Προς το περιεχόμενο

Αγορα αυτοκινητου και εφορια

Legolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους, θα μπω αμεσως στ θεμα

σκοπευω να αγοραζω  ενα αυτοκινητο αξιας 14000 καινουριο....

η φορολογικη μου δηλωσει εχει εσοδα 4000 γιατι τοτε δεν δουλευα... 

Δικα μου λεφτα εχω 6000 και τα υπολοιπα θα τα βαλει ο αδερφος μου για να μην μπλεξω με τραπεζες και επιτοκια και θα ξεπληρωνω τον αδερφο μου...

Το θεμα ειναι τι θα γινει με την εφορια ???? Θα μου βαλει τεκμήριο ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις 14000 τεκμηριο αγορας περιπου 4-6 χιλιαρικα τεκμηριο συντηρησης αυτοκινητου αναλογα τους μηνες χρησης και 3 χιλιαρικα νομιζω ειναι το τεκμηριο διαβιωσης οποτε θα φορολογηθεις για 14000+5000(ας πουμε π.χ.) + 3000 = 22000.

αν τα προηγουμενα ετη ειχες αρκετα μεγαλυτερη φορολογικη δηλωση μπορεις να δηλωσεις ενα ποσο που πιστευεις οτι ειναι λογικο αναλωση κεφαλαιου για να καλυψεις ενα ποσοστο της αγορας του αυτοκινητου...αυτα

....Αν το αυτοκινητο το παρεις με δοσεις δεν εχεις τεκμηριο αγορας,αλλα μονο διαβιωσης και συντηρησης

• 4 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω πετρελαιοκίνητο όχημα π.χ citroen C3. το οποίο είναι γύρω στα 13000. Βλέπω ότι τέλη δεν έχει, και το τεκμήριο του είναι στα 5800. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό? Επίσης τι εφορία θα μου έρθει? με το αφορολόγητο τι γίνεται?

η εφορια οσο ηταν να σου ερθει θα ερθει... Ειναι σαν αγοραζεις 13000 τσιχλες που κανει η καθε μια 1 ευρω.... Δεν εχει σημασια αν παρεις αυτοκινητο ή παρεις τσιχλες.... Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να δικαιολογησεις πως βρηκες αυτα τα λεφτα.... Αν στη φορολογικη σου δηλωση δηλωσεις 5000 δεν ειναι εφικτο να αγορασεις ενα αμαξι 13000 ευρω οποτε εκει θα μπει τεκμηριο... Ενω αν βγαζεις το χρονο 20.000 ευρω δεν εχεις κανενα προβλημα. Ρωτα και ενα λογιστη να στα πει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...