Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση το εν λόγο λαπτοπ, αγόρασα τον Intel® Core™ i5-3230M CPU @ 2.60GHz για socket Socket G2 (rPGA988B) με το ίδιο σόκετ που έχει η μητρική Pegatron Corporation A15, BIOS 303 το έκανα αναβάθμιση και το 303 είναι το πιο πρόσφατο που βρήκα σε ένα τούρκικο σιτε, αλλά μόλις ανάψω το λάπτοπ δεν μπουτάρει μαύρη οθόνη !....

Με τον προηγούμενο επεξεργαστή μπουτάρει κανονικά

Ξέρω ότι ο πρηγούμενος ειναι sandy bridge και αυτος ivy bridge αλλα διάβασα ότι ειναι backwards compatible....

Καμιά ιδέα ?

Δημοσ.

Ο Ivy είναι μεταγενέστερος απο Sandy.Ο επεξεργαστής μπορεί να είναι backwards compatible αλλά η μητρική πιθανότατα δεν μπορεί να τον υποστηρίξει μάλλον λόγω Chipset.Γενικά η αναβάθμιση σε Laptop δεν είναι εύκολη υπόθεση.Εγώ σε ένα 6730s που έχω, χρειάστηκε να κάνω γέφυρα ανάμεσα σε 2 pin του socket για να το αναγκάσω να ρίξει το FSΒ Clock ώστε να δει τον επεξεργαστή (Core2 Duo)...

• Like 1
Δημοσ.

Για να εισαι 100% σιγουρος οτι κατι θα δουλεψει, πας σε ιδιας γενιας επεξεργαστη με αυτον που φορας. Συνηθως τα bios εχουν και μια whitelist που δεν επιτρεπουν τους επεξεργαστες επομενης γενιας και περιοριζονται στην ιδια γενια.. Εκτος αν το νεο bios που θα βαλεις υποστηριζει κατι τετοιο.

Η καλυτερη επιλογη για εσενα τωρα ειναι καποιος i5-2430m/2450m

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...