Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 FIrst things first Mixologist: http://cocktails.about.com/od/cocktailspeak/g/mixology_define.htm Barista:http://coffeetea.about.com/od/Coffee-Glossary/g/Barista.htm Ο ενας ασχολειται αποκλειστικα με αλκοολουχα ποτα και ο αλλος με καφεδες….. Παραπανω ειπα ''εμπλουτισμενα με οινοπνευματωδη ποτα(οχι απαραιτητα βεβαια)'' Ισως δεν εκφραστηκα σωστα…. my bad….
Sellers Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Και η άλλη θέλει να της πούμε τι μισθό θα παίρνει. 11 σελίδες για να βρούμε τι θα κάνει. 11
The_Judas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 δεκαετια 90 ειχε ερθει καποιος σε ενα μπιτσομπαρο που δουλευα τοτε.. απο χωριο της χαλκιδικης ηταν αλλα με 3 μηνες αθηνας αλλαξε εντελως..! ενα fruit punch μου λεει.. και με πιανουν τα γελια... ακολοθει διαλογος! -χυμο αναμικτο εννοεις?? -ετσι το λετε εδω?? -και πως να το πουμε? -fruit punch λεγεται κανονικα.. Στο χωριό της Χαλκιδικής δεν ξέρουν από «trendy» ποτά και ροφήματα; Μιλάμε για μια περιοχή που ζει από τον τουρισμό.
Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Και η άλλη θέλει να της πούμε τι μισθό θα παίρνει. 11 σελίδες για να βρούμε τι θα κάνει. Αναμενουμε νεα την Δευτερα για το τι θα κανει…..
Donalhioy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Στο χωριό της Χαλκιδικής δεν ξέρουν από «trendy» ποτά και ροφήματα; Μιλάμε για μια περιοχή που ζει από τον τουρισμό. και φυσικα ξερουν.. αλλα αυτο που κολλαει?
The_Judas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 αφού γράφεις... "ήταν από χωριό και άλλαξε".
Anorymous Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί ο καφετζής δεν μπορεί να κάνει το ίδιο; καφετζης ειναι στην ουσια ο ιδιοκτητης καφενειου αλλο καφε αλλο καφενειο, πες σε ενα καφεντζη να σου κανει κορετο και να σου πει την διαφορα μακιατο με κον πανα και αν δεν σε κοιταζει σαν εξωγήινο ελα να μου το πεις για εναν γαμοκαφέ μιλάμε,έτσι; ναι το φραπογαλο ειναι ενας γαμωκαφες ο εσπρεσο δεν ειναι Νομίζω πως ούτε ο μπαρίστα φτιάχνει κοκτέιλ θεωρητικά, καφέδες και ροφήματα μόνο. (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) κανει αλλα πιο πολυ με βαση τον καφε πχ με ρουμι , σοκολατα και εσπρεσο κλπ κλπ 1
tehAllantin Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 δεκαετια 90 ειχε ερθει καποιος σε ενα μπιτσομπαρο που δουλευα τοτε.. απο χωριο της χαλκιδικης ηταν αλλα με 3 μηνες αθηνας αλλαξε εντελως..! ενα fruit punch μου λεει.. και με πιανουν τα γελια... ακολοθει διαλογος! -χυμο αναμικτο εννοεις?? -ετσι το λετε εδω?? -και πως να το πουμε? -fruit punch λεγεται κανονικα.. ειτε barista ειτε barman ειτε μπουφετζης.. ενα κουμπι για τον καφε και μια κουταλια για μετριο.. ετσι και η γιαγια μου που κανει φοβερο ελληνικο ειναι barista!! που και το fruit punch δεν ειναι ακριβως αναμεικτος χυμος, εχει την "τελετουργία" του 1
GreyHorse Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 καφετζης ειναι στην ουσια ο ιδιοκτητης καφενειου αλλο καφε αλλο καφενειο, πες σε ενα καφεντζη να σου κανει κορετο και να σου πει την διαφορα μακιατο με κον πανα και αν δεν σε κοιταζει σαν εξωγήινο ελα να μου το πεις ναι το φραπογαλο ειναι ενας γαμωκαφες ο εσπρεσο δεν ειναι κανει αλλα πιο πολυ με βαση τον καφε πχ με ρουμι , σοκολατα και εσπρεσο κλπ κλπ Ο εσπρέσο δεν είναι καφές; Τι είναι, τσουρέκι; Και ακόμα θυμάμαι ένα thread που είχε ανοίξει κάποιος πριν 2-3 χρόνια για έναν συγγενή του που είχε καφενείο σε ένα χωριό στου διαόλου την μάνα και οι παππούδες αντί για ελληνικό άρχισαν να ζητούν εσπρέσο και καπουτσίνο. Λες να έγινε ο καφετζής του χωριού μπαρίστας επειδή άρχισε να σερβίρει εσπρέσο; 3
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Τελος παντων για να τελειωνουμε και με το ερωτημα της αλλης που ανοιξε το thread, ο μισθος της βαση οσων γραφτηκαν εδω λογικα θα ειναι παρομοιος με αυτον του πυρηνικου επιστημονα μια που μιλαμε για παρεμφερη επαγγελματα. Μπορεις να τους πεις και συναδελφους (την καφετζου μπαριστα με τον πυρηνικο επιστημονα). Γαλα, καφες, ζαχαρη, νερο, τα πετας σε μια μηχανη και τυφλα να 'χει ο Αινσταιν που το παιζε και επιστημονας. Αμα φτιαχνεις και ωραιο αφρο, τυφλα να χει ο Νταλι. Μιλαμε για το επαγγελμα του μελλοντος εδω περα. Αλλα δεν φταιν' αυτοι, τα μικελ φταινε που βαζουν εναν σχεδον καταχρηστικο ορο να μη δουλεψεις σε αλλη παρομοια επιχειρηση για 1 χρονο ετσι και φυγεις και τους κανει να πιστευουν οτι θα μαθουν τα απορρητα αρχεια της NASA στη δουλεια. 5
Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Τελος παντων για να τελειωνουμε και με το ερωτημα της αλλης που ανοιξε το thread, ο μισθος της βαση οσων γραφτηκαν εδω λογικα θα ειναι παρομοιος με αυτον του πυρηνικου επιστημονα μια που μιλαμε για παρεμφερη επαγγελματα. Μπορεις να τους πεις και συναδελφους (την καφετζου μπαριστα με τον πυρηνικο επιστημονα). Ο μισθος ειναι το τελευταιο……. αυτο που μας νοιαζει ειναι θα μπορεσει να παρει 3 εβδομαδες αδεια για να δει τα ξαδερφια της το καλοκαιρι ? 2
Anorymous Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ο εσπρέσο δεν είναι καφές; Τι είναι, τσουρέκι; Και ακόμα θυμάμαι ένα thread που είχε ανοίξει κάποιος πριν 2-3 χρόνια για έναν συγγενή του που είχε καφενείο σε ένα χωριό στου διαόλου την μάνα και οι παππούδες αντί για ελληνικό άρχισαν να ζητούν εσπρέσο και καπουτσίνο. Λες να έγινε ο καφετζής του χωριού μπαρίστας επειδή άρχισε να σερβίρει εσπρέσο; Ναι καφες ειναι αλλα εχει μια στανταρ διαδικασία, ο καφετζης θα σου κανει κατι σαν εσπρεσο οχι ομως εσπρεσο.
tehAllantin Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 σε ολους τους είρωνες θελω να πω πως ακόμη και πετρα να σπας, που ειναι κατι απλο, ΑΝ καποιος αφιερώσει χρόνο να βρει τα καλύτερα εργαλεία να το κάνει, να βρει ποιες πέτρες σπανε καλυτερα, ευκολότερα, ποιες πέτρες οταν σπανε κανουν χαλίκι ή ξέρω γώ κάτι σαν γύψο, όταν κανουν με λιγα λογια αυτο το min maxing εχουν το ρεσπεκτ μου. Μερικοι θα το πουνε σπαταλη χρονου, μερικοι παθος. Ολοι μας εχουμε κωλοτρυπιδες, ολοι εχουμε τη γνώμη μας. ΑΛΛΑ, πανε πιες καφε απο "καφετζή", πάνε πιες από "barista"¨και πάνε πιες και απο barista και έλα να τα πούμε. 5
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικα (και ξερω οτι θα φαω digital λιντσαρισμα γιαυτη τη δηλωση) πινω καφε απτα χερακια μου γιατι θεωρω τουλαχιστον ανοητο να δινω τοση βαση και λεπτομερεια σε ενα 10λεπτο ροφημα σαν τον καφε (νταξει στην Ελλαδα ο καφες εχει εννοια 3ωρου, ως εκ τουτου αποτελει ιερο και αβατο ζητημα για τον Ελληνα που μεχρι πριν 10 χρονια ηξερε μονο τον φραπε και τον τουρκικο και τωρα σου κανει αναλυσεις για τον εσπρεσο τον φρεντο και τον λατε). Αλλα εγω, θα δωσω βαση σε ενα κοκτειλ, σε ενα φαγητο κλπ. Eκει η τεχνη του αλλου, οντως καθοριζει την απολαυση σου. Περαν τουτου, ειναι δεδομενο πως οτιδηποτε κανεις εχει την τεχνη του κι οτι οσο ασχολεισαι τοσο το βελτιωνεις, αλλα οτι οι πρωην και actual "κουναω το σεικερ" , παρουσιαζουν το επαγγελμα τους σαν πυρηνικη φυσικη ειναι λιγο γραφικο. Ειναι ελαχιστες οι καφετεριες στην Ελλαδα που εχουν πραγματικους μπαριστας και φτιαχνουν καφε αλλου επιπεδου. Πραγματικα ελαχιστες. Οι υπολοιπες απλα τους βαφτιζουν ετσι για να νομιζει ο Μπουρναζιωτης (ή και ο Β.Π. δεν αλλαζει κατι στο πως μεγαλοπιανεται ο Ελληνας απο επουσιωδεις μλκιες) οτι πινει καφε στο Μιλανο. Οπως και να βαυκαλιζεται ο (συνηθως αγραμματος) υπαλληλος των 500 ευρω οτι ειναι καλλιτεχνης και αντι να παει ριξει καμια φαπα στο αφεντικο που τον εκμεταλλευεται, να πλαναται οτι ξεκιναει διεθνη καριερα σε επιστημη του μελλοντος και να καθεται στα αυγα του με τα 500-800 ευρω. 4
Donalhioy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ναι καφες ειναι αλλα εχει μια στανταρ διαδικασία, ο καφετζης θα σου κανει κατι σαν εσπρεσο οχι ομως εσπρεσο. πες τα.. ο barista στα μικελ κανει και σουπερ ντουπερ ουαου espresso ε? "που τα βρισκετε ρε σαταναδες" ο barista ειναι οντως διεθνη ορολογια που ομως δεν αντιστοιχει στον καφετζη του μικελ.. ο barista ειναι αυτος που συνδυαζει γευσεις και αρωματα καφε βαση γνωσης και οχι τυχης.. βελτιωνεται και στο latte art και εχει γνωσεις για ποιοτητες-ποικιλιες καφε και παει λεγοντας.. δεν ειναι αυτος που παταει 3 κουμπια σε μια μηχανη... με στανταρ συνταγη και οταν τελειωνει δενει με λαστιχακι το σακουλακι του espresso και βουαλα.. τωρα ο μισθος δεν θα περιμενα πανω απο 510 για 8ωρο καπου στα 22 μεροκαματο... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα