kate89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Καλή η πλάκα αλλά και σε αγγελίες barista ζητάνε. Βέβαια, εφόσον τα Μικέλ σερβίρουν την ίδια συμπυκνωμένη αηδία πόσο barista μπορείς να είσαι? Πχ στο Tailor Made είναι πραγματικά barista οι άνθρωποι.Αν και ένιωσα λίγο βλαχούτσα όταν μου είπαν να μην βάλω καλαμάκι στον καφέ μου :'(
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Καλή η πλάκα αλλά και σε αγγελίες barista ζητάνε. Βέβαια, εφόσον τα Μικέλ σερβίρουν την ίδια συμπυκνωμένη αηδία πόσο barista μπορείς να είσαι? Πχ στο Tailor Made είναι πραγματικά barista οι άνθρωποι. Αν και ένιωσα λίγο βλαχούτσα όταν μου είπαν να μην βάλω καλαμάκι στον καφέ μου :'( Γιατί αυτό; Χάνεις σε γεύση και άρωμα μάλλον ε;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 και βοσκός ακόμα που πολλοί μιλάνε υποτιμητικά δεν είναι εύκολο. πρέπει να παίζεις τη φλογέρα, να προσέχεις και τα πρόβατα. πάμε τώρα στον barista (μη χέσω). ο όρος μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξωτερικό για να περιγράψει τη δουλειά, αλλά οι εδώ χρησιμοποιούνε τη λέξη επιδεικτικά για να πουλήσουν μούρη και να δώσουν αξία σε αυτό που κάνουν. γι αυτό και τα σχόλια που ακολούθησαν. κι ο τσοπάνος αν παρουσιαστεί σαν μηχανικός ασφαλείας και διαχείρισης έμβιων όντων ε θα φάει κράξιμο, χωρίς να σημαίνει ότι η εργασία που κάνει είναι για τον γάιδαρο. Χαχαχα...κλαίω!!! Freshly cut greens dipped in extra extra virgin oil with a slight twist of lime.... ...δηλαδή;;; Χόρτα! 1
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδια εγω μια αλλη απορια εχω και δεν απαντηθηκε, ο ορος barista ειναι περισσοτερο για να δειξει καποιο "skill" που εχει καποιος στο να φτιαχνει καφε η ετσι λεμε απλα οποιον φτιαχνει καφε επαγγελματικα.?? Πχ στα starbucks δεν παιρνεις καμια πρωτοβουλια ειναι με χρονομετρα και τα σχετικα και αντιστοιχα σε ενα μικρο ψαγμενο μαγαζι ο "barista" αναλαμβανει τα παντα στην παραγωγη του καφε και βαζει την τεχνη και το μερακι του.. Μηπως εχετε μπλεξει το τι σημαινει η λεξη για καποιους?? Δεν γνωριζω ουτε εχω ασχοληθει με το θεμα οποτε sorry αν λεω βλακειες..
Adon1s Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 πώς μπορώ να γίνω μπαρίστας ; Πού σπουδάζει κάποιος για μπαρίστας/μπαρίστρια ; 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Οι περισοτεροι εδω μεσα που κανουν υποτιμητικα σχολια αν τους βαλεις να σου φτιαξουν εσρεσο (οχι με αυτοματη μηχανη)θα σου βγαλουν ενα νεροπλημα που ουτε για σφουγαρισμα δεν θα κανει.Κατα τα αλλα βεβαια τα ξερουν ολα και τα κανουν καλητερα απο όλους τούς αλλους .Απο το να πληρωσουν ψυχαναλυτή τούς ερχεται φτηνότερα να βγαζουν τα απωθημένα τούς πισω απο το πληκτρολογιο ανώνυμα Να μαντεψω επαγγελεσαι "barista" στον καφενε της γειτονιας ; Ουτε το φαρμακο κατα του καρκινου να ειχατε ανακαλυψει... 2
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Skill σε κατι δεν σημαινει οτι πρεπει να εχεις και πτυχιο βεβαια..
Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εν τω μεταξυ http://en.wikipedia.org/wiki/Barista
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Εγω βρηκα και αυτο παντως: These machines range from machines that are manual (requiring immense skill, training and ability to adapt to the nuance of each batch of coffee, day's weather, drinker's preferences, etc.) to machines that are "super-automatic," requiring no more than the loading of whole beans and the push of a button. http://coffeetea.about.com/od/Coffee-Glossary/g/Barista.htm Οποτε δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι ολοι ιδιοι απο αποψη skill και γνωσεων στο αντικειμενο, ειναι λογικο καποιος που εχει φαει ποσο χρονο να μαθει να ακουει τον αλλο να αποκαλει τον εαυτο του barista επειδη παταει ενα κουμπι απλα(μικελ φαση οπως φανταζομαι) και να παιρνει αναποδες..
Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Επισης ο σωστος Barista, μιξαρει και δημιουργει νεες γευσεις στους καφεδες, σοκολατες κλπ , εμπλουτισμενα με οινοπνευματωδη ποτα(οχι απαραιτητα βεβαια) Γενικα ειναι φαση τυπου ζωγραφος…… μιξαρισμα και δημιουργια….. Και για να μπορεις να αποκαλεις το εαυτο σου Barista, πρεπει να φας πολλλλες ωρες σε μιξεις κλπ….. Δεν μαθαινονται σε εκπαιδευση τυπου Μικελ. Οποτε σε ολες τις αλυσιδες Mikel, starbucks , κλπ….. ο ορος Barista ειναι απλα για το θεαθηναι και τιποτα παραπανω. Οπως δεν ειμαστε ολοι ζωγραφοι ετσι δεν μπορουμε να ειμαστε και ολοι Barista. Πρεπει να το γουσταρεις…. αλλιως εισαι απλα ενας καφετζης……..
YPARXOUNPARAPOLLATADRWMENA Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Όχι! τα coctails τα φτιάχνει ο mixologist
AntiCambeR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Για να γινεις καλος σε κατι πρεπει να το γουσταρεις αλλα και να "το εχεις".Αλλιως δοκιμαζεις κατι αλλο. 1
Unabomber Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Όχι! τα coctails τα φτιάχνει ο mixologist Eγραψα καπου για cocktails ?
ADHD Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Κατι τετοιο καταλαβα και εγω για αυτο και οι διαφωνίες στο τοπικ..
Donalhioy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 δεκαετια 90 ειχε ερθει καποιος σε ενα μπιτσομπαρο που δουλευα τοτε.. απο χωριο της χαλκιδικης ηταν αλλα με 3 μηνες αθηνας αλλαξε εντελως..! ενα fruit punch μου λεει.. και με πιανουν τα γελια... ακολοθει διαλογος! -χυμο αναμικτο εννοεις?? -ετσι το λετε εδω?? -και πως να το πουμε? -fruit punch λεγεται κανονικα.. ειτε barista ειτε barman ειτε μπουφετζης.. ενα κουμπι για τον καφε και μια κουταλια για μετριο.. ετσι και η γιαγια μου που κανει φοβερο ελληνικο ειναι barista!! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα