vellamos_power Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 χρειζομαι λιγο την γνωμη οπιου ξερει να μου πει αν ειναι σωστη η απαντηση στο παρακατω θεμα: δινεται η εξης περιγραφη: << Σε ενα νοσοκομειο υπαρχουν οι ασθενεις και το προσωπικο. Οι ασθενεις μπορει να ειναι νοσηλευομενοι σε καποια κλινικη ή επισκεπτες στα εξωτερικα ιατρεια οπως ο κυριος Ασθενιαδης. Το προσωπικο μπορει ναι ειναι ιατρικο διοικιτικο ή βοηθητικο. Στο ιατρικο προσωπικο συμπεριλαμβανονται οι ιατροι οπως οι κ. χειρουργιαδης και Ψυχολογιδης, οι ειδικευομενοι και οι νοσηλευτες οπως ο κ. Γρηγορατος.>> α) συμπληρωστε εναν πινακα οπως ο πινακας στο επομενο σχημα, οπου στην πρωτη στηλη να καταγραψετε ολες τις κλασεις που αναφερονται στην παραπανω περιγραφη, στην δευτερη στηλη τις αμεσες υπερκλασεις τους και στην τριτη στηλη τα στιγμιοτυπα τους συμφωνα με το παραδειγμα. ΚΛΑΣΗ ΥΠΕΡΚΛΑΣΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Συγγραφεας ανθρωπος Γιωργος Πετρος -------------------------------------------------------------------- ΚΛΑΣΗ | ΥΠΕΡΚΛΑΣΗ | ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Ασθενης | Νοσιλευομενοι, | | Επισκεπτες | Ασθενιαδης Προσωπικο | Ιατροι, | ειδικευομενοι | χειρουργιαδης , | Ψυχολογιδης, | Γρηγορατος -------------------------------------------------------------------------- ειναι σωστο??
defacer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Όλο το προσωπικό είναι γιατροί ή όλοι οι γιατροί είναι προσωπικό; Και τι από τα δύο λέει η απάντησή σου;
vellamos_power Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 -γιατροι και ειδικευομενοι πρεπει να τους παρω ως ενα?αν ειναι ετσι τοτε στο προσωπικο εχω μονο γιατρους. -ομως δεν εχω βαλει το διοικιτικο και βοηθητικο προσωπικο.(το ποιο πιθανο οπως το σκεφτομαι τωρα ειναι να ειναι μεσα στην υπερκλαση )
defacer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Βασικά γιατί δεν κάθεσαι να σκεφτείς μισό λεπτό πριν γράψεις; Αν βάλεις γιατροί = ειδικευόμενοι λες έχεις μόνο γιατρούς στο προσωπικό. Και οι νοσηλευτές; Στα τάρταρα;
vellamos_power Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 αυτο που με μπερδευει ειναι οτι η κατηγορια των ιατρικου προσωπικου ειναι : ιατροι ειδικευομενοι και νοσιλευτες. εγω στην υπερκλαση αν γραψω ιατρικο προσωπικο ειμαι ενταξει? η πρεπει να αναλυσω τι περιλαμβανει η κατηγορια ιατρικο προσωπικο?
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δεν "αναλύεις" τίποτα. Η υπερκλάση έχει τα στοιχεία εκείνα τα οποία είναι κοινά στις υποκλάσεις. Πχ, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο κλπ. Αυτά τα attributes θα είναι μέρος της υπερκλάσης. Οι υποκλάσεις έχουν τα στοιχεία εκείνα τα οποία είναι μοναδικά γι' αυτή την κλάση (δηλαδή δεν τα έχουν όλοι). Για παράδειγμα, μόνο οι νοσηλευόμενοι έχουν αριθμό δωματίου. Πρέπει να βρεις ό,τι attribute σ' ενδιαφέρει και να το κατανείμεις σε κλάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα