tehAllantin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Eλα μωρε grey, εδώ μεχρι πριν κάποια χρόνια πιναμε φραπέ και νες και μου λες για το ποσα μαγαζιά κάνουν "χαλια" καφε..
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Eλα μωρε grey, εδώ μεχρι πριν κάποια χρόνια πιναμε φραπέ και νες και μου λες για το ποσα μαγαζιά κάνουν "χαλια" καφε.. Ναι, ο οποίος φραπέ και νες ξεκίνησε την δεκαετία του '80, πριν ούτε αυτόν πίναμε. Σπάνια κανάν γαλλικό. Εσπρέσο και καπουτσίνο ξεκίνησαν στα μέσα του '90 Αρχές 2000 οι υπόλοιπες παραλλαγές, φρέντο, μοκατσίνο, λάτε κτλ Σε 10-20 χρόνια θα βγει άλλη μόδα. Εγώ δεν μίλησα για χάλια καφέ, άλλος το είπε.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Έχω ακούσει τον πατέρα μου να λέει άπειρες φορές ότι στα νιάτα του πίνανε καπουτσίνο στο Edelweiss στο Κεφαλάρι (1970)...Όχι δε ξεκίνησε στα μέσα του '90, ίσως να άργησε να γίνει τόσο γνωστό (espresso/cappuccino) όσο είναι σήμερα, αλλά σίγουρα υπήρχε πολύ παλιότερα έστω σε κάποιες περιοχές (πχ, Da capo στο Κολωνάκι).
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πάντως μια ερώτηση που θα μπορούσε να μπει και στις μικρές απορίες-σύντομες απαντήσεις έγινε θέμα και ήδη έχουν γραφτεί 15 σελίδες σε 2 μέρες!
aris1986 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πάντως μια ερώτηση που θα μπορούσε να μπει και στις μικρές απορίες-σύντομες απαντήσεις έγινε θέμα και ήδη έχουν γραφτεί 15 σελίδες σε 2 μέρες! Bγαινει το ταξικο μισος για την εργατικη ταξη. Δεν θελουν καινουργια ονοματα barista κτλπ θελουν να ξερουν τον εχθρό τους ως καφετζη!
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Έχω ακούσει τον πατέρα μου να λέει άπειρες φορές ότι στα νιάτα του πίνανε καπουτσίνο στο Edelweiss στο Κεφαλάρι (1970)...Όχι δε ξεκίνησε στα μέσα του '90, ίσως να άργησε να γίνει τόσο γνωστό (espresso/cappuccino) όσο είναι σήμερα, αλλά σίγουρα υπήρχε πολύ παλιότερα έστω σε κάποιες περιοχές (πχ, Da capo στο Κολωνάκι). Εννοείται, για πότε ξεκίνησε η μόδα εννοούσα. Bγαινει το ταξικο μισος για την εργατικη ταξη. Δεν θελουν καινουργια ονοματα barista κτλπ θελουν να ξερουν τον εχθρό τους ως καφετζη! Ό,τι να'ναι..
mylo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 τελικά απάντηση για το αρχικό ερώτημα έχουμε ή μήπως να το επαναλάβω μπας και το ξεχάσατε?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 τελικά απάντηση για το αρχικό ερώτημα έχουμε ή μήπως να το επαναλάβω μπας και το ξεχάσατε? Θα μας την δωσει η καφετζου barista του τοπικ εν ευθετω χρονω very soon. 2
pournaras Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί χρησιμοποιείται χρόνια και έχει καθιερωθεί σαν ελληνική πια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο. Και ενώ υπάρχουν και χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα δύο ελληνικές λέξεις για να περιγράψουν το επάγγελμα, καφεπώλης και καφετζής, ενώ το ΙΚΑ βάζει τους υπαλλήλους στην κατηγορία του "μπουφετζή", ξαφνικά κάποιοι βλέπουν υποτιμιτικά τις ελληνικές λέξεις που περιγράφουν το ίδιο ακριβώς επάγγελμα και φέρνουν μια άσχετη ξενόφερτη για να περιγράψουν ακριβώς το ίδιο. Και η ειρωνεία είναι ότι ακούγεται πολύ γελοία στα ελληνικά το "μπαρίστα". Κανείς δεν μειώνει τους επαγγελματίες του κλάδου και πολλοί από εμάς, κι εγώ ανάμεσα, την έχουμε κάνει χρόνια την δουλειά. Αντίθετα, την υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος αρνούμενος ότι είσαι καφεπώλης, που αυτό είσαι, και προσπαθώντας να υπερυψωθείς σε κάτι το εξωπραγματικό και τόσο αδύνατο να γίνει. Έχει καλούς καφεπώληδες, έχει και κακούς. Θέλεις να χρυσώνεις το χάπι και να ονομάζεσαι μπαρίστας; Κάντο, μόνο τον εαυτό σου γελάς και υποτιμάς. Δεν παύεις να είσαι όμως καφεπώλης. Τους μπαρμεν σε τι κατηγορια τους βαζει;
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν πίνεται ο καφές στο αφεντικό τα παράπονα να αγοράσει καλύτερο χαρμάνι. Αν υπήρχαν τόσα πολλά χάλια μαγαζιά με καφέ θα'χαν κλείσει. Και αν η δουλειά του καφεπώλη ήταν τόσο δσκολη και απαιτητική να την μάθει κάποιος, θα τον πλήρωναν 5.000 τον μήνα να μην τον χάσουν. Έλα, κουράζεις υπερβολικά, ξεκόλλα. Ε πως, έχει μεγάλη διαφορά, άλλο ψαράδικο και άλλο μπουτίκ ψαριών.. Ξέρεις τι τεχνική και εξειδίκευση και χρόνια εμπειρίας χρειάζονται για να δουλέψεις σε τέτοια μπουτίκ; Φιλαρακι την διάφορα σε μια δουλεια την κανει παντα ο εργαζόμενος ,η αγαπη για τη δουλεια του και εμπειρεια του. Αυτός ειναι το πρωσωπο της επιχειρησης στους πελάτες της.Παρολο βεβαια το υφακι σου εγω θα συνεχισω κοσμια την συξητηση μεχρι να κλειδωθει το θεμα,εκτοσ αν ξεκολησω και σου τραβηξω καμια αναφορα
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Τους μπαρμεν σε τι κατηγορια τους βαζει; Μπάρμαν Φιλαρακι την διάφορα σε μια δουλεια την κανει παντα ο εργαζόμενος ,η αγαπη για τη δουλεια του και εμπειρεια του. Αυτός ειναι το πρωσωπο της επιχειρησης στους πελάτες της.Παρολο βεβαια το υφακι σου εγω θα συνεχισω κοσμια την συξητηση μεχρι να κλειδωθει το θεμα. Και άσχετα όλα τα παραπάνω με τις επιμονές σου σελίδες τώρα ότι ο μπαρίστα δεν είναι καφεπώλης/ο καφεπώλης δεν είναι μπαρίστα, πάρ'το όπως γουστάρεις.
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δεν διαφωνω για οσα λες με την ονομασια εσυ εχεις θεμα με αυτο και επιμενεις.Δηλαδη τι θες να μάς πεις οτι αν τον ονομάσουμε καφετζη τοτε εχει αξιοπρεπεια ενω αν το πουμε barista εινα μαλακ@@ς.Εκτοσ αν τούς θεωρείς και τους δυο μαλακ@@ς οποτε ετσι βγαινει νοημα. Αληθεια κάνα ενσημο έχεις κοληση
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δεν διαφωνω για οσα λες με την ονομασια εσυ εχεις θεμα με αυτο και επιμενεις.Δηλαδη τι θες να μάς πεις οτι αν τον ονομάσουμε καφετζη τοτε εχει αξιοπρεπεια ενω αν το πουμε barista εινα μαλακ@@ς.Εκτοσ αν τούς θεωρείς και τους δυο μαλακ@@ς οποτε ετσι βγαινει νοημα. Αληθεια κάνα ενσημο έχεις κολησηΕγώ δεν θέλω να πω τίποτα. Άλλοι υποτιμούν το επάγγελμα και δεν θέλουν να λέγονται καφεπώληδες.Κάποτε κάθε γειτονιά είχε 2-3 καφενεία. Σήμερα έχει καφετέριες. Κάποτε από καφέ έπιναν μόνο ελληνικό και κανά γαλλικό. Μετά ξεκίνησε η μόδα με τους φραπέδες και άρχισαν οι καφετζήδες να σερβίρουν και φραπέ. Νες το χειμώνα. Περάσαν τα χρόνια, άρχισε η μόδα του καπουτσίνο και εσπρέσο. Ξαναέμαθαν οι καφετζήδες πως να φτιάχνουν και αγόρασαν και τις κατάλληλες μηχανές. Και ναι, έχω κολλήσει ένσημα και ποτέ μου δεν έχω δουλέψει ανασφάλιστος. Πού κολλάει η ερώτησή σου;
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Και μεθαυριο που θα κατοικηθεί το φεγγαρι θα πανε και οι καφετζήδες να φτιαχνουν καφε με υπολογιστες ,οποτε που καταληγουμε με τη αναδρομη σου. Ειτε λεγονται καφετζήδες ειτε χείριστες ατομικής μηχανής καφε το ιδιο αξιοπρεπεις σαν ανθρωποι και σαν επαγγελματίες δεν θα ειναι .Αυτο το καφετζής γιατι ακουγεται σαν βρισια οταν το χρησιμοποιείς στο λογο σου αραγε................................... Οσο για τα ενσημα αν είχες ιδρώσει για να τα απόκτησης θα είχες μαθει να σεβεσαι τον εργαζομενο οπωσ και αν λεγεται αυτος................εχεις κανει και την δουλεια χρονια κιολας ....... Απο τα γραφόμενα του καθενός φενεται ξεκαθαρα ποιος εχει κωλησει ενσημα και ποιος οχι και φυσικα θα καταλαβαίνες και γιατι σε ρωταω
aris1986 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Και μεθαυριο που θα κατοικηθεί το φεγγαρι θα πανε και οι καφετζήδες να φτιαχνουν καφε με υπολογιστες ,οποτε που καταληγουμε με τη αναδρομη σου. Ειτε λεγονται καφετζήδες ειτε χείριστες ατομικής μηχανής καφε το ιδιο αξιοπρεπεις σαν ανθρωποι και σαν επαγγελματίες δεν θα ειναι .Αυτο το καφετζής γιατι ακουγεται σαν βρισια οταν το χρησιμοποιείς στο λογο σου αραγε................................... Οσο για τα ενσημα αν είχες ιδρώσει για να τα απόκτησης θα είχες μαθει να σεβεσαι τον εργαζομενο οπωσ και αν λεγεται αυτος................εχεις κανει και την δουλεια χρονια κιολας ....... Πες τα αλλα αυτος θεωρείται αλλης κοινωνικης ταξης, σαν τα σηριαλ του μεγκα, λεφτα,μεγαλες εταιριες, κοστουμια, ιντρικες, ερωτες, δεν καταλαβαινει εμας που εχουμε δουλεψει με την "παναγια "του αφεντικου στο στομα, οποτε θα μιλαει παντοτε υποτιμητικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα