Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα ντε.... τι να πεις!!

Λοιπόν... εκπαιδευόμενη θα παίρνεις κάπου στα 300 ευρώ και λιγότερα, για να σου δώσω να καταλάβεις εκπαιδευόμενος από σχολή τουριστικών σε 5 στερο Ξενοδοχείο στην Αθήνα έπαιρνε κοντά στα 300 ευρώ μαζί με tips... 

Να ξέρεις ότι στα ΜΙΚΕΛ πως τα λένε.. οι συνθήκες εργασίας ΔΕΝ είναι καλές, ωράρια ΔΕΝ υπάρχουν και η παραπάνω εργασία προβλέπεται και γίνετε.. αν δεν γίνει θα πας σπίτι σου. Είναι κακός εργασιακός χώρος και δεν αξίζει να ασχοληθείς.. εκτός και αν έχεις ανάγκη τα χρήματα. Αλλά αν θες να γίνεις χαλί για 300 ευρώ.. πάσο.

Εσύ θα πας εκπαιδευόμενη από Σχολή; λογικά όχι απ ότι κατάλαβα, άρα ο μισθός θα είναι κάπου εκεί που σου έγραψα. 

Έκανες όμως ένα λάθος.. όταν πάνε σε μια συνέντευξη ρωτάνε τα βασικά

1.Μισθός

2.ώρες εργασίας

3.υπερωρίες

4.ρεπό

εσύ πήγες στην συνέντευξη και έκανες τι; .................! 

Πρόσεχε πάντως πριν πιάσεις δουλειά, ΜΑΘΕ και μετά αποφάσισε αν είναι για το καλό σου ή όχι.

Μπαρίστας χωρίς προϋπηρεσία ή να είσαι από σχολή σημαίνει το παιδί για τους καφέδες... κάτι παραπάνω μην περιμένεις αφού για να μάθεις μπάρα και να φτιάχνεις ποτά θέλει να πας σε σχολή ή να κάνεις ΑΡΚΕΤΑ σεμινάρια σε διάφορες σχολές. 

Πρόσεχε πάντως.. στο ξαναγράφω.... κακός εργασιακός χώρος αυτός που διάλεξες.

πόθεν προκύπτει αυτό? έχεις εργαστεί ο ίδιος στα μικέλ ή καποιος δικός σου?

• Like 1
  • Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έχω ακούσει από γνωστούς, έχω διαβάσει και μου έχουν πει τα χειρότερα.. δεκάδες καταγγελίες έχουν γίνει, άλλες επώνυμες και άλλες ανώνυμες και υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετές από αυτές.. πρόσφατα διάβασα μια ερώτηση του ΚΚΕ 

Ερώτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στις καφετέριες «MIKEL COFEE COMPANY» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης.

Οι τρεις βουλευτές του Περισσού, αφού αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι απειλούνται με μη πρόσληψη κατά το διάστημα της εκπαίδευσης τους  και με απόλυση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, τονίζουν πως εξαναγκάζονται από τη επιχείρηση, να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά και να δεσμεύονται μάλιστα πως θα καταβάλλουν και αποζημίωση 10.000 ευρώ στην αλυσίδα των καφέ αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα!

Όπως καταγγέλλουν οι τρεις βουλευτές, «η εταιρεία ζητά από κάθε εργαζόμενο της να δεσμευτεί ουσιαστικά ότι, αν αποχωρήσει ή ακόμα απολυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα ΜΙΚΕΛ, δεν θα απασχοληθεί σε άλλη εταιρεία του κλάδου. Δηλαδή, ή θα παραμείνει άνεργος για ένα χρόνο ή αν πιάσει δουλειά, θα πληρώσει το παραπάνω πρόστιμο στην εταιρεία».

Επίσης, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ,  η εταιρεία μπορεί να θεωρήσει οποιαδήποτε πράξη του εργαζομένου σαν «πράξη ανταγωνισμού» που μπορεί να επιφέρει την ίδια συνέπεια για το εργαζόμενο, αν δεν «καρφώσει» στην εταιρεία κάποιον τρίτο, για πράξεις που η εταιρεία θεωρεί «ανταγωνιστικές» .

Με απλά λόγια, βάσει των όσων υποστηρίζουν οι βουλευτές,  η επιχείρηση μπορεί να ρίχνει δεκαχίλιαρα πρόστιμα με το "έτσι θέλω" στην περίπτωση που «υποπτευτεί» κάποιον από το προσωπικό της!

Ερωτάται με βάση τα παραπάνω ο κ. Υπουργός «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να μην ισχύσουν τα απαράδεκτα αυτά ιδιωτικά συμφωνητικά».

Το ΠΑΜΕ ανοίγει «πόλεμο» με τα cafe Mikel

Την ίδια ώρα, και το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του στρέφεται κατά της γνωστής ελληνικής αλυσίδας καφέ Mikel, καταγγέλλοντας την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία να συνάπτει ιδιωτικά συμφωνητικά με τους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού του Π.Α.ΜΕ. και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής που κάνουν και τη σχετική καταγγελία, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η τακτική αυτή που ακολουθούν τα Mikel  καθιστά τους εργαζόμενους «ομήρους» της επιχείρησης «ακόμη και μετά την απόλυση τους» και προσβάλει τα «βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά» τους.

Σημειώνεται ότι «έχει γίνει απόλυση εργαζόμενης στη Θεσσαλονίκη, που απλά συζήτησε το πρόβλημα», ενώ υπογραμμίζεται ότι στους «χώρους δουλειάς» το περιστατικό αυτό «δεν είναι το μοναδικό και δε θα μείνει αναπάντητο».

6hqabidrx

Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η «δήλωση» (ιδιωτικό συμφωνητικό) την οποία καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας«ΜIKEL»(αλυσίδα καταστημάτων καφεστίασης), όταν προσλαμβάνονται για δουλειά. Η συμφωνία είναι ενδεικτική των συνθηκών εργασίας που διαμορφώνει η αντιδραστική νομοθεσία των κυβερνήσεων και δίνει το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να θεωρούν τους εργαζόμενους «κτήμα» τους, να απειλούν ακόμα και με πρόστιμα για να επιβάλουν τους όρους τους.

Μεταξύ άλλων, η «δήλωση», που επιβάλλει η εργοδοσία, απαγορεύει στους υπαλλήλους της να εργάζονται παράλληλα σε άλλη συναφή επιχείρηση, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ίδια απαγόρευση να ισχύει και για τον πρώτο χρόνο μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Σε περίπτωση μάλιστα που ο εργαζόμενος παραβεί κάποιον από τους όρους, του επιβάλλεται αυτοδίκαια πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε «παράβαση» από αυτές που περιγράφει το συμφωνητικό!

Με το πρόσχημα ότι θέλει να διαφυλάξει τα επαγγελματικά της «μυστικά» από τους ανταγωνιστές, κατά τα πρότυπα άλλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η εταιρεία «MIKEL» ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν τους εξής μεταξύ άλλων όρους:

«Καθ' όλη την διάρκεια που θα απασχολούμαι με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας στην άνω ΟΕ, υποχρεούμαι να μην προβαίνω ούτε άμεσα, αλλά ούτε και έμμεσα σε ανταγωνιστικές πράξεις προς την άνω ΟΕ και προς οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που νομίμως χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο "MIKEL", τουναντίον υποχρεούμαι να τηρώ πίστη στην άνω ΟΕ και τις λοιπές επιχειρήσεις που νομίμως χρησιμοποιούν τον διακριτικό τίτλο "ΜΙΚΕL"».

Οι «ανταγωνιστικές πράξεις»

Αμέσως μετά διευκρινίζεται: «Ως ανταγωνιστικές πράξεις στην περίπτωση αυτή νοούνται ενδεικτικά οι εξής:

α) να απασχολούμαι με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική επιχείρηση και ιδιαίτερα σε οποιαδήποτε επιχείρηση καφενείου και/ή καφετέριας και/ή σνακ-μπαρ και/ή εστιατορίου και/ή αναψυκτηρίου και/ή μπαρ και/ή κυλικείου και/ή άλλων συναφών επιχειρήσεων που έχουν ανταγωνιστικό σκοπό προς την άνω ΟΕ και προς οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που νομίμως χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο "MIKEL"

β) να συμμετέχω με οποιονδήποτε τρόπο (ως συνέταιρος, συνεργάτης, εμφανές ή αφανές μέλος εταιρείας κλπ.), άμεσα ή έμμεσα (η σύζυγός μου ή συγγενικά μου πρόσωπα μέχρι και πρώτου βαθμού συγγένειας, οι οποίοι θεωρείται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ενεργούν ως παρένθετα πρόσωπα - αχυράνθρωποί μου) σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική επιχείρηση, ως ανωτέρω

γ) να κοινολογώ σε τρίτους τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα εμπορικά, βιομηχανικά και άλλα απόρρητα (...)».

Η συμφωνία προβλέπει καθαρά ότι ένας εργαζόμενος στα «MIKEL» απαγορεύεται να δουλεύει παράλληλα σε άλλη επιχείρηση με συναφές αντικείμενο. Η απαγόρευση αυτή, εκτός του ότι θεωρεί τον εργαζόμενο «κτήμα» της συγκεκριμένης επιχείρησης, στερεί από τους εργαζόμενους, κυρίως αυτούς που υποαπασχολούνται, να αναζητήσουν κι άλλου μεροκάματο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Με δεδομένο ότι τέτοιες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως νέους σε ηλικία εργαζόμενους, που αναγκάζονται να συμβιβαστούν με «τρίωρα» και «τετράωρα» προκειμένου να βγάλουν ένα μεροκάματο, οι δεσμεύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία στα «MIKEL» είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.

Επιπλέον, η εταιρεία απαγορεύει στον εργαζόμενο να έχει συγγενικό πρόσωπο που να εμπλέκεται στη λειτουργία ανταγωνιστικής επιχείρησης. Δηλαδή, αν η γυναίκα ή ο αδερφός ενός εργαζόμενου διατηρεί ένα καφενείο οπουδήποτε στην Ελλάδα, ο εργαζόμενος στα «MIKEL» απειλείται με πρόστιμο, αν η εταιρεία εκτιμήσει ότι ο συγγενής δρα σαν «αχυράνθρωπος» του υπαλλήλου της και κινδυνεύει να της κλέψουν τα επιχειρηματικά μυστικά!

Σε ομηρία και μετά την απόλυση

Στο δεύτερο μέρος η συμφωνία προβλέπει:

«Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο λήξει ή λυθεί η σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας μου με την άνω ΟΕ, υποχρεούμαι:

α) για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη στιγμή της λήξεως ή λύσεως της συμβάσεως εργασίας μου με την άνω ΟΕ να μην προβαίνω ούτε άμεσα, αλλά ούτε και έμμεσα σε ανταγωνιστικές πράξεις προς την άνω ΟΕ και τις λοιπές επιχειρήσεις που νομίμως χρησιμοποιούν τον διακριτικό τίτλο "MIKEL"

β) να μη χρησιμοποιώ την τεχνογνωσία που μου έχει παραχωρήσει η άνω ΟΕ για οποιονδήποτε λόγο, να μην κοινολογώ σε τρίτους τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα εμπορικά, βιομηχανικά και άλλα απόρρητα, που συμπεριλαμβάνουν την οργάνωση και τις μεθόδους εργασίας (...) και να μην επιτρέπω σε τρίτους να τα χρησιμοποιούν (τεχνογνωσία, απόρρητα κλπ.) είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο, σε περίπτωση δε που για οποιονδήποτε λόγο υποπέσει στην αντίληψή μου ότι οποιοσδήποτε τρίτος τα χρησιμοποιεί, να ενημερώσω άμεσα την άνω ΟΕ για να λάβει μέτρα προστασίας αυτών».

Στο συγκεκριμένο παράρτημα, η συμφωνία δεν εξηγεί ποιες είναι οι «ανταγωνιστικές πράξεις» που απαγορεύει στους εργαζόμενους μετά τη λύση της σύμβασής τους. Αν όμως θεωρήσει κανείς ότι «ανταγωνιστικές πράξεις» είναι όσες περιγράφονται στο πρώτο παράρτημα, τότε τίθεται το ερώτημα αν ο πρώην υπάλληλος των «MIKEL» απαγορεύεται για ένα χρόνο να αναζητήσει εργασία σε οποιαδήποτε άλλη «ανταγωνιστική επιχείρηση», δηλαδή σε καφενείο, καφετέρια, σνακ-μπαρ, εστιατόριο, αναψυκτήριο ή κυλικείο!

10.000 ευρώ για κάθε παράβαση!

Το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με τις κυρώσεις που προβλέπει η συμφωνία για όποιον υπάλληλο παραβεί τους όρους της. Ορίζει συγκεκριμένα:

«Σε περίπτωση που δεν τηρήσω οποιαδήποτε εκ των άνω υποχρεώσεών μου, υποχρεούμαι να καταβάλω για κάθε πράξη μου χωριστά, άμεσα, αυτοδίκαια, σωρευτικά και χωρίς δικαστική μεσολάβηση στην άνω ΟΕ το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 ευρώ), ως συμφωνημένη, αποδεκτή και εύλογη ποινική ρήτρα που θεωρείται από τα μέρη δίκαιη και ανάλογη της ζημίας που θα υποστεί η άνω ΟΕ από τις πράξεις μου αυτές, δικαιουμένη επιπλέον η άνω ΟΕ να ζητήσει αποζημίωση από εμένα για κάθε επιπλέον θετική ή αποθετική ζημία τυχόν υποστεί αυτή από τις πράξεις ή παραλείψεις μου».

Με άλλα λόγια, για καθεμιά από τις παραπάνω «παραβάσεις», ο εργαζόμενος υποχρεούται να καταβάλλει στην εταιρεία, χωρίς αντίλογο, 10.000 ευρώ! Είναι φανερό ότι το παράλογο και υπέρογκο πρόστιμο μπορεί να αξιοποιηθεί και εκβιαστικά απέναντι στον εργαζόμενο, προκειμένου να συμβιβαστεί με ό,τι του ζητάει η εργοδοσία. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι υπό την απειλή του προστίμου, η εργοδοσία θα μπορεί να απαλλαγεί από οποιονδήποτε εργαζόμενο, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση (αποζημίωση κ.ά.), αρκεί να «στοιχειοθετήσει» ότι αυτός παρέβη κάποιον από τους όρους που περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σου φτάνουν αυτά για το ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΌ; <_< 

Δημοσ.

Οι μισθοί είναι νορμάλ απ'όσο ξέρω πάντως, για 10χίλιαρα πρόστιμα χωρίς λόγο δεν έχω ακούσει κάτι. Το να προσπαθεί η εταιρεία να προστατεύσει το προϊόν της (το οποίο εκ του αποτελέσματος θεωρείται πολύ πετυχημένο) επίσης δεν μου φαίνεται παράλογο

Δημοσ.

Όταν λέει "γ) να κοινολογώ σε τρίτους τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα εμπορικά, βιομηχανικά και άλλα απόρρητα (...)", εννοεί τί μάρκα αυτόματης μηχανής έχει για τον εσπρέσσο και απο που αγοράζει τον καφέ;

Σαν εμάς που απαγορεύεται να συμμετέχουμε σε δημόσιο χώρο σε τυχερά παιχνίδια.

Δημοσ.

Όταν λέει "γ) να κοινολογώ σε τρίτους τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα εμπορικά, βιομηχανικά και άλλα απόρρητα (...)", εννοεί τί μάρκα αυτόματης μηχανής έχει για τον εσπρέσσο και απο που αγοράζει τον καφέ;

Σαν εμάς που απαγορεύεται να συμμετέχουμε σε δημόσιο χώρο σε τυχερά παιχνίδια.

Πιστεύω εννοεί γενικά τις πρώτες ύλες και τον τρόπο παρασκευής

Δημοσ.

Και σε υπαλλήλους καζίνο απαγορεύεται να παίζουν σε καζίνο, αλλά δεν ειδα κανέναν να παραπονιέται...

Δημοσ.

λολ ότι θα έβλεπα no-compete και NDA στα συμβόλαια του Μικέλ δεν το περίμενα.

Αυτά τα "οξαποδώ" βέβαια είναι τελείως par for the course σε άλλες περιπτώσεις (και γω έχω NDA και no-hire στο συμβόλαιό μου) πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι... βασικά όχι δεν αναρωτιέσαι. ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ.

Δημοσ.

Σου φτάνουν αυτά για το ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΌ; <_< 

και μόνο που οι καταγγελίες είναι από το κκε ΟΧΙ δεν μου φτανουν.

Δημοσ.

λολ ότι θα έβλεπα no-compete και NDA στα συμβόλαια του Μικέλ δεν το περίμενα.

Αυτά τα "οξαποδώ" βέβαια είναι τελείως par for the course σε άλλες περιπτώσεις (και γω έχω NDA και no-hire στο συμβόλαιό μου) πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι... βασικά όχι δεν αναρωτιέσαι. ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ.

Ο καθένας στο είδος του :) Άσε που αυτό ενισχύει τον "μύθο" (ή όχι, δεν ξέρω) ότι έχουν μοναδικό-διαφορετικό προϊόν!

Δημοσ.

ξεκινας δουλεια δε ξερεις ποσα λεφτα θα παιρνεις τι αδειες δικαιουσαι και λες κατσε να ρωτησω στο ινσομνια..

ρε παιδια!!!

δωσε βαση τουλαχιστον τωρα στην εκπαιδευση να μαθεις να κανεις καφε. :P  :P  :P

Δημοσ.

ναι, το κκε φταει που οι καφετζηδες του μικελ νομιζουν ότι το καϊμάκι τους ειναι απο χρυσαφι...

Το ΚΚΕ φταίει που ως συνήθως λέει μαλακίες για εσωτερική κατανάλωση και τις προβάλλει σα να είναι η μόνη φωνή που τολμά να μιλήσει για τα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα ανα τους αιώνες. Οι καφετζήδες του μικελ δεν έχω ιδέα τι νομίζουν.

Ερωτάται με βάση τα παραπάνω ο κ. Υπουργός «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να μην ισχύσουν τα απαράδεκτα αυτά ιδιωτικά συμφωνητικά».

Από πού να αρχίσω; Από την κατάπτυστη συμπεριφορά "έχω ήδη δίκιο και είμαι διατεθειμένος να συζητήσω μόνο το πόσα κιλά δίκιο έχω"; Αν δεν ήταν πολιτικό κόμμα αλλά άνθρωπος που φέρεται έτσι μάλλον θα του έλεγαν να πάει μια βόλτα μέχρι το λιμάνι και γυρνώντας να ξανακάνει μια προσπάθεια. Αλλά βέβαια για κόμματα, par for the course.

"Η κυβέρνηση δε θα προβεί σε καμία ενέργεια, άμεση ή μη, γιατί δε συμμετέχει στις παραισθήσεις σας πως τέτοιου είδους συμφωνητικά είναι απαράδεκτα."

Φυσικά αν ρωτήσεις θα σου πουν ναι, αν είσαι CEO γρανάζι της καπιταλιστικής μηχανής τότε να τα πάθεις όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, αλλά αν είσαι ατόφια εργατιά τότε είναι απαράδεκτα. Δε θα μπορούσαν βέβαια να πουν δημοσίως κάτι άλλο χωρίς να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν λες κάτι επειδή ό,τι άλλο θα μπορούσες να πεις είναι μαλακία, αυτό δε σε εξασφαλίζει πως δεν είπες μαλακία.

Ο καθένας στο είδος του :) Άσε που αυτό ενισχύει τον "μύθο" (ή όχι, δεν ξέρω) ότι έχουν μοναδικό-διαφορετικό προϊόν!

Ίσως στο μυαλό κάποιου άλλου να ενισχύει αυτή τη σκέψη, που ακόμα ίσως και να είναι και αλήθεια (τουλάχιστον από franchise τον καλύτερο καφέ με διαφορά τον έχω πιει mikel -- επίσης σε mikel έχω πετύχει και τον πιο ατσίδα σερβιτόρο, μόνο και μόνο γι' αυτόν άφησα tip).

Στο δικό μου πάντως δε βλέπω τη σύνδεση ανάμεσα σε NDA και μύθους. Το να είσαι franchise και να μην έχεις NDA για μένα είναι σα να λες "δεν πειράζει άσε την κότα με τα χρυσά αβγά να βοσκήσει, δεν παθαίνει τίποτα". Μπορεί κατά 99.99% να μην παθαίνει αλλά γιατί να πάρεις το ρίσκο;

• Like 1
Δημοσ.

Το ΚΚΕ φταίει που ως συνήθως λέει μαλακίες για εσωτερική κατανάλωση και τις προβάλλει σα να είναι η μόνη φωνή που τολμά να μιλήσει για τα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα ανα τους αιώνες. Οι καφετζήδες του μικελ δεν έχω ιδέα τι νομίζουν.

για να εχει φτασει σχεδον τα 100 χρονια υπαρξης μαλλον δεν λεει.

τωρα για τα μικελ και τα καθε ειδους μικελ οι τακτικες που ακολουθουν ειναι γνωστες, το μονο γνωστο franchise που το βγαζω το καπελο ειναι τα Νανου.

• Like 1
Δημοσ.

για να εχει φτασει σχεδον τα 100 χρονια υπαρξης μαλλον δεν λεει.

τωρα για τα μικελ και τα καθε ειδους μικελ οι τακτικες που ακολουθουν ειναι γνωστες, το μονο γνωστο franchise που το βγαζω το καπελο ειναι τα Νανου.

Υπάρχουν πολλά παππούδια ακόμα.

Δημοσ.

Και σε υπαλλήλους καζίνο απαγορεύεται να παίζουν σε καζίνο, αλλά δεν ειδα κανέναν να παραπονιέται...

Οι μισθοί στα Καζίνο έχουν σχέση με τους μισθούς στις καφετέριες; φυσικά και πρέπει να υπάρχουν απαγορεύσεις στους υπαλλήλους.. εσένα θα σου άρεσε να βλέπεις τον γκρουπιέρη δίπλα σου να ποντάρει, ενώ πριν 20 λεπτά σου μοίραζε χαρτιά και μάρκες;

ναι, το κκε φταει που οι καφετζηδες του μικελ νομιζουν ότι το καϊμάκι τους ειναι απο χρυσαφι...

Έλα ντε.. αλλά θέλει μυαλό για να καταλάβουν κάποιοι ότι τους δουλεύουν..

και μόνο που οι καταγγελίες είναι από το κκε ΟΧΙ δεν μου φτανουν.

ε εντάξει.. τέτοιες απαντήσεις στην Ελλάδα τις περιμένω, δεν μου φαίνεται τίποτα παράξενο. Ενοχλήστε που την ερώτηση την έκανε το ΚΚΕ.. ενώ αν την είχε κάνει κάποιο άλλο κόμμα θα ήταν όλα οκ... τι να πεις! Και να ήμουν και ΚΚΕ χαχαχα, αλλά είναι φοβερό πως κάποιοι ενοχλείστε και μόνο που ακούτε μια λέξη ή ένα όνομα. 

Το ΚΚΕ φταίει που ως συνήθως λέει μαλακίες για εσωτερική κατανάλωση και τις προβάλλει σα να είναι η μόνη φωνή που τολμά να μιλήσει για τα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα ανα τους αιώνες. 

Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες που έχουν γίνει και έχουν δημοσιευθεί... μην κολλάτε στο ΚΚΕ για να βγάλετε την χολή σας, επειδή το συγκεκριμένο κόμμα δεν σας καλύπτει πολιτικά. Ψάξτε και στο ίντερνετ να τις βρείτε και να τις διαβάσετε.. έτοιμο φαγητό θέλετε; ψάξτε..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...