Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το ωραίο ειναι που δεν θελεις να μας πεις τιποτα και μας μεταφερεις τι λενε οι αλλοι για το επαγελμα τούς και οχι εσυ

 

 

 

τσιμπα και μαι αναφορα για την λεξουλα

Δημοσ.

Πολλη κουβεντα για το τιποτε. Κολλησαμε σε ενα ονομα, ισως για το τουπε που βγαζουν καποιοι πιτσιρικαδες με αυτο. Τιποτε αλλο.

Οπως καποτε ξεκινησε να λεγεται το ονομα μπαρμαν σε ενα επαγγελμα που μεχρι τοτε ειχε μονο τους μπουφετζηδες (που εκαναν τα παντα), και πλεον ειναι μια φυσιολογικη ονομασια καποιου που βαζει ποτα σε ενα μαγαζι, ετσι κι ο καφετζης - μπουφετζης του '90-'00 σημερα ονομαζεται μπαριστας, και σε λιγα χρονια θα ειναι κι αυτο ενα φυσιολογικο ονομα.

Δημοσ.

Ετσι ακριβως όπως τα λεσ ,απλώς πρεπει να μάθουμε να σεβομαστε τους ανθρωπους και οτι καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη ,εστω και αν καθαρίζεις τουαλέτες με σεμιναριο 20 λεπτων και λεγεσαι επειχηρηματιας

Δημοσ.

Το θεμα που ενοχλουνται καποιοι ειναι οτι χρησιμοποιουν τον ορο barista για να "ανεβασουν" τις μετοχες τους χωρις λογο ακομα και αυτοι που πατανε ενα κουμπι στη μηχανη απλα. Εγω τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει.

Δημοσ.

Νομιζω οτι ο ορος ειναι  πλεων διεθνής  και δεν αφορα μονο την ελλαδα και υπωθετω οτι παντου στον κοσμο πριν τον υοθετησουν κάπως αλλιώς θα λεγοντουσαν .Επίσης δεν νομιζω να ειχαν καμια μετοχη για να την ανεβασουν ,τουλαχιστον στην ελλαδα

Δημοσ.

Εγω δεν ξερω πως λεγεται αυτος που θα μου κανει το καφε αλλα πρεπει ολα τα μαγαζια να χουν ριξει ή την ποσοτητα ή την ποιοτητα του καφε που χρησιμοποιουν.

 

Για να πιω το καφε που θελω πρεπει να τους πω να.μου το κανουν βαρυ απο την αρχη..

 

Δεν γινεται να πηγαινω να πληρωμω τρια μεχρι τεσσερα ευρω καο να πινω νερο, δεν παω ουτε για να χορτασω με τα κεκακια ουτε να το πιω σε ποτιρι απο ουισκι..

 

Θελω εφοσον πληρωνω το αντιτιμο που αναγραφει ο καταλαγος να πινω και τον αναλωγο καφε στο σωστο ποτηρι...

 

Μην βλεπω απεναντι...

Δημοσ.

ποπο ρε φιλε, ποσο ελευθερο χρόνο έχουμε!!!! :D :D :D

Ειμαι 3 μερες άρρωστος  και παω για 4η :mad: :mad: :mad: :mad:

Δημοσ.

Η λέξη μπαρίστα ενοχλεί γιατί όσοι την χρησιμοποιούν νομίζουν οτι είναι επιστήμονες, κάνουν την φοβερή δουλειά ενω στην πραγματικότητα απλά φτιάχνουν καφέδες. Και όχι μόνο αυτό αλλά το λένε και για να πουλήσουν μούρη. Π.χ.

 

ξεκινάω εκπαίδευση την Δευτέρα για να δουλέψω ως μπαριστα σε ενα από τα Μικελ!
 

  • Like 2
Δημοσ.

Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα που μας απασχολεί εδώ; Ο όρος "μπαρίστα(ς)"; Ο καπουτσίνο του Μικέλ; Οι μισθοί του Μικέλ; Η διακόσμηση; Η υποψηφιότητα του Αβραμόπουλου;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μας τα κανατε πλανητες με το γ*μικελ! επρεπε να πεφτει κλειδωμα με το που γραφεται ...

http://www.insomnia.gr/topic/498666-mikel-%CE%B5%CE%B4%CF%89-mikel-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/page-10?do=findComment&comment=52622165

o καφες ειναι τεχνη και εμπειρια ((θελει καλες ρυθμισεις μηχανης,μυλου,χερι,χαρμανι και μετα ποιοτητα νερου(φιλτρα) αλλα και αναλογα με τον καιρο-υγρασια κτλ να θελει ξανα ρυθμιση ο μυλος καθε χ ωρες)

Υπαρχει πτυχιο(gr και διεθνες) οπως και διαγωνισμοι.αρκετοι πληρωνονται παρα πολλα γιατι ειναι βραβευμενοι ειτε ως baristes ειτε ως mixologist(κοκτειλ).

ενας εσπρεσσο εχει συγκεκριμενα ml και αν οι αλλοι βαζουν περισσοτερα ή λιγοτερα παγακια ειναι αλλη ιστορια..το να βαλεις μονη δοση και να το αραιωσεις με 2-3 παγακια για να λες να αυτο το μαγαζι εχει 400μλ καφε με 1,5ευρω δεν ειναι σωστο.ας εβαζε 3 δοσεις.

μπειτε σε κανα φορουμ στυλ greek espresso και θα καταλαβετε οτι αρκετος κοσμος θελει να πινει σωστο καφε και σκαει αρκετα λεφτα γι αυτο.ειτε για μηχανηματα ειτε για χαρμανια gourmet-specialty.

απο τα παραπανω που διαβαζω δεν θεωρω οτι η αλυσιδα εχει καλο καφε απλα διαφορετικο...

υ.γ. δεν ισχυει οτι το 50% των μαγαζιων μπορει να εχει καφε ~30ε το κιλο.κατα 80% εχουν look illy,look danesi κτλ ;) .

http://www.insomnia.gr/topic/533456-barman-baristas/

Αλλα για να σε παρει καποιο σοβαρο καφε πλεον θελει certificates(iba,scae...).Αφου εξοικειωθείς,και αν κερδισες και κανα διαγωνισμο(γινονται αρκετοι καθε χρονο τοσο σε ελλαδα κ εξωτερικο) θα πληρωνεσε και πολλαπλασια για διαφορους λογους..

>>

mixologist - molecular mixologist?κοκτειλαδες barman baristα bartenders?

μαγειρα vs chef?

ζαχαροπλαστη φουρναρης vs pastry chef?

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...