Προς το περιεχόμενο

"Flagship" μεγέθους 4.5"- 5"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Nexus θα το έβγαζα εκτός, χάλια μπαταρία κάμερα και όχι sd slot.

To S5 mini το απορρίπτώ δεν συγκρίνεται με τα προαναφερόμενα. Μια άλλη σου επιλογή είναι το LG G2 32G που ναι μεν έχει 5.2 οθόνη αλλά πολύ μικρά μπέζελ άρα είναι λες και κρατάς τηλ κάτω από 5. Έχει φοβερή μπαταρία, κάμερα, σφαιράτο και θα πάρει Lollipop.

καλά σα να κρατάς τηλ κάτω από 5 δεν είναι, αλλά όντως έχει πολύ καλό μέγεθος, το καλύτερο σε αυτή τη κατηγορία και φυσικά θα το πρότεινα κι εγώ κυρίως λόγω της πολύ καλής τιμής του

βέβαια όπως και το nexus που απορρίπτεις δεν έχει ούτε αυτό sd, βέβαια έχει σωστή μπαταρία και καλύτερη κάμερα από το nexus που είναι κάτω του μετρίου και στα 2

βέβαια σε σχέση με το nexus έχει ενοχλητικό ui, πολύ το φορτώνει η lg (και ας πηγαίνει γρήγορα) 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

καλά σα να κρατάς τηλ κάτω από 5 δεν είναι, αλλά όντως έχει πολύ καλό μέγεθος, το καλύτερο σε αυτή τη κατηγορία και φυσικά θα το πρότεινα κι εγώ κυρίως λόγω της πολύ καλής τιμής του

βέβαια όπως και το nexus που απορρίπτεις δεν έχει ούτε αυτό sd, βέβαια έχει σωστή μπαταρία και καλύτερη κάμερα από το nexus που είναι κάτω του μετρίου και στα 2

βέβαια σε σχέση με το nexus έχει ενοχλητικό ui, πολύ το φορτώνει η lg (και ας πηγαίνει γρήγορα) 

Για αυτό μίλησα για την έκδοση των 32G. Νομίζω πως είναι αρκετά για τους παραπάνω. Η ταχύτητα από μόνη της δεν κάνει ένα σωστό τηλ, χρειάζονται και άλλες παραμέτροι. Στην τελική αλλάζεις luncher, ή κάνεις root και βάζεις custom rom. Από την στιγμή που στην κουβέντα μπαίνει το Nexus μπαίνει αυτόματα και το G2.

Δημοσ.

Και για μένα το Ζ3 Compact είναι η κορυφαία επιλογή για το μέγεθος που ψάχνεις (και εγώ σε αυτό το μέγεθος έχω καταλήξει, δεν θέλω μεγαλύτερο). ΟΛΑ τα κινέζικα είναι σαφώς μεγαλύτερα των 13cm ύψους, οπότε μην ψάχνεις με βάση τις ίντσες οθόνης αλλά με βάση το ύψος και πλάτος.

Έχω το Z1 compact και έχει περάσει και το Z3 compact από τα χέρια μου για 2 εβδομάδες, εαν πας να το δεις νομίζω οτι θα το αγοράσεις επιτόπου! Το Ζ1c είναι κατά τη γνώμη μου πιό όμορφο, λόγω του μεταλικού πλαισίου του (δείχνει πιό στιβαρό) και στην τελική η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι στην οθόνη (4,3 το Ζ1c και 4,6 to Ζ3c, περίπου 10% διαφορά, σύγκρινέ τα στο gsmarena). Το Z1c το βρίσκεις σε σκρουτζ στα 255-260, κλέβεις εκκλησία για τέτοια spec!!!

Και μια λεπτομέρεια, το Z1c είναι πίο ώριμο, δηλαδή υπάρχουν λύσεις για ρουτ και recovery οπότε μπορείς άνετα να το ελαφρύνεις από άχρηστα προγράμματα και να βάλεις ότι mod θέλεις - εγώ έχω περάσει μέχρι και 4K video στο δικό μου που κανονικά δεν είχε. Το Z3 compact έχει ακόμα πολύ δρόμο για καθαρό ρουτ (χωρίς ξεκλείδωμα bootloader) και όλα τα επακόλουθα - φυσικά και τα δύο μπορείς να τα χαρείς χωρίς πρόβλημα ακόμα και όπως είναι, χωρίς ρουτ, αν δεν είσαι advanced user. Και για τα δύο υπάρχει άφθονη υποστήριξη και μπορείς ανα πάσα στιγμή να ξαναφλασάρεις τη στοκ ρομ με flastool ή και το PC companion της ίδιας της SONY.

Για το samsung δεν εκφέρω άποψη γιατί δεν το βρήκα για να το παίξω στα χέρια μου δυο φορές που πήγα σε μαγαζιά. Σίγουρα όμως το ρουτ και όλα τα επακόλουθα πλεονεκτήματα είναι αρκετά πιό δύσκολα λόγω του knox, οπότε δεν μπορείς να το ελαφρύνεις τόσο εύκολα, και δεν ξέρω αν θα πάρει android 5, πάντως και τα δύο compact θα πάρουν.

Δημοσ.

το ποστ #25 το διάβασες?

Έχεις δίκιο. Άρα οτιδήποτε ευρωπαϊκό είναι με τον 4+4 επεξεργαστή.

Με εξαίρεση το Nexus 5 (και τα κινέζικα) είδα όσα προτάθηκαν σήμερα. Το Z3 compact δε με άφησε ευχαριστημένο. Σίγουρα τα specs του είναι top αλλά είναι κάποια πράγματα που ίσως λόγω παραξενιάς δε μου άρεσαν π.χ. εκείνο το προστατευτικό της θύρας USB (ok, καταλαβαίνω πως είναι απαραίτητο για την αδιαβροχοποίηση, αλλά προσωπικά είναι κάτι που δε με ενδιαφέρει). Επίσης μου φάνηκε λίγο πιο μικρό απ'ότι θα ήθελα (το Alpha πχ ερχόταν πιο πολύ στο "sweetspot" που ήθελα). Και τέλος δεν μου άρεσε το UI της SONY καθόλου και σκέφτομαι πως για να το κάνω να "δουλέψει" θα θέλω root και ιστορίες και δε θέλω εξ αρχής να ασχοληθώ με αυτό. 

Προσωπικά με βλέπω προς Galaxy Alpha με έναν αστερίσκο στο LG G2 που ίσως να το αδικεί αυτή η κλειδαριά που έχουν στα καταστήματα, γιατί κρύβει σχετικά καλά το μέγεθός του

Δημοσ.

το ui της sony τουλάχιστον δε σερνεται εξίσου με αυτό της samsung. είναι πολύ "βασικό" και όχι αισθητικά το πιο όμορφο, αλλά έχει τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να είναι πολύ φλύαρο και κυρίως βαρύ χωρίς λόγο.

για τα flaps της αδιαβροχοποίησης θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα, από την άλλη σου προσφέρουν αδιαβροχοποίηση.. το πόσο χρήσιμο είναι αυτό είναι υποκειμενικό, εγώ προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ χρήσιμο και μακάρι να το δούμε σε πολλές περισσότερες συσκευές σαν επιλογή

σε κάθε περίπτωση πάντως που κάποιος σκέφτεται οποιοδήποτε Ζ, οφείλει να σκεφτεί να πάρει ασύρματο φορτιστή και να ασχολείται με το usb μόνο σε μεταφορά αρχείων (δηλαδή πολύ σπάνια) . διαφορετικά απλά το βάζεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς πάνω στο dock του και δεν ασχολείσαι με καλωδιάκια και παπαρίτσες..

γενικά η ασύρματη φόρτιση είναι απίστευτα βολική σα διαδικασία, αλλά στα sony που είναι αδιάβροχα επιβάλλεται, γιατί από το καθημερινό άνοιξε κλείσε στο κάτω κάτω μπορεί να υπάρξει και φθορά και να κινδυνεύσει κάποια στιγμή να πάρει νερά

Δημοσ.

το ui της sony τουλάχιστον δε σερνεται εξίσου με αυτό της samsung. είναι πολύ "βασικό" και όχι αισθητικά το πιο όμορφο, αλλά έχει τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να είναι πολύ φλύαρο και κυρίως βαρύ χωρίς λόγο.

για τα flaps της αδιαβροχοποίησης θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα, από την άλλη σου προσφέρουν αδιαβροχοποίηση.. το πόσο χρήσιμο είναι αυτό είναι υποκειμενικό, εγώ προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ χρήσιμο και μακάρι να το δούμε σε πολλές περισσότερες συσκευές σαν επιλογή

σε κάθε περίπτωση πάντως που κάποιος σκέφτεται οποιοδήποτε Ζ, οφείλει να σκεφτεί να πάρει ασύρματο φορτιστή και να ασχολείται με το usb μόνο σε μεταφορά αρχείων (δηλαδή πολύ σπάνια) . διαφορετικά απλά το βάζεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς πάνω στο dock του και δεν ασχολείσαι με καλωδιάκια και παπαρίτσες..

γενικά η ασύρματη φόρτιση είναι απίστευτα βολική σα διαδικασία, αλλά στα sony που είναι αδιάβροχα επιβάλλεται, γιατί από το καθημερινό άνοιξε κλείσε στο κάτω κάτω μπορεί να υπάρξει και φθορά και να κινδυνεύσει κάποια στιγμή να πάρει νερά

έχεις πιάσει αλφα στα χέρια σου και το ui σέρνεται ή το διάβασες κάπου από κάποιον  στο νετ?

Δημοσ.

Το alpha συγκεκριμένα όχι, αλλά samsung έχω δουλέψει αρκετά ακόμα και με ίδιο soc με το δικο μου (βλέπε note 3)

Θες να μου πεις ότι το touchwiz είναι καλό ui;

δε λέω ότι της sony είναι η ιδανική περίπτωση μιας και εμένα προσωπικά μου αρέσει το γυμνό android, απλά λέω ότι είναι καλύτερη από αυτή της samsung 

με εξαίρεση τα nexus μόνο τα πιο νέα motorola για μένα κάνουν καλή δουλειά, που σου βάζουν το λειτουργικό χωρίς σκουπίδι, αλλά και αυτά έχουν άλλα μειονεκτήματα σα συσκευές 

Δημοσ.

Το alpha συγκεκριμένα όχι, αλλά samsung έχω δουλέψει αρκετά ακόμα και με ίδιο soc με το δικο μου (βλέπε note 3)

Θες να μου πεις ότι το touchwiz είναι καλό ui;

εδώ μιλάμε για το αλφα και το τι κάνει αυτό και όχι τι κάνουν τα άλλα samsung 

το αν είναι καλό η οχι είναι υποκειμενικό σε κάποιους αρέσει σε κάποιους οχι και δεν είπες αν είναι καλό η οχι αλλά οτι σέρνεται,αυτό λοιπόν δεν ισχύει 

Δημοσ.

γιατί το alpha τι το διαφορετικό έχει; 

δεν με ενδιαφέρει τι διαφορετικό έχει,οτι σέρνεται δεν ισχύει 

Δημοσ.

δεν με ενδιαφέρει τι διαφορετικό έχει,οτι σέρνεται δεν ισχύει 

Πράγματι για το πρώτο τρίμηνο το μηχανάκι δεν θα σέρνεται αλλά επειδή μιλάμε για touchwiz από κάποιο σημείο και μετά η συσκευή λαγκάρει. Δεν υπάρχει SoC εκεί έξω που το touchwiz δεν έχει "πατάξει" ακόμα. Συνάδελφος με κοτζάμ Note 4 και έχει ήδη (2 μήνες στα χέρια του ε) η συσκευή του είναι αισθητά ποιο αργή από όταν ήταν καινούργια. Οχι ότι είναι αργή αλλά όλα (ΟΛΑ όμως) τα samsung έχουν κακή σχέση με το χρόνο χάρη στο άθλιο και κιτς touchwiz. 

Δημοσ.

οκ δε σέρνεται, το tw είναι ο,τι καλύτερο σκέφτηκε ανθρώπινος νους. ευχαριστημένος; 

προφανώς δεν διαβάζεις αυτά που γράφω γιατί δεν έγραψα πουθενά οτι είναι  ο,τι καλύτερο σκέφτηκε ανθρώπινος νους αλλά οτι δεν σέρνεται όπως εσύ έγραψες 

Πράγματι για το πρώτο τρίμηνο το μηχανάκι δεν θα σέρνεται αλλά επειδή μιλάμε για touchwiz από κάποιο σημείο και μετά η συσκευή λαγκάρει. Δεν υπάρχει SoC εκεί έξω που το touchwiz δεν έχει "πατάξει" ακόμα. Συνάδελφος με κοτζάμ Note 4 και έχει ήδη (2 μήνες στα χέρια του ε) η συσκευή του είναι αισθητά ποιο αργή από όταν ήταν καινούργια. Οχι ότι είναι αργή αλλά όλα (ΟΛΑ όμως) τα samsung έχουν κακή σχέση με το χρόνο χάρη στο άθλιο και κιτς touchwiz. 

το έχω 2 εβδομάδες από τα 32gb είναι 8 ελεύθερα δεν έχω κάνει reboot και πάει όπως την πρώτη μέρα,το μόνο αρνητικό είναι η μπαταρία 

Δημοσ.

Ήρεμα ρε παίδες. Εγώ μπορώ να καταλάβω και αυτό που λέει ο qsis και ο leo6 αντίστοιχα.

Το Touchwiz θεωρείται γενικά βαρύ και αυτό περί "φθοράς" στον χρόνο, δεν το ήξερα για να είμαι ειλικρινής και με προβλημάτισε. Προσωπικά, το UI της SONY αν και "καθαρό" δεν μου άρεσε. Και μόνο που πρέπει να κάνεις μια επιπλέον κίνηση για τα quick toggles ε για μένα είναι dealbreaker τρόπον τινά. Ή στο app drawer αυτό που υπάρχει αριστερά-αριστερά που απ΄ότι κατάλαβα δεν αλλάζει. Το Touchwiz , "out of the box" μου φάνηκε πιο "παραμετροποιήσιμο" για να το πω έτσι. Πιο βαρύ; Ίσως. Αλλά σε κινητά με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι "ανέκδοτο" πιστεύω. Αν πάμε σε mid ή low end, όντως εκεί μπορεί να υπάρχει θέμα.

Τώρα της LG μου φάνηκε λίγο "corny" το UI

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...