zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχας τι κολλήσατε στην ονομασία barista δεν μπορώ να καταλαβω... Να πας σε Β.Π και να δεις τον wannabe Β.Π δημοτη μαναβη, που ζει σε λαϊκη περιοχη και να σου πει εχω μπουτικ φρούτων εκει γελας λιγο, αλλα με τη λεξη barista πολυ μισος βγάλατε... Κι εμένα δεν με ενοχλεί. Είναι σα να λες barman αλλά κυρίως μέρα και να ασχολείται κυρίως με καφέδες και όχι με ποτά. Σιγά
aris1986 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 A barista (/bəˈristə/ buh-ree-stuh; from the Italian for "bartender") is a person, usually a coffeehouse employee, who prepares and serves espresso-based coffee drinks. Πηγή: Barista Oριστε λυθηκε η παρεξηγηση, κανετε οι περισσοτεροι σαν μπαμπουϊνοι με την λεξη barista. Κανουμε λες και ειμαστε απο χωρα με orks και γρυλίζουμε με καθε τι ξενο, μολις παμε εξωτερικο ομως δεν κραζουμε, μονο κοιταμε... 3
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Barista">Barista Oριστε λυθηκε η παρεξηγηση, κανετε οι περισσοτεροι σαν μπαμπουϊνοι με την λεξη barista. Κανουμε λες και ειμαστε απο χωρα με orks και γρυλίζουμε με καθε τι ξενο, μολις παμε εξωτερικο ομως δεν κραζουμε, μονο κοιταμε... Ναι, γιατί όπως αν ας εξωτερικό και σε ρωτήσουν τι δουλειά κάνεις, δεν θα πειςI work as kafetzis αλλά θα πεις I work as barista Το ίδιο για οποιοδήποτε επάγγελμα, I am a lawyer, I work as a consultant Αντίθετα στην Ελλάδα δεν θα πεις είμαι κονσάλταντ, είμαι λόγιερ, αλλά δουλεύω ως σύμβουλος, δικηγόρος. Στην προκειμένη περίπτωση λες είμαι καφεπώλης, καφετζής, μπουφετζής έστω, εκτός κι αν θέλεις να χρυσώσεις το χάπι και τότε λες "είμαι υπεύθυνος βάρδιας σε μπουτίκ κρεάτων!!" ή είμαι μπαρίστα! 7
mylo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Ισχύει ότι τους γκρουπιέριδες και γκρουπιέρισσες στα καζίνο τους αλλάζουν πολύ συχνά; (έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεφύγει ελαφρώς από το θέμα ) ναι 1
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Η λέξη καφετζής ξενικής προέλευσης είναι (Τουρκική). Επίσης οι λέξεις μπάρμπαν, γκαρσόνι, σερβιτόρος. Εκεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα; 2
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Το προβλημα δεν βρισκεται στην ονομασια του επαγγέλματος(και εγω γέλασα οταν ακουσα τον ορο barista) αλλα στο γεγονός οτι κάποιοι εδω μεσα επελεξαν μεσο τής ονομασίας, να κοροιδεψουν και να μειώσουν τους επαγγελματιές του κλαδου.Προφανώς και δεν ειναι πυρηνικοί επιστήμονες αλλα σιγουρα όπως αλλωστε και σε ολα τα επαγγέλματα, η εξειδίκευση και η εμπειρεια κανει την διαφορα του επαγγελματία και του ασχετου.Να φτιαχνουμε καφε ξερουμε ολοι ,οπως και να τον πίνουμε στις καφετριες ,και φυσικα καταλαβαίνουμε την διαφορα ενος καλου καφε απο ενα νεροζουμι.Πόσες φορές δεν αλλάξαμε μαγαζι γιατι ο καφές του δεν πινωντανε. Αυτο νομιζω τα λεει ολα . Αυτός που το παίζει παντογνώστης εναι αυτός που ποτε δεν θα μάθει να κανει κατι καλα στη ζωη του.Θα μείνει παντα στην μετριοτητα.....Επισης ο σεβασμος αποτελεί θεμέλιο λίθο μιας κοινωνίας και δύστυχος στην δικια μάς εχει χαθεί προ πόλου 4
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Η λέξη καφετζής ξενικής προέλευσης είναι (Τουρκική). Επίσης οι λέξεις μπάρμπαν, γκαρσόνι, σερβιτόρος. Εκεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα; Γιατί χρησιμοποιείται χρόνια και έχει καθιερωθεί σαν ελληνική πια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο. Και ενώ υπάρχουν και χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα δύο ελληνικές λέξεις για να περιγράψουν το επάγγελμα, καφεπώλης και καφετζής, ενώ το ΙΚΑ βάζει τους υπαλλήλους στην κατηγορία του "μπουφετζή", ξαφνικά κάποιοι βλέπουν υποτιμιτικά τις ελληνικές λέξεις που περιγράφουν το ίδιο ακριβώς επάγγελμα και φέρνουν μια άσχετη ξενόφερτη για να περιγράψουν ακριβώς το ίδιο. Και η ειρωνεία είναι ότι ακούγεται πολύ γελοία στα ελληνικά το "μπαρίστα". Το προβλημα δεν βρισκεται στην ονομασια του επαγγέλματος(και εγω γέλασα οταν ακουσα τον ορο barista) αλλα στο γεγονός οτι κάποιοι εδω μεσα επελεξαν μεσο τής ονομασίας, να κοροιδεψουν και να μειώσουν τους επαγγελματιές του κλαδου.Προφανώς και δεν ειναι πυρηνικοί επιστήμονες αλλα σιγουρα όπως αλλωστε και σε ολα τα επαγγέλματα, η εξειδίκευση και η εμπειρεια κανει την διαφορα του επαγγελματία και του ασχετου.Να φτιαχνουμε καφε ξερουμε ολοι ,οπως και να τον πίνουμε στις καφετριες ,και φυσικα καταλαβαίνουμε την διαφορα ενος καλου καφε απο ενα νεροζουμι.Αυτο νομιζω τα λεει ολα. Κανείς δεν μειώνει τους επαγγελματίες του κλάδου και πολλοί από εμάς, κι εγώ ανάμεσα, την έχουμε κάνει χρόνια την δουλειά. Αντίθετα, την υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος αρνούμενος ότι είσαι καφεπώλης, που αυτό είσαι, και προσπαθώντας να υπερυψωθείς σε κάτι το εξωπραγματικό και τόσο αδύνατο να γίνει. Έχει καλούς καφεπώληδες, έχει και κακούς. Θέλεις να χρυσώνεις το χάπι και να ονομάζεσαι μπαρίστας; Κάντο, μόνο τον εαυτό σου γελάς και υποτιμάς. Δεν παύεις να είσαι όμως καφεπώλης. 2
Donalhioy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Η λέξη καφετζής ξενικής προέλευσης είναι (Τουρκική). Επίσης οι λέξεις μπάρμπαν, γκαρσόνι, σερβιτόρος. Εκεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα; τοσες σελιδες και εσυ καταλαβες οτι ειναι θεμα αν ειναι ξενη λεξη ή οχι?
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί χρησιμοποιείται χρόνια και έχει καθιερωθεί σαν ελληνική πια λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο. Και ενώ υπάρχουν και χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα δύο ελληνικές λέξεις για να περιγράψουν το επάγγελμα, καφεπώλης και καφετζής, ενώ το ΙΚΑ βάζει τους υπαλλήλους στην κατηγορία του "μπουφετζή", ξαφνικά κάποιοι βλέπουν υποτιμιτικά τις ελληνικές λέξεις που περιγράφουν το ίδιο ακριβώς επάγγελμα και φέρνουν μια άσχετη ξενόφερτη για να περιγράψουν ακριβώς το ίδιο. Και η ειρωνεία είναι ότι ακούγεται πολύ γελοία στα ελληνικά το "μπαρίστα". Κανείς δεν μειώνει τους επαγγελματίες του κλάδου και πολλοί από εμάς, κι εγώ ανάμεσα, την έχουμε κάνει χρόνια την δουλειά. Αντίθετα, την υποβαθμίζεις εσύ ο ίδιος αρνούμενος ότι είσαι καφεπώλης, που αυτό είσαι, και προσπαθώντας να υπερυψωθείς σε κάτι το εξωπραγματικό και τόσο αδύνατο να γίνει. Έχει καλούς καφεπώληδες, έχει και κακούς. Θέλεις να χρυσώνεις το χάπι και να ονομάζεσαι μπαρίστας; Κάντο, μόνο τον εαυτό σου γελάς και υποτιμάς. Δεν παύεις να είσαι όμως καφεπώλης. Δεν αρνουμε οτι στην ουσια ειναι καφεπωλης με αλλο τιτλο,γιατι να το κανω αλλωστε, αρνουμαι οτι εσυ και πόλοι άλλοι εδω μεσα ,μπορείς να κανείς το ιδιο καλα αυτο για το οποιο αυτος εχει φαει καποια χρονια απο την ζωη του ....γκεγκε.....και οχι μονο στο συγκεκριμένο επάγγελμα ............τωρα αν την εχεις κανει χρονια την δουλεια ,ενσημα δεν μπορώ να σου ζητησω ,αν έχεις και κανενα δηλαδη.Επίσης δε ειπα ουτε ενοησα οτι κανω αυτη την δουλεια, οχι οτι θα ντρεπόμουν δηλαδής απλα για να μην νομίζεις οτι το κανω απο προσωπικές φιλοδοξιες
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δεν αρνουμε οτι στην ουσια ειναι καφεπωλης με αλλο τιτλο, αρνουμαι οτι εσυ, και πόλοι άλλοι εδω μεσα ,μπορείς να κανείς το ιδιο καλα αυτο για το οποιο αυτος εχει φαει καποια χρονια απο την ζωη του ....γκεγκε.....και οχι μονο στο συγκεκριμένο επάγγελμα ............τωρα αν την εχεις κανει χρονια την δουλεια ,ενσημα δεν μπορώ να σου ζητησω ,αν έχεις και κανενα δηλαδη.Επίσης δε ειπα ουτε ενοησα οτι κανω αυτη την δουλεια, οχι οτι θα ντρεπόμουν δηλαδής απλα για να μην νομίζεις οτι το κανω απο προσωπικές φιλοδοξιες Έλα, στα starbucks εκπαίδευση δυο βδομάδων τους κάνουν και μετά δουλειά πιάνουν. Μαζί με μαλακίες του στυλ "ιστορία του καφέ" " πως να κρατάτε το δίσκο" κτλ Ψήσιμο καφέ είναι, πάτημα κουμπιών, δεν είναι επεξεργασία dna Αν χρειαζόταν χρόνια να μάθει κάποιος τη δουλειά, δεν θα άνοιγε θέμα "μισθός μπαρίστα στα μικέλ" 3
panos2171 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Η δουλειά αυτή δεν είναι δύσκολη, εξάσκηση θέλει ώστε από ένα σημείο και μετά να τα κάνεις όλα μηχανικά και γρήγορα. Στην εκπαίδευση λογικά τους κάνουν αυτή την εξάσκηση.
tehAllantin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 χτες βγηκα με 2 φιλους για ποτο. Σκέφτηκα τη συζήτηση μας εδώ και χαμογέλασα. Και ηπια με χαρά το ποτό μου (που είχε λίγο παραπάνω αιθέριο έλαιο περγαμόντο η αλήθεια είναι, αλλα το παλικαρι ειναι νεος και συνεχώς βελτιώνεται ) http://www.insomnia.gr/topic/111949-photos-from-your-cameras/?p=53808768
spyros007 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν ειπα οτι τους μαθαίνουν την διασπαση του ατομου.Εσυ πόσες φορές έχεις αλλαξει μαγαζι γιατι ο καφες δεν πινοτανε
deesnider Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 ...μπουτικ φρούτων... Στην παραλιακή τού Ωρωπού πάντως, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, μπουτίκ ψαριών... ...όχι ότι βρωμάει λιγότερο από τα κοινά ψαράδικα, αλλά άλλο κύρος όπως και να το δει κανείς... 3
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν πίνεται ο καφές στο αφεντικό τα παράπονα να αγοράσει καλύτερο χαρμάνι. Αν υπήρχαν τόσα πολλά χάλια μαγαζιά με καφέ θα'χαν κλείσει. Και αν η δουλειά του καφεπώλη ήταν τόσο δσκολη και απαιτητική να την μάθει κάποιος, θα τον πλήρωναν 5.000 τον μήνα να μην τον χάσουν. Έλα, κουράζεις υπερβολικά, ξεκόλλα. Στην παραλιακή τού Ωρωπού πάντως, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, μπουτίκ ψαριών... ...όχι ότι βρωμάει λιγότερο από τα κοινά ψαράδικα, αλλά άλλο κύρος όπως και να το δει κανείς... Ε πως, έχει μεγάλη διαφορά, άλλο ψαράδικο και άλλο μπουτίκ ψαριών..Ξέρεις τι τεχνική και εξειδίκευση και χρόνια εμπειρίας χρειάζονται για να δουλέψεις σε τέτοια μπουτίκ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα