Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι καφες ειναι αλλα εχει μια στανταρ διαδικασία, ο καφετζης θα σου κανει κατι σαν εσπρεσο οχι ομως εσπρεσο.

Ποια στάνταρ διαδικασία ρε, όταν εγώ έφτιαχνα και σέρβιρα εσπρέσο και καπουτσίνο ήταν τόσο ακόμα άγνωστο είδος καφέ στην Ελλάδα, που όταν βαριόμουν έβαζα γαλλικό με αφρόγαλα και τους το έδινα.

 

Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο.

Αν χρειάζεσαι αφρόγαλα, βάζεις γάλα και το χτυπάς κάτω από την πίεση, εκεί θέλει λίγο εξάσκηση, μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη φορά αλλά για να το πετυχαίνεις κάθε φορά θα το εξασκήσεις μια-δυο μέρες να μάθεις το κόλπο, και τέλειωσες.

Όταν δούλευα μπάρμαν από τα χέρια μου είχαν σε δυο χρόνια περάσει 200 τουλάχιστον διαφορετικές σερβιτόρες. Όλες έμαθαν πως να φτιάχνουν αφρόγαλα, το πιο δύσκολο του θέματος. Ο εσπρέσο/καπουτσίνο απλά πατάς το κουμπί στη μηχανή.

  • Like 3
Δημοσ.

πες τα.. ο barista στα μικελ κανει και σουπερ ντουπερ ουαου espresso ε? "που τα βρισκετε ρε σαταναδες"

 

 

 

Δεν ειπα τιποτα για τα μικελ ειπα για τον μπαριστα επειδη λενε οτι ειναι απλος καφετζης, δεν ξερω τι καφε κανουν τα μικελ δεν εχω πιει ποτε.

Δημοσ.

Ποια στάνταρ διαδικασία ρε, όταν εγώ έφτιαχνα και σέρβιρα εσπρέσο και καπουτσίνο ήταν τόσο ακόμα άγνωστο είδος καφέ στην Ελλάδα, που όταν βαριόμουν έβαζα γαλλικό με αφρόγαλα και τους το έδινα.

 

Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο.

Αν χρειάζεσαι αφρόγαλα, βάζεις γάλα και το χτυπάς κάτω από την πίεση, εκεί θέλει λίγο εξάσκηση, μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη φορά αλλά για να το πετυχαίνεις κάθε φορά θα το εξασκήσεις μια-δυο μέρες να μάθεις το κόλπο, και τέλειωσες.

Όταν δούλευα μπάρμαν από τα χέρια μου είχαν σε δυο χρόνια περάσει 200 τουλάχιστον διαφορετικές σερβιτόρες. Όλες έμαθαν πως να φτιάχνουν αφρόγαλα, το πιο δύσκολο του θέματος. Ο εσπρέσο/καπουτσίνο απλά πατάς το κουμπί στη μηχανή.

το περασαν πως το εννοεις γκριζαλογο? ;)  γιατι αλλιως το κατανοει ενα αθωο μυαλο οπως το δικο μου και αλλιως ενα πονηρο οπως του luci :P

  • Like 3
Δημοσ.

Ποια στάνταρ διαδικασία ρε, όταν εγώ έφτιαχνα και σέρβιρα εσπρέσο και καπουτσίνο ήταν τόσο ακόμα άγνωστο είδος καφέ στην Ελλάδα, που όταν βαριόμουν έβαζα γαλλικό με αφρόγαλα και τους το έδινα.

 

Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο.

Αν χρειάζεσαι αφρόγαλα, βάζεις γάλα και το χτυπάς κάτω από την πίεση, εκεί θέλει λίγο εξάσκηση, μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη φορά αλλά για να το πετυχαίνεις κάθε φορά θα το εξασκήσεις μια-δυο μέρες να μάθεις το κόλπο, και τέλειωσες.

Όταν δούλευα μπάρμαν από τα χέρια μου είχαν σε δυο χρόνια περάσει 200 τουλάχιστον διαφορετικές σερβιτόρες. Όλες έμαθαν πως να φτιάχνουν αφρόγαλα, το πιο δύσκολο του θέματος. Ο εσπρέσο/καπουτσίνο απλά πατάς το κουμπί στη μηχανή.

 

Ο σωστος εσπρεσο εχει στανταρ ροη, γραμμαρια καφε που θα βαλεις και τι πιεσεις θα ασκησεις, θελει το φλιτσανι να ειναι ζεστο και πολλα αλλα.

 

Το ιδιο και ο καπουσινο θελει το γαλα να ειναι στους 70 βαθμους κελσιου, με ενα σοτ εσπρεσο κανονικα και στην κουπα να ξεχωριζει ο καφες, το γαλα και ο αφρος.

 

Εκει που τον εφτιαχνες δεν ηξεραν και επιναν οτι τους σερβιρες αν ηξερε καποιος μαλλον δεν θα ξαναπαταγε στο μαγαζι που δουλευες.

Δημοσ.

το περασαν πως το εννοεις γκριζαλογο? ;)  γιατι αλλιως το κατανοει ενα αθωο μυαλο οπως το δικο μου και αλλιως ενα πονηρο οπως του luci :P

Να πεις του λούσι ότι δεν πέρασαν και οι 200 από τα "χέρια μου" γιατί 7 στις 10 ήταν χάλια.

Σιγά μην πήγαινε εμφανίσιμη κοπέλα να δουλέψει σερβιτόρα σε καζίνο που βασικά περισσότερο τασάκια καθάριζε και ποτήρια κουβαλούσε παρά σέρβιρε. Οι γκρουπιέρισσες όμως ήταν άλλη υπόθεση.... :D:

Δημοσ.

Να πεις του λούσι ότι δεν πέρασαν και οι 200 από τα "χέρια μου" γιατί 7 στις 10 ήταν χάλια.

Σιγά μην πήγαινε εμφανίσιμη κοπέλα να δουλέψει σερβιτόρα σε καζίνο που βασικά περισσότερο τασάκια καθάριζε και ποτήρια κουβαλούσε παρά σέρβιρε. Οι γκρουπιέρισσες όμως ήταν άλλη υπόθεση.... :D:

Ισχύει ότι τους γκρουπιέριδες και γκρουπιέρισσες στα καζίνο τους αλλάζουν πολύ συχνά;

 

(έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεφύγει ελαφρώς από το θέμα :P )

Δημοσ.

Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο.

 

Μίλα πιο απλά να σε καταλαβαίνουμε.

  • Like 4
Δημοσ.

 

Ο σωστος εσπρεσο εχει στανταρ ροη, γραμμαρια καφε που θα βαλεις και τι πιεσεις θα ασκησεις, θελει το φλιτσανι να ειναι ζεστο και πολλα αλλα.

 

Το ιδιο και ο καπουσινο θελει το γαλα να ειναι στους 70 βαθμους κελσιου, με ενα σοτ εσπρεσο κανονικα και στην κουπα να ξεχωριζει ο καφες, το γαλα και ο αφρος.

 

Εκει που τον εφτιαχνες δεν ηξεραν και επιναν οτι τους σερβιρες αν ηξερε καποιος μαλλον δεν θα ξαναπαταγε στο μαγαζι που δουλευες.

Αφού είσαι άσχετος τι επιμένεις;

Τα γραμμάρια από την μηχανή καθορίζονται, το ίδιο και η ροή και η πίεση, κουμπιά πατάς και όχι πολλά, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο. Οι κούπες τοποθετούνται πάνω στη μηχανή για να είναι ζεστές.

Καπουτσίνο δεν βάζεις γάλα, αφρόγαλα είναι. Και δεν είναι δύσκολα να μάθεις πως να το φτιάχνεις.

 

Ο ελληνικός/τούρκικος σε πληροφορώ είναι δυσκολότερος στο να φτιαχτεί και να τον πετύχεις, όταν δεν τον κάνεις στη μηχανή που κάνεις τον αφρόγαλα βέβαια που τον κάνουν οι σημερινοί "μπαρίστες" που τόσο εκθέτεις. Εκεί βασικά με το μάτι πετυχαίνεις την κατάλληλη δόση καφέ και ζάχαρης αναλόγως τα γούστα του πελάτη, και το ψήσιμο να τον βγάλεις στην κατάλληλη στιγμή. Εσπρέσο/καπουτσίνο πανεύκολα μαθαίνει ο οποιοσδήποτε, φτάνει να έχει καφέ καλής ποιότητας και επαγγελματική μηχανή.

Δημοσ.

Σπυρο μας έβαλες στη θέση μας. Ακου εκεί να κοροϊδεύουμε το λειτούργημα του barista!

TON ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΙΣ ΟΧΙ ΤΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ

Δημοσ.

 

 

Ισχύει ότι τους γκρουπιέριδες και γκρουπιέρισσες στα καζίνο τους αλλάζουν πολύ συχνά;

 

(έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεφύγει ελαφρώς από το θέμα :P )

  

 

Όχι γιατί θέλουν τουλάχιστον δίμηνη εκπαίδευση και μετά πάλι δεν είναι έτοιμοι για δουλειά, εκπαιδευόμενοι δουλεύουν (κανονικά πληρώνονται όμως) για κανά εξάμηνο/χρόνο και τους προσέχουν όλη την ώρα μην κάνουν την μαλακία.

Απλά δύσκολη δουλειά, βράδια, γιορτές, βρίσιμο κτλ και την παρατάν πολλοί και αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν καινούργιους.

 

Μίλα πιο απλά να σε καταλαβαίνουμε.

Ε ναι, τόσο δύσκολο επάγγελμα, που να γνωρίζετε τους τεχνικούς του όρους...

  • Like 1
Δημοσ.

Αφού είσαι άσχετος τι επιμένεις;

Τα γραμμάρια από την μηχανή καθορίζονται, το ίδιο και η ροή και η πίεση, κουμπιά πατάς και όχι πολλά, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο. Οι κούπες τοποθετούνται πάνω στη μηχανή για να είναι ζεστές.

Καπουτσίνο δεν βάζεις γάλα, αφρόγαλα είναι. Και δεν είναι δύσκολα να μάθεις πως να το φτιάχνεις.

 

 

Ο σωστος μπαριστα αλεθει τον καφε χειροκινητα, η πιεση και η ροη εξαρταται απο το κοψιμο του καφε δεν βγαζουν ολα τα χαρμανια το ιδιο διαφερουν σε αρωμα, σωμα και κρεμα.

 

Το αφρογαλο πρεπει να ξεχωριζει σε γαλα και αφρο, δεν πρεπει να ξεπερνα τους 70 βαθμους και φυσικα δεν χρησιμοποιούμε ποτε δευτερη φορα το ιδιο γαλα. 

 

Ελληνικος με ακροφυσιο ειναι νεροζουμι ο σωστος ελληνικος θελει χόβολη η γκαζακι. 

  • Like 3
Δημοσ.

Είπαμε στην ελλαδα ολοι ειναι παντογνωστες ξερουν να φτιαχνουν  τα παντα ,ειναι υδραυλικοι ηλεκτρολογοι μηχανικοι προπονητες διαιτητες  κτλ κτλ κτλ σιγα μην κολλούσανε στον καφε

  • Like 1
Δημοσ.

Μοn dieu, τι μηδενισμός, τι εκβαραθρισμός των πάντων. Μερικοι ξέρουν και ξέρουν ότι ξέρουν. Και ότι λενε δεν το λένε με υπεροψία.

 

 

άντε τώρα να ουμε χαμούρια

  • Like 3
Δημοσ.

Είπαμε στην ελλαδα ολοι ειναι παντογνωστες ξερουν να φτιαχνουν  τα παντα ,ειναι υδραυλικοι ηλεκτρολογοι μηχανικοι προπονητες διαιτητες  κτλ κτλ κτλ σιγα μην κολλούσανε στον καφε

Πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών ξέχασες :P :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...