕΕ στο Βέλγιο.

Επίσης εκτος από τον μισθό τι κοινωνική πολιτική έχει η μια χωρα και τι η άλλη, στην Γερμανία που λες γνωστός μου με παιδί που έχει γερμανική υπηκοότητα παίρνει ένα καρο λεφτά σαν επίδομα εδώ τι δίνουν ε? 

1400€ ανά άτομο στην Ελλάδα, κατώτατο μισθό κιόλας, το βρίσκω υπερβολικό

Οκ μπορει να ειναι τραβηγμενο αλλα σκεψου μονο ποσο θελει μια οικογενια για να ζησει φυσιολογικα με 2 παιδια και μεσα στα εξοδα βαλε σπιτι, φροντηστηρια, αγγλικα ή μια 2η γλωσσα ή ενα χομπι του παιδιου πχ καρατε κλπ κλπ.

Μονο για τα φροντηστηρια τον παιδιων θες 600-700 ευρω και νομιζω λιγα λεω και αλλα 300 για χαρτιλικι 5 ευρω δηλαδη καθε μερα παμε στα χιλια μονο για αυτα χωρις φωτα, νερα, ενοικιο και τα κερατα μου.

Σκεψου τωρα ποσο θα θελει μια αλλη οικογένεια με 2 παλι παιδια που ειναι φοιτητες, ακομα πολλα σου φαινονται τα 1400 ??? 

Δημοσ.

Για τα λεφτά που λες όπως είπα και πιο πάνω είναι ένα ποσο για να ζεις σαν άνθρωπος με ποιότητα ζωής, δηλαδή να τρως ένα φαγητό ποιοτικό και όχι να ψωνίζεις από τα σάπια του lidl για να φας, με ρούχα από εταιρείες που αξίζουν και όχι κινεζικα, με θέρμανση κανονική και όχι κόβοντας ξύλα η καίγοντας ότι βρεις και φυσικά με διασκέδαση και ψυχαγωγία δηλαδή να μπορείς να πας για καφέ ποτό σινεμά διακοπές κλπ κλπ χωρίς να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και τέλος να βάζεις και κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης.

Αν η άποψή σου είναι πως με τον κατώτατο μισθό εκτός των άλλων πρέπει να έχεις την άπλα για διασκέδαση, διακοπές και αποταμίευση τότε η μόνη μου ερώτηση είναι: το έχεις δει ποτέ να γίνεται αυτό στα χρονικά της ανθρωπότητας;

Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτής της κοινωνίας (αν και αντί για κατώτατο μισθό μου αρέσει καλύτερα με basic income) αλλά το πρόβλημα της ιδέας (και του ΚΚΕ) είναι πολύ απλό: ποτέ κανένας δεν κατάφερε ούτε να έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, σε "κενό αέρος" δεν έχω αντίρρηση στην πρόταση 1400 βασικός μισθός, όπως δεν έχω αντίρρηση και στην πρόταση "αύριο θα αγοράσω κότερο". Με το επιπλέον δεδομένο όμως πως 1400 είναι αδιανόητα περισσότερο από τον υπάρχοντα βασικό μισθό, ή πως μέχρι χθες ο επίδοξος καπετάνιος δεν είχε λεφτά ούτε για να αγοράσει μεταχειρισμένο Corolla τότε αστεία πράγματα. Και με τους αστείους έχω πρόβλημα όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα.

Για αυτό λέω αξιοπρεπείς ζωή με 1400 ευρώ , αν διαφωνείς τότε έχουμε άλλη οπτική για το τι είναι αξιοπρεπείς ζωή, όσο για την Γερμανία μη μου την φέρνεις σαν παράδειγμα γιατί και έκει υπάρχει πολύ φτώχεια και ανεργία όχι σαν και μας αλλα υπάρχει, εγώ λοιπόν σου λέω για τον κατώτατο μισθό σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία η εντός ΕΕ στο Βέλγιο.

Επίσης εκτος από τον μισθό τι κοινωνική πολιτική έχει η μια χωρα και τι η άλλη, στην Γερμανία που λες γνωστός μου με παιδί που έχει γερμανική υπηκοότητα παίρνει ένα καρο λεφτά σαν επίδομα εδώ τι δίνουν ε?

Η ανεργία στη Γερμανία είναι ~5%+, (3 sec google) δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Φτώχεια ίσως να υπάρχει με την έννοια πως είναι η πλέον άνιση χώρα στην κατανομή του πλούτου (5 sec google) , αλλά δεν έχω αρκετά δεδομένα για να πω είτε ναι είτε όχι. Αν εσύ έχεις τότε με χαρά να τα ακούσουμε.

Για τον κατώτατο σε άλλες χώρες που αναφέρεις σόρι αλλά δεν πρόκειται να σε πάρω στα σοβαρά αν δε μας πεις εσύ όχι μόνο πόσος είναι αλλά και ποιό είναι το κόστος ζωής και όλα αυτά με αποδείξεις. Αν τις έχεις δε θα σου είναι πρόβλημα. Αν δεν τις έχεις ξανασκέψου το.

Στη Γερμανία για το πρώτο και δεύτερο παιδί παίρνεις 184 το μήνα, δεν έχει σημασία η υπηκοότητα. Υπάρχουν κι άλλες παροχές (όχι απαραίτητα σε χρήμα) σχετικές με το παιδί, αλλά όσον αφορά το "ένα κάρο λεφτά" είτε το κάρο είναι playmobil είτε ο γνωστός σου πουλάει τρέλα.

Δημοσ.

Στη Γερμανία για το πρώτο και δεύτερο παιδί παίρνεις 184 το μήνα, δεν έχει σημασία η υπηκοότητα. Υπάρχουν κι άλλες παροχές (όχι απαραίτητα σε χρήμα) σχετικές με το παιδί, αλλά όσον αφορά το "ένα κάρο λεφτά" είτε το κάρο είναι playmobil είτε ο γνωστός σου πουλάει τρέλα.

αν δεν υπηρχαν αυτες οι παροχες, παλι θα κοστιζαν χρημα για να τις εχεις

Δημοσ.

Αν η άποψή σου είναι πως με τον κατώτατο μισθό εκτός των άλλων πρέπει να έχεις την άπλα για διασκέδαση, διακοπές και αποταμίευση τότε η μόνη μου ερώτηση είναι: το έχεις δει ποτέ να γίνεται αυτό στα χρονικά της ανθρωπότητας;

Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτής της κοινωνίας (αν και αντί για κατώτατο μισθό μου αρέσει καλύτερα με basic income) αλλά το πρόβλημα της ιδέας (και του ΚΚΕ) είναι πολύ απλό: ποτέ κανένας δεν κατάφερε ούτε να έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, σε "κενό αέρος" δεν έχω αντίρρηση στην πρόταση 1400 βασικός μισθός, όπως δεν έχω αντίρρηση και στην πρόταση "αύριο θα αγοράσω κότερο". Με το επιπλέον δεδομένο όμως πως 1400 είναι αδιανόητα περισσότερο από τον υπάρχοντα βασικό μισθό, ή πως μέχρι χθες ο επίδοξος καπετάνιος δεν είχε λεφτά ούτε για να αγοράσει μεταχειρισμένο Corolla τότε αστεία πράγματα. Και με τους αστείους έχω πρόβλημα όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα.

Η ανεργία στη Γερμανία είναι ~5%+, (3 sec google) δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Φτώχεια ίσως να υπάρχει με την έννοια πως είναι η πλέον άνιση χώρα στην κατανομή του πλούτου (5 sec google) , αλλά δεν έχω αρκετά δεδομένα για να πω είτε ναι είτε όχι. Αν εσύ έχεις τότε με χαρά να τα ακούσουμε.

Για τον κατώτατο σε άλλες χώρες που αναφέρεις σόρι αλλά δεν πρόκειται να σε πάρω στα σοβαρά αν δε μας πεις εσύ όχι μόνο πόσος είναι αλλά και ποιό είναι το κόστος ζωής και όλα αυτά με αποδείξεις. Αν τις έχεις δε θα σου είναι πρόβλημα. Αν δεν τις έχεις ξανασκέψου το.

Σε ενα κοσμο που το 90% να πειναει και το 10% να εχει ολο τον πλουτο, και σε μια Ελλαδα της φτωχειας και της ανεργειας που εχουν οι πλουσιοι αυξηση κερδων ναι φαινετε ουτοπικο ο μισθος των 1400 ευρω αλλα δεν ειναι ακατόρθωτο, σκεψου μονο πιο ειναι το θεωρητικο κατα κεφαλην εισοδημα στην χωρα μας και πως μπορουσε στην πραξη με ανακατανομή του πλουτου να γινει πραγματικοτητα.

Δες εδω τους πινακες με την ποιοτητα ζωης καθε χωρας http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

Το Google search δεν λεει την αληθεια λεει μονο νουμερα και την επιφανεια η αληθεια ξερεις ποια ειναι ναι η γερμανια εχει πολυ χαμηλη ανεργια μαλιστα προσφατα εκανε ρεκορ ΑΛΛΑ οι μισθοι που παιρνουν ειναι μισθοι πεινας δηλαδη και ο απασχολουμενος με 2 ωρες την ημερα πχ πιάνετε σαν εργαζομενος και ας παιρνει ελαχιστα χρηματα.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990 η φτώχεια στη Γερμανία

Υ.Γ

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα ο γνωστος μου με παιδι 4 χρονων επαιρνε στην γερμανια περιπου 1000 ευρω για το παιδι + λεφτα απο part time δουλεια που του ειχε βρει η προνοια.

Δημοσ.

Στην Ελλαδα θα μπορουσαν να μην μειωσουν τον κατωτατο μισθο,εκαναν "ζημια" σε ολο τον κοσμο.

Το σωστο θα ηταν να τον αυξησουν γιατι το κοστος ζωης ανεβαινει διαρκως.Εστω να τον αφησουν στα ιδια.

Τιποτα δεν εγινε τυχαια,ο σκοπος τους ειναι να μειωσουν το βιοτικο επιπεδο της Ελλαδας απο θεμα παιδειας,υγειας,μορφωσης κλπ.

Δεν κυβερνουν αυτοι που νομιζουν καποιοι,απλα δεχονται εντολες.Ο κοσμος απλα "ακολουθει".Του εδωσαν την ψευτικη ελπιδα της ψηφου για να μην επαναστατησει.

Δημοσ.

Σε ενα κοσμο που το 90% να πειναει και το 10% να εχει ολο τον πλουτο, και σε μια Ελλαδα της φτωχειας και της ανεργειας που εχουν οι πλουσιοι αυξηση κερδων ναι φαινετε ουτοπικο ο μισθος των 1400 ευρω αλλα δεν ειναι ακατόρθωτο, σκεψου μονο πιο ειναι το θεωρητικο κατα κεφαλην εισοδημα στην χωρα μας και πως μπορουσε στην πραξη με ανακατανομή του πλουτου να γινει πραγματικοτητα.

Δε μπορώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσε στην πράξη να γίνει αυτό. Εσύ μπορείς; Το λες έτσι πολύ άνετα.

Δες εδω τους πινακες με την ποιοτητα ζωης καθε χωρας http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

Καταλαβαίνεις ότι αυτός ο πίνακας δε μιλάει για ποιότητα αλλά για κόστος ζωής, και δεν ενισχύει αυτά που λες αλλά ακριβώς το αντίθετο; Οι χώρες που ανέφερες νωρίτερα ότι έχουν υψηλούς βασικούς έχουν επίσης και πολύ υψηλότερο κόστος ζωής. Όλες είναι πάνω από τη Γερμανία π.χ. Δε νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω ανάλυση εδώ.

Τελείως τυχαία για την Αυστραλία επειδή το έψαξα χθες (όπως φαίνεται παραπάνω απο σένα), είδα π.χ. ότι όσον αφορά εργασιακή προστασία χάνεις κάποια πράγματα όταν έχεις "υψηλό εισόδημα". Το οποίο είναι περίπου AUD 130K. 130K, εκεί που ο βασικός είναι AUD 640 τη βδομάδα. Κάνε τα μαθηματικά για να συγκρίνεις τα νούμερα με το 1400 στην Ελλάδα.

Το Google search δεν λεει την αληθεια λεει μονο νουμερα και την επιφανεια η αληθεια ξερεις ποια ειναι ναι η γερμανια εχει πολυ χαμηλη ανεργια μαλιστα προσφατα εκανε ρεκορ ΑΛΛΑ οι μισθοι που παιρνουν ειναι μισθοι πεινας δηλαδη και ο απασχολουμενος με 2 ωρες την ημερα πχ πιάνετε σαν εργαζομενος και ας παιρνει ελαχιστα χρηματα.

Πριν κάνεις σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλο διάλεξη για τον ορισμό της ανεργίας στη Γερμανία, κάνε τον κόπο να διαβάσεις τουλάχιστον ποιός είναι αυτός σύμφωνα με τις επίσημες πηγές. Hint: υπάρχουν δύο, και τουλάχιστον ο ένας (γιατί δεν έχω διάθεση να ψάχνω νομοθεσία στα γερμανικά) σαφώς και περιλαμβάνει αυτούς που απασχολούνται λίγο αλλά θέλουν/ψάχνουν άλλη απασχόληση.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα ο γνωστος μου με παιδι 4 χρονων επαιρνε στην γερμανια περιπου 1000 ευρω για το παιδι + λεφτα απο part time δουλεια που του ειχε βρει η προνοια.

Σα να λέμε εγώ και ο Jordan μαζί βάλαμε 65 πόντους;

Σου έδωσα την επίσημη πηγή, δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε παραπάνω.

αν δεν υπηρχαν αυτες οι παροχες, παλι θα κοστιζαν χρημα για να τις εχεις

Ξέρεις σε ποιές παροχές αναφέρομαι ή γενικά να χαμε να λέγαμε;

Δημοσ.

Στο μεταξύ αν η topic starter τύχει και ξαναδεί το τόπικ της, θα ρίξει περισσότερα facepalms από τους καφέδες που φτιάχνει στα mikel...

Διεθνείς κοκοινωνικοοικονομικές αναλύσεις, εργασιακά, στατιστικά, πίνακες, πολιτικά κόμματα, επίσημες πηγές κλπ κλπ σε ένα thread που ρωτάει πόσα παίρνει ο barista στα mikel . Που να ζήταγε τη λύση τριπλού ολοκληρώματος, η συζήτηση θα είχε περάσει απο Μέρκελ,  Πατακό, Καραμανλή  μεχρι να φτάσει ως τον Αινστάιν .

Το insomnia δεν το βαριέσαι ποτέ...

Δημοσ.

.

Ξέρεις σε ποιές παροχές αναφέρομαι ή γενικά να χαμε να λέγαμε;

γενικά, να χαμε να λέγαμε

Δημοσ.

Στο μεταξύ αν η topic starter τύχει και ξαναδεί το τόπικ της, θα ρίξει περισσότερα facepalms από τους καφέδες που φτιάχνει στα mikel...

Διεθνείς κοκοινωνικοοικονομικές αναλύσεις, εργασιακά, στατιστικά, πίνακες, πολιτικά κόμματα, επίσημες πηγές κλπ κλπ σε ένα thread που ρωτάει πόσα παίρνει ο barista στα mikel . Που να ζήταγε τη λύση τριπλού ολοκληρώματος, η συζήτηση θα είχε περάσει απο Μέρκελ,  Πατακό, Καραμανλή  μεχρι να φτάσει ως τον Αινστάιν .

Το insomnia δεν το βαριέσαι ποτέ...

Ατομα που κανουνε λες και πρωτη φορα αντικριζουν τον Ηλιο επισης δεν τα βαριεσαι ποτε.

Τωρα θα ανακαλυψουμε την ανθρωπινη φυση, οτι ειναι συνδιαστικη και οτι αν καποιος αναφερει για μισθο πχ στο Μικελ, στο μυαλο μας θα περασουν και αλλα πραγματα, και φυσικα επειδη ειμαστε σε ενα ονλαιν φορουμ, οπως αμα ησουνε σε μια παρεα θα εξεφραζε την αποψη σου και για κατι αλλο, που εσυ θεωρεις σχετικο.

Στην τελικη γιατι 1400 βασικο μισθο και οχι 3000;

Καποιος μπορει να θεωρει οτι 1400 δεν του φτανουνε να κανει αυτα που θεωρει αυτος βασικα. 

Δημοσ.

Βλέπω οτι εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του thread, με τις ψυχολογικές προεκτάσεις του θέματος περί συνδυαστικής φύσεως του ανθρώπινου όντος . Ας συζητήσουμε και για τη θεωρία του Δαρβίνου σιγά-σιγά. εξάλλου το offtopic είναι η απόδειξη της συνδυαστικής φύσεως του ανθρώπου.

ΥΓ. Ψεκασμένη θα την έλεγα εγώ :lol:

Δημοσ.

Ναι το 1400 πως βγηκε ακριβως?? Γιατι οχι παραπανω αφου οτι θελουμε κανουμε, τις επιχειρησεις που θα πρεπει να τους πληρωσουν αυτους τους μισθους δεν τις ρωταμε φυσικα, θα τους δινουν ακομα και ζημια να εχουν.. Η μηπως δεν θα υπαρχουν και θα ειναι ολα δημοσια?, για πειτε μου λιγο πριν παω να κανω καφε σαν καλος barista που ειμαι πως στην Ελλαδα του 2015 μπορει να γινει αυτο?? :P

Δημοσ.

Άκουσα ότι κάποιος που έχει σπουδάσει Applied Baristics παίρνει κατώτατο μισθό 1500. Ισχύει ρε παιδιά; Προλαβαίνω κι εγώ; Ισχύει επίσης ότι για PhD στον ίδιο τομέα χρειάζεται by default και πτυχίο Αρχιτεκτονικής για το στήσιμο και την καλλιτεχνική επιμέλεια των ροφημάτων;

• Like 5
Δημοσ.

Ναι το 1400 πως βγηκε ακριβως?? Γιατι οχι παραπανω αφου οτι θελουμε κανουμε, τις επιχειρησεις που θα πρεπει να τους πληρωσουν αυτους τους μισθους δεν τις ρωταμε φυσικα, θα τους δινουν ακομα και ζημια να εχουν.. Η μηπως δεν θα υπαρχουν και θα ειναι ολα δημοσια?, για πειτε μου λιγο πριν παω να κανω καφε σαν καλος barista που ειμαι πως στην Ελλαδα του 2015 μπορει να γινει αυτο?? :P

κανα πτυχιο εχεις; που μου θες να συγκριθεις και με τους baristες, κουνια που σε κουναγε... κακομοιρη.. Ε! κακομοιρη...

Άκουσα ότι κάποιος που έχει σπουδάσει Applied Baristics παίρνει κατώτατο μισθό 1500. Ισχύει ρε παιδιά; Προλαβαίνω κι εγώ; Ισχύει επίσης ότι για PhD στον ίδιο τομέα χρειάζεται by default και πτυχίο Αρχιτεκτονικής για το στήσιμο και την καλλιτεχνική επιμέλεια των ροφημάτων;

μην τα πλεκεις, μεσα στη σχολη διαλεγεις κατευθυνση:

- barista xημικος (που αναλαμβανει την κατασκευη)

- barista διακοσμητης

Επειδη ειναι ακομα νεα επιστημη, λογικα με τον καιρο θα δημιοργηθουν κι αλλες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...