iliasnet Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα Έχω τα windows 7 εγκατεστημένα και πριν κάνα 2μηνο περίπου έβαλα δύο δίσκους WESTERN DIGITAL WD30EFRX 3TB RED NAS SATA3 3Τ σε raid 1. Πριν καμιά εβδομάδα περίπου εγκατέστησα σε διαφορετικό δίσκο από εκεί που είχα τα win 7 και το raid τα win 8,1 Στην αρχή πήγαινα συνέχεια μια στο win 7 και μια στα win 8 ώσπου να εγκαταστήσω όλα τα προγράμματα που ήθελα στα win 8, και τέλος έμπαινα συνέχεια στο win 8 Όλα αυτά χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα στο raid Κάποια στιγμή μπαίνω στα win 7 και διαπιστώνω ότι δεν βλέπει το raid – βλέπει κανονικά τους δίσκους χωρίς προσβαση στα δεδομένα αλλα στον έναν είχε ερωτηματικό και πρόσθεσε άλλον έναν δίσκο ανάμεσα που μου έγραφε δεν ήταν συνδεδεμένος. Κάνω επανεκκίνηση χωρίς να πειράξω κάτι και μπαίνω στα win 8 και βλέπω και εκει τα ίδια, χωρίς πρόσβαση στα δεδομένα των δίσκων. Μέσα από τα win 8 προσπαθώ να συνδέσω τον νέο δίσκο και μου λέει ότι δεν υπάρχει ο δίσκος , προσπάθησα να κάνω σύνδεση στους κανονικούς δίσκους χωρίς αποτέλεσμα, είχα προσπαθήση να κάνω και άλλα πράγματα αλλα χωρίς αποτέλεσμα . Τέλος αποφασίζω να σβήσω/ διαγράψω τον δίσκο τον 3 δίσκο που προστέθηκε και μου επαναφέρει τους κανονικούς δίσκους, έχω πρόσβαση στα δεδομένα άλλα σαν απλούς δίσκους Παίρνω τα δεδομένα σε άλλον δίσκο και αποφασίζω μέσα από τα win 8 να τους ξανακάνω raid 1 χωρις κανένα πρόβλημα αλλα το πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση από τα win 7. Συγκεκριμένα στα win 7 μου γράφει ότι δισκος 0 Ξένο και δίσκος 1 ξένο, αν κάνω δεξί κλικ μου γράφει εισαγωγή ξένων δίσκων. Όταν μπαίνω στα win 8 δεν έχω πρόβλημα βλέπει κανονικά το raid Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλα όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και εκεί που βλέπει του δίσκους , τους δίσκους που είναι στο raid τους βλέπει σαν δίσκος 6 master, δίσκος 6 slave και μερικές φορές δίσκος 6 master και δίσκος 7 master Θέλω την γνώμη σας Αν κάνω εισαγωγή ξένον δίσκων θα μπορεί να βλέπει κανονικά το raid στα win 7 ; Ξέρετε κάποιον άλλον τρόπο ή με κάποιο πρόγραμμα να έχω raid 1 ; χωρις αυτά τα προβλήματα Ξέρετε κάποιο κουτί δίσκων σε raid 1 για 3Τ δίσκους; Χωρίς όμως να τους χωρίζει αυτόματα σε partition Συγνώμη για την έκθεση και ευχαριστώ εκ το προτέρων
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 εγω απλα θα πω κατι απλο.οπως καταλαβα εκανες raid με software Τον windows που το θεωρω λαθος.για μενα raid ηφιστατε μονο hardware raid απo τον controller του Mobo.software δεν θα εκανα ποτε.τοσο καιρο ειχα raid 0 και raid 1 ταυτοχρονα παντα απο τον onboard contoller.ειχα δοκιμασει και raid 5 αλλα με Onboard δεν παιζει καλα λογω οτι οι Onboard controllers δεν εiναι οτι καλυτερο για Raid 5.αργουν να φτιαξουν το parity bit.
iliasnet Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 μάλλον ναι αν εννοείς αυτό - έκανα raid 1 μέσα απο την διαχείριση δίσκων των windows
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 μάλλον ναι αν εννοείς αυτό - έκανα raid 1 μέσα απο την διαχείριση δίσκων των windows κακη επιλογη να αφησεις τα windows Να κανουν το raid.εγω θα το κανα απο το bios του Raid controller με τον onboard contoller παρα να αφησω τα WindOws να κανουν raid 0 ή 1 μεσα απο το δικο τους software.αφου εχεις Hardware για αυτο λογο σε πιο Lower επιπεδο γιατι να κανεις απo software.να μην ειχε το Motherboard σου θα ελεγα οκ. αλλα πλεον ολα τα Mobo εχουν συν οτι υπαρχουν και Raid καρτες ειτε φτηνες ειτε ακριβες.
iliasnet Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 το έκανα μέσα απο τα windows γιατί εκεί που έβαλα τους δίσκους δεν ειχε επιλογή για raid, Μάλλον θα τους αλλάξω θέσει στην board και θα το κάνω μέσα απο το bios τους έβαλα στο sata6 και πρέπει να τους βάλω στο sata3 για να έχω επιλογή raid μέσα απο το bios εχω την board gigabyte GA-X58A-UD7 θα το δοκιμάσω και βλέπουμε ευχαριστώ
EddieObscurant Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 εχω την εντυπωση οτι το ich10r (θέσεις 0-5) δεν υποστηριζει πάνω απο 2tb δισκους για raid, αλλα δες το και συ κατα το boot up στο orom αν σου βγαζει τους 3tb σαν 746gb. Μπορεις βέβαια να δοκιμασεις και στον marvell controller που ειναι και sata3 στις θεσεις 6,7
iliasnet Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 καλησπέρα έκανα το raid μέσα απο το bios και μέχρι στιγμής όλα οκ στην αρχή υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα γιατι δεν τον έβλεπαν τα win 8 αλλα κατέβασα drivers απο την σελίδα της board και είναι οκ Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν τον βλέπει το Hard Disk Sentinel ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 καλησπέρα έκανα το raid μέσα απο το bios και μέχρι στιγμής όλα οκ στην αρχή υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα γιατι δεν τον έβλεπαν τα win 8 αλλα κατέβασα drivers απο την σελίδα της board και είναι οκ Το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν τον βλέπει το Hard Disk Sentinel ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια α.μια χαρα που εγινε απο τo bios.β.ναι σε καποια Mobo με νεους controllers θελει drivers αλλα τους κατεβαζεις.μικρο το κακο.ναι καποια προγραμματα εχουν θεμα να δουν τους δισκους.δες με το προγραμμα το official του δισκου μπας και παιξει.αν εχεις δυο controllers μπορεις να δοκιμασεις και απο τον αλλον.
EddieObscurant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 καλησπέρα έκανα το raid μέσα απο το bios και μέχρι στιγμής όλα οκ επειδη βλέπω οτι ειχε βγάλει bios update για τους >3tb δίσκους μπορεις να μου πεις τι έκδοση ειναι το bios orom, όταν πας για να δημιουργήσεις το array? Φαντάζομαι 9.χχχ ?
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Προσοχη μονο γιατι βλεπω 2 Revision του motherboard. το bios του motherboard θα αλλαξει και μαζι θα αλλαξει και το bios του raid νομιζω.δηλαδη πρεπει να δει ποιο bios εχει το Mobo οχι ο controller. 1
EddieObscurant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 βασικα δεν του το πα για να το περασει, αν και πρεπει να το χει ήδη για να βλέπει τους >3tb δισκους, απλώς φίλος μου που εχει x58 δεν του βλέπει τους >3tb στο orom του controller, και εμενα με ενδιαφερει η εκδοση του οrom (κυριως για εγγυκλοπαιδικους λόγους -για να ξέρω απο ποια εκδοση και μετα υποστηριζονται- καθως για να αλλαχθει το orom χωρις να εχει βγαλει καινουριο bios η εταιρεια ... δυσκολο...) Απο κει και περα αν θελει να κανει bios update ας δει πάνω στη mobo τι revision ειναι και ας κατεβασει το καταλληλο, αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται μετα απο τοσα χρονια αφου δεν εχει κάποιο πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα